עבור לתוכן

HTC X8 - דרך סלקום במחיר מצחיק (דרך חי"ל) - 143 ש"ח - שווה?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

המכשיר הנ"ל הוצע לאחי הקטן שמעוניין במכשיר חדש - דרך מבצע של חי"ר שיש לאמא שלי היא תקבל את המכשיר במחיר קבוע של 143 ש"ח כולל מסלול של איזה 5000 ד"ק בתוך סלקום עם 5GB גלישה וכמות של 1000 אסמסים, המחיר לא ישתנה.

לי זה נשמע מחיר מאוד טוב יחסית לחברה כמו סלקום - אני אישית לא אוהב את החברה וברחתי ממנה להוט מוביל, אבל ההצעה הזו מפתה למכשיר.

האם נראה לכם מומלץ?

אחי הוא בן 14 ולא צריך מכשיר כ"כ חזק אבל במחיר זול כזה זה אפשרי, ומתנת יום הולדת שאמא שלי רוצה לקנות לו.

מה אומרים?

פורסם

שמע הדיל באמת נשמע אחלה , אבל בוא לא נשכח שסלקום הם חברי כבוד באגודת ה"נשמות הטובות"

לי היה דיל מצויין לפני שנתיים וחצי על סמסונג S1 , יצא לי 1200 דקות 1200 סמס + 2 ג'גה ב 130ש"ח

אבל אחרי שנה וחצי שמתי לב שהם קצבו את כל ההטבות שהיו לי (בזמנו קראו לזה "הטבות זמן אוויר")

ובלי כל אותן הטבות החשבון קפץ ל280 ש"ח , לכן עזבתי לגולן וכיום כשאני משלם על המכשיר + גולן יוצא לי 220 ש"ח

אני מנחש שכאשר ישבתם עם נציג המכירות הוא התחיל לזבל על הטבה כזו ואחרת ועוד הטבה כי יש היום שמש וכ"ו

קשה לי להאמין שהכוונה לכך שבכל ה36 חודשים המחיר יהיה כל כך נמוך

לצערי גם אחותי עברה בדיוק כמוני לגולן אחרי 18 חודשים כי אז הנגמרו כל אותן הטבות , ואחרי זה הבנו שמחיר המכשיר שאנחנו משלם הוא

בערך פי 2 ממחיר השוק.

אני חושב שמאחורי הדיל הזה יש עוקץ , בכל מקום מחירי המכשירים של חברות הסלולר גבוהים פי כמה מחנות פרטית

וקשה לי להאמין שזו הנחה כל כך גדולה כי היא מיועדת לחיילים

אני מאוד ממליץ להתרחק

פורסם

אני לא יחזור עוד לקנות סלולרים מחברה סלולרית

מה גם שמחלקים לך לתשלומים ,קשה לך ליראות כמה אתה משלם באמת ,במיוחד שיש מסלול

חוץ מיזה חלק מהמסלולים מוצמדים למכשיר ,ומה תעשה עם יגנב או יאבד ?

במיוחד לאח חייל

אני ממליץ לך לבדוק איזה תקציב יש לך לסלולרי ,ואז לקנות בניפרד מכשיר שיכול לתמוך בכל החברות

ככה אתה גם לא מוצמד למסלולים של חברה מסוימת בגלל המכשיר

אני עדין משלם על מכשיר שהפסקתי לישתמש בו מיזמן ויש לי עד פברואר לשלם ,מכשיר שיתישן שלא רצו לקנות אותו גם ב100 שקל

ואני משלם עליו 60 שקל כל חודש

בקיצור ,עזוב הטבות ושטויות ,תיקנה בניפרד ותשחק עם המסלולים לפי רצונך ותוכל ליתנתק וליתחבר בלי כאב ראש

פורסם
  • מחבר

מכשיר כזה חדש היום עולה כ 3000 ש"ח. המסלול עולה 72 ש"ח + 71 ש"ח על המכשיר, ברגע שמסיימים לשלם את המכשיר המחיר נשאר קבוע של המסלול...73 ש"ח, זה מבצע של עובדי ים המלח / והסביבה שם קמ"ג וכדומה לעובדים וותיקים - יש את זה רק להם ממה שהבנתי (אח של אמא עובד שם) - לאחר בירור מדובר על מסלול של 5000 ד"ק בסלקום, 1500 ד"ק לכל הרשתות, 1200 הודעות + 5GB גלישה, מחיר סופי סופי כולל הכל יוצא 143 ש"ח, חשבתי עם מע"מ בלי מע"מ הלכתי בעצמי לבדוק כרגע וזה נראה יותר מדי ז-ו-ל. ממה שהבנתי זה בגלל הוותק של אח של אמא שעובד במפעלים.

סתם לשם השוואה:

אחי רצה מכשיר כמו שלי - ONE X שעולה היום 2400 ש"ח + מסלול ב 90 ש"ח בגולן או הוט מובייל נותן ל 3 שנים מחיר של = 5750 ש"ח.

מסלול חי"ל של סלקום (מסלול מיוחד כמו שאמרתי) = 143 כפול 36 תשלומים קבועים ללא תוספות (שום תוספת) = 5100 ש"ח.

יוצא יותר זול ממה שאני שילמתי על המכשיר שלי 2900 ש"ח.

אני נגד סלקום / אורנג' וכדומה, אבל מסלול דומה עומד לצאת ממה שהבנתי גם עם אייפון 5 אבל יעלה טיפה יותר יקר בגלל המכשיר.

זה רק בסלקום, ורק לחי"ל.

פורסם

אתה שוכח שאתה כבול למסלול בגלל המכשיר בצורה הזאת

ככה שהחישוב לא נכון כי המחירים אולי ירדו בעתיד

או לחלופין מסלול זול יותר עדיף לו ,עם הוא לא מדבר וגולש הרבה

בגלל איך שהמסלול הולך יכול להיות שיהיה לו בעיה גם לימכור את המכשיר ולקנות מכשיר אחר

כי ליפעמים זה מוצמד למכשיר ועם אין שימוש אז משלמים יותר על המכשיר וכל מיני שטויות אחרות

בקיצור אתה באמת רוצה להיות כבול ל3 שנים על אותו המסלול ?

מה תעשה עם תירצה לטוס לחול לחצי שנה לדוגמה ?

או לילמוד או לעבוד בחול כמה שנים (סתם זורק רעיונות )

במסלול הזה אתה חיב לשלם את כל התקופה ,ועם תעשה ניתוק מהמסלול יחיבו אותך בטח הרבה יותר על המכשיר

פורסם
  • מחבר

זה נסיבות שחשבתי עליהם, בכל מקרה אמא שלי קונה את זה לאחי הקטן שהוא בן 14 עוד מעט 15, בתור מתנה שעדיין לא קיבל. לחו"ל גם אם יטוס יקח את המכשיר ויש הטבה מיוחדת לעובדי המפעל בחו"ל בעלות ממש זולה - אבל גם ככה לא ישתמש בזה.

לי יש כבר מכשיר, אני לא מתכוון להחליף כרגע כי הוא פרטי שלי, אבל המכשיר הזה ספציפית X8 רק בשביל אחי שיהיה לו פלאפון נורמלי, נכון התחייבות 3 שנים על המכשיר אבל על המסלול אין, על המכשיר יש התחייבות של 70 ש"ח לחודש. משהו באיוזר.

אני פשוט רציתי לדעת האם זה שווה, כי ככה או ככה אם אני קונה מכשיר כזה חדש זה יעלה באיזור ה 2500-3000 ש"ח, ובין אם אתה משלם על זה תשלומים PER חודש זה יוצא דיי אותו הדבר רק לטווח הארוך.

פורסם

תמיד עדיף לקנות מכשיר דרך חנות פרטית ופשוט חעשות מסלול אצל אחת מהחברות.

הגלאקסי S3 שהיה לי ולפני זה גם הרבה מכשירים כמו S2 וגלאקסי נקסוס תמיד עשיתי אותו דבר.

או שקונה אותו במזומן או שמשלם חצי ועושה איזה 3-4 תשלומים על הסכום הנותר ומסיים את התשלום על המכשיר, וככה אני חופשי ולא משלם לחברת סלולר במשך 3 שנים מחיר מופקע וחושש לשדרג למכשיר אחר במשך שלושה שנים כי אתה עדיין משלם על מכשיר של חברת הסלולר איזה 100 ש''ח בחודש.

פורסם

מה שאמרו מעלי בדיוק

אני במכשיר הקודם ניתקתי ,ואף אחד לא רצה לקנות אותו מימני

עם תפריד בין מכשיר לחוד מסלול לחוד ,ובלי תשלומים למאה שנה

תוכל לנוח טוב יותר

חוץ מיזה גם לא ממליץ לקנות מכשיר יקר מידי בגלל גניבות או נזקים שהאחריות לא מכסה

עם אתה קונה דור קודם לדוגמה ,זה בדרך כלל משמעותית זול יותר מספינות הדגל

ולא חסר מכשירים מאוד טובים כמו האיפון 4S\גלקסי S2\נוט 1 \וכו

פורסם

כל זה טוב ויפה רק חבל שאנשים שוכחים שעם כל השנאה לחברות הסלולר הוויתקות דווקא בזכותן כל כך הרבה אנשים מחזיקים כיום סמארטפונים.

חשוב לזכור שלא כולם מקבלים אשראי ללא תחתית וישנן הרבה משפחות שחייבות את המסגרת של הכרטיס בשביל להתקיים ( ועוד לא דיברתי בכלל על קבוצת האוכלוסיה שכלל לא מחזיקה בכרטיס אשראי ומתנהלת באמצעות הוראת קבע בלבד).

לפי מה שאנשים אומרים פה, משפחות כאלו לא זכאיות לסמארטפון מתקדם כי אין להם 3000 שח להוציא למכשיר סלולרי יחיד! אותם אנשים חייבים להשאר עם מכשירי נוקיה שחור לבן כי אחרת הם פריארים.

אני לא רואה את הדבר כפסול. אוכלוסיות חלשות שרוצות מכשירים מתקדמים יכולות לרכוש אותם דרך חברות הסלולר בלי לחנוק את מסגרת האשראי או את חשבון הבנק.

חוץ מזה שחברות הסלולר מאפשרות היום לקנות את המכשיר בפחות מ36 תשלומים ואז המחיר קרוב לשוק.

בכל מקרה, לכל מטבע יש שני צדדים.

פורסם

למרות מה שאתה חושה סמראטפון מתקדם זה לא מצרך חיוני שאי אפשר לחיות בלעדיו.

מי שאין לו כסף לסמארטפון באלפי שקלים שלא יקנה מכשיר כזה ויסתפק במה שיש לו. תשלומים לא מייצרים כסף מכלום, הם רק יוצרים אשליה כזו ובסוף גורמים לך לשלם יותר ולהשאר עפ פחות כסף ביד.

פורסם

או לחילופין יש סמארטפונים מצויינים גם בפחות כסף.

פורסם

כל זה טוב ויפה רק חבל שאנשים שוכחים שעם כל השנאה לחברות הסלולר הוויתקות דווקא בזכותן כל כך הרבה אנשים מחזיקים כיום סמארטפונים.

חשוב לזכור שלא כולם מקבלים אשראי ללא תחתית וישנן הרבה משפחות שחייבות את המסגרת של הכרטיס בשביל להתקיים ( ועוד לא דיברתי בכלל על קבוצת האוכלוסיה שכלל לא מחזיקה בכרטיס אשראי ומתנהלת באמצעות הוראת קבע בלבד).

לפי מה שאנשים אומרים פה, משפחות כאלו לא זכאיות לסמארטפון מתקדם כי אין להם 3000 שח להוציא למכשיר סלולרי יחיד! אותם אנשים חייבים להשאר עם מכשירי נוקיה שחור לבן כי אחרת הם פריארים.

אני לא רואה את הדבר כפסול. אוכלוסיות חלשות שרוצות מכשירים מתקדמים יכולות לרכוש אותם דרך חברות הסלולר בלי לחנוק את מסגרת האשראי או את חשבון הבנק.

חוץ מזה שחברות הסלולר מאפשרות היום לקנות את המכשיר בפחות מ36 תשלומים ואז המחיר קרוב לשוק.

בכל מקרה, לכל מטבע יש שני צדדים.

שמשפחות כאלו קונות בדרך כזאת הן ניכנסות יותר לבוץ הכלכלי

כי הן לא מנהלות תקציב נכון

היום יש סמארטפונים נחמדים גם ב1000 שקל ,אז למה לקנות ב3000 שקל ?

סמארטפון ב1000 שקל עושה אותם דברים רק בפחות נוחות\איכות

זה לא שיש משהו באמת חובה בסמארטפונים היקרים

למי שאין שיקנה מוצר זול יותר\או שיחכה שיהיה לו

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות חברים, אמא שלי נעולה ותקועה על זה. מה אני יעשה לה?

לבסוף כנראה תלך על הגלקסי 3 באותו מחיר כולל המסלול, מחיר לא משתנה למשך 36 חודשים, 73 ש"ח על המכשיר לחודש + 70 שח על המסלול.

על פניו זה נראה שווה, מה יהיה עם זה? אם יתקעו עם המכשיר בעיה שלה..... :P

פורסם

אני שמח על הבחירה החכמה של אמך. מקווה מאוד שתראה לה את הדיון הזה, פשוט כי יש פה אנשים שעוד לא הבינו שיש לנו עסק עם מישהו שלא ממש יודע להתנהל כלכלית.

לא רוצה להעליב, אבל הייתי באותה הסירה בדיוק. רק שעכשיו יש ברשותי גלקסי s שאני משלם עליו 119 שקל בחודש (עוד 1500 עד הסוף המר) שגם במצב חדש הוא נמכר באזור 1400 (למרות שאם הייתי מוכר אותו, בנס הייתי מקבל עליו 800). כל זה למרות שהייתי בחבילה עם זיכוי כפול, שבסופו של דבר לא הייתה משתלמת בכלל לעומת שאר החברות.

מקווה שתלמד לקח מנסיון של אנשים אחרים, מאשר על בשרך.

פורסם

אם אתה מתכוון לכי"ל, כלומר כימיקלים לישראל (מה שנשמע הגיוני כשאתה מציין את מפעלי ים המלח), האם מדובר על תוכנית משפחות עובדי החב' לישראל? אתה יכול לבקש חוזה למייל ולבדוק.

אם לא שינו אותה מאז הצטרפתי, ביטוח כלול בתוכנית ויש החזרים על מכשירים, אך מחירון המכשירים למנויי תוכנית זו גבוה יותר. ניתן לוותר על הביטוח, לרכוש מכשיר בעצמך, לבצע ניתוק זיקה (בתנאי שהמכשיר זהה בדיוק לדגם ולגרסת הקושחה הנמכרת בסלקום) ולקבל החזרים כאילו רכשת מהם, מה שמוזיל את העלות החודשית. שים לב שבמקרים מסויימים, השתתפות עצמית עולה כמעט כמו תיקון במעבדה ולכן ביטוח לא תמיד משתלם. כך תוכל להנות משני העולמות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים