עבור לתוכן

קורסים/הכשרות מקצועיות - אפשר להתפרנס מזה בכבוד?

Featured Replies

פורסם

מעט מאוד אנשים מסוגלים להשלים דוקטורט באוניברסיטה. אבל זה לא הנקודה בכלל כי רוב הסטודנטים לא שואפים לדוקטורט. הם הולכים לאקדמיה כי מגיל אפס שוטפים להם את המוח שבלי תואר הם ינקו אסלות. אם היו מלמדים מגיל צעיר שיש כמה מסלולים בחיים ובכל אחד מהם מי שעובד קשה מצליח מספר סטודנטים היה יורד דרסטית והמשק היה הרבה יותר בריא.

הנחה שלך שמי שלא לומד לתואר יושב על הגדר ומגרד את הביצים. זה ממש לא נכון. אנשים יוצאים לשוק העבודה אחרי הצבא, צוברים ניסיון ומתמקצעים. להבדיל מבוגר תואר ראשון הם יודעים לעשות דברים. מעסיק רוצה לקבל תמורה לכסף שהוא משלם. מעט מאוד מעסיקים מוכנים לעשות בייביסיטר לעובדים. מעסיקים שכן לוקחים עובדים חסרי ניסיון משלמים בהתאם וזה לא משנה אם יש לו תואר או אין לו תואר.

אבטלה בקרב אקדמאים אסטרונומית. תבדוק כמה אקדמאים שלמדו ביולוגיה/פסיכולוגיה/כלכלה/מנהל עסקים/תקשורת באמת עובדים בתחום וכמה עובדים בכל מיני תפקידים שהם יכלו לבצע גם אם רגלם לא הייתה דורכת באקדמיה. הנתונים יפתיעו אותך.

פורסם

מעט מאוד אנשים מסוגלים להשלים דוקטורט באוניברסיטה.

אתה לא חייב להשלים דוקטורט, אתה יכול לצאת מהאקדמיה אחרי המסטר.

הנחה שלך שמי שלא לומד לתואר יושב על הגדר ומגרד את הביצים.

איך הסקת שזו הנחה שלי?

אנשים יוצאים לשוק העבודה אחרי הצבא, צוברים ניסיון ומתמקצעים. להבדיל מבוגר תואר ראשון הם יודעים לעשות דברים. מעסיק רוצה לקבל תמורה לכסף שהוא משלם. מעט מאוד מעסיקים מוכנים לעשות בייביסיטר לעובדים. מעסיקים שכן לוקחים עובדים חסרי ניסיון משלמים בהתאם וזה לא משנה אם יש לו תואר או אין לו תואר.

אתה מדבר על בוגרי מדעים או בוגרי מדעי הדשא? אם הכוונה היא לקבוצה הראשונה, מה שכתבת הוא כאמור, בליל שטויות. מן הסתם מי שלמד ספרות סינית של המאה ה-16, לא יוכל לעשות הרבה בתחום בתעשיה היצרנית.

אבטלה בקרב אקדמאים אסטרונומית. תבדוק כמה אקדמאים שלמדו ביולוגיה/פסיכולוגיה/כלכלה/מנהל עסקים/תקשורת באמת עובדים בתחום וכמה עובדים בכל מיני תפקידים שהם יכלו לבצע גם אם רגלם לא הייתה דורכת באקדמיה. הנתונים יפתיעו אותך.

חוץ מביולוגיה, שאני מכיר מעט, אני לא מכיר את שאר התחומים. בנוגע לביולוגים, ההתייחסות שלי כבר נכתבה בהודעה הראשונה.

פורסם

מדובר סתם בפרופגנדה שלפני בחירות.

מדובר פה בדברים שונים לגמרי אי אפשר להשוות ביניהם.

גילוי נאות: אני הנדסאי שלומד מדעי המחשב בפתוחה.

פורסם

אולי גם נעשה חוק שמשווה את רמת התואר של בוגרי סמי-שמעון לבוגרי MIT. הדבר הזה זה בדיחה עצובה.

בהמשך למה שכתב LEV (אם כי אני לא מסכים לגבי כך שמדעי המחשב מכשירים ל"מקצוע", זה שבפועל רוב בוגרי מדעי המחשב עובדים כמהנדסי תוכנה, זה עיוות):

בכל התחומים שבהם בתור בעל תעודה אתה מתחרה באקדמאים מקבילים - מן הסתם תעודה היא נחותה בהרבה.

בגל התחומים שבהם אתה בעצם הופך בעזרת התעודה ל"בעל מקצוע" ואין לך תחרות מצד אקדמאים, הרי שבהחלט אפשר להתפרנס בכבוד ואפילו בכבוד רב. אם אתה בעל מקצוע מוכשר, תהיה לך עבודה. תמיד יצטרכו נגרים, רתכים, זגגים, עובדי אלומיניום וכדומה. התחרות שיש בעלי מקצוע אלו פוחתת. בגלל ה"אקדמיזציה" שעוברת על החברה הישראלית.

כל התעודות שמעניקות מכללות למחשבים לא שוות הרבה (MCXXX למינהם וכדומה). בתור בוגר "מכללה" למחשבים (לא תואר אקדמי) אתה תמיד תהיה גלגל שני (או רביעי) לבוגרי תואר.

פורסם

הצלחה תלוי מאוד באדם, בניסיון, בשאפתנות, בקשרים וכ'ו. תחשוב על זה לפני 30 שנה בתפקידים מסוימים לא דרשו 12 שנות לימוד. היום דורשים תואר ראשון. בעבר טלר בבנק עבר קורס של הבנק והתחיל לעבוד. רק כאשר קידמו את הטלר לתפקיד ניהולי הוציאו אותו ללימודי תואר. היום טלר עושה את אותה עבודה כמו טלר לפני 30 שנה. ההבדל הוא שהיום יש אינפלצית תארים שמאפשרת למעסיקים לדרוש תואר ראשון גם בתפקידים זוטרים שלא דורשים ידע רב.

כאשר עושים השוואה בין אקדמאי חסר ניסיון לבוגר הכשרה מקצועית חסר ניסיון לאקדמאי יש יתרון אדיר. כאשר עושים השוואה בין אקדמאי חסר ניסיון לבוגר הכשרה מקצועית בעל ניסיון רב ברוב המקרים אקדמאי חסר ניסיון ימצא את עצמו בעמדת נחיתות.

פורסם

זה לא משנה אבל. כשעושים השוואה כל הפרמטרים פרט לגורם המשווה צריכים להיות זהים. אם לא, מה זה משנה?

אם אתה "בעל מקצוע" - אין למי להשוות. אקדמאים לא מתחרים בך. לכן לטעמי כאן יש יתרות לתעודות שונות. בתחומים בהם עוסקים אקדמאים (לא מדבר על בוגרי מדעי הרוח) - תמיד יהיה להם את היתרון (אם כל שאר הפרמטרים זהים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים