עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב בעיקר לאחסון חומר - תקציב סביב ה-4K

Featured Replies

פורסם

היי כולם

שאלתי כבר לפני זמן-מה, אך לא קיבלתי מענה.. ולכן החלטתי לנסות שוב.

ברצוני לרכוש מחשב שישמש בעיקר לאחסון של הרבה מידע שיש לי, בין השאר חומר וידיאו שיש לי שמאוד חשוב לי.

התקציב מאוד גמיש. המחשב ישמש בעיקר לאחסון ואולי לחיבור המחשב לממיר דיגיטלי/טלוויזיה בעתיד וכך לצפייה ישירה של הטלוויזיה במחשב ושל המחשב במסך הטלוויזיה (הייתי רוצה להוסיף בעתיד כרטיס טלוויזיה)

הקאצ' העיקרי - נפח האיחסון - אני רוצה לחבר לו דיסקים קשיחים פנימיים בסדר גודל התחלתי של 6-4 טרהבייט, עם אופציה להוסיף עוד בעתיד. כמובן שמאוד חשוב הספק ורכיבים איכותיים שלא ישרף לי פתאום משהו.. =/

שאר המידע הרלוונטי, כתוב מטה... תודה רבה!

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K+- אבל גמיש! מאוד!

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שהכי משתלם

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K וגמיש ביותר

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מפורט בהתחלה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הייתי רוצה בעתיד לצרף כרטיס טלוויזיה ולהיות מסוגל להקליט שידורים ישירים מהטלוויזיה.. מניח שיש לזה תוכנות מסויימות

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הוא לא

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא ציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9 די חשוב

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז (חולון-ראשון-ת"א והסביבה) או דרום (באר שבע)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).עדיפות ליציאות וחיבורים מהירים ורלוונטים מבחינת תצוגת וידיאו, חיבורים לטלוויזיה וכולי. שיתמוך בכמה שיותר דיסקים קשיחים פנימיים. שיהיה ספק איכותי וכולי.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? הוספת דיסקים קשיחים פנימיים

פורסם

ההארד דיסקים נכללים בתקציב?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון - כן

אבל..

אין לי בעיה שהם לא יכללו או שכרגע יהיו בנפח של נגיד רק 2-4 טרה ובמהשך אני אוסיף עוד..

אין לי בעיה גם לחרוג מהתקציב.. לא מתלהב מזה, אבל אם צריך אז צריך

פורסם

אתה רוצה מארז FULL/MID TOWER

כמה מקומות אתה מחפש שיהיה לך להארד דיסקים?

פורסם
  • מחבר

סורי על הבורות

אבל מבחינת מארז - בעיקרון, מעדיף סטנדרטי

אבל.. אין בעיה שהוא יהיה יותר גדול, אם זה יתן לי אפשרות לחבר יותר הארד-דיסקים.. זאת המטרה בסופו של דבר

פורסם

http://www.tms.co.il/preview/spec/3yv9nzd8

שמתי לך 8TB של HDD

8G RAM שהמחשב ירוץ חלק

מעבד I3 בשביל לחסוך קצת בתקציב ולהכניס לך יותר HDD

מארז עם עד שמונה מקומות להארדי דיסקים

לוח אם עם תמיכה של 5 SATA2 ועוד אחד של SATA3 למקרה שתרצה לשים SSD

בשביל להוסיף עוד סלוטים של SATA זה ללכת על לוח אם הרבה יותר יקר או לקנות כרטיס PCI-E TO SATA

יצא לך יותר זול ואין טעם ללכת על לוח יותר יקר ממה ששמתי לך

בינתיים יש לך שש שמתוכם חמש תפוסים (ארבע HDD ועוד אחד לצורב)

פורסם
  • מחבר

1. המון תודה!

2. במידה ותהיה אפשרות לחרוג בתקציב אפילו עוד - האם יש משהו שכדאי להוסיף/לשנות? ז"א, מבחינתי, בגלל שזה מחשב לאחסון, השאיפה זאת כן השקעה לטווח ארוך (לא 15 שנה מן הסתם אבל יותר מ-5 שנים בתקווה) אז אני מוכן לחסוך כרגע עוד חודש, ולהוסיף עוד, בשביל שזה ישתלם לטווח הרחוק

3. חסר לי כרטיס מסך.. או שפספסתי משהו?...

4. אם תוכל להסביר במשפט מה זה אומר כרטיס PCI-E to sata, אני אודה לך (:

5. זיכרון - אני זוכר מהעבר הרחוק שהיה עדיף 2 של 4 ולא אחד של 8.. האם זה רלוונטי בכלל כיום?

6. האם המערכת אמורה להיות שקטה?

7. במידה וארצה להוסיף בעתיד כרטיס טלוויזיה - האם הדבר יהיה אפשרי?

אם למישהו אגב יש עוד משהו להוסיף/להעיר/להציע/לחזק - אני אשמח לשמוע!

שוב - המון המון תודה!

פורסם

1. בכיף

2. אפשר להוריד הארד דיסק אחד ולשים לך מעבד יותר חזק אבל לשימוש של מחשב לאחסון או גלישה ושימוש ביתי בלי גיימינג המעבד הזה יחזיק אותך מעולה

3. יש לך מובנה במעבד. אם אתה רוצה אפשר להוסיף אבל לשימושים שהזכרנו למעלה אין טעם (יש לך בלוח אם יציאת HDMI וDVI)

4. זה כרטיס שאתה שם בחריץ PCI והוא מוסיף לך עוד כניסות SATA יש הרבה כאלה בEBAY אבל בינתיים מבחינת יציאות SATA אתה מסודר אז עד שתצטרך תפתח דיון בפורום הרלוונטי בקשר לכרטיס

5. אין ממש הבדל ואני תמיד בעד להשאיר כמה שיותר סלוטים פנויים לתופסת עתידית. הלוח תומך עד 32G מה שאומר שלא תהיה בעיה עם תוספות

6. זה מארז שקט יש לי את הדגם היותר חדש (R4) ואני לא ממש שומע את המחשב שהוא עובד טם לא היה לי את הלד של ההפעלה לא הייתי יודע שהוא פועל

7. תמיד אפשרי יש לך על הלוח אם מספיק יציאות PCI-E/PCI

פורסם
  • מחבר

אשמח לשמוע עוד הצעות או לחילופין חיזוק למפרט הקיים פה לפני רכישה (:

ושוב - תודה לyakir4u!

פורסם
  • מחבר

ניסיון אחרון... :(:P ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים