עבור לתוכן

לקראת קניית סמארטפון - מה אתם אומרים על מכשירי Motorola ...?

Featured Replies

פורסם

אני כמו הרוב(עדר חחח) התמקדתי במכשירי סמסונג כמו ה S3 , אייפון או HTC ONE X ובלבטים של כחודש ימים ,

שלשום ראיתי אצל מישהו מכשיר של מוטורולה מדגם RAZR אם לא טועה xt910 ,ומאוד התרשמתי ממנו המכשיר הרגיש לי שונה ומיוחד ויזואלית ,האחיזה הייתה נוחה , שוטטות בממשק של האנדרוייד(לא יודע בידיוק איזו גירסא הייתה לו- סביר להניח הישנה) הייתה חלקה לגמרי וגם הממשק ויזואלית היה הכי מגניב שראיתי - נראה לי קוראים לזה wallpaper live בסוג של 3D .

בדקתי את מחירו ועוד יותר מרשים כ 1800ש"ח עם אחריות של שנתיים ועוד של היבואן הרשמי ח.י , בנוסף עשיתי חיפושים ברשת ומצאתי עוד מכשירים של מוטורולה שהם "תותחים" כמו ה droid razr hd , razr i , droid razr m

לדוגמא סרטון השווה של droid razr m מול S3 של סמסונג שברוב המבחנים המוטורולה מנצח :

פה בלינק המוטורולה אותי הרשים מול ה S3 ב- multi tasking

בעוד שהאפליקציות והאינטרנט במוטורולה נשמרים ב S3 לא נשמר וצריך להפעיל/לרענן מחדש ובכל זה חסרון משמעותי מבחינתי ,בגלל זה ירדה לי טיפה ההתלבהות מה S3

השאלות שלי הם כאלו:

-שאם המכשירים של מוטורולה די טובים לפחות ככה זה נראה ברשת(גם יש להם ממשק ICS) + מחירם הרבה יותר נמוך מהמתחרים+נותנים פה בארץ שנתיים אחריות לעומת ספקים אחרים שנותנים שנה אחת בלבד, אז מדוע כמעט ולא רואים אותם בשוק ?

- בעקבות זאת האם כדי לשקול ברצינות עכשיו קנייה של אחד ממכשירי מוטורולה בראש שקט ולחסוך אלפיה?

- ובכלל מה חוות הדעת שלכם על אחד מהדגמים שציינתי

הערה: כרגע החסרון היחידי שמצאתי ממכשירי מוטורולה זה שהמצלמה לא ברמה גובהה

פורסם

מותג, סמסונג היא מותג חזק מאוד בעולם יחד עם סידרת הgalaxy.

המכשיר עצמו של מוטו מעולה! יש אותו לקרוב משפחה, מכשיר מאוד מאוד נוח ויפה.

פורסם

מוטורולה יודעת בתור חברה שלא דואגת לעדכן את המכשירים שלה.

ורוב המכשירים שהיא מוציאה מגיעים עם בוטלאודר נעול, מה שמונע ממך להתקין קרנלים אחרים.

פורסם
  • מחבר

אין לי סמארטפון וחלק מהדברים הם די סינית בשבילי

בוטלאודר נעול, מה שמונע ממך להתקין קרנלים אחרים.

מה זה אומר?

עריכה: ציטוט מאתר אחר

שתי הכרזות חשובות מאד עוד לפנינו:
  • הרבה לקוחות זוכרים למוטורולה את תרגיל נעילת ה-Bootloader במכשירים מתוצרתם, אז הפעם, אולי בהשפעת Google, הודיעו במוטורולה כי לכל המכשירים החדשים תהיה גם גירסה למפתחים ובה ה-Bootloader יהיה פתוח.

• מוטורולה הבטיחה שכל המכשירים מתוצרתה ישודרגו בהמשך ל-JB, למרות שגם הם יודעים שלא כל המכשירים ניתנים לשידרוג בגלל חומרה ישנה שלא יכולה להבטיח חוויה טובה לאחר השידרוג.לכן, אם יש ברשותכם מכשיר שלא ניתן לשידרוג, תקבלו זיכוי של 100$ ברכישת אחד המכשירים החדשים בסידרה.

• [/l][/l]
ומישהו יכול לאשר את הסרטון השני שב multi tasking ,אכן כשפתוחים כמה טאבים ואפליקציות ב S3 הדברים(כגון:עמודים אחרונים בדפדפן שלא נשמרו, וסרטון וידאו שהצפייה האחרונה בו נעצרה באמצע ואז כשחוזרים לסרטון הסרטון מתחיל מהתחלה) אינם נשמרים לעומת מוטורולה שעפי הסרטון הם כן נשמרים?

פורסם

יש לי xt910 וזה בגלל שזאת האופציה הכי טובה שהייתה ֶלי בעבודה. המכשיר סבבה אבל התמיכה על הפנים. עדיין אין עדכון ics משוחרר לעדכון מהרשת בארץ למרות ששמעתי שמי ששולח את הטלפון לתיקון מקבל אותו בחזרה עם ics ) ומחוק לגמרי ;) )

פורסם
  • מחבר

אני "בונה" דווקא על המכשירים היותר חדישים שלהם ,רק אני לא יודע מתי הם צריכים לצאת לשוק בארץ מישהו יודע?

ועפי כתבות ברשת כמבון הם יגיעו כבר עם ICS ובהמשך יוציאו עדכון גם ל JB אז אז לגבי עדכונים אני לא דואג.

Niseg , אתה יכול לעמת או לשלול את היתרונות של מוטורולה על פני סמסונג S3 לגבי מה שציינתי ב MULI TASKING ?

פורסם

אני לא הבנתי לאיזה multi taking אתה מתכוון לרוב בטלפון אתה עובד לרוב עם אפליקציה אחת. אולי מדי פעם אותה עובר כשאתה מקבל הודעות באפליקציות שונות.

אני לא חושב שה dual core שלי בשימוש ב 2.3.6

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לסרטון השני שהעלתי פה תסתכל מדקה 13:30 עד הסוף ותראה למה התכוונתי מול שני המכשירים ..

פורסם

אגב הביקורת הראשונה שהעלת לא מקצועית ודי לא תקפה לארץ שכן זה גם לא הדגם הבנילאומי(הגלקסי) שמשווק בישראל וגם גרסאות התוכנה שם עמוסות ולא מעודכנות ובכל מקרה את ה רייזר M(שהוא מכשיר מדהים - כאילו לקחו את ה one s והוסיפו לו את מה שהיה חסר שזה סוללה חזקה יותר וזכרון חיצוני ואפילו קטן משמעותית למרות אותו גודל המסך בעל איכות בניה מעולה), עדיין קצת קשה להשיג ותצטרך להביא מארהב.

כרגע אפשר רק לצפות ל: http://www.handtec.co.uk/product.php/7645/motorola-razr-m--sim-free-unlocked--black-

פורסם
  • מחבר

^

גם אם ההשוואה לא הכי אובייקטיבים עדיין ניתן לראות שהמוטורולה ב BENCHMARKIM מקבל ציונים גובהים להפליא ביחס לכל המכשירים שראיתי ברשת וזה רק עם שני ליבות לא ברור לי איך אבל מרשים.

דיברתי עם היבואן ח.י המכשירים האלו יכנסו לארץ בתחילת השנה ינואר/פבואר ככה, אני לא יודע מה לעשות איך לי עוד סבלנות לחכות לעוד חודשיים :kopfpatsch:

באתרים בחו"ל לא מוצא משהו ברור לגבי מחירים של המכשירים , אולי מישהו יכול להביא אתר אמין שמוכר את הדגמים עם מחיר הגיוני?

פורסם

אתה עושה המון בלגאן, ואני מבקש- תנשום נשימה עמוקה, תסתדר על המחשבות שלך, אל תפציץ בשאלות באופן לא מאורגן ותן לי לענות.

לאט לאט.

קודם כל הערה כללית - שני הסרטונים האלו לא מקצועיים בש*ט, ואם אתה סומך על הודי מוזר עם ערוץ בשם "TheRazrGuy"... בוא נתעלם מהם.

1. "הממשק ויזואלית היה הכי מגניב שראיתי - נראה לי קוראים לזה wallpaper live בסוג של 3D."

אני מניח שאתה מדבר על Live Wallpapers - רקעים חיים. אנדרואיד תומכת כבר המון זמן (וגרסאות) במה שנקרא "רקעים חיים", במקום תמונה סטאטית כרקע, מעין אנימציה אינטראקטיבית. כל מכשיר תומך בזה, וניתן להשתמש באלו שבאו עם המכשיר, או לחלופין להוריד מחנות האפליקציות. חשוב לציין שרקעים חיים פוגעים אנושות בחיי הסוללה של המכשיר, ובמכשירים חלשים גם בביצועים. דוגמה לרקע יפה שכזה: Inferno Galaxy.

מערכת האנדרואיד באופן כללי מאוד פתוחה להתאמה אישית, וכמעט הכל ניתן לשינוי והחלפה. לכן לממשקים שבאים מהיצרנית אין יותר מידי חשיבות, במיוחד לא למראה הגראפי. הכל ממילא ניתן לשינוי.

2. "בנוסף עשיתי חיפושים ברשת ומצאתי עוד מכשירים של מוטורולה שהם 'תותחים' כמו ה droid razr HD , razr i , droid razr m"

יש למוטורולה הרבה מכשירים, וכדאי לעשות סדר לפני שתלך לאיבוד בדגמים. * אני מתייחס למכשירים החדשים והחזקים בלבד.

Motorola RAZR (קוד XT910) - זהו מכשיר הדגל הקודם של מוטורולה, כיום הוא כבר ממש לא רלוונטי.

Motorola RAZR MAXX - מתבסס על הקודם ברשימה, אך עם סוללה מורחבת (בהרבה).

Motorola RAZR HD - אחד המכשירים החדשים. זהו מכשיר הדגל ה"בסיסי" (כבר תבין למה הכוונה). מכשיר חביב, אבל ממש לא מלך הביצועים, או כל מלך אחר. אבל זה כמובן תלוי כבר בתקציב..

Motorola RAZR MAXX HD - מתבסס על הקודם ברשימה, אך עם סוללה מורחבת (בהרבה).

Motorola RAZR M - זהה ל-HD, אבל יש לו מסך קטן יותר ובעל רזולוצייה נמוכה יותר, וסוללה בנפח קטן יותר.

Motorola RAZR i - כמו ה-M, אבל מתבסס על מעבד של אינטל באריכטקוטרת X86 (בניגוד למעבד של Qualcomm בארכיטקטורה של ARM). בלי להיכנס לפרטים, הוא ממש לא מומלץ.

מהרשימה הזו אני מניח שאתה כבר יכול להבין פחות או יותר מי נגד מי...

3. "לדוגמא סרטון השווה של droid razr m מול S3 של סמסונג שברוב המבחנים המוטורולה מנצח"

אני לא אצפה בסרטון (שאורכו 30 דקות!), אבל אני אגיב בכלליות. כאמור, לא הייתי סומך על הסרטונים האלו כלל וכלל.

ה-M הוא מכשיר נחות מהגלקסי.

במובנים רבים.

המבחנים האלו לא מדעיים, ולא מהווים מדד לכלום. באותה המידה אני יכול לספר לך על מכשירים טובים יותר (וגם להסביר למה), אבל אני לא חושב שזוהי מטרת הדיון. אם אתה מחפש מכשיר, פתח דיום בפורום "התייעצות לפני קנייה" אם תקציב ודרישות מאורגנות, ומשם כבר נלך עם זה.

4. "פה בלינק המוטורולה אותי הרשים מול ה S3 ב- multi tasking

בעוד שהאפליקציות והאינטרנט במוטורולה נשמרים ב S3 לא נשמר וצריך להפעיל/לרענן מחדש ובכל זה חסרון משמעותי מבחינתי ,בגלל זה ירדה לי טיפה ההתלבהות מה S3"

"ומישהו יכול לאשר את הסרטון השני שב multi tasking ,אכן כשפתוחים כמה טאבים ואפליקציות ב S3 הדברים(כגון:עמודים אחרונים בדפדפן שלא נשמרו, וסרטון וידאו שהצפייה האחרונה בו נעצרה באמצע ואז כשחוזרים לסרטון הסרטון מתחיל מהתחלה) אינם נשמרים לעומת מוטורולה שעפי הסרטון הם כן נשמרים?"

(גם פה אני לא אצפה בסרטון)

לא. שניהם מריצים את אותה מערכת ההפעלה (עם שינויים קלים אבל בכל זאת), ושניהם עובדים באותו האופן.

אנדרואיד יודעת לנהל באופן דינאמי את הדברים הפתוחים, ומה שסגור (ברקע) במשך יותר מידי זמן פשוט יסגר. לפעמים זה לא חיובי, אבל זו הדרך בה המערכת עובדת.

יש משתנים סביבתיים שונים שיכולים להשפיע על התוצמאה בסרטון שכזה, ואותם אי אפשר לבדוק.

חשוב גם לזכור שיש כאן עוד גורם - הדפדפן. ממש כמו במחשב PC, גם בסמארטפון אפשר להחליף דפדפנים. אני כמעט בטוח שהדפדפנים בשני המכשירים שונים, והם מניבים תוצאות שונות. אתה בהחלט יכול להתקין דפדפן כרצונך על המכשיר, ואז האפקט (אולי) לא יתרחש.

אי אפשר להבטיח כלום, אבל אפשר לקבוע שתי עובדות:

א. אנדרואיד פועלת אותו הדבר בכל המכשירים

ב. דפדפנים שונים יגיבו אחרת (לסגירה של המערכת)

לפיכך אני חושב שבטוח לומר שהטיעון שלך בטל.

5. "שאם המכשירים של מוטורולה די טובים לפחות ככה זה נראה ברשת(גם יש להם ממשק ICS) + מחירם הרבה יותר נמוך מהמתחרים+נותנים פה בארץ שנתיים אחריות לעומת ספקים אחרים שנותנים שנה אחת בלבד, אז מדוע כמעט ולא רואים אותם בשוק ?"

א. ICS? זו גרסה עתיקה כבר... למכשירים אחרים יש כבר עדכונים. וכמו שנאמר פה, מוטורולה, למרות שהיא נקנתה ע"י גוגל, ידועה לשמצה בעדכונים שלה, או יותר נכון בהיעדרם.

ב. האמנם הם זולים יותר? את החדשים לא ראיתי כלל בארץ, והישנים כבר לא אקטואליים.

ג. אחריות של שנתיים תקפה (בדרך כלל) רק בעת קנייה מהיבואן הרשמי (או מחנות שקונה מהם), היבואן מוכר יקר יותר, בארץ רק מחפשים את הזול ביותר (כדי לא לצאת פראיירים).

ד. יש גם מכשירים סיניים איכותיים וטובים שלא תאמין, וגם זולים להחריד. למה לא תראה אותם? (כי הם נמכרים בסין בלבד, אבל גם ואולי בעיקר כי) הכל משחק של תדמיות ומותגים. למוטורולה יש שם חלש יותר. אין מה לעשות (כלומר יש, קמפיינים ארוכי טווח ופרסום, אבל את זה הם לא עושים).

6. "בעקבות זאת האם כדי לשקול ברצינות עכשיו קנייה של אחד ממכשירי מוטורולה בראש שקט ולחסוך אלפיה?"

כאמור, אם אתה מחפש מכשיר פתח דיון מסודר. אם החדשים אכן זולים בהפרש משמעותי מהמתחרים, יש על מה לדבר כמו שאומרים.

7. "ובכלל מה חוות הדעת שלכם על אחד מהדגמים שציינתי"

איזה מהם? לכל אחד יש חוות דעת שונה, וקצרה הירעה מלהכיל את כל החפירות הפוטנציאליות שלי.

8. "גם אם ההשוואה לא הכי אובייקטיבים עדיין ניתן לראות שהמוטורולה ב BENCHMARKIM מקבל ציונים גובהים להפליא ביחס לכל המכשירים שראיתי ברשת וזה רק עם שני ליבות לא ברור לי איך אבל מרשים. "

Say WHAT?!

לא ממש.

א. אין קשר ישיר בין מספר הליבות לביו הביצועים, כאשר מדובר בארכיטקטורות שונות.

ב. למכשיריה החדשים של מוטורולה (חוץ מה-i) יש מעבד S4 כפול ליבה מבית Qualcomm. הם אכן היו מפלצות, ביחס לדוגמה ל-Tegra 3 מרובע הליבות הנושן (אך הם לא הובילו בהפרש ניכר!). כיום, וכבר זמן רב, יש מעבדים חזקים יותר. כאלו הם מעבדי ה-S4 Pro מרובעי הליבה מבית Qualcomm גם כן, וכנראה (עוד מוקדם לקבוע, הם ממש חדשים) גם מעבדי ה-Exynos 5XXX של סמסונג.

ג. מהו הסמארטפון החזק ביותר כיום? ככל הנראה ה-Optimus G של LG, או Xiaomi Mi-2 הסיני. האייפון גם מציב רף גבוהה מאוד (מאוד), אבל הוא שייך לקטגורייה קצת אחרת, אז בוא נעזוב אותו בצד. גם הנקסוס החדש ביותר של גוגל, ה-Nexus 4 אמור להיות חזק מאוד (לפחות כמו ה-G), אבל משום מה כרגע יש קצת בעיות (הוא עוד לא הושק).

9. "אני לא יודע מה לעשות איך לי עוד סבלנות לחכות לעוד חודשיים"

אני אגיד לך מה לעשות!

פתח דיון מסודר ותקבל את ההמלצה הטובה ביותר עבורך - בין אם היא מכשיר של מוטורולה ובין אם לאו.

10. "באתרים בחו"ל לא מוצא משהו ברור לגבי מחירים של המכשירים , אולי מישהו יכול להביא אתר אמין שמוכר את הדגמים עם מחיר הגיוני?"

** חשוב לזכור שבעיקרון צריך לשלם גם מס קניה ומע"מ על סך 34% מערך המוצר (כולל משלוח). אם אתה שולח בדואר הפשוט ביותר (לא אקספר ולא FEDEX / UPS/ DHL), יכול להיות (רולטה רוסית) שהמוכסים יפספסו את החבילה. כל משלוח יקר יותר מחייב עצירה במכס.

שני אתרים טובים הם Clove ו- Handtec - שני אתרים בריטיים מאוד אמינים וטובים, שישמחו גם לסייע בכל בעיה, שזה גם דבר חשוב למדי כשרוצים לקנות סמארטפון. במיוחד בקנייה מחו"ל. אם תזמין מאמאזון או מאיביי, זה כנראה יצא זול יותר, אבל אח"כ אתה יכול ללכת לחפש מי יעזור לך (בדרך כלל לא צריך כלום, אבל בכל זאת).

פורסם
  • מחבר

Shay1098,וואו תודה רבה על התשובה המפורטת שעושה לי הרבה סדר בנושא

:xyxthumbs:

שתבין אין לי בעיה בתקציב ,פתחתי את השרשור כדי לחפש אלטרנטיבה לכל "המלכים" כי נמעס לי לראות שלכל יש אייפונים וסמסונגים וחשבתי לקנות משהו שונה, יחודי אבל גם חזק .

תראה לאחר חפירות ברשת וכמו שכבר ציינתה צריכים לצאת מכשירים חדשים כמו ה NEXUS 4 וה OPTIMUS G וכו..

הבנתי שאין מנוס אלה להתאזר בסבלנות עד שכל התותחים יגיעו לארץ ואז הקנייה תהיי יותר חכמה , מה גם שזה יוזיל בעקבות זה את ה S3 שאיך אומרים כאופציה "לבנקר" , וזאת במידה והחדשים לא יקבלו ביקורות נלהבות ואז ההמתנה לא הייתה לשווא.

לכן אני אחכה עם פתיחת שרשור חדש , אני עושה נכון ?

פורסם

בתור בעלים של רייזר XT910, אני ממליץ בחום להימנע מרכישתו או מרכישת כל מכשיר אחר של מוטורולה.

הרייזר XT910 הוא מכשיר חדש יחסית, שיצא בסוף 2011. את ה ICS בארה"ב וחלק מאירופה הוא קיבל באיחור גדול. מכשירים בישראל עדיין לא קיבלו עדכון זה, וכנראה לעולם לא יקבלו. (ישארו ב 2.3.6) מוטורולה אפילו לא טורחים להגיב לפניות אליהם בנושא. (וניסיתי)

אני אישית התקנתי את הגרסה האסייתית הרשמית של 4.0.4 , (מפר לכאורה אחריות וביטוח) אך לאחר חודשיים של שימוש, בולט שמוטורולה עשתה עבודה גרועה גם בזה. (גם 2.3.6 לא משהו)

כנראה בקרוב אני יחליף לרום CM10 או אחר למרות מספר מינוסים, עקב קהילת מפתחים קטנה יחסית ומקלות בגלגלים מצד מוטורולה.

מוטורולה תמיד היתה כזו. לדעתי מדובר במותג הכי גרוע בשוק בתמיכה במכשירים שלהם ובעדכוני תוכנה. חבל, כי מבחינת אמינות חומרתית של המכשירים הם בסדר גמור.

פורסם

המכשירים של סמסונג הם מלכים רק מבחינת מכירות. מכל בחינה אחרת - כנראה שלא.

אני חייב לומר, קניית מכשיר שהוא לא מיינסטרים בכוונת תחילה זה די היפסטרי, ולא מאוד נבון.

יכול להיות שהמכשיר הנמכר ביותר הוא המשתלם והטוב ביותר.

ויכול להיות שלא (והוא ממש לא). פשוט חבל לשלול..

למכשיר שכזה יש גם יתרונות בולטים, בעיקר בדמות קהילת ענקית שיכולה לתמוך ולפתח למכשיר.

אם אתה רוצה משהו טוב אבל שונה, באמת כדאי לחכות קצת. הוכרזו כבר המון מכשירים, אבל הם עוד לא יצאו (בטח שלא בארץ).

מכשירים ששווה להעיף עליהם מבט:

HTC One X+ (פלוס)

Nexus 4

LG Optimus G

טאבלטפונים מעניינים אותך?

פורסם
  • מחבר

טאבלטפונים מעניינים אותך?

אתה מתכוון ל NOTE 2 ? אם כן ,אז כן המכשיר מבחינה חומרה הרשים אבל קצת התבעסתי על הגודל של 5.5 אינץ

אם ה NOTE 2 היה יוצא בגודל של NOTE 1 אולי קצת טיפה קטן יותר משהו כ 5" לא הייתי חושב פעמיים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים