עבור לתוכן

מחשב ל FW, לפחות 2 יציאות LAN (עדיף 3-4), עדיף ספק חיצוני, שקט, 1-2K ש"ח

Featured Replies

פורסם

הי,

מה המחשב יעשה:

אני צריך להוסיף לרשת הביתית שלי שרת פיירוול שיריץ pfSense עם snort ועוד כמה כלים.

השרת יחובר מצד אחד למודם/ראוטר של הכבלים ומהצד השני יטפל בשתים או שלוש רשתות נפרדות.

רשת אחת היא הרשת הבייתית הרגילה שמכילה כ 15-20 מכשירים.

הרשת השניה תשמש אורחים בבית לצורך שימוש ב WIFI (כדי שלא אצטרך לפתוח את ה WIFI הרגיל ולאפשר לאורחים כניסה אליו)

במידה ויהיו 4 כרטיסי תקשורת, אני אעביר את שרת הטלפוניה שלי (אסטריסק) לרשת השלישית כדי לשלוט קצת יותר טוב בגישה אליו מבחוץ.

אין לי בעיה לקנפג את הרשתות ואת כלי ה IDS/IPS

העדפות:

השקט חשוב מאוד. המחשב ממוקם בחדר עבודה שגם ככה כבר רועש מדי לטעמי.

ספק כוח חיצוני (כמו ספקים של מחשבים ניידים) - יעזור לשים את המחשב על האל-פסק, שקט יותר, ירוק יותר?

מארז קטן. עדיף כזה שלא נראה בדיוק כמו מחשב.

מפרט בסיסי:

לפחות 2GB של זיכרון (4 עדיף)

כרטיס תקשורת אחד יכול להיות 100MB (זה הכרטיס שיחובר למודם הכבלים), אבל כל השאר צריכים להיות 1GB

USB2 בסיסי

דיסק - יש לי דיסק SATA של 250GB. במידת הצורך אפשר להמליץ גם על דיסק SSD קטן (64GB צריך להספיק)

מעבד - חייב יותר מליבה אחת. לדעתי רוב המעבדים המודרניים יתאימו ולכן סביר שההמלצה צריכה לקחת בחשבון נתוני חום וצריכת חשמל.

הערה:

אם במקרה מישהו מכיר "קופסאות" מוכנות שעונות על הדרישות שלי, קרובות לטווח המחיר המבוקש (עד סדר גודל של 2K ש"ח) ומאפשרות לי להתקין עליהן התקנות סטנדרטיות של FW וכלי IPS/IDS על פי בחירה שלי (כלומר שלא מוגבלות לתוכנה שמותקנת מראש ומחייבת דרייברים מיוחדים וכדומה) אני אשמח לשקול את זה כאופציה.

(בהנחה שזה ציוד שנמכר בארץ ולא יבוא אישי שאני אצטרך לבצע)

פורסם
  • מחבר

אוקי,

אחרי הרבה חיפושים ולימוד נראה לי שאני מתמקד בשתי אפשרויות:

1. הצעצוע הזה מאיביי: http://www.ebay.com/itm/Intel-Atom-D2700-w-5-x-LAN-HDMI-Mini-ITX-PC-w-2GB-M350-NF9D-2700-AD3RTLANG-/400279953289?pt=Desktop_PCs&hash=item5d328b5f89

מדובר במערכת מוכנה עם לוח mini-itx, עם 5 כרטיסי תקשורת 1GB, ספק חיצוני (כמו מחשב נייד), 2GB זיכרון ומעבד Intel Atom D2700 2.13GHz Dual Core

סך הכול כולל משלוח: 360$ ואין לי מושג איך לחשב את המיסים/עמלות.

2. לקנות מאיביי את הלוח הבא: http://www.ebay.com/itm/Jetway-NF9HQL-525-Atom-D525-Quad-LAN-Thin-Mini-ITX-Motherboard-DC-Power-Onboard-/130787001173?pt=Motherboards&hash=item1e73834355

מדובר בלוח mini-itx עם 4 כרטיסי תקשורת 1GB, עם ממיר חשמלי (כך שצריך לקנות רק ספק חיצוני של 12V) ומעבד Intel Atom D525

הלוח עולה 230$ כולל משלוח (ושוב אין לי מושג איך לחשב מיסים ועמלות)

לזה צריך להוסיף 2GB זיכרון, מארז חיצוני וספק כוח (12V, הספק מתחבר כמו ספקים של ראוטרים למשל)

מארז לדוגמא: http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/case-compact-stylish-mini-itx-enclosure-p-13028?cPath=208

לגבי שאר הרכיבים אין לי עדיין עלויות.

כמובן שהאופציה השניה קצת יותר מסוכנת כי תמיד יכול להיות שאחד הרכיבים לא יעבוד טוב עם האחרים או שיהיה תקול, ואז זה עלול לסבך קצת את המצב. (בעיקר החשש מהתאמה של הזכרונות ושל ספק הכוח)

בקשות:

אם מישהו יוכל לוודא שאני בכיוון הנכון ושאין אופציה מוצלחת יותר שאני מפספס... אני אשמח (בעקרון אני מעדיף לקנות בארץ ולא בחו"ל)

אם מישהו יוכל לעזור לי להבין את מבנה העלויות האמיתי (מיסים ועמלות לחבילות מאיביי) זה גם יעזור מאוד.

בנוסף, מה ההבדל בין שני המעבדים ועד כמה הוא משמעותי? (atom D2700 2.13GHz מול ה atom D525 1.8GHz)

תודה!

פורסם

אתה יכול פשוט להשתמש בלוח רגיל ולהוסיף לו כרטיסי רשת PCIE

פורסם
  • מחבר

כמובן שאפשר להשתמש בלוח אם רגיל ובמארז רגיל.

זה יצא אפילו קצת יותר זול.

אבל אז אני צריך המלצה למערכת זולה מצד אחד ושקטה מאוד מצד שני.

גם מבחינת מיקום בחדר העבודה זה קצת פחות נוח (כבר יש כאן מספר מחשבים, כך שהייתי מעדיף להוסיף מארז קטן ככול האפשר)

בקיצור - אני מקבל את ההערה ומבקש המלצות גם לתצורה של לוח רגיל.

בתצורה כזאת חשוב מאוד מקסימום שקט, מינימום מחיר, 3/4 יציאות תקשורת 1GB וצריכת חשמל נמוכה יחסית.

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם
כמובן שאפשר להשתמש בלוח אם רגיל ובמארז רגיל.

זה יצא אפילו קצת יותר זול.

אבל אז אני צריך המלצה למערכת זולה מצד אחד ושקטה מאוד מצד שני.

גם מבחינת מיקום בחדר העבודה זה קצת פחות נוח (כבר יש כאן מספר מחשבים, כך שהייתי מעדיף להוסיף מארז קטן ככול האפשר)

בקיצור - אני מקבל את ההערה ומבקש המלצות גם לתצורה של לוח רגיל.

בתצורה כזאת חשוב מאוד מקסימום שקט, מינימום מחיר, 3/4 יציאות תקשורת 1GB וצריכת חשמל נמוכה יחסית.

מעניין אותי לדעת אם בחרת בלוח שציינת כי יש לו כרטיסי רשת Realtek שידועים כבעייתים עבור pfsense.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים