עבור לתוכן

המלצה למפרט לעיבוד תמונות בסביבות 3000 K שיהיה מהיר יותר מהנייד שלי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני אשמח להמלצה למפרט למחשב

מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיף לחסוף

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד תמונות (לייטרום/פוטושופ) + גיימניג אם אפשרי.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לייטרום/פוטושופ

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - חדשים בעיקר

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים- אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 1 אין משמעות לרעש מבחינתי.6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא מתוכנן7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - מערכת הפעלה כן, אני חושב שWIN 7 אופיס לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS זה מצויין היות ואני מראשון

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). - מהירות הקריאה מההארד דיסק חשובה לי מאוד, ושיהיו 2 הארדיסקים של טרה כל אחד פירוט בהמשך.10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - לא.

להלן פרטים נוספים בכדי לעזור לכם לעזור לי: :)

כיום יש לי את הנייד הנ"ל:

Dell Inspiron N5110 i7-2670QM NVIDIA GT 525M

אני מחפש נייח שמהירות הקריאה (והרישום) של תמונות מההארד דיסק ואל הארד דיסק תהיה מהירה יותר ממה שיש לי היום, זאת אומרת שברגע שאני עובר תמונה תמונה בלייטרום אני רוצה שזה יעבור מהר. בנוסף אני עובד בדר"כ על כמה תוכנות במקביל, זאת אומרת גם לייטרום וגם פוטושופ וגם גולש באינטרנט.

ואם אפשר שאני אוכל גם לשחק קצת עם המחשב במשחקים חדשים.

תודה רבה על העזרה ועל הסבלנות מראש!

פורסם

אין לך די תקציב למה שאתה מבקש - תחליט על מה תוותר או שתגדיל אותו ב-500-1000 ש"ח לערך.

מה גודל התמונות עליהן אתה עובד? אתה ככל הנראה צריך SSD פה...

מעבד:

[..] INTEL 2500K - BOX - לרוכשי מחשב חדש! ₪1100

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z68P-DS3 ₪516

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4GB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪110

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE 6770 1GB GDDR5 SILENT PASSIVE COOLING - RETAIL ₪585

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED (B-STOCK) w/o PSU ₪263

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪468

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W - BULK - זמין במלאי ₪289

דיסק קשיח:

[..] OCZ SSD VERTEX3 120GB SATA III ₪518

דיסק קשיח 2:

WD GREEN 2TB SATA3 ₪613

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4523

תוותר על גיימינג ו-SSD ותגיע לתקציב אבל עם מהירות כתיבה/קריאה לא הרבה יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה. :xyxthumbs:

על SSD אני מותר,

לגבי ההארד דיסקים - אני מעדיף 2 של של 1 טרה כל אחד (בכדי שאוכל לגבות מאחד לשני).

זיכרון - אני רוצה - 8 ג'יגה.

ולא עדיך איזה I5? הרי אני עובד עם לא מעט תוכנות במקביל. לא מכיר את הINTEL 2500K הוא חדש? או שהוא נחשב מעבד מיושן?

ולגבי התקציב - אין בעייה להעלות בעוד 500 ש"ח +-. עכשיו זה יתאים גם לגימינג?

פורסם

על SSD אני מותר,

אז תוותר גם על הרצון שלך ש"מהירות הקריאה (והרישום) של תמונות מההארד דיסק ואל הארד דיסק תהיה מהירה יותר ממה שיש לי היום".

לגבי ההארד דיסקים - אני מעדיף 2 של של 1 טרה כל אחד (בכדי שאוכל לגבות מאחד לשני).

הסברתי לא פעם שזו גישה גרועה מאוד לגיבוי - חפש את הפוסטים שלי בנושא (וזה גם מייקר לך בכמעט 50%).

זיכרון - אני רוצה - 8 ג'יגה.

כולנו רוצים, אבל אין לך תקציב לזה ולא בטוח שאתה ממש צריך.

ולא עדיך איזה I5? הרי אני עובד עם לא מעט תוכנות במקביל. לא מכיר את הINTEL 2500K הוא חדש? או שהוא נחשב מעבד מיושן?

I5-2500K הוא מעבד I5 ולמרות שהוא מדור קודם הוא מאפשר OC גבוה יותר במידת הצורך וודאי לא נופל בביצועים.

אצלי הוא מגיע בקלות ל~4.6GHZ עם קירור הסטוק ובלי מאמץ מיוחד.

ולגבי התקציב - אין בעייה להעלות בעוד 500 ש"ח +-. עכשיו זה יתאים גם לגימינג?

כבר הראתי לך שלא, אולי בלי SSD. "יתאים לגיימינג" יכול להיות המון דברים ובסכומים מאוד שונים.

מה ששמתי לך זה המינימום לדעתי לגיימינג על 1680X1050 בהגדרות בינוניות ברוב המשחקים. לא יותר מזה.

לגיימינג רציני צריך ~1000 ש"ח פלוס-מינוס לכרטיס מסך.

איזה דגם מסך יש לך?

פורסם
  • מחבר

תודה

לגבי דגם המסך - אבדוק ואחזיר תשובה.

לגבי הSSD - אני לא מעוניין כי אני צריך הרבה מקום. בלי SSD אני לא ארגיש שיפור רציני (לעומת מה שיש לי היום) במהירות הקריאה והכתיבה?

לגבי ההארד דיסקים - אין בעייה. שיהיה 2 :-)

לגבי המעבד - אני לא מתכון לעשות OC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים