עבור לתוכן

רג'יסטרי נדפק, המחשב מאתחל את עצמו בזמן העלייה

Featured Replies

פורסם

היום כשניסיתי להדליק את המחשב, הוא סירב לעלות. הוא הגיע למסך של הXP (מערכת ההפעלה היחידית שלי, יש לציין) שמודיע שיש צורך לסרוק את דיסק E: (דיסק שמשמש להתקנת תוכנות ולאגירת רוב במידע שלי) בScanDisk. לאחר הסריקה, כל פעם, ללא יוצא מן הכלל, המחשב התחיל לעלות, ואז איתחל את עצמו והודיע שהייתה בעיה בעליית המחשב, והציע לי לעלות במצב בטוח, מצב רגיל, Last Known Good Configuration, וכו'. בחרתי כמובן בקונפיגורציה הטובה האחרונה, אך ללא הואיל. לאחר כמה וכמה נסיונות, נכנסתי למצב בטוח, והרצתי System Restore. קפצתי חזרה לשלשום, והעלתי לשמחתי את המחשב, בהצלחה. לפחות, למשך כמה דקות... אחרי כמה דקות, המחשב שוב אתחל, ומאז כל ניסיון עלה באיתחול תוך פחות מדקה מעליית המערכת. פניתי לאתר של חברת מייקרוסופט, ומצאתי את זה. פעלתי על פי ההוראות, עד אשר הגעתי לשלב שבו אני צריך לשחק עם קבצי רג'יסטרי מSystem Restore Points בריאים. גיליתי לדאבוני, שיש פתאום רק שתי ספריות של נקודות ריסטור תחת C:/System Volume Information, וכי שתיהן נוצרו דקות אחדות לפני אותה ההלאה. נותרתי עם שתי אפשרויות; האחת - לא להשתמש במחשב, והשניה - להתחיל עם רג'יסטרי נקי, בין אם זה שהRecovery Console סיפק לי, או זה שהתקנה חדשה של חלונות תספק לאחר פירמוט.

אני אישית דוגל באמונה שפירמוט פעם בכמה זמן הוא דבר בריא למערכת, ואני באמת לא מתנגד לפרמט, אם יש צורך, אבל לפני שאני נוהג בפזיזות, אני רציתי קודם לדעת אם יש דרך לתקן את הרג'יסטרי הפגום שלי ולהמשיך לעבוד כרגיל. אם ישנה שיטה לא מסובכת מדי, או תוכנה חוקית לשימוש חופשי שיכולה לעזור, אנא מכם, ספרו לי עליה!

יש לציין כי בבעלותי עותק של Norton SystemWorks 2004, ואם יש בחבילה הזו כלי שיכול לעזור לי שלא שמתי לב אליו, בבקשה ציינו איך אני ניגש אל, ומשתמש בכלי.

פורסם

לפני ירמוט תנסה להיכנס ל recovery עדיף,חלק מהתוכנות תצטרך ככל הנראה להתקין מחדש,אולם תוכל להציל כמה מסמכים חשובים.

פורסם

כמו שאמרת בעצמך, אתה יכול להחזיר את הרג'יסטרי הנקי שהווינדוס שומר מיד אחרי ההתקנה, ולהמשיך לעבוד במחשב ללא פירמוט. הרג'יסטרי יתחיל מהתחלה, אבל שאר הקבצים במחשב לא. לעומת פירמוט שבו כל ההארד-דיסק מתחיל מהתחלה.

אם יש לך מידע חשוב (מסמכים, תוכנות, שירים), תהייה חייב אפילו לעבוד במצב הזה בשביל לשמור את הקבצים האלו.

פורסם

תנסה להכניס את הדיסק של ויינדואוז ודרכו לעשות התקנה מחדש (REPAIR) וזה אולי יעזור

פורסם
  • מחבר

מכיוון שאני יודע שווינדווס היא לא מערכת הפעלה מושלמת (אזהרה, אנדרסטייטמנט) אני בונה מראש על פירמוטים ולכן יש לי חלוקה בין מחיצה C שמשמשת כדיסק המערכת, ושבה אני מתקין גם תוכנות אבטחה ותחזוקה שבמילא אני צריך להתחיל איתן מאפס אחרי פרמוט, ומחיצה E שבה אני שומר מידע והתקנות שאותן אני רוצה לשמור בין הפרמוטים (משחקים, למשל)... ככה שאיבוד מידע הוא לא בעיה, ואני יכול תמיד לקחת את ספריית הDocuments and Settings שלי ולגבות אותה לפני הפרמוט (דבר שלמדתי לעשות בדרך הקשה, אגב).

ועכשיו לעדכון מהשטח: עשיתי התקנת Repair דרך דיסק ההתקנה של הXP, וכביכול הבעיה נפתרה... אבל אחרי כמה דקות שהייתי מחובר למשתמש שלי, עלה מסך כחול כהה שהודיע לי שארעה פעולת Stop (או משהו עם stop, בכל אופן) בזכרון שלי ושווינדווס כבה ומבצע Dump של הזכרון אל הכונן. כל פעם שאני מנסה להכנס אל המחשב שלא במצב בטוח, אני מקבל את אותה ההודעה תוך דקות מהרגע שאני מקיש את הסיסמא שלי ולוחץ אנטר. בעצם כבר די התייאשתי, ומחר אני כמעט בטוח מפרמט...

אם למישהו קרו בעבר הבעיות שאני מתאר אי פעם, בבקשה, בבקשה תספרו לי מה עשיתם...

תודה.

פורסם
  • מחבר

טוב, בסוף פירמטתי, תודה לכולם בכל זאת...

הפעם גם שמתי בצד Ghost Image של כונן C שלי, ופעם הבאה שאני נאלץ לפרמט אני אוכל לדלג על הפרמוט וההתקנות והכל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים