עבור לתוכן

מפרט HTPC עד 3000 ש"ח, שיאפשר גם גיימינג מינימלי.

Featured Replies

פורסם

כמו שציינתי בכותרת אני מעוניין לקנות מחשב HTPC, פעם היה לי תכנון, אבל זה לא יצא לפועל, עכשיו TMS קיבלו לוחות אם שבניתי עליהם.

אז כמיטב המסורת... השאלון.

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (אבל אם זה לא הכרחי, אז אפשר לחסוך).

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח, לא יותר.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים (FHD 3D בעיקר) ומעט מאוד גיימינג.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מתוכנן נכון לעכשיו משהו רציני, אבל אני מעוניין שתהייה יכולת להריץ משחקים (אבל כנראה שיהיה BF3). יש לי עכשיו GTX680 שעומד בצד, אבל הוא גדול ולא יהיה שקט (קירור רפרנס).

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10, אני מעוניין במחשב שקט מאוד, מעדיף שיהיה פסיבי.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3 SATA3, SSD כרטיס רשת אלחוטי מובנה בלוח אם, מארז קטן.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? שיפור כרטיס מסך.

ראיתי את הלוחות האלו ב-TMS ולכן עלה לי הרעיון:

מבוסס Z77.

מבוססH77.

ההיגיון הוא ללכת על ה-H77.

פורסם

אחלה לוחות, אבל למה לך לקחת אותם?

כלומר, בקצת יותר מ-300 ש"ח אתה יכול לקחת את ה- B75MA-E33 של MSI, ביחד עם איזה כרטיס רשת בעלות של סביב ה-80 ש"ח והנה חסכת פה לא מעט כסף.

אתה רוצה אותם בגלל הגודל? בעייתי. רוב מארזי המיני-ITX האיכותיים יקרים ובחלקם אתה לא יכול להכניס כרטיס מסך נפרד גדול.

הלוח שהצעתי לך, ביחד עם מארז כמו R3 וכרטיס 7750 פאסיבי יכולים להיות אופציה מצויינת, זולה יותר ושקטה במיוחד בשבילך.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין, אבל אין צורך במארז (אני יערוך את ההודעה הראשית). אני מתכנן לבנות מארז Mini ITX (אני עוד מעט יפתח נושא ב"יומני פרויקטים"). התכנון הוא ליצור מארז קטן מאוד, שיצליח ל"להחזיק" כרטיס בינוני יחסית, אבל עם קירור פסיבי.

פורסם

כללתי את ה H77 בשביל הכמה עשרות שקלים, למרות שלטווח הרחוק הייתי בוחר ב Z77 לכל שינוי שיבוא :xyxthumbs:

1TB Green

וכרטיס HD7750 פאסיבי לחלוטין.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪269

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪53

לוח אם:

Gigabyte GA-H77N-WIFI

כמות: 1 - מחיר: ₪543

ספק כוח:

FSP 400W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3 PCI-E, 78-80% Efficiency Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪176

זיכרון:

Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V

כמות: 2 - מחיר: ₪116

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata 3 Green Video 24/7

כמות: 1 - מחיר: ₪506

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 64GB 2.5" SSD 830 Series

כמות: 1 - מחיר: ₪370

כרטיס מסך:

Sapphire 7750 Ultimate Passive Cooling - 1GB, GDDR5, PCI-E, HDMI, DVI, DP

כמות: 1 - מחיר: ₪596

כונן אופטי:

DVDRW LITE-ON x24

כמות: 1 - מחיר: ₪101

סה"כ: ₪2846

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2790 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/l8g6fhas

פורסם

^ כן, חומרה פאסיבית ביחד עם 7000V ו-FSP 400W.

עדיף לקחת את הסיסוניק S12II 420W ו-Scythe Kozuti למעבד.

לגבי הזיכרון אני לא רואה שום טעם לקחת 2 סטיקים של 4GB. זה גם יקר יותר מסטיק בודד של 8GB וגם תופס לו את כל הסלוטים.

לגבי בניה של מארז קטן מאוד זה מדליק, אבל שכחת שיש לך פה ספק כח ATX סטנדרטי ולא אחד קטן/מותאם אישית כמו שיש ברוב המארזים היותר קטנים. לכן ככל הנראה שהמארז שתבנה יהיה בגודל של HTPC/מיני טאוורר.

פורסם
  • מחבר

אני יסדר את מה שצריך (לא חשבתי על זה) , אם זה אומר לחפש ספק קטן, אז אני אחפש (יש לך המלצה לספק קטן?). אני יכול לסדר ספק של מארז mini itx (מחר אני יביא את הדגם).

פורסם
  • מחבר

החלטתי לוותר על בניית מארז (עשיתי עוד כמה בירורים היום), אז צריך לכלול מארז, אבל שיהיה כמה שיותר קטן.

פורסם

CM Elite 120?

פורסם
  • מחבר

יש אותו בארץ?

אני תכננתי אותו יותר נמוך, אבל, זה עונה על כל הדרישות שלי, אז למה לא.

פורסם
  • מחבר

מצאתי... :)

אשמח להמלצות על שאר החומרה, עד היום לא בניתי מפרט HTPC, אז אני מעוניין בהמלצות נוספות.

פורסם

כן, יש את המארז הזה בכמה מקומות (גם פה ופה).

הנה מפרט לדוגמא, שים לב להערות בסוף.

מעבד:

Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray

קירור למעבד:

Scythe Kozuti SCKZT-1000 1.5U Low Profile Heatsink

כמות: 1 - מחיר: ₪158

לוח אם:

Gigabyte GA-H77N-WIFI

כמות: 1 - מחיר: ₪543

ספק כוח:

SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk

זיכרון:

Elpida 1X8GB DDR3 1600Mhz 1.5V

כמות: 1 - מחיר: ₪190

כרטיס מסך:

Sapphire 7750 Ultimate Passive Cooling - 1GB, GDDR5, PCI-E, HDMI, DVI, DP

כמות: 1 - מחיר: ₪596

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2132

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2090 ₪

הערות:

- לא נכלל כאן כונן קשיח- בחר אחד לפי הגודל שאתה צריך. אם המחשב הזה ישמש כמעין סטרימר ממחשב אחר, ניתן אף לשקול לקחת כאן כונן SSD בלבד בנפח של 120-160 ג'יגה.

- לפי מה שאני יודע, הקירור ששמתי לך למעבד אמור להיות שקט כל עוד המאוורר בעוצמה נמוכה-בינונית. יש לבדוק גם את תאימות הגודל שלו ללוח האם (שלא יחסוך לך חריצי זיכרון ואת חיבור ה-PCI-E של הלוח, למרות שלא נראה לי. לפי מה שאני רואה באתר הבית של החברה, ניתן להכניס קירורים גבוהים יותר שאינם LP, לכן שקול אולי את האפשרות של הכנסת קירור כמו פריזר 7 פרו (שנמכר ב-skypc לדוגמא ב-100 ש"ח או katana שלרוב עולה כמה שקלים יותר וגם כן נחשב לקירור שקט).

- עבור על סקירות על המארז הזה ותראה האם הוא מתאים עבורך מבחינת הגודל ובעיקר מבחינת השקט שלו.

- קח בחשבון ש-HD7750 אינו כרטיס חזק, לכן אל תצפה ממנו ליותר מדי.

- ניתן לשדרג את המעבד ל -i3-3220 לתוספת כח עיבוד, למרות שלרוב אין צורך וה-G640 מציג אחלה ביצועים לשימושיך.

פורסם
  • מחבר

נראה מצוין.

אני כנראה יכניס את ה-M4 או ה-830 של סמסונג (מבחינת SSD). מבחינת קשיח חשבתי על 2TB זול.

אין לי כונה לקנות משהו מעל ל-G640, אני מאוד מרוצה מהביצועים שלו במחשב אחר שיש לי.

סטיק של 8GB ב-190 ש"ח... TMS מפתיעים.

מבחינת הכרטיס, זה היה התכנון שלי, קראתי כאן ביקורת עליו והוא יהיה מצוין. אין לי כוונה לביצועים גבוהים, בנוסף לזה בהתחלה הוא בכלל לא ישמש לגיימינג.

אני יבדוק לגבי הקירור.

יש לי בעיה אחת עם הגובה של המארז, אני יבדוק אם הוא מתאים לי. אני יבדוק אותו באחת החנויות (אם יסכימו).

פורסם
  • מחבר

יאיר תודה. כנראה אני ילך על המפרט הזה, אני צריך לבדוק עוד כמה דברים קטנים, אבל זה העיקרון.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עבר קצת זמן... קניתי רק את המארז בסוף והכנסתי לתוכו פנטיום E5200, עם 4GB RAM DDR2 וה-HD4850 הישן שלי. מאוחר יותר אני יוסיף לו SSD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים