עבור לתוכן

קניית טאבלט עד 1500 ₪

Featured Replies

פורסם

שלום! אחרי שעות של חיפושים הגעתי לשני הטאבלטים שהכי מתאימים לי:

Lenovo idea tab a2109 8gb

Google nexus 7

למישהו יש ניסיון עם המכשירים האלו? אני יודע שיש להם מסכים שונים אבל עזבו את זה כרגע...

החומרה שלהם זהה אבל במשחקים יש הבדל בינהם?

אולי בכל זאת יש לכם המלצה אחרת ?

וגם הטאבלט : Archos 101 xs משתווה להם? או יותר טוב?

בבקשה עזבו את ענייני המסך...

פורסם

איך אתה מבקש לקבל המלצה בלי להתחשב בגודל? גודל המסך הוא כנראה המאפיין החשוב ביותר בטאבלט, וזה שיגדיר את אופי השימוש...

:nixweiss:

בכל מקרה, החומרה שלהם פחות או יותר זהה, פרט לגודל המסך (אחם אחם) ולעוד כמה הבדלים:

* כאמור, גודל המסך- 7" לנקסוס ו-9" ללנובו. רזולוציית המסך כמעט זהה, אך עקב הפרשי הגודל צפיפות הפיקסלים של הנקסוס גבוהה יותר (באופן די ניכר).

* הנקסוס קטן, קל וקומפקטי, ומתאים לשימושים מזדמנים וניידים יותר, ואילו הלנובו גדול, כבד ומגושם יותר. את הלנובו יהיה בלתי אפשרי להחזיק ביד אחת ליותר מכמה דקות.

* גרסת מערכת ההפעלה - אנדרואיד - בלנובו היא ICS (שהיא 4.0) בלבד, והוא כנראה לא יקבל עדכונים, בטח לא לאורך זמן, ואילו הנקסוס מגיע עם JB (שהיא 4.1), ובזכות העובדה שהוא מכשיר נקסוס של גוגל הוא יעודכן בקרוב מאוד ל-4.2 החדשה, וגם לאחר מכן ימישך לקבל עדכונים רבים וסמוכים לתאריך יציאת המערכת החדשה. כמו כן, הסיוכיים לבאגים תוכנתיים או חוסר מימוש הפוטנציאל החומרתי בלנובו גדול יותר (בהרבה). במילים אחרות - עם אותה חומרה, מאוד יכול להיות שהנקסוס ירוץ הרבה יותר טוב.

* שניהם רצים על שבב Tegra 3 וזיכרון RAM בנפח 1GB.

* הלנובו מגיע עם 16GB זיכרון פנימי ובנוסף חריץ הראחבה לכרטיסי זיכרון. בנקסוס המצב מעט מורכב- בשלב ראשון הושקו שני דגמים: דגם הבסיס עם 8GB וללא חריץ הרחבה, ודגם עם 16GB (שוב, ללא SD) בתוספת 50$. לא מזמן גוגל עדכנה את הדגמים, וכעת דגם ה-16GB יעלה 199$ (מחיר דגם הבסיס המקורי), וגרסת 32GB חדשה תתפוס את מקומו של דגם ה-16GB הישן. המלאי החדש עם הזיכרון המעודכן עוד לא הספיק להחליף לגמרי את הדגמים הישנים, ובארץ לדוג' אני בספק אם תמצא את החדשים, בטח במחיר של הישנים.

* ללנובו יש מצלמת 3MP, מחורבנת ככל הנראה, ואילו לנקסוס אין מצלמה כלל. זה ממש לא קריטי, צילום עם הטאבלט זה דבר מטומטם ממילא.

* מחירים - למחירי הנקסוס התייחסתי מקודם. הלנובו (אאל"ט) עולה יותר.

ועכשיו נשאלת השאלה "מה עדיף"? אז אני אחזיר את השאלה אליך. ההבדל הגדול ביותר הוא גודל המסך.

מסך קטן = ניידות ושימוש קליל יותר.

מסך גדול = בייתיות ושימוש פחות מזדמן, אלא רציני יותר.

לאילו מטרות אתה מחפש טאבלט? לצפות בסרטים בבית? לכך עדיף גדול. לצפות בסדרות ברכבת? קטן. לערוך מסמכים באוניברסיטה? גדול. הכל תלוי בשימושים שלך..

להמליץ לך על טאבלטים בלי להתחשב בגודל זו בעצם משימה בלתי אפשרית, כי הם לא באמת ניתנים להשוואה. אבל בגדול ניתן לומר שהנקסוס 7 הוא הטאבלט הקטן המשתלם והמומלץ ביותר כיום, ואילו לגדול בהחלטמ אפשר להכתיר את הנקסוס 10, אם כי עוד לא הושק ומוקדם לדבר עליו.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

היי,

קניתי את ה-Lenovo IdeaTab A2109 16GB...כמה רשמים:

מסך: אינו מסך IPS...אך חרף זאת, עוד לא נתקלתי במצב ("תנוחת שימוש") בו היה לי רשה לראות את מה שהמסך מציג בצורה ברורה וחדה.

יש לציין אם למשל מציבים אותו בכל מיני זוויות (לא שימושיות יש לציין) יש קושי לראות את המסך.

אני עוד לא נתקלתי בשוב מצב שימוש שלא ראיתי את מה שקורה במסך בצורה ברורה.

או שאני מחזיקו בידיים...או שהוא נמצא בתוך קייס שניתן להציבו בזווית אל מול העיניים - על השולחן.

גודל המסך (9 אינץ( פשוט הגודל האופטימלי לשימוש של אינטרנט , צפייה וכ'ו...לא גדול מידי כמו 10 ולא קטן מידי כמו 7.

תודות למעבד 3 הליבות החזק (והוא חזק!) ממש רץ מהר וחלק (עוד לא התנסיתי במשחקים).

המכשיר עושי מחומרים מאד איכותיים (מעטפת אלומיניום BRUSH כזו)

.

סאונד איכותי ודי חזק.

חיי סוללה ממש גבוהים - היה בשימוש (נטו) איזה 4 שעות והמון המון שעות במצב שינה ומד הסוללה היה באמצע!

משקל: קח בחשבון שהוא די על ה-HEAVY SIDE של הסקאלה (לי זה לא הפריע בשימוש ובניוד).

אני גם כך תמיד עם תיק צד ... הטאבלט נכנס ממש בול פנימה.

עשיתי antutu benchmark - להלן התוצאות:

Total Score: 10556

CPU: 6384

GPU: 1364

RAM: 2273

I/O: 535

תוצאה סופית: 4 כוכבים (מתוך 5).

לסיכום - בהחלט נראה מבטיח ואני מבסוט ביותר!

זה טאבלט מעולה בעלות-תועלת פשוט מעולה (עלה לי 1200).

ציון: 8 (בגלל שזה לא IPS כמצופה שיהיה מטאבלט עכשווי מבית יצרנית כזו נחשבת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים