עבור לתוכן

האם ניתן לשלב נפחים שונים של זכרון

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי 4 סלוטים של זכרון על לוח האם. יכול לקבל בסה"כ 16GB. כרגע יש לי 4 כרטיסים של 1GB. האם אני יכולה לשים בשני סלוטים 2GB ובשני האחרים 1GB. (כלומר 6GB סה"כ) - כאשר כל הארבעה הם ddr2 800Mhz. מערכת ההפעלה היא ווינדוס 7, 64bit

פורסם

תאורטית זה צריך לעבוד, בפועל צריך לבדוק, יש מספר משתנים שיכולים להשפיע על זה.

פורסם

אפשר ואני כרגע על מחשב בצורה כזאת- אבל אמרו לי שלא מומלץ להיות עם כמות ram שהיא לא חזקה של 2- כלומר עדיף להיות עם כמות של-

2,4,8,16...

מקווה שעזרתי :hat:

פורסם

שטויות, זה אמור לעבוד מצויין ב-99% מהמקרים. בעיות תאימות נעלמו כמעט לגמרי בזכרונות DDR2 ומעלה.

פורסם

שטויות, זה אמור לעבוד מצויין ב-99% מהמקרים. בעיות תאימות נעלמו כמעט לגמרי בזכרונות DDR2 ומעלה.

שטויות מה שאני אמרתי?

לא אמרתי שזה לא יעבוד- להפך, ברור שזה יעבוד, אבל מומלץ להיות עם כמות RAM שהיא חזקה של 2.

פורסם

^ מחזק.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אני אתחיל עם המשולב, ובטח לא רחוק היום שאעלה בעוד 2 ג'יגה.

פורסם

אז בוא תסביר לנו למה.

אז ככה:

הכרטיסים שיהיו לך במחשב, כולם צריכים להיות שווים במספר ה-GB, במהירות שלהם (MHZ), ב-CL, בטכנולוגיה (DDR) ובכל מאפיין אחר שיש לכרטיס זיכרון RAM.

הזיכרון RAM בא בכרטיס בודד או בזוגות של כרטיסים.

ז"א שאתה יכול לשים או כרטיס אחד של RAM או שיהיו לך זוגות של כרטיסי RAM במחשב, אתה לא יכול נניח שיהיו לך 3 כרטיסי RAM, זה עובד בצורה דואלית.

מכאן נובע:

3GB RAM לא עובד טוב.

הזיכרון RAM, עקב זה שמדברים פה על מחשבים וטכנולוגיה, חייב להיות בחזקות של 2:

1GB - זה בעצם 2 בחזקת 0

2GB - או אם תרצה 2 בחזקת 1

4GB - שזה 2 בחזקת 2

8GB

16GB

...

מבין?

3GB לא יעבוד טוב.

עוד הוכחה לזה זה הסלוטים שדיברת עליהם.

יש לך 2 סלוטים כחולים (0 ו-2) ושני סלוטים חורים (1 ו-3).

איך אתה מחבר את הכרטיסים במידה ואתה תשתמש רק ב-2 סלוטים?

כרטיס אחד ב-0 וכרטיס אחד ב-2.

אם אתה משתמש ב-4 כרטיסים אז כרטיס אחד ב-0, כרטיס שני ב-2, כרטיס שלישי ב-1, כרטיס רביעי ב-3.

מה שחשוב, המינימום שהזיכרון יעבוד טוב כשאתה משתמש ב-4, זה שמה שיש בסלוטים השחורים יתאים אחד לשני, ומה שיש בסלוטים הכחולים יתאים אחד לשני.

למה אתה חושב שמוכרים אותם בסכומים שהם חזקות של 2?

פורסם

חחח.. מעולם לא שמעתי קשקוש כזה מוחלט.

זכרונות באים בחזקה של 2 מפני בבחומרה הכל עובד בבינארי בפרט מספר הכתובות של כל תא בזיכרון.

ולכן למשל עבור רוחב כתובת של 20 ביטים אתה יכול ליצור 2 בחזקת 20 כתובות ולכן יש לך זיכרון בנפח של 20^2= 128KB.

עבור 30 ביטים 1GB

(כל בית הוא 8 ביט)

אפשר לעבוד גם ב"מיקס-מוד" זה ממש לא משנה..

אם אתה רוצה לעבוד ב"דואל-צאנל" אז תקפיד שבסלוטים 1 ו 3 יהייה אותו נפח

ובסלוטים 2 ו 4 יהיה אותו נפח

פורסם

אם אתה מדבר מחוסר ידע, עדיף שלא תגיד.

אתה מדבר על dual channel דבר ש:

1. מביא לשיפור ביצועים זניח בד"כ

2. ניתן לשים 3GB בתצורת dual channel כלהלן: 2X1GB + 2X512MB

טיעון כדוגמת "עקב זה שמדברים פה על מחשבים וטכנולוגיה, חייב להיות בחזקות של 2" הוא מגוחך.

מכיוון שלמעבד יש גישה ישירה לזיכרון, זכרונות בגודל שווה מאפשרים לוגיקה פשוטה יותר לחישוב כתובות זיכרון.

אבל, ההשפעה על ה-cycles של ה-datapath של המעבד שולי מאוד, ודאי יחסית לזיכרון בנפח נמוך מדי מה שיגרום ליותר "החטאות" (Misses)

וכתוצאה מכך גישה יקרה יותר למידע בסדרי גודל.

פורסם

חחח.. מעולם לא שמעתי קשקוש כזה מוחלט.

זכרונות באים בחזקה של 2 מפני בבחומרה הכל עובד בבינארי בפרט מספר הכתובות של כל תא בזיכרון.

ולכן למשל עבור רוחב כתובת של 20 ביטים אתה יכול ליצור 2 בחזקת 20 כתובות ולכן יש לך זיכרון בנפח של 20^2= 128KB.

עבור 30 ביטים 1GB

(כל בית הוא 8 ביט)

אפשר לעבוד גם ב"מיקס-מוד" זה ממש לא משנה..

אם אתה רוצה לעבוד ב"דואל-צאנל" אז תקפיד שבסלוטים 1 ו 3 יהייה אותו נפח

ובסלוטים 2 ו 4 יהיה אותו נפח

בדיוק- בגלל שזה בינארי מומלץ בחזקות של 2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים