עבור לתוכן

על פי מה כדאי לקבוע את גודל המסך?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות נייד השבוע.

הוא ישמש לי לאינטרנט,אופיס סרטים ולימודים.

אני אמור ללמוד שנה הבאה "מערכות מידע" תואר שיש בו גם תכנות. על פי מה אני אמור לקבוע את גודל המסך? שראיתי מסכים בגודל של 13.3 זה נראה לי קטן מדי.

חוץ מזה אני לא יודע עד כמה זה פרקטי לקחת מחשב נייד למכללה. האם מישו יכול להגיד לי איזה גודל מסך כדאי לי לקנות כרגע?

*** אני יודע שאני יכול לחכות לשנה הבאה ולראות מה יהיו הצרכים שלי בלימודים, אבל כרגע אני ללא מחשב ואני ממש זקוק לאחד. ההתלבטות העיקרית שלי היא הגודל.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

לפי מה שנוח לך, מסך גדול יותר בדרך כלל יותר נוח לעבודה אבל שוקל יותר וצורך יותר אנרגיה.

כל אחד והשיקולים שלו, אני ללימודים קניתי 15 ואני מרוצה מההחלטה.

פורסם
  • מחבר

ההבדלים בין 13 14 ו15 הם משמעותיים?

ניראלי ש13 אינץ די יורד מהפרק כי הוא ממש ממש קטן.

למקצוע עם קצת תכנות צריך מסך גדול?

פורסם

לתכנות מומלץ מסך גדול + רזולוציה גבוהה מן הסתם (הרבה טקסט, לא?).

הכי מומלץ זה שתלך לחנות עם לפטופים בתצוגה ותראה מה הכי נוח לך מבין הגדלים (והרזולוציות..).

פורסם

כמובן שזה סובייקטיבי, וכמו שחבריי אמרו הכי טוב שתראה בבמציאות מה מתאים לך, אני מציע שתשקול טוב לכיוון ה-15".

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני גם חשבתי לכיוון ה15 אבל אחרי קריאת הרבה נושאים פה שמתי לב שכל הסטודנטים לוקחים 13-14.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.itCTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

פורסם

15" זה גודל טוב רק אם בד"כ המחשב לא יוצא מהדירה. כשצריך אפשר, אבל לא ממש מעשי ביומיום (ואת זה אני אומר מנסיון של כ4 שנים עם מחשב כזה). אם המחשב יהיה קבוע בדירה אפשר אפילו 17", אבל אז הוא לא ייכנס לתיק "רגיל" כשתרצה לנייד אותו.

13" במשקל מתחת לשני קילו זה מחשב לניידות, שאפשר לקחת איתך ביומיום. היום יש לי מחשב ששוקל כ1.8 קילו והוא אצלי בתיק קבוע מבלי שהדבר יציק לי. מצד שני, מדובר במחשב חלש למדי (במקרה שלי לא הייתי צריך יותר כי קניתי גם נייח חזק במקביל), נטול כונן אופטי וחסר כל יכולת להריץ משחקים מעבר לבסיסיים ביותר. הפשרה במקרים כאלו היא מחשב 14", רק שאני אישית לא הייתי ממליץ עליה, שכן מדובר בגרוע בשני העולמות - גם כבד יחסית וגם חלש יחסית.

פורסם
  • מחבר

15" זה גודל טוב רק אם בד"כ המחשב לא יוצא מהדירה. כשצריך אפשר, אבל לא ממש מעשי ביומיום (ואת זה אני אומר מנסיון של כ4 שנים עם מחשב כזה). אם המחשב יהיה קבוע בדירה אפשר אפילו 17", אבל אז הוא לא ייכנס לתיק "רגיל" כשתרצה לנייד אותו.

13" במשקל מתחת לשני קילו זה מחשב לניידות, שאפשר לקחת איתך ביומיום. היום יש לי מחשב ששוקל כ1.8 קילו והוא אצלי בתיק קבוע מבלי שהדבר יציק לי. מצד שני, מדובר במחשב חלש למדי (במקרה שלי לא הייתי צריך יותר כי קניתי גם נייח חזק במקביל), נטול כונן אופטי וחסר כל יכולת להריץ משחקים מעבר לבסיסיים ביותר. הפשרה במקרים כאלו היא מחשב 14", רק שאני אישית לא הייתי ממליץ עליה, שכן מדובר בגרוע בשני העולמות - גם כבד יחסית וגם חלש יחסית.

לגבי משחקים-אין לי שום צורך, אני לא מתכוון לשחק במחשב.

חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר (אני מתכוון להשתמש בו לאינטרנט אופיס עבודות וכאלה.) הוא אמור להיות מחשב ללימודים.

לפי מה שקראתי פה יש מחשבי 14 אינץ שחזקים מה15.

13 זה לא אופציה בשבילי. (המחשב הנייד יהיה המחשב הקבוע שלי)

הבעיה שאני לא יודע עד כמה זה פרקטי לקחת את הנייד למכללה.

פורסם

אם אתה לא יכול להסתדר עם שלושה קילו על הגב אני חושב שגודל המסך הוא לא הבעיה הכי גדולה שלך.

בכל מקרה לך לחנות תסתכל תסחוב תרגיש ותגבש מסקנות.

פורסם

יש היום גם אפשרות למחשבים ניידים בגודל 15.6" ללא כונן אופטי, מה שמוריד את המשקל לכ-2-2.1 ק"ג.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאתם אומרים זה או 15 או 13, מכיוון שפסלתי את ה13 אז אני נשאר עם ה15.

מה שמפריע לי זה שהסתכלתי באתר של דל ורוב הדגמים שם הם או 13 או 14 האם יש להם גם דגמים טובים ב15 אינץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים