עבור לתוכן

בשם האלוהים - איך נותנים לו במה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

פשוט פירטתי מספר מקרים בהם זה לגיטימי להרוג בנאדם, בין היתר הגנה עצמית. קורה, הורגים אנשים בפעולות צבאיות כמו השתלטות על האוטובוס הזה שדיברת עליו קודם.

כל החיים שלי מה שלימדו אותי באזרחות הכל אמרו לי שבישראל אין דבר כזה עונש מוות, ואתם טוענים שיש אז תעשו לי טובה, תראו לי היכן זה כתוב בחוק ולמה לא מוציאים את החוק הזה לפועל אלא נותנים מאסרי עולם?

פירטתי בהודעה שלי איפה ישנו עונש מוות (חש"צ).

• תגובות 58
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פשוט פירטתי מספר מקרים בהם זה לגיטימי להרוג בנאדם, בין היתר הגנה עצמית. קורה, הורגים אנשים בפעולות צבאיות כמו השתלטות על האוטובוס הזה שדיברת עליו קודם.

כל החיים שלי מה שלימדו אותי באזרחות הכל אמרו לי שבישראל אין דבר כזה עונש מוות, ואתם טוענים שיש אז תעשו לי טובה, תראו לי היכן זה כתוב בחוק ולמה לא מוציאים את החוק הזה לפועל אלא נותנים מאסרי עולם? עזבו את המחבלים, כי הם באמת קלפי מיקוח. אני בסך הכל מעלה אסוציאציות אז אין צורך בהעלבות ולהגיד לי שאני מדברת שטויות. יש דרכים אחרות לחלוק על דעתי...

לפני חודשיים נסענו מטעם בצפר לבית המשפט העליון. המדריכה שלנו שאלה אותנו אם לדעתנו יש עונש מוות בישראל.

כמעט כולם אמרו שאין ואז כולם קיבלו את זה בפרצוף - "יש בישראל עונש מוות". והיא גם הזכירה את חוק העשיית דין בנאצים שמווריק הזכיר קודם ככה שמי שאמר לך שאין עונש מוות בישראל פשוט לא יודע על מה הוא מדבר או שאת לא הבנת על מה מדברים איתך.

המקרים שאת הזכרת פשוט לא קשורים לנושא - הגנה עצמית? מה הקשר עכשיו...

פורסם
  • מחבר

למען ההגינות, את נושא הנאצים הזכיר דן (minimizer) ואילו אני הזכרתי מקרה מחוק השיפוט הצבאי.

פורסם
  • מחבר

לפעמים אנו שוכחים שמדובר בחיות ולא בני אדם. הלינץ הזה הוא עוד הוכחה שאין לערבים טיפה של מוסר לגבי חיי אדם. העובדה המצערת היא היחס שבין כמות האסירים שאנחנו משחררים לבין מה אנחנו מקבלים. אני חושב שהיחס הוא גדול יותר אבל לא משנה. בשבילם החיים זה כמו זבל.

פורסם

או שלא הסברתי את עצמי נכון, או שמכל מה שנאמר כבר יש לי סלט בראש וסטינו מהנושא.

עונש המוות בארץ חל כנראה רק על נאצים, ומפחינתי זהו כלל לא עונש מוות, אלא ברכה וחסד לעומת מה שמגיע בני הבליעל הללו.

לעומת זאת, בין סורגי בתי הסוהר בארצינו יושבים לא מעט אנשים שבהחלט מגיע להם העונש.

ובחזרה לנושא שלנו, ובאותו הקשר... רובנו מסכימים שלטרוריסטים מגיע עונש מוות, אלא שאף אחד לא מתכוון להטיל אותו (גם אם לא היה לנו צורך בהם כקלפי מיקוח). מה שמפריע לי זה שלא רק חסים על חייהם של אותם אנשים כמו דיראני, אלא שבאמת, כמו שאמרת, נותנים להם במה כדי שירחמו עליו, כדי להוציא מאיתנו כסף, כדי לגרום לנו להראות כמו בהמות כשבעצם הם עצמם כאלו, וכמובן לשרת את מטרתו האישית של דיראני - הסבר לממונים עליו על כך שהוא נשבר בחקירה, ואם הוא יעשה מזה סנסציה, אז בוודאי שזה בדיוק מה שיהיה, ו"בבית" יחסכו ממנו חקירה ממושכת מדי ואפילו לא ישפטו אותו על בגידה ומסירת מידע לאוייב (במדינתו שלו) אלא שהוא יהפוך לקדוש מעונה ומעניין כיצד נותנים לדבר כזה לקרות?!?! ???

פורסם
  • מחבר
קלף המיקוח" הלבנוני, ששוחרר בעסקת השבויים בשבוע שעבר, מבהיר בראיון לעיתון ערבי כי הוא מתכוון להמשיך בהליך המשפטי נגד ישראל בטענה כי עבר התעללות בכלא מצד החוקר ג'ורג'. הוא הודה לעורך דינו הישראלי ואמר כי הוא פועל "מנקודת מוצא אנושית".
(ynet)

כאן בתמונה אנו רואים את דיראני משחזר את הרגשתו בשעת ההתעללות ;D

13_a.jpg

לכתבה

פורסם

austin14.jpg

Grr Baby! Grr!

פורסם

בינתיים אף שבוי אצלינו לא מת. לא מרעב, לא מהתעללות ולא אנסו אותם וכיו"ב. להיפך! עוד מפנקים אותם! איזה טרוריסט אחד, לא זוכרת את שמו, אחד כבד, תבע מהמדינה אסלה אורטופדית בשיווי 5000$ כי יש לו טחורים! ומה קורה לשבויים שלנו??? יהיה להם מזל אם יהיה להם דלי בתא מטר על מטר.

שבויים שחזרו וסיפרו מה עבר עליהם בשבי גרמו לי צמרמורת עם החוויות שעברו. אחד ישב כמה חודשים טובים בתא קטנטן וחשוך עם מזרן קש קטנטן וללא דלי אפילו לצרכים, כל הזמן היכו אותו ועינו אותו, האכילו אותו פעם בשבוע או משהו ולא נתנו לו מים במשך ימים עד שזה נאלץ לשתות את השתן של עצמו וכל הזמן הזה הוא לא ראה אור יום, איבד תחושה של זמן ולא ידע מה קורה איתו.

סיפור אחר שקראתי, שגולל מישהו שהיה בשבי המצרי במשך כ-3 חודשים בתקופת מלחמת יום כיפור ובזמן הזה עינו אותו, מספר פעמים ביימו הוצאה להורג שלו בכך שקשרו לו את העיניים, העמידו אותו אל מול קיר וירו, אך באויר ולא בו, בתקווה שימסור להם מידע. פעם אחרת אמרו שהם הולכים לכרות לו את היד וכמעט עשו את זה כדי להפחיד אותו. קרה שלא נתנו לו לשתות השד יודע כמה זמן ואז סוהר אחד הגיש לו כוס עם נוזל, ההוא שתה מבלי לבדוק מה זה (תארו לעצמכם כמה צמא הוא היה), ובסוף מתגלה שזה היה בנזין. פעמים אחדות היה בא סוהר לתא והיה אונס אותו כשהוא כפות בידיו וברגליו. זה מה שקורה בשבי הערבי והצלב האדום וכל הארגונים המתחסדים הדפוקים האלו לא שמים זין, אבל כלשאיזה טרוריסט יש טחורים אז כל העולם מתקומם! קיבינימאט, אם הוא לא היה שווה משהו בתור קלף מיקוח, אפשר היה לשלוח אותו למפעל "בונזו"!!! אבל לא, אנחנו מטפחים אותם פה!!! >:(

אסור לתת לחלאה הזה במה כי עוד יחשבו שבאמת מתעללים פה באסירים בטחוניים ואז יהיה יותר סנקציות נגדינו מכוכבים בשמיים!

מתו אצלנו שבויים, רבאק, תת-אלוף השתתף בחגיגה.

התעללו בשבויים (אפילו חוקקו חוק אחרי שהעניין עבר את הגבול)

תבע מהמדינה- אז תבע. לא כל הפלצה של אסיר צריכה לשנות משהו.

בזהדמנות אני אראה לך איך השב"כ יודע לקשור אנשים ככה שהם יוכלו רק ליפול אחורה ומשאיר אותם ככה תקופה רצינית.

את כל מה שאמרתי פה אני יודע מידע כללי, ערוץ 2 וכו' ולא מחקירה רצינית ובלי קשר לאף דעה שיש לי בנושא.

את אומרת דברים בהודעה שלך בבטחון מלא, ובעצם אין לך שום מושג על מה את מדברת. תעשי שעורים לפני שאת כותבת הודעות כאלה כועסות.

דעות כאלה נחרצות שנובעות מחוסר ידיעה לא שמעתי מזמן.

פורסם

מתו אצלנו שבויים, רבאק, תת-אלוף השתתף בחגיגה.

התעללו בשבויים (אפילו חוקקו חוק אחרי שהעניין עבר את הגבול)

תבע מהמדינה- אז תבע. לא כל הפלצה של אסיר צריכה לשנות משהו.

בזהדמנות אני אראה לך איך השב"כ יודע לקשור אנשים ככה שהם יוכלו רק ליפול אחורה ומשאיר אותם ככה תקופה רצינית.

את כל מה שאמרתי פה אני יודע מידע כללי, ערוץ 2 וכו' ולא מחקירה רצינית ובלי קשר לאף דעה שיש לי בנושא.

את אומרת דברים בהודעה שלך בבטחון מלא, ובעצם אין לך שום מושג על מה את מדברת. תעשי שעורים לפני שאת כותבת הודעות כאלה כועסות.

דעות כאלה נחרצות שנובעות מחוסר ידיעה לא שמעתי מזמן.

אז מה אתה רוצה שנתן להם? אולי בית מלון?, יחס טוב יותר? , זה היחס שהם צריכים לקבל , אפילו גרוע יותר לדעתי...

אם תראה איזה יחס החיילים השבויים שלנו מקבלים אצלהם (אני מאמין שאתה יודע מהידע הכללי שלך)

אז תבין שאנחנו מתנהגים אליהם אפילו טוב לעומתם.

פורסם

לכל הרוחות, הם אסירים בטחוניים, אנחנו צריכים להוצא מהם מידע איכשהו! באיראן ובמשטרים אפלים אחרים עוקרים שיניים (ללא הרדמה, מן הסתם), וכל מיני עינויים יצירתיים למיניהם שקשה לעלות על הדעת. מה שאנחנו עושים לאסירים הוא לגיטימי בהחלט ולדעתי זאת בושה שנותנים לו לתבוע אותנו! הרי הוא עושה את זה רק כי בלבנון כולם יודעים שהוא זימר באוזני החוקרים הכל על הכל והוא מקווה להשיג סימפטיה במקום האשמות על בגידה והצרות הכרוכות בכך.

פורסם

merrymoon מדברת לענין, אפילו אם היא השמיטה כמה עובדות, אז אל תנסו אפילו להסיט את הכיוון.

בכל מקרה אני תומך בה, ושוב, כדור בראש לאחר תפיסה או למאות המחבלים שכלואים היום במדינה היה חוסך

כסף(משכורות אוכל וכו')

ויכוחים מיותרים.

עתירות מגוחכות.

מתקני כליאה.

:P

מענין אותי אם בארה''ב יש אפשרות לתבוע את האמריקאים על מה שעוללו בעירק ובאפגניסטן.

מענין אם אצל הרוסים גם אפשר.

נייס1 אין מצב שתיפול בשבי הסורי או המצרי, אבל אם היית שם (לפי אייך שאתה נשמע לא היית מחזיק שעה), היית מדבר בפחות להט נגד תנאי הכליאה בארץ.(אתה מוזמן להסתנן ללבנון עם תעודת הזהות, תוכיח שאני טועה.) ;D

אבל!

במידה ותפסנו אותם, אסור להתעלל בהם מעבר למה שצריך, רק כדי לחלץ את המידע החיוני.

גם אני לא היית רוצה לשמוע שהתעללו באסירים בשביל התענוג, זה מחליא, ולא אנושי. אבל כפי שאמרתי, כשצריך, אני תומך.

אבל להשוות תנאים בן המדינות באזור, ישראל הכי קרובה לתנאים הומנים.(לאחר Extraction.) ;)

פורסם

merrymoon, רק כדי לסדר לך את הראש:

בישראל קיימים שני מצבים בהם מותר להוציא אדם להורג (עפ"י חוק ולאחר משפט):

1. עפ"י 'חוק עשית הדין בנאצים ועוזריהם' מותר להוציא להורג אדם שהשתתף בפעילותם של הנאצים בזמן השואה (אני די בטוח שאלו הפרטים המדויקים, תקנו אותי אם אני טועה).

2. עפ"י חוק השיפוט הצבאי (אני חושב שככה קוראים לו) מותר להוציא להורג אדם בגין בגידה ו/או סיוע לאויב בשעת מלחמה. (שמעתי על זה בעבר אבל לא הייתי בטוח עד ש-maverick ציין זאת).

עכשיו, לדעתי Micahell bet צודק בהחלט. אם מדובר במקרה בו ניתן להוציא מאדם מסוים מידע חיוני לשלום המדינה ואזרחיה באופן דחוף (לדוגמה מחבל שנתפס בדרך לפיגוע ויודע על עוד חוליות שמתכוונות לבצע פיגועים; מישהו שמחזיק במידע שיכול לסייע בהצלת חיי אדם - כמו למשל חבר בחולית חוטפים שעדיין מחזיקה מישהו בשבי ויודע איפה; ועוד), אפשר ואפילו רצוי להשתמש בכל אמצעי שעומד לרשות החוקרים כדי להוציא ממנו את המידע הדרוש.

אולם זהו המקרה היחיד בו מותר לענות, אחרת באמת קיים מצב ריאלי בו חוקרים שיכורי כח ינצלו את זכויותהם לרעה על כל מי שמתחצף אליהם ברחוב. כמו כן יש להזהר ולשמור על יחס מקצועי כלפי הנחקר אחרת מטרת החקירה מתפספסת. ברגע שמדובר בנקמה, אין לזה מקום. אולי זה מוצדק (ולדעתי כן) לענות אנשים מסוימים למוות, אבל את זה אפשר לעשות רק לאחר משפט וקבל עם ועדה-למען יראו ויראו, ולא במרטפי חקירות אפלים מחוץ לעיני הציבור והביקורת. אומנם במקרים רבים העיתונות רק הורסת, אבל יש לה תפקיד חושב מעין כמוהו בשמירה שדמוקרטיה לא תהפוך לדיקטטורה.

ובנוגע לעינויים בשבי האויב-דברים שהובאו כאן הם רק קצה המזלג ממה שעברו חטופים בשבי המצרי, הסורי וכו'. ישראל, עם כל מה שעשתה או לא עשתה, לא מתקרבת לאכזריות הזאת. הלינץ' הוא אולי הדוגמה המובהקת ביותר-בעוד אצלנו מקרה כזה לא יכול אפילו לעלות על הדעת, וגם אם הוא יקרה-הדין ימוצה עם עושיו, אצל השכנים החביבים שלנו it's just another day at the office. אין בכלל מה להשוות בין הרמה המוסרית שלנו ושלהם. וטוב שכך-כי זה אחד הצידוקים אולי היחידים שבגללם מגיע לנו להיות כאן.

פורסם

ואיך תדע אם המידע שהוא מוסר הוא אמיתי ולא סתם נועד להפסיק את הסבל הגופני שהחוקר גורם לו? ואם תפסו את האדם הלא נכון? ומי קובע איפה עובר הגבול של מידע חיוני ומידע לא חיוני?

פורסם

אתה בכוונה שואל שאלות נאיביות או שזה טיעון עמוק שאני לא מבין? ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים