עבור לתוכן

איזו מערכת הפעלה טובה לנטבוק EEE 1202HAB?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

איזו מערכת הפעלה הכי כדאית להתקנה על נטבוק מסוג

ASUS EEE PC 1202HAB ?

יש לו מעבד Intel Atom Z520 וזכרון 2GB.

ווינדוס 7 או XP? ואיזו גרסא?

אין לי בעיה לבטל את כל הממתקים הויזואלים של ה-7... אני רוצה את הביצועים הטובים ביותר האפשריים, בעיקר פתיחה ותפעול מהיר של תוכנות אופיס ודפדפנים.

תודה!

פורסם

הביצועים הטובים ביותר האפשריים במקרה הזה די מוגבלים - לנטבוק יש ממש מעט כח עיבוד.

אם אתה רוצה חלונות, אז 8 ממש מהירה, וקל לבטל את המטרו.

לינוקס אמורה להיות יותר מהירה, אבל עד גרסה 12.04 הדריוורים לאינטל עבור אובונטו היו ממש גרועים (ואני לא יודע מה קורה עם 12.10 ))

פורסם
  • מחבר

ברור לי שהביצועים מוגבלים - אני מדבר על מיקסום הביצועים במידת האפשר.

למען ההבהרה - כן, אני מגביל עצמי רק לחלונות.

אז אתה ממליץ על 8 לעומת 7 או XP? אם כן, איזו גרסא של 8?

פורסם

חלונות 8, 64 ביט, הגרסה הכי זולה שאתה מוצא

פורסם
  • מחבר

64 ביט יעבוד במעבד הזה??

פורסם

המעבד הזה לא תומך ב-64 ביט.

גם אם הוא היה תומך, לא היה כדאי להתקין גרסת 64 ביט. יש לך רק 2 ג"ב זכרון, מצד אחד לא היית רואה שום שיפור עם 64 ביט ומצד שני ל-64 ביט יש צריכת זכרון מעט גבוהה יותר.

מניסיון שהיה לי עם נטבוקים דומים (אבל עם מעבדי n270 ו-n450 וג'יגה זכרון), xp עבדה יפה מאוד. גם 7 עבדה בסך הכל יפה למרות שלדעתי ג'יגה זכרון הגביל אותה.

הכי מומלץ יהיה פשוט להתקין כל אחת מהמערכות ולהתנסות איתן. אם אין לך אפשרות כזו, הייתי ממליץ לך להתקין xp.

עריכה:

מהניסיון שלי, אל תחשוב אפילו על אובונטו בגרסאות האחרונות (עם יוניטי). האיטיות תהיה בלתי נסבלת.

פורסם
  • מחבר

יאיר, אז מבין שלושת המערכות: XP, 7, 8 - אתה ממליץ על XP?

פורסם

אני אישית ממליץ על xp.

לגבי וינדוס 8, קרא כאן:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/system-requirements

"To access the Windows Store and to download and run apps, you need an active Internet connection and a screen resolution of at least 1024 x 768".

אם הרזולוציה בנטבוק היא 1024x600 אתה מוגבל מהבחינה הזו ולדעתי גם את וינדוס 8 אין מה לקחת בחשבון.

פורסם

8 עובדת, רק בלי אפליקציות מטרו.

ואני לגמרי לא בטוח שזה חיסרון

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם,

יאיר - יש דרך לעקוף את קטע הרזולוציה בעזרת דרייברים מתאימים, לכן זה לא פוסל את 8.

אז מה ההכרעה - חלונות 8 ללא מטרו ושאר צעצועים ויזואלים או XP??

פורסם
  • מחבר

אשמח מאוד לעזרה בעניין!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים