עבור לתוכן

מבקש מפרט ב - 4K לגיימינג כבד ללא ציוד היקפי וללא OC

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני חדש פה והפנו אותי לפורום בעקבות זה שאני מחפש לקנות מחשב חדש.

המליצו לי על הפורום לטובה ואמרו שיש פה אנשים שבאמת מבינים ולא מחרטטים.

1. מה התקציב המקסימאלי?

4000K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אם אפשר לחסוך ולא לרדת ברמה בצורה דרסטית אז אפשר לחסוף אבל בגדול אפשר גם לא לחסוך.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

עדיף שלא אבל גג 200 שקל.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

COD, מקס פיין 3, GTA, NFS וכל המשחקים החדשים הכבדים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

נכון לעכשיו הרזולוציה היא 1280X1024 אבל כניראה שאני יקבל מסך מדוד שלי, מסך רחב 22 אינטש לא יודע מה הרזולוציה.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

הכי גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

בערך 9, המחשב ישב בחדר שלי.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא.

הרכבה בחנות כן.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

איזור הקריות - KSP\IVORY

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אני לא כל כך מבין בזה ולא יודע מה זה USB 3 או כל השאר אז אני פשוט יגיד לא.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

שדרוג מאסיבי לא, אבל אני מתכנן להישאר עם המחשב הזה לפחות 4 שנים אז כן יש אופציות לשידרוגים קלים.

אם שכחתי משהו או שמשהו לא בסדר תגידו לי.

תודה!

פורסם

המפרט נלקח מ-TMS ולא אייבורי/KSP כיוון שרק איתם היה אפשר לעמוד במחיר ובביצועים שביקשת.

כדי לעמוד ברמת הרעש שביקשת נאלצתי לבחור במארז מעט יקר שמיועד לכך, ולכן המחיר הסופי כולל את החריגה שציינת.

אם תרצה להוסיף לרמת השקט, תוכל לקנות קירור אחר למעבד דוגמת הKATANA 4 מאייבורי, במקום הזלמן.

בנוסף, תוכל לחסוך כ-100 שח אם תיקנה בנפרד מאייבורי ספק כוח 430W (בעל הספק נמוך יותר מזה המוצע במפרט שלהלן אך מספיק בהחלט) ומארז R4 (דגם חדש יותר של זה המוצע מטה) ותבקש מ-TMS להרכיב לך את שאר הרכיבים בו.

בכל מקרה, אם תחליט לוותר קצת על רמת הרעש, תוכל לבחור בבאנדל של מארז וספק אחרים שיוזילו את המפרט בכ-250 ש"ח.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪946

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

Gigabyte GA-B75-D3V

כמות: 1 - מחיר: ₪405

מארז:

Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-520W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪775

זיכרון:

Kingston 4GB 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪106

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1.5TB Sata3 BaracudaLP 64MB cache

כמות: 1 - מחיר: ₪443

כרטיס מסך:

GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1199

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪104

סה"כ: ₪4213

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4129 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/btd2q4af

פורסם
  • מחבר

בכמה אני צריך לרדת מבחינת רמת הרעש בשביל שהמחשב יכנס בתקציב של 4000 שח בלי חריגה?

הרמה שרציתי עכשיו היא 9, אני צריך לרדת ל7-6? ועד כמה באמת זה יהיה קריטי מבחינת רעש בחדר? היום אני צריך לכבות את המחשב שלי בשביל לישון כי הוא עושה יותר מידי רעש

פורסם

תראה, אם אתה רוצה להישאר באותה רמת הרעש, תוכל לקחת כונן קשיח של 500GB ולהוריד סטיק אחד של זיכרון, כלומר שיהיה רק 4GB ראם ולא 8 (לא ישפיע על הביצועים במשחקים).

דבר שני, אני מאמין שאם תבחר מארז אחר זול יותר זה אכן יהיה פחות שקט, אבל לא ברמה של טרקטור. אני מניח שגם יש לך היום מחשב עם רכיבים ג'נריים- מארז ג'נרי ומאווררים מחברות לא מוכרות- תקן אותי אם אני טועה- ולעומת זאת, במפרט הנ"ל יש רכיבים איכותיים יותר.

פורסם
  • מחבר

כן היום המחשב שלי די בנוי בקומבינה כאילו חוץ מהחלקים החשובים כל השאר זה כניראה לא דברים איכותיים חוץ מזה שהמחשב בן 5.

אתה יכול לתת לי את אותו מפרט רק כמו שאמרת ב250 שקל פחות עם באנדל של מארז וספק אחר?

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪946

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

Gigabyte GA-B75-D3V

כמות: 1 - מחיר: ₪405

מארז:

FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪600

זיכרון:

Kingston 4GB 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪106

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1.5TB Sata3 BaracudaLP 64MB cache

כמות: 1 - מחיר: ₪443

כרטיס מסך:

GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1199

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪104

סה"כ: ₪4038

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3958 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/fk9bu3pq

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!

כמה שאלות אחרונות,

מה המהירות של הקשיח? בTMS לא רשום.

אם אני ירד בקשיח מ-1.5TB ל-1TB ההבדל מבחינת כסף משמעותי או שזה עניין של כמה שקלים? כי תכלס 1TB מספיק לי.

מבחינת המארז, בTMS רשום שאין בו חלון ויש לו רק 2 מאווררים, בימנו 2 מאווררים זה באמת מספיק בשביל מארז שיעבוד בטמפרטורה נורמלית ושהמחשב לא יתחמם?

בקשר לספק, אני לא כל כך מבין בזה, למה זה משנה כמה וואט הספק?

פורסם

ההבדל בין ה1 ל1.5 הוא 14 ש"ח. ה-1TB טיפה יותר מהיר אבל לדעתי זה זניח.. החלטה שלך.

2 מאווררים במארז זה נורמלי לגמרי. אתה לא מתכנן OC ככה שהרכיבים לא אמורים להתחמם באופן שיצריך הרבה מאווררים. בכל אופן, אם תרצה תוכל להוסיף עוד מאוורר למארז בהמשך אם תראה שזה לא מספיק.

הוואט הוא הספק החשמל שספק הכוח מסוגל לתת. כל רכיב דורש הספק מסויים של חשמל. לכן צריך ספק שיוכל לספק חשמל באופן מיטבי לכל הרכיבים במחשב. תוכל לקרוא פרטים נוספים על ספקי כוח בפורום "ספקי כוח ומארזים".

פורסם
  • מחבר

אם ה-1TB יותר מהיר וגם יותר זול אני חושב שאני אלך עליו, אני גם לא צריך יותר מ-1TB.

בקשר לספק, 500W זה מספיק בשביל כל הרכיבים שבמחשב? גם אם בעתיד אני ירצה לשדרג קצת את המחשב?

פורסם

- אוקי, החלטה שלך.

- 500W אכן יספיק.. לדעתי גם בעתיד זה יספיק כיוון שהמגמה כעת היא יצור רכיבים עם צריכת חשמל נמוכה.

- וסתם בשביל לפתוח בפניך עוד אפשרויות- ב-TMS יש גם את הבאנדל של הספק והמארז הזה http://www.tms.co.il/product/11818

הספק שמוצע שם בעל הספק גבוה יותר ובא מסדרה איכותית יותר. בקשר למארז, תצטרך לבחור מה עדיף מבחינתך. המארז של הפרקטל בעל איכות בניה טובה יותר, אך מבחינת היופי זו החלטה שלך- תוכל למצוא ביקורות על כל אחד בנפרד באינטרנט או ביוטיוב. בנוסף, אם לבסוף תבחר בסילברסטון תצטרך להוסיף עוד מאוורר למארז כיוון שהוא מגיע רק עם אחד.

- מזכיר לך לגבי הקירור למעבד- אם תרצה לשמור על יותר שקט, תוכל לקנות בנפרד, מאייבורי למשל, את הקירור- SCHYTE KATANA 4 ששקט יותר מהזלמן.

פורסם
  • מחבר

פתחת עוד אפשרויות בפניי אבל עכשיו גם בלבלת אותי חחח.

אני לא מבין בזה אז בוא נדבר תכלס, על מה אתה היית ממליץ? איזה באנדל של ספק ומארז? אני צריך לציין שיופי זה נחמד והכל אבל אני לא מתכוון לשלם יותר או לרדת באיכות בגלל יופי.

כמה עולה הקירור הזה שהצעת מאייבורי? והאם ההבדל שהוא יצור מבחינת שקט שווה את הקנייה הנפרדת מאייבורי?

עריכה:

שכחתי לשאול ראיתי שבמארז של סילברסטון רשום משהו חיבור USB אבל 3.0 מה זה אומר בעצם? ואין את החיבור הזה במארז של פרקטל?

פורסם

- הקירור של הקטאנה עולה 130 שח. הוא יהיה שקט יותר מהזלמן. לא תהיה בעיה לתת את הקטאנה ל-TMS להרכבה, כך שזה לא צריך לשנות לך הרבה. אם יש לך בעיה של הגעה פיזית לסניף של אייבורי זה כבר משהו אחר.

- המארז הוא יותר עניין של טעם אישי. אני הייתי הולך על הפרקטל. שוב, תוכל לצפות בביקורות על המארזים האלה ביוטיוב ולקבל התרשמות אישית מהם.

- כניסת ה-USB3 מיועדת להכנסת התקנים שתומכים במהירות של USB 3, למשל דיסק קשיח חיצוני או דיסקונקי שתומכים ב-USB3. תעבורת הנתונים ב-USB3 מהירה פי כמה וכמה מ-USB2. ולא, אין אותו במארז של פרקטל. יש לציין שבכל מקרה תהיה לך כניסה של USB3 מאחורי המארז. הכניסה שנמצאת מקדימה בסילברסטון (או בכל מארז עם יציאה כזאת מקדימה) היא סוג של גימיק שמספק כביכול נוחות למשתמש.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה לך על כל העזרה! עזרת לי מאוד!!!

פורסם

בכיף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים