עבור לתוכן

צריך המלצה למחשב נייד לסטודנט , מסך 15"+, עד 4500 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? גלישה, אופיס, סרטים, שימוש עיקרי יהיה בהרצאות.

* גודל המסך? מינימום 15". הבחור עם משקפיים ולא מסתדר עם פחות מזה (יש לו כרגע אחד 13").

* משקל רצוי? יש אוטו, אז שיהיה גם 10 ק"ג מצידו, זה רק מהמכונית לאולם ההרצאות.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי כל כך, כמה שיותר כמה שעדיף. בסביבות ה-5-6 שעות נשמע סביר, למרות שהשימוש תמיד יהיה באולמות במכללה, אז יש שקע חשמל זמין...

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI לחיבור לטלוויזיה יהיה נחמד

* בלוטות? אפשר, אבל ממש לא קריטי!

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף 500GB+, לא משנה סוג.

* כונן CD/DVD? צורב? חובה, מעצבן כשבנייד אין צורב...

* כונן Bluray?

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? קנייה מהארץ

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך באחת, יש בבית

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הוא מעדיף dell בגלל שמועות, אבל ממש לא קריטי. העיקר לא סתם חברת מדבקה, אלא אחת מוכרת עם שירות לקוחות טוב בארץ למימוש אחריות וכו'.

אחרי קריאה בפורום, כבר הייתי סגור ומוכן להמליץ לו על Dell Latitude E5430 L065430105E, או אח שלו החלש יותר Dell Vostro 3460. אבל הוא לא עדכן אותי שגודל מסך חייב להיות מינימום 15", ואני לא מצליח למצוא המלצה למחשב כזה כי לרוב מעדיפים מסכים קטנים!

אז בעיקרון, הוא מחפש מחשב שלא יקרטע לו, שיוכל להריץ סרטי HD, אופיס, גלישה באינטרנט, מחברה מוכרת ואחריות 3 שנים+, צורב DVD, וכמובן מסך 15" ומעלה...השימוש העיקרי יהיה רק באולמות ובספרייה, כשבבית יש כבר מחשב נייח מתאים.

תודה רבה :)

התקציב הוא עד 4500 ש"ח, אבל ממש לא מחייב. אם יש בפחות, אז מה טוב! באופן אישי הייתי מקדיש לזה מקסימום עד 3500-4000 ש"ח במידה ואפשר בהתאם לדרישות...

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג במחשבים ניידים, שני הדגמים שציינתי עלו רק מקריאה מהירה של רבע שעה בפורום.

בהתאם לדרישות שציינתי, שני הדגמים שהבאת הם הבחירה הכי טובה בתקציב הנ"ל? המחיר שלהם די מתאים.

איך הם נחשבים מבחינת איכות, ומה ההבדל תכלס בין שני הדגמים האלו?

את דגם הוואסטרו אני מוצא בזאפ כמה וכמה אופציות, כולם בטווח מחירים שונים. איזה לינק הוא התקין לדגם הנ"ל?

פורסם

אין "דגם תקין", מדובר בדגמים זהים עם מפרטים שונים - מעבדים שונים, רזולוציית מסך שונה, גודל דיסק קשיח שונה וכו'.

מבחינת איכות בניה ומפרט, אני אישית חושב שדגמי הלטיטיוד הזולים של דל - סדרת ה-E5x30 היא המומלצת ביותר בטווח המחירים של כ-3500 שח.

על הנייר הם מקבילים לווסטרו במפרט היבש שלהם, אבל המחשב הזה מרגיש הרבה יותר איכותי ובנוסף הסוללה הבסיסית שלהם בעלת קיבולת גדולה יותר.

אופציה אחרת בתקציב היא ללכת על מחשב אולטרה בוק קל שיהיה יותר קל להתניידות (למרות שציינת שאין לכך הרבה חשיבות)

פורסם
  • מחבר

אז כנראה שאמליץ לו על דגם ה-

E5530 .

מבחינת השוני בדיסק קשיח, ואולי זיכרון, אני אסתדר לבד.

אבל מבחינת השוני במעבד ורזולוציה, אני לא מבין בזה. איך בוחרים נכון?

פורסם

לפי מה שפרטת אין לך צורך במעבד חזק מ-i3. ה-5530 הזול ביותר שמגיע עם מעבד i5 3210m יהיה מעל ומעבר לדרישה ולכן מספיק טוב.

מבחינת רזולוציה, אם אין לך צורך בשטח עבודה גדול למטרות תכנות או עיצוב גרפי, רזולוציה סטנדרתית תספיק בהחלט.

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה, אבל צריך חוות דעת נוספת.

למרות ההמלצה שהבאתי לו למחשב הניד לעיל, הוא מאוד רוצה את המחשב הזה:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20122

איך הוא לעומת ה- 5530?

הוא גם מרחיב ל-8GB זיכרון

פורסם

הוא לא מנסה לחסוך, פשוט בגלל גודל המסך. אין לי מה להתווכח עם ההעדפות של הבחור, המשקל ממש לא מפריע לו. השאלה היא איך הנייד מיתר הבחינות?

פורסם

לא משהו מיוחד, נייד 17 אינצ' פשוט.

הבעיה של החבר שלך שאין הרבה דגמי 17 אינצ' עסקיים, לדוגמה דל הוציאה בסדרה הקודמת את ה-3750, ולא הוציאה את ה-3760.

לדעתי הסיבה היא שפשוט אין להם ביקוש בעולם (שדורש מחשבים קטנים וקלים) ולכן הם זנחו את ליין מסכי ה"ענק".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים