עבור לתוכן

מחפש אולטראבוק לקניה בארץ\בארה"ב, תקציב עד 2500$

Featured Replies

פורסם

שלום,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, תיכנות, עבודה גם עם לינוקס (לא חובה בדואל בוט מלא...)

* גודל המסך? רצוי 13.3". לא קטן יותר. התפשרות על 15.6" רק במידה ותהיה הצדקה

* משקל רצוי? קל

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אשמח אם תהיה יציאת HDMI, אבל גם mini DP זה בסדר נראה לי.

* בלוטות? לא קריטי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD, לפחות 256GB

* זיכרון פנימי מינימלי? לפחות 8GB

* כונן CD/DVD? צורב? אין צורך

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? תמיד טוב

בגדול המצב הוא כזה:

אני סטודנט שנה ד' להנדסת תוכנה ויש לי מחשב נייח חדש וחזק שעליו אני עושה את רוב העבודה המקצועית שלי (תיכנות) ומריץ משחקים. יש לי גם לפטופ מזדקן וכבד שהמסך שלו מתחיל לעשות בעיות ולכן החלטתי לקנות נייד חדש. מכיוון שאת רוב העבודה בבית אני עושה על הנייח, חשוב לי שהמחשב הזה יהיה קל וקטן כדי שאני לא אתבאס לסחוב אותו ממקום למקום כמו הלפטופ הנוכחי, וזה יכול לבוא קצת על חשבון היכולות שלו בהרצת סביבות פיתוח.

הסיבה שהתקציב הוא גבוה כל כך היא שהסתכלתי בזמן האחרון על מקבוקים למיניהם, וגם כי מהסקר הקצר שעשיתי, המחירים בתחום היותר שפוי הם בדרך כלל עבור כוננים קשיחים או SSD של 128 וזיכרון פנימי של 4GB.

יש לי אפשרות לעשות ייבוא אישי בסוף ינואר מארה"ב.

אשמח לקבל המלצות לגבי דגמים שעונים לדרישות שלי (חוץ מהמקבוקים, לא ממש מצאתי משהו שעומד בדרישות)

פורסם

בהנחה ופסלת את אפל יש כמה אופציות:

asus zenbook prime

samsung series 9

dell xps 13 ultrabook

אלו העיקריים (כמובן שיש גם אייסר ו HP אבל נראה לי שאתה מחפש מחשב איכותי ביותר.

יש גם את ה thinkpad X1 carbon אבל הוא רלוונטי רק אם אתה בקטע של Thinkpad

אישית הייתי הולך על הסמסונג כי הוא הכי קל והכי קטן (10% בערך) מהשאר.

לאסוס יש מסך FHD. יתרון או חסרון, תלוי בך

הדל יחסית יותר זול במקצת.

שים לב שאת כל השלושה אתה יכול לקנפג עם 256GB SSD ועם מעבדי i5 או i7 כשכמובן המחיר יעלה בהתאם.

עניין היציאות הוא קצת יותר בעייתי ותצטרך לבדוק פרטני עבור כל דגם מה הוא נותן (יתכן ותצטרך לקנות מתאם בעוד כמה עשרות דולרים)

חפש עליהם קצת ביקורות ברשת ותראה איזה מהם יותר מדבר אליך. בכל מקרה כל בחירה שתעשה תהיה בחירה טובה, כולם מחשבים מצויינים...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

אני מתקשה למצוא איפה אפשר לקנפג את הדל והאסוס (אצל דל אני לא רואה אופציה לקינפוג של הזיכרון, ואצל אסוס אני לא מוצא אופציה לקינפוג כלשהו בכלל...)

והסמסונג לפי מה שאני רואה מגיע עם 8GB זיכרון ו256GB SSD רק בתצורה של 15" ולא 13"

בכל מקרה נראה לי ששבוע הבא אני אעשה סיבוב חנויות פה באזור לראות את הדגמים האלה מקרוב...

משהו נוסף - נתקלתי אתמול בLenovo IdeaPad Yoga 13"

עשה עליי רושם ממש טוב (הדבר היחידי שגורם לחשש הוא המקלדת במצב הטאבלט, צריך לראות את זה בעיניים), וגם באתר של לנובו יש אפשרות לקנפג אותו בדיוק איך שאני רוצה.

יש למישהו חוות דעת עליו?

כרגע זה הוא מול המקבוק.

פורסם

בזנבוק אם אתה קונה את הux32vd הוא הדגם היחידי שאפשר לפתוח ולהחליף לו את הראם ואת ההארד דיסק.

פורסם
  • מחבר

לא מעוניין לפתוח ולהחליף.

אני מעוניין לקנות לפטופ שמגיע עם הקונפיגורציה שאני רוצה.

פורסם

תודה על התגובה!

אני מתקשה למצוא איפה אפשר לקנפג את הדל והאסוס (אצל דל אני לא רואה אופציה לקינפוג של הזיכרון, ואצל אסוס אני לא מוצא אופציה לקינפוג כלשהו בכלל...)

והסמסונג לפי מה שאני רואה מגיע עם 8GB זיכרון ו256GB SSD רק בתצורה של 15" ולא 13"

בכל מקרה נראה לי ששבוע הבא אני אעשה סיבוב חנויות פה באזור לראות את הדגמים האלה מקרוב...

עשה עליי רושם ממש טוב (הדבר היחידי שגורם לחשש הוא המקלדת במצב הטאבלט, צריך לראות את זה בעיניים), וגם באתר של לנובו יש אפשרות לקנפג אותו בדיוק איך שאני רוצה.

יש למישהו חוות דעת עליו?

כרגע זה הוא מול המקבוק.

לא יודע בקשר לאפשרויות קינפוג באתר עצמו של היצרנית אבל המחשבים האלה קיימים בוודאות.

למשל

http://www.amazon.com/Dell-XPS-XPS13-1500sLV-13-Inch-Ultrabook/dp/B009FX7BWI/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1354907807&sr=8-3&keywords=dell+xps+13

או

http://www.amazon.com/Zenbook-UX32VD-DH71-1-90-3-00GHz-i7-3517U-Geforce/dp/B009WS4LB0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1354907981&sr=8-1&keywords=asus+zenbook+prime+8gb

בקשר ליוגה

קיבל ביקורות לא רעות, יש לי אישית חשש מהשחיקה של הציר לאורך זמן. הוא גם שוקל כמה מאות גרמים יותר (200?).

מצד שני אתה מקבל מסך מגע.

אני לא חושב שתוכל להשתמש במחשב כטאבלט כי הוא שוקל המון יחסית לטאבלט (פי 3 בערך). הפלוס שאתה מקבל זה מסך מגע שאתה יכול להציב אותו בכל זווית אפשרית בלי שהמקלדת תפריע לך (בניגוד ל"סתם" נייד עם מסך מגע)

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

התנסתי בעבודה קצרה על הנייד הזה. כשהופכים את המסך לאחור ("מצב טבלט") המקלדת לא מגיבה.

היא חשופה, אבל במידה ויש לך כייס שנפתח כמו מחברת אתה יכול פשוט להפוך את הנייד ולא לפחד שהיא תשבר.

החסרונות של היוגה הם זמן סוללה לא מרשים ונתונים פיסיים לא הכי טובים לאולטרה בוק (משקל ועובי לא נמוכים מאוד)

ביקורת לדוגמה - http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Yoga-13-Ultrabook.84080.0.html

אם אתה מזמין אותו מארה"ב אתה יכול לנסות לקנפג אותו בלינק הבא ולחסוך קצת כסף-

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/lenovofamily/StdAffinityPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=1A4B81C8AC677A5FB11849005C1752B5&action=init

פורסם

קח Lenovo x230 ולא תצטער. קל, חזק, אמין וזמן סוללה מעולה!

16 gb זיכרון !!

מסך IPS. אמנם רק 12.5'' אבל מסך תענוג בזכות הפאנל!

מקלדת צ'יקלט חדשה של לנובו. גדולה יותר ונוחה מאוד (לי לפחות)

180Gb SSD (לנובו לא מציעים יותר מזה בינתיים).

סוללה 6 תאים - ל 6 שעות או 9 תאים לכמעט עשר שעות עבודה.

1.5 ק"ג

שלוש שנות אחריות בינלאומית, ניתן לשדרג לשירות בבית הלקוח.

המעבד הכי חזק בינתיים הוא רק בעל שתי ליבות - i7 3520M, אבל לי יש i5 3210M ואני מבסוט ממנו גם.

יעלה לך כ- 1850$ על החומרה המקורית, עם שלוש שנות אחריות בינלאומית (Depot). תמורת 100$ נוספים ניתן לקבל אחריות NBD שמכובדת גם בארץ.

לא כולל מיסים כמובן.

לחילופין תוכל לקנות עם חומרה בסיסית (ללא SSD ורק 4 גיגה זכרון) לשדרג לבד (הזכרון קל מאוד, הקשיח קצת פחות בגלל התקנת מערכת ההפעלה עם ה Rescue של לנובו). זה מוזיל בכמה מאות דולרים.

אם לא זה, אז הסמסונג סידרה 9 גם מצוין. יש לחברים שלי והם מאוד מרוצים!

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים