עבור לתוכן

ושבו בנים לביתם.

Featured Replies

• תגובות 34
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וסוחרי סמים לגבולם

פורסם
  • מחבר

אתה שוכח עוד שלושה לוחמים של מדינת ישראל שחוזרים.

פורסם

חס וחלילה ,אני רק מציין שעדיף היה להשאיר להם את טננבאום

פורסם

חס וחלילה ,אני רק מציין שעדיף היה להשאיר להם את טננבאום

עם כל הציניות הסרקזם והארס, יש בעיה אפילו להשאיר פושעים לכאורה יהודים בחיזבאללה.

נכון שזה עלה לנו ביוקר ומפח נפש לא קטן אבל עדיין יש להחזיר כל יהודי/ישראלי לביתו.

פורסם

כאשר טננבאום יחזור לארץ, אם יתברר שעסקיו בחו"ל היו בעלי היבט פלילי, לדעתי יש להטיל עליו את העונש הכבד ביותר שמאפשר החוק - שיישאר בכלא עד סוף ימיו, אבל בכלא שלנו.

פורסם

כאשר טננבאום יחזור לארץ, אם יתברר שעסקיו בחו"ל היו בעלי היבט פלילי, לדעתי יש להטיל עליו את העונש הכבד ביותר שמאפשר החוק - שיישאר בכלא עד סוף ימיו, אבל בכלא שלנו.

מן הסתם, אפשר להגיד הוא הסיבה העיקרית(בלי לזלזל בגופות החיילים) שבוצעה עסקה וישראל מחזירים 400

אסירים.

פורסם

חבל שאי אפשר לשחרר את האסירים האלו לחלל. כך יהיה יותר טוב. אני מוכן שהם יהיו הראשונים לאייש את מאדים. או שזה שאוכל את החטיף קליק יוציא להם את האויר מחליפות החלל.

פורסם

כנרה שאיש חיזבאללה לא שווה שערה מראשו של אחד מחיילינו כי אנחנו משחררים 435 אסירים בטחוניים בשביל 3 גופות וסוחר סמים עלוב, שאם לא הסיבות המוסריות, הפרלמנט היה מעדיף להשאיר אותו אצלם.

תסלחו לי אם אני אכזרית מדיי, אבל אני מצטערת שהם בחרו להשאיר דווקא את הזבל הזה בחיים במקום 3 חיילים גיבורים.

כנראה שצה"ל לא העריך נכון כשנתן לטננבאום את דרגתו (אלוף משנה או משהו כזה...) ולא בדק את הרקע שלו והכל רק כי הוא יהודי (אני מצטטת פחות או יותר את דבריו של המפקד שלי). חשבו על העובדה שדרגתו אפשרה גישה למידע מסווג והוא יכול היה להעבירו לחיזבאללה בקלות רבה, במיוחד תחת לחץ (ופחד על התחת שלו). חבל שאי אפשר להשאיר אותו עם ה"חבריו לעסקים"...

פורסם

כל המידע המסווג שהוא ידע (בתחום הנ"ט, עד כמה שידוע לי) הועבר במלואו לחיזבאללה, ומשם לסוריה לאירן, זו לפחות ההנחה ממנה יוצאים בצה"ל.

פורסם

אני אישית נגד עסקת שבויים/החלפת חטופים וכדומה, לא בגלל שזה כביכול שחרור טרוריסטים, רוצחים וכל זה, שגם זה די רע לדעתי, אלא בגלל שאם פשוט נתעלם מההצעות לעסקות חטופים ונענה בשלילה לקיים משא ומתן ה"אויב" יראה שאין סיבה לחטוף עוד חיילים, מכיוון שישראל לא מכונה לדון בעניין, וכך - לדעתי ימנע אבל נוסף בעתיד. עם כל הכבוד לרון ארד ("ויש כבוד"), לא, אבל ברצינות - סיפורו נגע לליבי, אני חושב שאם רון בעצמו היה מבין את זה הוא לא היה רוצה להשתחרר. כשחוטפים לנו חיילים ואנחנו הופכים אותם לקלפי מיקוח במו"מ זה רק מעלה את הערך של חיילים חטופים, ואת הערך של חטיפת חיילים, מה שגורם לאויב לרצות ולחטוף עוד יותר.

מה אתם אומרים?

פורסם

כנרה שאיש חיזבאללה לא שווה שערה מראשו של אחד מחיילינו כי אנחנו משחררים 435 אסירים בטחוניים בשביל 3 גופות וסוחר סמים עלוב, שאם לא הסיבות המוסריות, הפרלמנט היה מעדיף להשאיר אותו אצלם.

תסלחו לי אם אני אכזרית מדיי, אבל אני מצטערת שהם בחרו להשאיר דווקא את הזבל הזה בחיים במקום 3 חיילים גיבורים.

כנראה שצה"ל לא העריך נכון כשנתן לטננבאום את דרגתו (אלוף משנה או משהו כזה...) ולא בדק את הרקע שלו והכל רק כי הוא יהודי (אני מצטטת פחות או יותר את דבריו של המפקד שלי). חשבו על העובדה שדרגתו אפשרה גישה למידע מסווג והוא יכול היה להעבירו לחיזבאללה בקלות רבה, במיוחד תחת לחץ (ופחד על התחת שלו). חבל שאי אפשר להשאיר אותו עם ה"חבריו לעסקים"...

אסירים בטחוניים = אסירים מנהליים? אם כן, אז זה ממש לא קריטי, בדרך כלל אסירים מנהליים הם סתם אנשים שעיכבו אותם לזמן בלתי מוגבל ולא הוגש נגדם כתב אישום מסיבות שונות. מעטים הרוצחים מבין אלו, ואני משוכנע שהשב"כ עושה סלקציה טובה.

אם זה כך, אז מצבינו בסדר.

פורסם

האם היית רוצה להתגייס לצבא שיפקיר אותך בשבי האויב? האם היית רוצה להיות אזרח מדינה שלא מוכנה לנקוף אצבע כדי לשחרר מהשבי את האנשים שנלחמו כדי להגן עליה?

אני לא.

פורסם

האם הייתי מעדיף שהצבא "יפקיר אותי" בשבי האויב אילו ידעתי שאם אשוחרר דבר זה עלול (וסביר להניח ש) יגרום לחטיפת חיילים נוספים בעתיד ואולי להרצחתם? הסיטואציה היא אכן קשה, אך התשובה היא כן.

הרי, "טוב למות בעד ארצנו", הלא כן?

פורסם

אויי כמה שאני לא מקנא באותם מקבלי החלטות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים