עבור לתוכן

ושבו בנים לביתם.

Featured Replies

פורסם

לשבת בבית ולחשוב תיאורטית זהו דבר מאד קל אך כאשר הינך מסכן את חייך מדי יום עבור המדינה הזו ולא מקבל יותר מדי תגמול על כך ובנוסף לכך מפקירים אותך למות, לדעתי אין סיבה לשרת מדינה כזו וצבא כזה.

• תגובות 34
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בסך הכל מעלה נקודה בנוגע לעסקות השבויים האלו, הרי כל הרעיון של הפורום הזה זה "לשבת בבית כמו פדלעות ולהתלונן/להעביר ביקורת על הממשל ועוד כל מיני דברים אקטואליים". מנטלי, אם תוכל להביא עוד טיעונים בנוגע לנקודות שציינתי, האם היית מעדיף שיחררו אותך ביודעין שכאשר אתה משתחרר זה רק אומר למחבלים: "אוקיי, אז לחטוף חיילים זה משתלם - בואו נעשה את זה עוד", ובנוסף לכך שרוצח ישתחרר ביחד איתך (החלק הפחות גרוע אולי), אבל שעוד רוצחים ימשיכו להשתחרר בגלל שישראל תמשיך לעשות משא ומתן עם שבויים? לפי דעתי הדרך למנוע סיטואציות שכאלה בעתיד היא להפסיק את משא המתן על השבויים.

זוהי בסך הכל דעתי הצנועה, אני לא בא להתלונן או לשפוט את מקבלי ההחלטות, השיקול פה הוא - ואני מסכים מאוד מסובך, וגם אני לא הייתי רוצה להיות במצב הזה. אבל בתור מדיניות, אני חושב שזו החלטה נכונה.

פורסם

להחזיר חיילים חיים זה דבר אחד. עסקאות שבויים הן נושא מקובל לחלוטין, ולכל חייל יש זכות לחזור הביתה בחיים בתמורה לחיילי הצד השני. להחזיר גופות, זה נושא אחר לחלוטין. גופות? אנחנו משחריים 400 ומשהו אסירים חיים בשביל גופות? אני היחיד שחושב שזה מטורף?

פורסם

ממש לא, זה משהו שאפילו בני משפחה אמורים לראות כלא שווה

פורסם

להחזיר חיילים חיים זה דבר אחד. עסקאות שבויים הן נושא מקובל לחלוטין, ולכל חייל יש זכות לחזור הביתה בחיים בתמורה לחיילי הצד השני. להחזיר גופות, זה נושא אחר לחלוטין. גופות? אנחנו משחריים 400 ומשהו אסירים חיים בשביל גופות? אני היחיד שחושב שזה מטורף?

אכן עסקאות שבויים זה דבר מקובל לחלוטין עם אוייב שיודע להתנהג כאוייב ולא כמו בני השטן - החיזבאללה. האנשים האילו אינם שייכים לקטגוריית בני אנוש, הם אינם נותנים שום אות חיים על השבויים שתחת חסותם ואפילו מותחים את העצבים של המשפחות עד ליום העסקה .דבר כזה אינו מקובל בגדר "עסקת שבויים " נומטיבית ותקינה.

פורסם

לא, אנחנו משחררים 400 (יותר מ 400, למען האמת) בשביל גופותיהם של שלושה חיילים ואזרח אחד.

סביר להניח שלולא טננבאום, "המחיר" היה נמוך הרבה יותר אבל אי אפשר לשנות את המצב; טננבאום ייחקר (ויועמד למשפט, אם יימצא אשם) כשיחזור לארץ, ומעבר לזה באמת שאין מה לעשות.

Vega - זה קל מאוד לשבת ולחשב ולומר שקיימת סבירות גבוהה שמשהו יקרה, אבל הסבירות שזה לא יקרה היא שווה.

כן, זה עלול להיות תמריץ לחיזבאללה ולגורמים נוספים לחטוף עוד ישראלים, אך תפקידו של צה"ל הוא, בין השאר, להגן על חייליו ועל אזרחי המדינה מפני חטיפות של גורמים שונים ובשום אופן אי אפשר לקבוע מדיניות לפיה אם ייחטף אזרח או חייל, לא נעשה כל מה שביכולתנו כדי לשחרר אותו - מדינה דמוקרטית מחויבת מתוקף היותה דמוקרטית לדאוג לכל אזרחיה ועל אחת כמה וכמה לחייליה.

יש לשחרר את החטופים גם במחיר של 400 מחבלים (וכפי שאמרו אתמול בחדשות בערב, את המחבלים מתוך כל המשוחררים ניתן לספור על יד אחת).

על אותו משקל, מלחמת יום כיפור הייתה תמריץ מצוין לכל מדינות ערב כי היא הוכיחה שרק בכח אפשר להוציא מישראל הישגים מדיניים כלשהם אך לא זכורה לי מאז מלחמה אחרת נגד מדינות ערב.

בכל סיטואציה יש סיכונים ולפעמים צריך לקחת אותם אם אנחנו רוצים להיות מסוגלים להביט לעצמנו בעיניים בבוקר שלמחרת.

פורסם

להפקיר חיילים אצל האוייב זה לא מוסרי, ואנחנו בתור מדינה שמכבדת את אזרחיה וחייליה מחזירים אותם בכל מחיר, גם אם זה לא מגיע להם (כמו מר טננבאום למשל...).

אם זאת, אני מאד לא אוהבת את הרעיון של שחרור 435 מחבלים בחזרה למעגל הטרור וההרס ובתמורה אנחנו מקבלים 3 גופות וסוחר סמים.

אכן, אני לא מאמינה ששלושת החיילים החטופים נמצאים בין החיים, כמה הייתי רוצה להאמין, אינני יכולה. האוייב יודע שאנחנו נשלם כל מחיר ולכן הוא (נאסראללה) סוחט אותנו בתקוות שווא שהבנים עדיין בין החיים עד לרגע השחרור כדי שלנו לא תהיה שום השפעה ממשית על העסקה הזאת, שהרי אם ידענו בודאות שהם אינם חיים, יכולנו לשכנע את המשפחות לא לקחת גופות, שכן, בשחרור המחבלים הם עלולים לקבל עוד רבים ומתים כמו אותם שלושת החיילים מ-2 סיבות: א. המחבלים פשוט יחזרו לעסוק בטרור ולטווח באזרחים תמימים.

ב. זה רק יתן לגיטימציה לחטיפת חיילים ואזרחים נוספים למטרות מיקוח.

מה שכן, אנו יודעים שאלחנן טננבאום בין החיים ואם נפקיר אותו בשטח זה פשוט יקל עליו במסירת מידע בטחוני לגורמים אויינים, שהרי אם הוא לא קלף מיקוח, אין לחיזבאללה צורך בו, והוא ימכור את המדינה בשביל להשאר בחיים, במיוחד מדינה שהפקירה אותו. מי יודע?

מה שנשאר לקוות לו הוא שאולי מישהו משלושת החיילים עדיין בין החיים, ושטננבאום ישפט במלוא החומרה באישומים של החזקת דרכון מזוייף, קשירת קשר לסחר בסמים, סחר בסמים, קשירת קשר עם גורמים אויינים, בגידה, ומה לא, ושיירקב בכלא עד יומו האחרון וללא אפשרות לחנינה.

פורסם

באמת דילמה קשה,אבל אני מסכים שזה מחיר גבוהה מדיי,תראו כמה רוצחים אנחנו משחררים....ומה עם עזאם עזאם? ואל תגידו שמצרים לא קשורה לעיסקה הזאת,כולם ערבים בני *@*@*@)))*&) אני ממש מעוצבן. :bash:

פורסם

אתם קולטים את זה :

דרישה לשמוע עדות דיראני על תנאי החזקתו בטרם ישוחרר

http://news.walla.co.il/?w=//496571

חלאות האדם האילו דורשים לבדוק את תנאי כליאתם בבית דין ישראלי. ומה על אותם חיילים ועל השבויים שנמצאים אצל בני השטן הללו?

להם יש זכות לבדוק את תנאי כליאתם ?

פורסם

לראות את דיון הזה לאחר סרט טוב כל כך מבאס......

(סליחה על הספאם, אבל זה פשוט באמת מדכא כל העסק, דיון בחיזבאללה והמציאות העגומה בארץ).

פורסם
גופות החיילים זוהו, טטנבאום חי וכולם מתחילים לזוז. איזו הקלה. אני שמח (וגם עצוב) שאלו הם החיילים הנעדרים ושחיזבאללה עמדו בהסכם שלהם. לאחר האכזבה מעיסקה קודמת (עיסקת ג'יבריל) בה הובטח רון ארד אך הוא לא חזר, אני שמח שהם עומדים בהתחייבותם. עוד מעגל (עצוב) נסגר.
פורסם

ליבי ליבי עם המשפחות.

יהי זכרם ברוך.

3_a.jpgBenny3_a.jpg1_a.jpg

פורסם

יהי זכרם ברוך.

אבל אל תשכחו, עכשיו יתחיל כל סיפור החקירה של אלחנן, ככה שהפרשה הזאת לא תירד מהכותרות

בימים הקרובים.

פורסם
  • מחבר

ביום שכזה,

אנחנו מאבדים עוד עשרה אנשים שנרצחו ע"י הטרור האיסלמי.

הדעה שלי? חבל שהתדיינו עם אויב לא שפוי שכזה ולא הגבנו במהלומה צבאית.. שלבטח היתה מורידה את המחיר, והיתה מרתיעה מפני מעשים נוספים כאלה. ובעקבות הפיגוע יש לצאת לעוד "סיור" ברצועה שבה יעצרו כמה וכמה מחבלים בבתי הסוהר הישראלים, שאלו לא ישארו ריקים לעוד יום אחד...

ובמקרה של התנהגדות למעצרים של מבוקשים עדיף ל"העלים" אותם.

פורסם

עם כל הכבוד לחיילים, הרגע הבאנו על עצמנו עוד 435 פיגועים נקודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים