עבור לתוכן

בשם האלוהים - איך נותנים לו במה?

Featured Replies

פורסם

בקצרה, פרשת קו 300 עוסקת בהשתלטות של ארבעה מחבלים על אוטובוס (קו 300 מתל אביב לאשקלון, 12 לאפריל 1984) כשהם חמושים בסכינים.

סיירת מטכ"ל השתלטה על האוטובוס ביום שלמחרת תוך שהיא מחסלת שניים מהמחבלים והורגת בטעות את אחד הנוסעים; שני המחבלים האחרים נתפסו ונלקחו לחקירה ע"י השב"כ, אך לא לפני שצולמו בריאים ושלמים כאשר הוצאו מהאוטובוס.

עם תום החקירה, שני המחבלים מוצאים להורג בידי אנשי השב"כ בפקודה שהגיעה ישירות מראש השב"כ, ועדת החקירה שהוקמה בעקבות האירוע ע"י שר הבטחון מצאה כי שני המחבלים מתו כתוצאה משברים בגולגולת שנגרמו ממכות.

מומלץ לקרוא

• תגובות 58
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ומישהו אומר שזה לא הגיע להם??? צרייך להגיד תודה לראש השב"כ. אין בישראל עונש מוות כי אנחנו כאלו ליברליים יפי נפש ומתחסדים, אז השב"כ לפחות יעשה צדק, וטוב שכך!

פורסם

ומישהו אומר שזה לא הגיע להם??? צרייך להגיד תודה לראש השב"כ. אין בישראל עונש מוות כי אנחנו כאלו ליברליים יפי נפש ומתחסדים, אז השב"כ לפחות יעשה צדק, וטוב שכך!

בהחלט.

לא היה צריך לבזבז חצי שניה בשביל לבדוק למה הנוולות האלו מתו, העיקר שמתו.

פורסם
  • מחבר

בקצרה, פרשת קו 300 עוסקת בהשתלטות של ארבעה מחבלים על אוטובוס (קו 300 מתל אביב לאשקלון, 12 לאפריל 1984) כשהם חמושים בסכינים.

סיירת מטכ"ל השתלטה על האוטובוס ביום שלמחרת תוך שהיא מחסלת שניים מהמחבלים והורגת בטעות את אחד הנוסעים; שני המחבלים האחרים נתפסו ונלקחו לחקירה ע"י השב"כ, אך לא לפני שצולמו בריאים ושלמים כאשר הוצאו מהאוטובוס.

עם תום החקירה, שני המחבלים מוצאים להורג בידי אנשי השב"כ בפקודה שהגיעה ישירות מראש השב"כ, ועדת החקירה שהוקמה בעקבות האירוע ע"י שר הבטחון מצאה כי שני המחבלים מתו כתוצאה משברים בגולגולת שנגרמו ממכות.

מומלץ לקרוא

BTW אחת הסדרות היותר טובות שערוץ 1 השכיל להפיק היא על קו 300. אכן אירוע חד פעמי.

פורסם

בישראל יש עונש מוות

פורסם

בישראל יש עונש מוות

"יש" עונש מוות. הוא לא רשמי ולא מוכר ע"י החוק. מותר להרוג בנאדם רק אם נמצאים בסכנה ממשית, כמו שנגיד ואתה חייל ואתה נושא נשק ואתה נתקל באירוע חבלני עויין וכדי למנוע פגיעה בחיי אדם אתה חייב להשתמש בנשק ולירות על מנת להרוג. האדם היחיד שהוטל עליו עונש מוות היה אייכמן, פושע מלחמה נאצי, והוטל עליו העונש בצורה רשמית, אחרי משפט בו היה לו מה לומר והקשיבו לו, משפט כמו שצרייך, ולא חיילים שמוציאים עליו את העצבים אחרי שתופסים אותו והורגים אותו במכות או בפקודה של בכיר בצבא או בשרות הבטחון הכללי.

אם באמת היה עונש מוות בארץ, אז גם העבריינים הקשים, הרוצחים הסדרתיים והפוליטיים ושאר חלאות היו מקבלים אותו ולא מוחזקים בכלא כמו קופים בגן חיות ואז לא היו הולכים כל כך הרבה מיסים על אבטחה, שמירה, תשתית לבתי המאסר וכיו"ב.

פורסם

בישראל יש עונש מוות והוא רשמי בהחלט ומוכר על ידי החוק.

יש סיבות שבגללן לא מוציאים מחבלים שנתפסו להורג ואני די בטוח שזה כדי שהם ישמשו ככלפי מיקוח על מנת להחזיר חטופים ושבויים ישראליים שנמצאים במדינות עויינות.

פורסם

בישראל יש עונש מוות והוא רשמי בהחלט ומוכר על ידי החוק.

יש סיבות שבגללן לא מוציאים מחבלים שנתפסו להורג ואני די בטוח שזה כדי שהם ישמשו ככלפי מיקוח על מנת להחזיר חטופים ושבויים ישראליים שנמצאים במדינות עויינות.

ממש קלפי מיקוח.. איזה 4 אלף מחבלים משוחררים בשביל 3 גופות וסוחר סמים.

עשה לי טובה.

פורסם

מישה, אני לא עושה את החשבונות של הממשלה ואני לא מחליט אם זה שווה את זה או לא. את הדעות שלי בנושא אני שומר לעצמי כרגע.

כל מה שאמרתי זה שיש עונש מוות בישראל והוא מוכר בחוק.

פורסם
  • מחבר

"יש" עונש מוות. הוא לא רשמי ולא מוכר ע"י החוק. מותר להרוג בנאדם רק אם נמצאים בסכנה ממשית, כמו שנגיד ואתה חייל ואתה נושא נשק ואתה נתקל באירוע חבלני עויין וכדי למנוע פגיעה בחיי אדם אתה חייב להשתמש בנשק ולירות על מנת להרוג.

מאיפה את מביאה את השטויות האלו? מה הקשר בין מקרה להגנה עצמית לבין חוק מדינה?

פורסם

בית משפט יכול לגזור עונש מוות בתנאי שיש הסכמה של כל השופטים על עונש זה, וכן כנגזר מחוק עשיית דין בנאצים ובעוזריהם.

יש סיבה למה למשטרה/צבא/שב"כ אסור להוציא להורג אנשים, והסיבה היא שאנחנו לא חיים במשטר פאשיסטי בו לזרועות הבטחון יש חופש פעולה בלתי מוגבל והם נמצאים מעל החוק ומאפשרים לעצמם לרמוס אותו.

פורסם
  • מחבר

ישנו עוד מקרה בו מותר לגזור מוות על מישהו. זה מופיע בחש"צ (חוק שיפוט צבאי) במקרה של בגידה או עזרה לאוייב בזמן מלחמה. עוד לא ראיתי מישהו שנגזר עליו עונש כזה. בדר"כ זה מאסר עולם.

פורסם

באמת כל הכבוד שהרגו אותם.. חבל שאין לנו עוד אנשים כמו ראש השב"כ ההוא בשלטון היום .. אולי המצב היה נראה יותר טוב

פורסם

דווקא יש, והרבה. לשמחתי רובם נמצאים בכלא.

פורסם

מאיפה את מביאה את השטויות האלו? מה הקשר בין מקרה להגנה עצמית לבין חוק מדינה?

פשוט פירטתי מספר מקרים בהם זה לגיטימי להרוג בנאדם, בין היתר הגנה עצמית. קורה, הורגים אנשים בפעולות צבאיות כמו השתלטות על האוטובוס הזה שדיברת עליו קודם.

כל החיים שלי מה שלימדו אותי באזרחות הכל אמרו לי שבישראל אין דבר כזה עונש מוות, ואתם טוענים שיש אז תעשו לי טובה, תראו לי היכן זה כתוב בחוק ולמה לא מוציאים את החוק הזה לפועל אלא נותנים מאסרי עולם? עזבו את המחבלים, כי הם באמת קלפי מיקוח. אני בסך הכל מעלה אסוציאציות אז אין צורך בהעלבות ולהגיד לי שאני מדברת שטויות. יש דרכים אחרות לחלוק על דעתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים