עבור לתוכן

ONE X או הGALAXY S3 ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת מהאייפון ? באייפון יש את הכפתור לאגודל באמצע למטה כמו בגלקסי בשביל לשחרר את הנעילה (אני לא מדבר על הדלקת המכשיר כשהוא כבוי לגמרי).

בONE X כשהמסך שחור ואתה רוצה להתחיל לעבוד מה אתה עושה ? לא לוחץ למעלה ואז פותח את הטבעת על המסך ?

פורסם

מצטער אבל שנה שמה הישתמשתי באייפון שכפתור הבית היה מקולקל והייתי םותח את המכשיר עם הכפתור של ההדלקה/כיבוי.

ולדעתי גם הכפתור הפיזי שסמסונג מתעקשים עליו מאוד מיותר גם מהסיבה שהוא יכול להיתקלקל יותר מכפתור קפסיטיבי.

פורסם

יש לי בדיוק את אותה התלבטות.

אני ארכז פה את המחקר שעשיתי בתקווה שאני אוכל לעזור למתלבטים אחרים ושאחרים יוכלו לענות לי על כמה שאלות ולעזור לי להחליט גם.

(קצת ארוך אבל please bare with me here)

אלא המסקנות שהגעתי אליהם לפי המחקר שעשיתי:

ביצועים: הגלקסי 3 יותר טוב אומנם במידה דיי קטנה אבל כנראה שבכלל לא נשים לב להבדל אלא אם שמים אותם אחד ליד השני (וגם אז הם מאוד קרובים).

עיצוב פיזי: אני לא מדבר על יופי אלא על העובדה שבHTC אי אפשר להוציא סוללה ואי אפשר להוסיף זיכרון. מצד שני... אני לא חושב שאני באמת צריך יותר מ32 ג'יגה (למרות שלפי מה שקראתי יש רק 26 זמינים לשימוש), ועם האייפון שיש לי כבר בערך שנתיים אף פעם לא הייתי צריך להוציא את הסוללה (הכי מעט סוללה שהגעתי זה 5%). מצד שני אולי זה בגלל שלא הייתה לי כל כך ברירה. יכול להיות שאם הייתה לי את האפשרות אז כן הייתי מחליף סוללה מתישהו והייתי קצת יותר חופשי ולא מטעין אותו בין פעם לפעמיים ביום. ההתלבטות פה היא האם אני באמת צריך את זה לבין נחמד שיש לי את האופציה במידה שמתישהו אני כן אצטרך.

עוד קטע עם הסוללה זה שמה לעשות, גם לסוללות יש תוכלת חיים וקרה לי פעם או פעמיים שמתה לי הסוללה והייתי צריך להחליף. בגלקסי-אין שום בעיה. בHTC-צריך ללכת למעבדה.

פיצרים של מערכת ההפעלה: אנשים אומרים לי שהSENSE של HTC הוא ממש כיפי ומגניב. אבל מצד שני יש כל מיני דברים קטנים שיש באחד ואין בשני (הדוגמא היחידה שאני זוכר זה ה4 אפליקציות שיש בDOCK. בHTC הן תמיד יהיו אותם אלה של מסך הבית לעומת הגלקסי שזה נפרד ואפשר לשים אפליקציות שונות במסך נעילתה לעומת מסך הבית).

פה יש לי גם שאלה שרציתי לשאול: איך קבלת העדכונים של סמסונג לעומת HTC? כלומר שיוצאת גרסה חדשה של אדנרואיד, כמה זמן לוקח לסמסונג לשחרר אותה למכשירים שלה וכמה זמן לוקח לHTC? זאת שאלה שלפי דעתי מאוד חשובה (זה שיעור שלמדתי בחיים האמיתיים שהיה לי נוקיה עם מלא באגים והם לא תיקנו כלום במשך חודשים ארוכים לעומת אפל שמוציאים עדכונים מאוד מהר יחסית).

מצלמה: לפי השוואות שראיתי מצד אחד אהבתי יותר את המצלמה של הגלקסי כי הצבעים שם נראים הרבה יותר חיים (למשל צמחיה היא הרבה יותר ירוקה מאשר הHTC שהיא יחסית חיוורת אבל יותר קרובה למציאות). מצד שני ראיתי גם שצילמו איזה כנסיה או משהו ובגלקסי המבנה היה נראה דיי צהוב כזה לעומת הHTC שהוא נראה שם הרבה יותר טוב וטבעי. גם ראיתי צילום של פעמון, בגלקסי הוא נראה זהב/צהוב ובHTC הוא נראה כסף (הצבע האמיתי שלו).

השאלה עכשיו היא עד כמה אפשר לשחק עם ההגדרות של המצלמה של HTC?

תיקונים: הגלקסי ספציפית וטלפונים אחרים של סמסונג מאוד נפוצים בארץ אז אני מניח שאין שום בעיה אם צריך לקחת אותו לתיקון ושיש זמינות חלקים והם במחירים סבירים. HTC לעומת זאת פחות נפוצים. אז השאלה היא האם יש מעבדות בארץ (אני אישית גר במרכז) שמתקנות מכשירים של HTC וכמה זמן זה לוקח (אני לא יודע על זמינות חלקי חילוף לHTC בארץ) וכמה זה יעלה (בגלל שצריך הזמנה מיוחדת לחלקים או שהם פשוט בזמינות נמוכה יותר). כמה אנשים שאני מכיר שיש להם HTC אמרו שאין בעיה של מעבדות וחלקי חילוף אבל אני לא באמת יודע.

תמיכה בעתיד: מישהו שעובד איתי יש לו HTC (נדמה לי SENSATION) (שדווקא נתן לי ביקורת שלילית על הקטע של התיקונים) והוא אמר שאחרי שנה-שנה וחצי HTC כבר הפסיקו תמיכה בטלפון הזה ולא משחררים לו יותר עדכונים. ובאופן טבעי דבר כזה גם ישפיע על תיקונים למיניהם שנקווה שלא נצטרך. מישהו פה יודע על הקטע הזה?

מחיר: אישית בשבילי לא מהווה בעיה אבל למי שכן: הHTC יותר זול בכמה מאוד שקלים. ONEX ראיתי בין 2500 ל3000 וגלקסי בין 2800-3500.

שאלה פרטנית שאין לי עליה כותרת... לאייפון יש את SIRI, משהו שנראה שיהיה לי מאוד שימושי (יש לי אייפון 4 אז אין לי סירי) ואחרי זה הביאו את S-VOICE (שזמין רק לטלפונים מסדרת גלקסי), אבל אז יצא google voice. השאלה שלי היא לאיזה טלפונים google voice זמין?

נ.ב.

יוצא בקרוב (אפילו אמרו לי שכבר יצא באנגליה) +one x. לא הספקתי למצוא יותר מיד פרטים עליו אני רק יודע שיש לו בטריה משופרת ואם אני זוכר נכון גם גרסה של 64 ג'יגה בייט זיכרון פנימי. מישהו יודע על זה עוד פרטים?

בנוסף קראתי היום כתבה גם שיש אירוע כלשהו של גוגל שבוע הבאו וכנראה יכריזו שם על טלפון חדש אם לא כמה...

אולי שווה לחכות לראות מה יהיה שם.

פורסם

פה יש לי גם שאלה שרציתי לשאול: איך קבלת העדכונים של סמסונג לעומת HTC? כלומר שיוצאת גרסה חדשה של אדנרואיד, כמה זמן לוקח לסמסונג לשחרר אותה למכשירים שלה וכמה זמן לוקח לHTC? זאת שאלה שלפי דעתי מאוד חשובה (זה שיעור שלמדתי בחיים האמיתיים שהיה לי נוקיה עם מלא באגים והם לא תיקנו כלום במשך חודשים ארוכים לעומת אפל שמוציאים עדכונים מאוד מהר יחסית).

....

תמיכה בעתיד: מישהו שעובד איתי יש לו HTC (נדמה לי SENSATION) (שדווקא נתן לי ביקורת שלילית על הקטע של התיקונים) והוא אמר שאחרי שנה-שנה וחצי HTC כבר הפסיקו תמיכה בטלפון הזה ולא משחררים לו יותר עדכונים. ובאופן טבעי דבר כזה גם ישפיע על תיקונים למיניהם שנקווה שלא נצטרך. מישהו פה יודע על הקטע הזה?

מחיר: אישית בשבילי לא מהווה בעיה אבל למי שכן: הHTC יותר זול בכמה מאוד שקלים. ONEX ראיתי בין 2500 ל3000 וגלקסי בין 2800-3500.

שאלה פרטנית שאין לי עליה כותרת... לאייפון יש את SIRI, משהו שנראה שיהיה לי מאוד שימושי (יש לי אייפון 4 אז אין לי סירי) ואחרי זה הביאו את S-VOICE (שזמין רק לטלפונים מסדרת גלקסי), אבל אז יצא google voice. השאלה שלי היא לאיזה טלפונים google voice זמין?

לגבי תמיכה עתידית.. שניהם במקרה הטוב בינוניים. לא הכי גרועים ולא הכי טובים.

היחידה בתחום האנדרואיד שהיא ברמה של אפל בנקודה זו, היא גוגל עצמה.

ב 29 לאוקטובר יוכרז ויצא הנקסוס 4 מבית גוגל וLG. כמו במכשירי גוגל הקודמים, גוגל תהיה זו שאחראית על מערכת ההפעלה של המכשיר, ולכן אתה יכול לצפות לעדכונים תכופים כשיוצאת גרסה חדשה, ומינימום שטויות מותקנות במערכת הפעלה. - בנוסף, לפי המפרט של המכשיר, מדובר במכשיר מהשורה הראשונה, שכנראה יכבוש את פסגת הביצועים.

לגבי google now...אני לא יודע לגבי כל המכשירים, נראה לי שזה נתמך החל מגרסה 4.1.

בנקסוס 7 בכל מקרה, זה עובד רק באנגלית (אולי בעוד שפות, אבל לא בעברית בכל מקרה) ורק כאשר גם הממשק של הנקסוס 7 מוגדר לאנגלית.

אבל יש עוד תוכנות שעושות את אותו הדבר.. היתה כאן כתבה בנושא לא מזמן.

פורסם

מועבר לפורום התייעצות לפני קנייה.

פורסם
  • מחבר

היום שמתי עין גם על הXPERIA S של SONY, האמת שלא ראיתי יותר מדי ביקורות והשוואות שלו בעברית...

הייתי שמח לשמוע ממישהו פה שיש לו אותו או יצא לו להשתמש בו איך הוא לדעתו בהשוואה לשאר החברה בצמרת.

פורסם

הוא נחות משמעותית, ובאופן כללי מאוד לא מומלץ.

פורסם

מישהו יודע איפה באיזור המרכז יש מעבדות שנותנים שירות תיקונים למכשירים של HTC?

ומתי רשמית ה+ONE X יוצא ולאיזה מדינות יגיע באיזה תאריכים?

פורסם
  • מחבר

היום עברתי בחנות GO MOBILE בדרום תל אביב ודיברתי קצת עם אחד המוכרים, הוא אמר לי שהרבה אנשים חזרו אליו עם בעיות בHTC ONE X והם שלחו המון מכשירים בחזרה לחברה וגם החליטו להפסיק לעבוד עם אותו הדגם, הוא אמר שב ONE S אין את הבעיות האלה.

אני אישית גם סבלתי מכמה באגים ותקיעות בONE X, וגם הייתי כמה פעמים קרוב ללכת לחנות שממנה קניתי אותו שיבדקו מה נסגר אבל בסוף חלק מהדברים נעלמו זמנית ועם כמה באגים פשוט השלמתי למרות שהם עדיין היו מעצבנים.

אני מניח שלא כל המכשירים סובלים מזה ובטח חלק מהסדרה יצא דפוק, אבל כנראה שלא מעט.

מה שכן אני די משוכנע שאם למישהו יש בעיות רציניות במסגרת האחראיות הוא יקבל מענה... אני לא חושב שזה פוסל את המכשיר אבל לדעתי מי שכן בעניין שלו עד הסוף ויכול לחכות טיפה אולי שווה לחכות כבר לONE X + שיבוא עם כוח עיבוד חזק יותר (תמיד מבורך בעייני) פי 2 זכרון וסוללה חזקה יותר (חסרון בONE X הנוכחי) וסיכוי טוב שבאגים שהיו בONE X לא יהיו בONE X +.

קצת חבל לי שהוא עוד לא יצא כי אולי הייתי לוקח אותו בחשבון עוד פעם, אבל כרגע אני די נסגר סופית על הS3... לדעתי HTC היו קרובים לשלמות, קצת פחות באגים, קצת יותר סוללה ואני אישית הייתי מעדיף כפתור הדלקה (פתיחת נעילה/הדלקת מסך) סטייל סמסונג ואפל ולא הכפתור המציק שמלמעלה ובאמת שאין על המכשיר הזה.

המסך שנחשב להכי טוב אי פעם נראה בסמראטפון ובאמת כל מי שהבאתי לו לראות בו תמונות היה די מהופנת והתפעל ממש.

מצלמה פגז.

סאונד שאותי כאודיופיל סיפק מאוד אפילו עם האוזניות כפתור הפשוטות שהגיעו עם המכשיר.

ממשק נוח.

כמות יפה של זכרון...

אני מאוד אהבתי את העיצוב שלו ואיכות הבנייה שלו היא אמנם לא APPLE אבל איכותית מאוד בפני עצמה, עולה ללא ספק על הS3.

למרות שאני כבר שנים לא משחק משחקי מחשב אני מאוד מקווה שלא תתחיל מגמה בסמראטפונים כמו שהייתה פעם (ואולי גם היום) במשחקי מחשב -העיקר לשחרר כמה שיותר מהר את המוצר, אחרי זה מקסימום נעשה RECALL לכמה מכשירים ונוציא עדכון לממשק כדאי לסדר פה ולסדר שם אבל העיקר התחרות ושהמוצר יהיה על המדף לפי יעדי החברה.

פורסם

היום עברתי בחנות GO MOBILE בדרום תל אביב ודיברתי קצת עם אחד המוכרים, הוא אמר לי שהרבה אנשים חזרו אליו עם בעיות בHTC ONE X והם שלחו המון מכשירים בחזרה לחברה וגם החליטו להפסיק לעבוד עם אותו הדגם, הוא אמר שב ONE S אין את הבעיות האלה.

אני אישית גם סבלתי מכמה באגים ותקיעות בONE X, וגם הייתי כמה פעמים קרוב ללכת לחנות שממנה קניתי אותו שיבדקו מה נסגר אבל בסוף חלק מהדברים נעלמו זמנית ועם כמה באגים פשוט השלמתי למרות שהם עדיין היו מעצבנים.

אני מניח שלא כל המכשירים סובלים מזה ובטח חלק מהסדרה יצא דפוק, אבל כנראה שלא מעט.

מה שכן אני די משוכנע שאם למישהו יש בעיות רציניות במסגרת האחראיות הוא יקבל מענה... אני לא חושב שזה פוסל את המכשיר אבל לדעתי מי שכן בעניין שלו עד הסוף ויכול לחכות טיפה אולי שווה לחכות כבר לONE X + שיבוא עם כוח עיבוד חזק יותר (תמיד מבורך בעייני) פי 2 זכרון וסוללה חזקה יותר (חסרון בONE X הנוכחי) וסיכוי טוב שבאגים שהיו בONE X לא יהיו בONE X +.

קצת חבל לי שהוא עוד לא יצא כי אולי הייתי לוקח אותו בחשבון עוד פעם, אבל כרגע אני די נסגר סופית על הS3...

השאלה איזה דגם של הONE X הוא מכר ואיזה גרסת מערכת הפעלה הם הריצו (אני מניח שזה היה ICS). יכול להיות שאלה סתם היו כמה באגים עם ICS, או בעיות עם הדגם הספציפי שהוא מכר, או כמו שאתה אומר יכול להיות שהפס ייצור שםה הגיעו ממנו היה קצת דפוק. יכול להיות גם שהרום הדיפולטי קצת פגום).

הוא ייבא אותם עצמאית או שעברמ ול ספק? כי אולי הספק שהוא עבד מולו עבד עליו והביא לו מכשירים פגומים...

ראיתי אצל חבר אתמול את הONE X והוא נראה אחלה. יש לו אותו כבר שבועיים והוא אומר שאין לו שום בעיות (דרך אגב הוא החליף רום). משאר האנשים ששאלתי וממה שראיתי באינטרנט לא שמעתי על בעיות (אבל זה לא בהכרח אומר).

ה+ ONE X אמור לצאת עד סוף החודש לפי מה שהבנתי (כלומר עד סוף שבוע הבא). עצרתי אתמול בHYPER בעזריאלי והמוכר לא שמע עדיין על גרסת ה+ ושאמרתי לו שזה אמור לצאת השבוע הוא אמר "אז יקח קצת זמן עד שהוא יגיע". בקיצור תתכוננו לקנות את המכשיר בחו"ל.

הּשיפורים ב+ ONE X:

סוללה של 2100 במקום 1800 לא בדיוק פי שתיים יותר גדולה אבל באותו גודל של הגלקסי (לפי ויקיפדיה).

מעבד קצת יותר מהיר (1.7 לעומת 1.5).

זיכרון ראם לעומת זאת עדיין 1GB אבל זיכרון פנימי הוא 64GB.

מערכת הפעלה JELLY BEAN שמגיעה OUT OF THE BOX (לעומת ICS שהגיע עם הONE X. יכול להיות שהמכשיר מגיע מהקופסא לא עם הגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה. למשל ICS 1.0 ולא ICS 1.1 ששם תיקנו כמה באגים (סליחה על המספרים אני לא מכיר אנדרואיד מספיק טוב. זה אמור להיות גרסה 4 אם אני לא טועה).

צבע שחור/אדום במקום לבן.

אני לא מכיר עוד הבדלים.

פורסם

יש לי את ה SGS3 ואני חייב להגיד שהוא מכשיר מצויין,

אבל !

אני פשוט שונא את המצלמה שלו .! אחרי שהיה לי לפני 4S המצלמה פשוט זוועה !

ומעבר לזה, המכשיר עדין בצורה מטורפת, הפס הכסוף מסביב למסך בגירוד קטן נעלם !

לחברה לי יש את ה HTC ONE S

והוא באמת מכשיר מצויין !

המצלמה ממש מעולה, והאחיזה שיש לו ביד היא משהו שבחיים לא הרגשתי, שונה לגמרי מה one x, שיש אותו גם לחבר קרוב,

לשיקולך.

פורסם

משאר האנשים ששאלתי וממה שראיתי באינטרנט לא שמעתי על בעיות (אבל זה לא בהכרח אומר).

כנראה שלא ראית טוב. המכשיר ידוע לשמצה בבאגים הבלתי נגמרים שלו.

פורסם

כנראה שלא ראית טוב. המכשיר ידוע לשמצה בבאגים הבלתי נגמרים שלו.

אני צריך להיות מודאג? לחשוב שוב על הקניה שלי? אתה קצת מפחיד אותי עכשיו חחחח

על איזה באגים מדובר? (אפשר כמה דוגמאות?)

יש דיווחים על זה שהם יתוקנו בJELLY BEAN?

פורסם

המחירים יורדים גם אצל היבואנית הרשמית של HTC

פורסם

אני צריך להיות מודאג? לחשוב שוב על הקניה שלי?

לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים