עבור לתוכן

השוואת מעבדי ARM, ובחירת טאבלט ללימודים.

Featured Replies

פורסם

אני שוקל לקנות טבלט לשימוש בלימודים לצד המחשב הנייד (בעיקר מסיבות של משקל וחיי סוללה)

יש אתר שמרכז השוואה בין מעבד ARM או מעבדים נפוצים בטבלטים/סמטרפונים?

ראיתי את האתר של passmark, והבעיה שהוא לא מתייחס כמעט לטבלטים סיניים.

אם למישהו יש לדוגמה פרטים על הביצועים של ACT-ACT7029 מול ה-Exynos 5 Dual 5250 זה יכול לעזור מאוד.

שאלה נוספת, יש טאבלטים סיניים שפורסמו שיגיעו עם Exynos 5 Dual 5250 בזמן הקרוב?

פורסם

אין אתר מרכזי וטוב... מה גם שמאוד קשה לתת תשובה סופית לגבי מה טוב יותר ומה פחות, במבחנים שונים יתקבלו תוצאות שונות.

אתה יכול לחפש באתרים של באנצ'מרקים (יש כמה עם תוצאות באתר), בסקירות של המכשירים (להשוות לבד תוצאות) או לשאול בפורום כדי שמישהו אחר יחפש עבורך ;)

יש אתר אחד שמרכז תוצאות של כמה בנצ'ים, אבל הוא לא מתעדכן כל כך, התוצאות מוזנות ע"י משתמשים, יש שם גם תוצאות OC ורומים מקוסטמים, ובעיקרון יש רק מבחן אחד שיש לו הרבה תוצאות שם. אפשר למיין לפי מכשיר, לפי מעבד, לפי GPU, לפי מבחן וכו'. אני לא ממליץ עליו כי הוא מלא בדברים לא חשובים, ובעיקר כי מגוון המכשירים בו מאוד מצומצם. מכשירים סיניים כנראה לא יהיו, וגם אלו שיש הפסיקו להתעדכן אולי לפני שנה. אתה סדרת ה-One של HTC ואת הסדרה הקודמת של סוני אין שם..

טאבלטים סיניים ככל הנראה לא יגיעו עם מעבדים של סמסונג, וזאת משתי סיבות:

א. הם מאוד יקרים ביחס למעבדים של MediaTek לדוגמא.

ב. סמסונג ידועה לשמצה בקרב מפתחי המכשירים והרומים (היה סיפור עם מפתחי CM) בכך שהיא לא משחררת דוקומנטצייה ראויה, ושמאוד קשה להצליח לפתח למכשירים שלה.

למיטב ידיעתי החברה היחידה בשוק (מלבד סמסונג כמובן) שהשתמשה במעבדים שלה היא Meizu.

פורסם

אם השיקול הוא טאבלט סיני ב-300 מול נקסוס 10 ב-400, אני אומר הנקסוס.

אבל, וזה אבל גדול, את הנקסוס אפשר להזמין לארץ רק עם חברת שליחויות, מה שמייקר את עלותו מאוד - גם עלויות משלוחים, גם מע"מ ישראלי...

זה כבר יוצא בסביבות ה-500$. ואז אולי עדיף לחפש טאבלט סיני טוב..

כן, יש כמה מכשירים עם מעבדים של סמסונג (גם עכשיו ראיתי כתוצאה מדיון אחר את ה-Newman N2), אבל הם פשוט לא נפוצים.

פורסם
  • מחבר

טוב, ניסיתי לבדוק מה השוק מציע ועלו לי מספר שאלות.

למטרות לימודים (אני לא משחק על הטבלט בכלל), האם יש חשיבות לחוזק המעבד?

אם זה היה תלוי בכם, מה מהפרמטרים כמו גודל מסך, רזולוציה וחוזק מעבד - היה קודם?

הסיבה לשאלות האלו היא שאני מתלבט נכון לעכשיו בין 3 דגמים:

Nook HD+ עם מפרט ממוצע (TI 4470) מסך 9 אינצ' ורזולוציה של 1080p, שעולה כ-285 דולר (עם משלוח דרך חברים)

Archos 101xs עם מפרט דומה ל-NOOK (מבוסס TI 4470) מסך 10.1 אינצ' ורזולוציה של 1280x800, במחיר של כ-1250 שח (נקנה באילת)

Ramos W30 עם מעבד Exynos 4412 כמו בגלקסי 3, עם מסך 10.1 אינצ' ורזולוציה של 1280x800, ועולה כ-260 דולר.

לשם השוואה הנקסוס 10 שמגיע עם מפרט חזק יותר משלושם, מסך 10.1 אינצ' ברזולוציה של 2560x1600 עולה כ-400 דולר לפני משלוח.

המלצות, הצעות, דעות?

פורסם

לשם השוואה הנקסוס 10 שמגיע עם מפרט חזק יותר משלושם, מסך 10.1 אינצ' ברזולוציה של 2560x1600 עולה כ-400 דולר לפני משלוח.

אני חושב שרזולוציה של FHD ומעלה למסכים כאלה זה לא יותר מגימיק שיווקי ואין לזה ערך של ממש. חבל על הכסף.

למטרות לימודים (אני לא משחק על הטבלט בכלל), האם יש חשיבות לחוזק המעבד?

מה זה "למטרות לימודים"? מה זה כולל?

אני חושב שלמרות אהבתי הרבה לאנדרואיד, פה המקום דווקא לטאבלטים מבוססי WIN8 כי מה לעשות, מבחינת פרודוקטיביות אין היום ל-WIN תחרות. מספיק שתקבל מצגת PPTX עם קצת אנימציות או עברית ואין אף אפליקציה נורמאלית שיודעת להתמודד איתה.

כנ"ל משוואות ב-DOCX למשל או שרטוטי VISIO למשל.

אבל הם י-ק-ר-י-ם... משהו כמו 1000$ מינימום.

אני גם בספק רב אם מקלדת מגע מספקת לסטודנטים כתחליף של ממש - עדיף לך איזה אולטראבווק טוב אבל גם הם יקרים.

אני בספק רב אם יש צורך במשהו מעבר לדו-ליבתי נורמאלי כי אתה לא מתכוון להריץ עליו MATLAB או C, נכון?

יש את ה-AINOL HERO ב-180$ בלבד שיספיק לצורך הזה מעל ומעבר.

פורסם
  • מחבר

יש לי נייד מצויין, שנותן מענה למטרות פיתוח וכתיבת מסמכים/עבודות בתואר.

הבעיה שהסוללה של הנייד על גבול החיים שלה, וסוללה חדשה תעלה כ-700 שח.

במקרה הזה הטבלט ישמש ככלי להצגת מסמכים ואולי כתיבת מספר הערות במהלך הרצאות.

מהסיבה הזו, אני מתלבט אם יש חשיבות בכלל לחוזק המפרט.

פורסם

שוב - בהצגת מסמכים אתה תהיה מאוד מוגבל עם אנדרואיד או IOS אלא אם מדובר בדברים פשוטים יחסית - PDF/PPTX/DOCX/XLSX מורכבים לא יוצגו היטב (מניסיון מר), שלא נדבר על שרטוטי CAD/VISIO למשל.

לגבי כתיבת הערות אני מניח שזה בסדר, אבל נראה אותך מנסה לרשום איזו משוואה או משהו מורכב יותר מכמה שורות טקסט.

הערות ב"כתב יד" זה גם בעייתי - טרם מצאתי אפליקציה שעושה את זה היטב וצריך גם עט איכותי.

אני מסכים שכל עוד יש לך מעבד דו ליבתי ולפחות 512M RAM זה אמור להספיק.

לשימושים שלך אולי WIN8 RT מבוסס ARM יספיק כי אני מניח ששם חבילות האופיס מלאות/תואמות יותר. שווה לבדוק.

הם גם זולים יותר.

יש טאבלטים WIN8 מבוססי ATOM דו ליבתי שבטוח יהיו תואמים וזולים משמעותית מאחיהם עם I3/5/7. זה הכיוון לדעתי.

פורסם
  • מחבר

זה נראה לי קצת יקר בהשוואה לאנדרויד, אבל אני אבדוק את האופציה הזו.

תודה על ההכוונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים