עבור לתוכן

מה דעתכם על הקולנוע הישראלי?

Featured Replies

פורסם

ובכן, לאחר שראית שני סרטים מצוינם, :הכוכבים של שלומי" ו"כנפיים שבורות" אני מוכרח

לציין שהם הסבו לי נחת גדול יותר מכל סרטי אמריקן פאי+קומדיות נעורים+סרטי אקשן חסרי עלילה/הגיון/

מטרה הוליוודים. במיוחד כנפיים שבורות. דרמה מאוד טובה, לדעתי לפחות. סרט שגורם לך לחשוב אחרי זה

ולא מתיר אותך בריקנות מסוימת(כמו רוב הסרטים ההוליוודים, אבל גם שם יש סרטים טובים, רק צריך למצוא)

מבחינתי הסרט כזה הוא מצוין ועונה על הגדרה איכותי.

אני מאוד נהנתי. מה דעתכם על הקולנוע הישראלי? אתם רואים סרטים כחול-לבן?

פורסם

בתור חולה מדע בדיוני...ממש לא.

זה לא שלא ניסיתי...הסרט היחידי שאהבתי זה גבעת חלפון אינה עונה,אולי בגלל שראיתי את הסרט הזה הרבה מאוד פעמים שהייתי קטן.

אחחח נוסטלגיה.

פורסם

ובכן, לאחר שראית שני סרטים מצוינם, :הכוכבים של שלומי" ו"כנפיים שבורות" אני מוכרח

לציין שהם הסבו לי נחת גדול יותר מכל סרטי אמריקן פאי+קומדיות נעורים+סרטי אקשן חסרי עלילה/הגיון/

מטרה הוליוודים. במיוחד כנפיים שבורות. דרמה מאוד טובה, לדעתי לפחות. סרט שגורם לך לחשוב אחרי זה

ולא מתיר אותך בריקנות מסוימת(כמו רוב הסרטים ההוליוודים, אבל גם שם יש סרטים טובים, רק צריך למצוא)

מבחינתי הסרט כזה הוא מצוין ועונה על הגדרה איכותי.

אני מאוד נהנתי. מה דעתכם על הקולנוע הישראלי? אתם רואים סרטים כחול-לבן?

מה יש קולנוע ישראלי ??? בצחוק בצחוק ... הסרטים שרשמת (ההוליוודים) הם סרטים שיוצרו במיוחד לקהל האמריקאי (שהוא די דפוק לדעתי) כך שמחוץ לאמריקה אין לו קהל מעריצים מי יודע מה . לגבי הקולנוע הישראלי הוא יותר מדי מוגבל לדעתי. הסרטים הם יותר מידי מוגבלים לתחומים מסויימים שאפשר להגדיר אותם בקלות לסרטי נשים . אתה בטוח שלא היית הגבר היחיד שם ???

פורסם

הקולנוע הישראלי החדש הוא בהחלט לא כמו פעם ואף פעם גם לא יהיה! עוד לא ראיתי סרט (הוליוודי או ישראלי) שיכול להגיע לקרסוליים של אסקימו לימון ! זה סדרת הסרטים שהכי נהנתי לצפות בה כשהייתי קטן... AH THOSE WERE THE DAYS

פורסם

זה לא סוד שבארץ יש המון כישרון בכל התחומים. לדוגמא הכישרון בהיי טק, במינימום של השקעה הצלחנו להגיע להישגים גדולים מאוד.

מכיוון שאין הרבה כסף בארץ, כל המימון של הסרטים הישראלים מגיעים מקרנות עזרה למינהם וכמובן משרד החינוך התרבות והמדע.

היתה תקופה שלמה ששידרו בערוץ 2 בשעות המאוחרות של הלילה סרטים בסגנון "מבחן בד", שם ראיתי ונהניתי כל כך מהעובדה שסטודנטים של בתי ספר לאומנות למינהם הציגו את העבודות שלהם. מינימום כסף, מינימום מימון ומקסימום אומנות ומקוריות.

הסרטים היותר גדולים, עושים את שלהם בצורה יפה מאוד.

לצערי סדרה איכותית אחת כמו "שבתות וחגים" היא יחידה ואין הפקות מקור איכותיות נוספות פרט לטלנובלות ה-"בעיתיות" שמשדורות נון סטופ בטלויזיה.

ויקטור, ראית חצוצרה בוודאי? ראיתי תוכנית בערוץ 8 על היוצרים שלה. זוג מבוגרים "רוסי" מקסים ! התוכנית עקבה אחר מסע שלהם למוסקווה ושם בזכייה בפרס מכובד מאוד. מאוד הוקסמתי מהיוצרים ומהדאגה שלהם לחבריהם בערב הקרנה הבכורה בארץ.

פורסם

הקולנוע הישראלי של היום די עלוב לדעתי, גם בגלל המצב הקשה וגם בגלל התרבות שהשתנתה...

הסרטים של פעם פשוט היו מדהימים (גם ברמה העולמית, התרגשתי מספיק לשמוע את חבר שלי שגר בגרמניה אומר לי שמשדרים את כל סרטי "אסקימו לימון" בערוצים המקומיים שלהם), בלי שום ספק.

פורסם
  • מחבר

יהודה, ראיתי חצוצרה בואדי, סרט טוב. כמעט כמו הספר ;).

ד"א, אמרתי לך כבר תראה "מעורב ירושלמי". גם סדרת איכות.

ראיתי (אני חושב) את כל סרטי הבורקס, כמו אסקימו לימון, אלכס חולה אהבה ודומיו...

אומנם הסרטים נחמדים אבל ברובם קומדיות, קלילות ומצחיקות ככל שיהיו(והם מצחיקות),

לא יעלו אף פעם לרמה של דרמות. ואני לא טיפוס של דרמה, אני אחד שאוהב מאוד לצחוק.

הסרטים הישראלים החדשים, אלה שציינתי לפחות, הם לא סרטים לנשים, הם סרטים רגילים, על אנשים

רגילים שמצליחים להיות ממש לא רגילים. לדעתי חבל שקוטלים סתם כך סרטים מאוד טובים. רוב האנשים

שאני מכיר בכלל לא מבינים על מה אני מדבר, טוב להם עם אמריקן פאי וכל הסרטים האמריקאים, אני פשוט רציתי

לדעת אם יש מישהו שראה לפחות ולו סרט אחד מכל מה שאמרתי, כי למרות שכולכם וותיקים ממני בכמה שנים טובות

ורובם צברים שנולדת על סרטים ישראלים, אני אחד שלא נחשפתי להמון סרטים, מוצא בקולנוע החדש סיפוק גדול,

אבל כמו שאמרתי אולי זה רק אני , ואני המוזר כאן. :P

פורסם

תאמין לי אם יש סרט ישראלי שיש בו בזוקות יחד עם מסוקים שמפוצצים מבנים אני רץ לראות,

במקום זה עושים לך שסרטים מפגרים עם משה איבגי.

לא שיש לי משהו דווקא נגד סרטים ישראלים זה נגד סרטים מהסוג הזה(דיבורים דיבורים... תנו לאקדח לדבר)

שלשום ראיתי את הסרט open range סרט שלא ממש מלא באקשן אבל בהחלט נהניתי לא דווקא משום שלא ישראלי...

פורסם

לא תזיק קצת יותר השקעה בפסקולים של הסרטים...

אולי כי אין מספיק מלחינים מוכשרים בארץ...

פורסם

לדעתי הסרטים הישראלים בכלל לא מתוחכמים ושנונים, בגלל זה יוצאים רק סרטי דרמה משעממים (לדעתי), אני לא רוצה לראות אקשן דם ופיצוצים לאורך כל הסרט, אני רק רוצה לשם שינוי סרט מתוחכם ושנון אבל מה לעשות אין כאלה בארץ (היום זה גם די נדיר בהוליווד).

פורסם

הבעיה עם הקולנוע הישראלי שהוא מאוד מוגבל , היום מכיוון שבערך בשנה יוצאים שלושה-ארבעה סרטים שמגיעים גם לקולנוע (ונעלמים משם די מהר) כולם מנסים לעשות סרטים "אומנותיים" בתקציב מינימלי , זה במידה מסויימת מגביל את הגיוון של הקולנוע הישראלי שבעבר זכה לסרטי קומדיה מצויינים (גבעת חלפון וסרטים נוספים שכבר הפכו לקאלט), סרטי אקשן לא רעים בכלל (מבצע יונתן) וגם דרמות שסיפרו סיפורים טובים.

עוד בעיה עם הקולנוע הישראלי היא שמכיוון שיוצאים רק שלושה-ארבע סרטים בשנה , רוב הסרטים מיועדים לתחרויות ופסטיבלים למיניהם, ומה שקורה הוא שה"קולנוע הפופולרי" מוזנח בצורה מדהימה.

אין היום כמעט סרטים שמדברים לאנשים בגובה העיניים, אין כמעט סרטים שהם בידור, ואין כמעט סרטים שיוצאים מתחומי הדרמה.

ולצורך השוואה - הקולנוע הצרפתי , שמסובסד בצורה משמעותית על ידי הממשלה מצליח להציג גיוון מדהים של סרטים, יש שם גם דרמות לא רעות, גם קומדיות טובות, וגם סרטי אקשן טובים .

אני אישית ממתין עד שהקולנוע הישראלי יתעשת ויפנה גם לבידור הפופולרי (שזה לא אומר חס וחלילה בידור וולגרי או נמוך). שכן להווי הישראלי יש פוטנציאל מדהים לקומדיות מצויינות ואפילו סרטי אקשן ומלחמה טובים.

עכשיו צריך רק תקציב ;D

פורסם

כל מילה בסלע ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים