עבור לתוכן

הבעיה האמיתית בממשלת ישראל מתגלה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה משחק אינטרסים ותו לא. שר או פוליטיקאי שיעשה עניינים בגלל ש"הוא יודע הכי טוב כי הוא היה קצין" ישרוד מעט מאוד זמן במשחק הפוליטי.

אופי כזה יכול להילוות לפוליטיקאי, אבל לא יכול להוביל אותו. לא כאן, על כל פנים.

אתה מכיר את זה? כולם יודעים את זה, אבל אף אחד לא אומר את זה?

אולי זה לא יוביל אותו לראשות הממשלה, אבל זה יארגן לו כסא ובטח לא יהיה בעוכריו, אבל זה יהיה בעוכרינו. שים לב, הרבה אנשי צבא משוחררים (קצינים בעיקר) מקבלים ג'וב טוב. ישר הוא באיזה דריקטוריון, חברה גדולה או ארגון כזה או אחר. כאילו הם הבאבא ברוך, משכילים וחכמים. תראה, ההיגיון הפשוט אומר שכדילקיים חברה בריאה ותקינה צריך אנשים מכל שכבות האוכלוסיה. מגוון דעות יובילו לתוצאה טובה יותר. בממשלה יש שתי דעות: של אנשי צבא ושל דתיים שלא עשו צבא..איזה תוצאה טובה תצא מזה?

פורסם

זו לא הטענה שהעלית בבלוג.

פורסם

קצינים בתפקיד מג"ד ומעלה חתומים על תוכנית שמשלבת אותם בשוק העבודה עם פרישתם.

הרי לא פשוט לבן אדם בגיל מבוגר בלי ניסיון באזרחות למצוא עבודה. חוץ מזה, קצינים בדרגות האלה הם לרוב אנשי ניהול מצויינים ומצליחים

בצורה יוצאת דופן בחברות גדולות.

פורסם
  • מחבר

זו לא הטענה שהעלית בבלוג.

זאת בדיוק הטענה שלי והטענה שהעליתי בבלוג. כאן רק פירשתי יותר את הרעיון או הבהרתי אותו יותר אם לא הבנת בדיוק את הכוונה שלי.

אתה ואני ושאר ירקות יודעים שהטענה הזאת נכונה. מעבר לכך, איך משנים, מתי משנים והאם ניתן בכלל לשנות, זה כבר סיפור אחר..

פורסם
  • מחבר

קצינים בתפקיד מג"ד ומעלה חתומים על תוכנית שמשלבת אותם בשוק העבודה עם פרישתם.

הרי לא פשוט לבן אדם בגיל מבוגר בלי ניסיון באזרחות למצוא עבודה. חוץ מזה, קצינים בדרגות האלה הם לרוב אנשי ניהול מצויינים ומצליחים

בצורה יוצאת דופן בחברות גדולות.

לא פשוט? מבוגר? גיל 40 או פחות זה ממש לא מבוגר. זאת הנחה שגויה מיסודה. אל לך להניח שקצין=חכם. הוא אולי טוב לצבא אבל לא תמיד בניהול אזרחי. אני יודע שקצינים בכנסת ממש ממש לא משהו..

אני מכיר קצין צבא שמנהל קניון, ממש כישרון יוצא דופן

** אני לא מכליל את כולם כמובן

פורסם

אני מדבר על קצינים מדרגת מ"פ לפחות.

קצין כזה שהמשיך להתקדם, יש לו כושר ניהול וארגון מצויין.

פורסם
  • מחבר

ממש לא בהכרח. איך אתה כ-ז-ה בטוח??

יש לך בכנסת רמטכ"לים שלא הייתי נותן להם לנהל שני עפרונות ומחדד..

פורסם
אם אנחנו לא נצמצם את אנשי הצבא בממשלה, לא נגיע רחוק. החשיבה היא אותה חשיבה. אנשי הקבע האלה, קצינים ברובם, בעלי אותה חשיבה אידאולוגית של להגיע למטרה בכל מחיר. מי החליט שרמטכ"ל חכם מספיק ויכול להיות שר תשתיות או שר חינוך? הוא מתמחה בענייני צבא ולא בשאר! לכן, כשהרבה אנשים כאלה מסתובבים במסדרונות הכנסת ומקבלים תפקידים כמו הפתעות בביצת קינדר, ככה זה נראה. אף אחד לא יודע איך להרכיב את זה, ובמקום להרכיב אופניים, הצליחו במשך 4 שנים בלחץ להרכיב רק גלגל... אין שם למעלה אדם עממי שמבין את המנטליות של העם, אין מישהו שיסב את אור הזרקורים אלינו וישרת את האינטרסים שלנו ולא את שלו. אבל בשביל זה הוא נבחר! עד שלא יעלה אדם מהשורה, אדם מן היישוב, כריזמטי ולא איש צבא, נישאר כמו ספינה בים סוער. ללא קברניט וללא חוף מבטחים. מתמודדים? מישהו??

אתה מכיר את זה? כולם יודעים את זה, אבל אף אחד לא אומר את זה?

אולי זה לא יוביל אותו לראשות הממשלה, אבל זה יארגן לו כסא ובטח לא יהיה בעוכריו, אבל זה יהיה בעוכרינו. שים לב, הרבה אנשי צבא משוחררים (קצינים בעיקר) מקבלים ג'וב טוב. ישר הוא באיזה דריקטוריון, חברה גדולה או ארגון כזה או אחר. כאילו הם הבאבא ברוך, משכילים וחכמים. תראה, ההיגיון הפשוט אומר שכדילקיים חברה בריאה ותקינה צריך אנשים מכל שכבות האוכלוסיה. מגוון דעות יובילו לתוצאה טובה יותר. בממשלה יש שתי דעות: של אנשי צבא ושל דתיים שלא עשו צבא..איזה תוצאה טובה תצא מזה?

איך שני ציטוטים אלה מבטאים את אותה הטענה?

ואיך הציטוטים האלה מתיישבים עם ההסבר שלך על האופי הצבאי של "בכוח ולא במוח"?

אופי זה לא דעה, אתה יודע ::)

אשמח להסבר.

פורסם
  • מחבר

איך שני ציטוטים אלה מבטאים את אותה הטענה?

ואיך הציטוטים האלה מתיישבים עם ההסבר שלך על האופי הצבאי של "בכוח ולא במוח"?

אופי זה לא דעה, אתה יודע ::)

אשמח להסבר.

לא הבנתי מה הקונפליקט שהבאת בציטטות שלי.. הטענה השנייה מבטאת הלך רוח מסויים שאיש צבא=איש חכם. כלומר, איש צבא מגיע לכנסת/לאזרחות ומקבל תפקיד טוב ללא שהוערכו כישוריהם כנדרש. אמרתי לך שאת מה שכתבתי אפשר לפתוח לפרשנות עוד ועוד.. שזה מה שעשינו כאן. אל תצפה שכל מילה שאומר תהיה זהה למה שכתבתי, אם היה זה כך, כל הדיון הזה היה מיותר.

כשאני אומר כח, אני לא מתכוון רק לתקיפה חסרת פשרות אלא לדעה בלתי מתפשרת, קרי עקשנות בין היתר. תיזכר בסיפור על עוזי לנדאו ותחנת הכח הפחמית, זאת הכוונה בעיקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים