עבור לתוכן

Root - כמה שאלות על עדכון גרסה

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי GS3 כבר יותר מחודש והבנתי שיש כמה דברים מגניבים שמצריכים רוט.

יש לי עדכון גרסה שמחכה שאני יעשה OTA (כנראה ג'לי בין - אני מאוד מקווה שזה זה).

עכשיו, אם אני יעשה רוט לפני העדכון גרסה (אני לא מבין ברומים אז אני על סטוק 4.0.4 ספרדי או מקסיקני כנראה..), האם אני יוכל לעדכן לרשמי בOTA? או שאם אני יעשה רוט אני כבר לא יוכל לעדכן לרשמיים דרך OTA?

איך עושים UNROOT? (אם יש כזה דבר)

לגבי רומים - אני חייב רוט בשביל להתקין רום?

עוד משהו,

איך אני מגבה אפליקציות ומשחקים? בקיס עשיתי "גיבוי" וזה מגבה רק אנשי קשר ... למה אין אפשרות לגבות הכל?!

אין לי SD CARD כי הוא לא כ"כ יעזור לי אם אני לא יכול לשים עליו משחקים ואפליקציות .. (לא תיקנו את זה בJB נכון?)

תודה.

פורסם

מצטרף לשאלה בקשר לגיבוי -

הבנתי למכשירי נקסוס יש תוכנה שעושה רוט

http://www.howtogeek.com/120482/how-to-root-the-nexus-7-galaxy-nexus-or-nexus-s/

אבל אני רוצה לדעת האם זה יגבה הכל? מה כן/מה לא?

יש מצב בו אני יכול לגבות בשלמות את המכשיר (ככה שאפילו סידורי הווידג'טים והאייקונים לא ישתנו)?

פורסם

1. אם מתקינים רום, אי אפשר להתקין עדכונים רשמיים.

2. יש דרך לבטל את הרוט פשוט ע"י צריבה מחדש של רום מקורי.

3. חייב רוט כדי להתקין רומים, קרנלים וכו'

4. לגיבוי אפליקציות ומשחקים יש לך את שתי התוכנות האלו:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.keramidas.TitaniumBackup&feature=search_result

או

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rerware.android.MyBackupPro&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5yZXJ3YXJlLmFuZHJvaWQuTXlCYWNrdXBQcm8iXQ..

אני קניתי את הראשונה ומאוד מרוצה ממנה, ככה שההמלצה שלי היא טיטניום.

לגיבוי המכשיר אתה יכול להיכנס לריקברי ולגבות משם את כל הרום. לכניסה למצב ריקברי פשוט תכבה את המכשיר ותלחץ על מקש הבית+ווליום למעלה+מקש הכיבוי. שם תנווט בעזרת מקש הווליום ללמעלה ולמטה ומקש הבית לאישור עד שתגיע לאופציה של backup and restore (או משהו דומה לזה) ותבחר את האופציה המתאימה לך משם (איפה לשמור את הגיבוי וכו)'.

פורסם

צריכים רוט בשבילה.. רוט מאפס את המכשיר.

פורסם

יכול להיות ששכחתי, בכל זאת עשיתי רוט ממזמן.

בכל מקרה אפשר להעתיק את הגיבוי למחשב ואחרי הרוט להעתיק אותו חזרה למכשיר.

פורסם

כנראה שלא הבנת אותי נכון -

אני רוצה לגבות את המכשיר במלואו ואח"כ לעשות רוט (אשר מאפס את המכשיר).

בשביל לגבות בעזרת האפליקציה יש צורך במכשיר עם רוט.

פורסם
  • מחבר

רגע, רוט מאפס את המכשיר? מזל שאומרים לי את זה..

זאת אומרת שרק אחרי הרוט (שכבר ימחק לי הכל אחריו..) אני יוכל לגבות את הכל כולל הכל (בטיטניום באקאפ)..

אז בעצם אי אפשר לעדכן גרסה רשמית כאשר יש רוט דרך OTA ואם אני מתקין ידנית מODIN הוא פשוט ימחק (הרוט). נכון?

אז בעצם אם יש לי רוט הכי טוב זה שיהיה רום מקוסטם?

בבקשה שמישהו יעשה לי סדר בבאלגן :-\ (אני בכלל לא מבין באנדרואיד אז אני צריך קצת הדרכה.. אני קורא מדריכים אבל עדיין אני לא מבין ..)

פורסם

אז לבצע רוט לא מאפס את המכשיר:

תעקוב אחרי ההוראות של הסרטון, הכי פשוט.

תוריד את התוכנה ODIN ואת הרוט, תפעיל את המכשיר במצב download ותחבר אותו למחשב, תפעיל את ODIN (תשים לב שיש מלבן אחד צהוב. אם אין, תצא מ-Kies), תלחץ שם על PDA ותבחר את הקובץ של הרוט, תלחץ start וזהו.

את הגיבוי תעשה כמו שאמרתי לך (תגבה בכל מקרה לפני הרוט):

לגיבוי המכשיר אתה יכול להיכנס לריקברי ולגבות משם את כל הרום. לכניסה למצב ריקברי פשוט תכבה את המכשיר ותלחץ על מקש הבית+ווליום למעלה+מקש הכיבוי. שם תנווט בעזרת מקש הווליום ללמעלה ולמטה ומקש הבית לאישור עד שתגיע לאופציה של backup and restore (או משהו דומה לזה) ותבחר את האופציה המתאימה לך משם (איפה לשמור את הגיבוי וכו)'.

אז בעצם אי אפשר לעדכן גרסה רשמית כאשר יש רוט דרך OTA ואם אני מתקין ידנית מODIN הוא פשוט ימחק (הרוט). נכון?

העדכון היחיד שאתה יכול לבצע הוא של גרסה חדשה יותר של הרום שצרבת. עדכונים רשמיים אי אפשר לעדכן על רום צרוב.
פורסם
  • מחבר

אז לבצע רוט לא מאפס את המכשיר:

תעקוב אחרי ההוראות של הסרטון, הכי פשוט.

תוריד את התוכנה ODIN ואת הרוט, תפעיל את המכשיר במצב download ותחבר אותו למחשב, תפעיל את ODIN (תשים לב שיש מלבן אחד צהוב. אם אין, תצא מ-Kies), תלחץ שם על PDA ותבחר את הקובץ של הרוט, תלחץ start וזהו.

את הגיבוי תעשה כמו שאמרתי לך (תגבה בכל מקרה לפני הרוט):העדכון היחיד שאתה יכול לבצע הוא של גרסה חדשה יותר של הרום שצרבת. עדכונים רשמיים אי אפשר לעדכן על רום צרוב.

אתה מאוד עוזר תודה :) ניסיתי לעשות כמו במדריך שהביאו פה באתר לROOT לS3. אין לי את הריבוע הצהוב אבל בתהליכים במחשב הKIES סגור. האמת היא שהמחשב שלי לא נותן לי להעביר שום דבר למכשיר כמו דיסק און קי זה יכול להיות קשור לזה? (פתחתי על זה נושא לפני כמה זמן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=545694.msg4655671#msg4655671)

ככה שאני תלוי בחברים ומחשבים של קרובים.. עד שאני אקנה מחשב חדש .. (בקרוב ואני כבר אתייעץ פה בפורום)..

נ.ב.

אתה אומר שכדאי לגבות לפני הרוט, אז איך מגבים לפני שיש לי רוט? הרי צריך טיטניום שדורש רוט לא? או שפספסתי משהו בנושא - אני קצת לא מרוכז בזמן האחרון..

לגבי עדכונים, שאלתי רק על רשמיים (על רומים אני יודע שחייבים ידני ורק מאותו מפתח [או שמחליפים לאחר ואת זה אני עדיין לא יודע איך לעשות אבל לא משנה כרגע])

אם עשיתי רוט בגרסת סטוק 4.0.4, ומחכה לי עדכון (כנראה JB), האם אני יוכל לעדכן לJB הסטוק רשמי שמחכה לי בOTA? - לזה התכוונתי. אז כן?

תודה ואני יודע שאני חופר :s07: מצטער כי אני ממש מרגיש כמו פצצה מתקתקת מרוב שאלות :bash:

פורסם

אם אין לך את הריבוע אז כנראה שאתה צריך להתקין את הדריוורים של המכשיר. תוריד אותם מכאן.

טיטניום עושה גיבוי ליישומים ולמשחקים בלבד. הגיבוי שאמרתי לך לעשות הוא לרום עצמו ככה שאם קורה משהו אתה פשוט נכנס לריקברי, עושה restore והכל יחזור לקדמותו (זה נכלל בריקברי של הרום המקורי גם כן ולא צריך רוט בשביל זה).

טיטניום הוא בשביל לשחזר את היישומים והמשחקים אחרי שאתה מחליף רום (וגם כדי לגבות את היישומים והמשחקים לכל מקרה). הוא שומר גם את הקישורים לפלייסטור וגם את כל הנתונים של היישומים ככה שאתה לא מאבד למשל שמירות של משחקים והיישומים לא נעלמים מהחשבון שלך.

זה כמו שאתה עושה למשל גיבוי לתוכנה במחשב (טיטניום) וגיבוי לוינדוס (דרך הריקברי).

לגבי עדכונים, שאלתי רק על רשמיים (על רומים אני יודע שחייבים ידני ורק מאותו מפתח [או שמחליפים לאחר ואת זה אני עדיין לא יודע איך לעשות אבל לא משנה כרגע])

אם עשיתי רוט בגרסת סטוק 4.0.4, ומחכה לי עדכון (כנראה JB), האם אני יוכל לעדכן לJB הסטוק רשמי שמחכה לי בOTA? - לזה התכוונתי. אז כן?

לגבי זה אני לא בטוח כי לא ניסיתי. אבל אני מאמין שלא תהיה בעיה כי יש לך רום מקורי, אז כן הגיוני שתוכל גם לקבל עידכונים בשבילו.

עריכה - תאמין לי, אחרי שתיכנס לעולם של הרומים אתה לא תחזור לרום המקורי, פשוט כי יש המון אופציות שהרבה יותר טובות ממנו. אם אתה רוצה, תשמור את הגיבוי של הרום המקורי על המחשב וזהו. אתה יכול גם למצוא אותו ברשת בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עכשיו הבנתי לגבי הגיבויים.

יש לך מדריך על הריקברי המובנה של הרום סטוק?

פורסם

כנראה שממש התרגלתי ל-CWM כי מחיפוש קל אני רואה שאין אפשרות בכלל לעשות גיבוי דרך הריקברי המקורי... :kopfpatsch:

אתה יכול במקום, להוריד את ה-TOOLKIT הזה:

http://www.mediafire.com/?595yddvs38ryci5

שדרכו אתה יכול לבצע פעולות רבות, בינהן גיבוי ושחזור וגם התקנת הדריוורים אם עדין לא התקנת. אחרי שתגיע שם לתפריט הראשי תבחר באפשרות השביעית ובתפריט שאחריו תבחר באפשרות הרביעית. יש שם גם אפשרות לעשות גיבוי ליישומים אם תרצה.

רוב הסיכויים שלא תצטרך את הגיבוי הזה כי ביצוע רוט לא אמור לעשות בעיות, כמו שראית בסרטון לפני כן.

פורסם
  • מחבר

תודה^

אם בוא נאמר אני רוצה להוריד משהו שנותן לי יישור לימין מלא ומקלדת סמסונג עברית מקורית (לא רום של סאני או בכלל.. פשוט תוסף שמצריך רוט נדמה לי..) או משהו שנותן לי שליטה על הלדים במכשיר (אפשר לבחור צבעים וכו' ולזה גם כן צריך רוט).

אז רציתי לשאול האם אני יכול לעשות רוט, להתקין את התוספים ואז למחוק את הרוט? או שהם חייבים רוט כדי להמשיך לעבוד? (רוט מוחקים שמתקינים סטוק מחדש פשוט?)

ד"א, עדכנתי לJB :) לא יודע אבל קצת אהבתי יותר את הICS..

פורסם

אם תוסף או תוכנה מסויימת מצריכה רוט כדי לפעול, הרוט חייב להישאר כי אחרת היא תנוטרל.

מה אהבת יותר ב-ICS? ה-JB הרבה יותר מהיר ממנו ומרגיש הרבה יותר חלק. אולי אתה צריך להיתרגל טיפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים