עבור לתוכן

צריך המלצה למפרט ב-1200 ש"ח לגלישה סרטים ואופיס, ללא ציוד הקפי ודיסק קשיח.

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 ש"ח במקרה הכי גרוע ואם אין ברירה בכלל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטי HD, גלישה, טורנטים, אופיס

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח, יש לי sata II

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? במחשב הנוכחי יש arctic alpline 11 ושני מאווררים 120MM פשוטים. ברמה הזו.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא מוולקום או TMS

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). בעתיד המחשב יחובר לטלוויזיה, אבל זה ממש לא קריטי אם יצטרך חריגה מהתקציב.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לגמרי לא חשוב! אם ישודרג בעתיד, אז הכל יוחלף ללא יוצא מהכלל.

המפרט הנוכחי שלי נקנה רק לפני חודשיים שלושה, ויועד למשחקים. אני מוכר אותו בהפסד כי גיליתי שאני לא נהנה לשחק במשחקי מחשב בכלל, והשימוש שלי במחשב נשאר ממש בסיסי: אופיס, צפייה בסרטי HD וטורנטים.

כן חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק למטרות האלה, אחרת יכולתי להסתפק ב-P4 ב-200 ש"ח, אבל נראה לי שזה יעמוד בתקציב.

אני בודק אופציה בכל זאת לרכוש דיסק קשיח 1TB, אז אם אפשר הצעה אחת בלי דיסק קשיח והצעה שנייה עם דיסק קשיח במסגרת התקציב, אם אפשרי.

תודה רבה לכל מי שעוזר :)

פורסם

נראה כמו בזבוז של כסף.

המחשב כבר נקנה.. לדעתי תמכור רק את כרטיס המסך ותישאר כבר עם מה שקנית

פורסם
  • מחבר

כל הסיפור מההתחלה היה בזבוז כסף, אבל לא הייתה לי דרך לדעת שאני לא אוהב משחקי מחשב אחרי הפסקה של שנתיים-שלוש כי המחשב הישן לא תפקד. מצד שני, אני מנסה כרגע למזער נזקים, המחשב הנוכחי פשוט overkill לצרכים שלי!

כמה אני יכול להוציא על הכרטיס מסך? ועל הלוח אם הנוכחי (מפרט בצד) יש כרטיס מובנה?

פורסם

יש לך כרטיס מובנה במעבד+יציאות מהלוח (HDMI-/DVI/VGA)

אכן תימכור את הכרטיס ושמור הכסף.

פורסם

מסכים עם מה שכבר נאמר. סביר שלא תקבל סכום גבוה במיוחד על המערכת הקיימת שלך.

פורסם

אמנם מדובר בהפסד כסף אבל הוא יכול למכור את המחשב שלו בקרוב ל-3000 ש"ח כמערכת או יותר בחלקים ובחצי מחיר לקנות מחשב פשוט.

פורסם

קיבלת עצות טובות. אני אוסיף כמה דברים.

כמו שאמרו לך, את הכרטיס מסך תמכור. לדעתי תוכל לקבל עליו 800-850 ש"ח. אולי אפילו 900 ש"ח אם תמצא מישהו שיהיה מוכן לשלם.מעבר לזה - לדעתי כבר יהיה משתלם לקנות חדש (ב-tms חדש עולה 1140 ש"ח).

לגבי השילוש לוח+מעבד+זכרון -

הלוח שלך גם ככה תקציבי ואין יותר מידי לאן לרדת ממנו. לדעתי אין טעם למכור.

לגבי הזכרון, מקסימום תמכור סטיק אחד, למרות ש-8 ג'יגה לא יזיקו (בפרט אם כבר קנית אותם).

את המעבד תמכור. לדעתי כדאי לפרסם שאתה מעוניין בהחלפה. יש סיכוי לא רע שתמצא מישהו עם מעבד פנטיום g שמעוניין לשדרג את המחשב, ובמקרה כזה אני חושב שיהיה הוגן להחליף בין המעבדים ובנוסף לשלם לך את היתרה על פי מחיר השוק (הבדל של כ-650 ש"ח).

קירור למעבד - בכל מקרה שלך בסיסי ואין טעם למכור.

ספק - מלכתחילה היה בזבוז גדול, לא ברור למה קנית כזה הספק. למרות זאת, אני לא בטוח שכדאי להתעסק עם המכירה שלו.

מארז - לא יודע לחוות דעה.

פורסם
  • מחבר

קראתי את כל העצות שלכם, ולפני שאגיע להחלטה סופית, לא ציינתי שכבר מצאתי קונה למחשב ב-2900 ש"ח, הוא אמור לאסוף אותו השבוע.

עדיין אפשרי לבטל את המכירה, אבל בהתייחס למחיר, דווקא אמור להיות בסדר לא? אומנם אני יוצא עם הפסד כספי מסויים, אבל גם להשאיר מחשב כזה (אפילו אחרי מכירת כרטיס מסך) לצרכי אופיס יהיה הפסד כספי. ואני לא רוצה להתחיל למכור בנפרד חלקים חלקים.

אז בהתייחס למחיר שאני מוכר, מה אתם אומרים?

פורסם
  • מחבר

טוב, בכל זאת החלטתי למכור את המחשב, קונים אותו ממני ב-2900 ש"ח.

בוא נתייחס רק למפרט שאני מעוניין לקנות, עד 1200 ש"ח שמיועד רק לצרכים שציינתי.

אף אחד לא הגיב בנושא, אז הרכבתי מחשב בעצמי, מה דעתכם?

לוח אם עם HDMI לשימוש עתידי...

פורסם

שווה אולי לקחת לוח עם USB3+SATAIII בתוספת של כ-60 שקלים או לקנות במקום זול יותר כדי שיכנס לתקציב.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להביא בבקשה לינק ללוח כזה (שיהיה גם עם HDMI)? אין לי בעיה להוסיף את ה-60 ש"ח.

ואיזה חנות יותר זולה? אם בהפרש משמעותי, אז אני אשקול את וולקום, אבל בניתי שם מפרט והמחיר יצא כמעט זהה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :) .

נראה לי שבכל זאת אבחר ב-TMS...

פורסם
  • מחבר

מפרט נקנה, אבל לי ספק, כי חבר הביא לי בחינם ספק כוח ג'נרי שלו 350W, אבל אמור להחזיק.

הבעיה היא, שהספק הזה מרעיש כמו טרקטור!

איזה ספק כוח לקנות לכזו מערכת מינימלית, אבל שיהיה שקט? הכוונה ברמת שקט שדומה עד כמה שאפשרי לספק במחשב הקודם (

Seasonic S12II 620W

).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים