עבור לתוכן

סמארטפונים לאנשים מבוגרים- 1500 שקל מקס'

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

סבא וסבתה שלי החליטו סופית להתקדם לסמארטפונים. מכיוון שאני מקדם את התחום הטכנולוגי במשפחה, רציתי להתייעץ בקשר לרשימה של מכשירים שעשיתי או להוסיף הצעה אחרת.

קריטריונים:

1.מחיר מקסימלי לכל מכשיר הוא 1500. עדיף לחסוך, אך אם זה יפגע בקריטריונים שיצוינו בהמשך- אפשר לנצל עד תום.

2.נוחות שימוש (זה כולל מסך גדול- לפחות 3.5").

3.מכשיר "עמיד" בפני מים ואבק- אופציונלי אך לא מחייב. בימיינו יש כיסוים איכותיים למכשירים.

4.יצרן שמקדם את המכשיר מבחינת מערכת הפעלה ו/או קהילת מפתחים די גדולה.

5. הרכישה היא בארץ או בחו"ל (תלוי איפה יותר זול), אך נדרשת בדיקה פיזית בחנות אם המכשיר מתאים להם או לא (לא מחייב רכישה באותה חנות שהתבצעה בה בדיקה).

מועמדים:

1. Sony Ericsson Xperia ray- יש לי ספקות לגביו. ראיתי אותו פיזית אצל חבר- מכשיר איכותי אך המסך די קטן- לא הכי נוח להקלדה.

2. Sony Xperia Sola- לא ראיתי, לא ניסיתי. מחכה לתגובות שלכם.

3. Sony Xperia Neo L- כנ"ל

4. Motorola Defy Plus- איטי, מערכת הפעלה על הפנים שלא מתקדמת לשום כיוון (אין לי בעיה להתעסק ברומים, אך גם הם ממש לא חפים מבעיות).

5. זה למקרה הכי גרועה- galaxy s. בתור מישהו שיש לו אותו מעל שנה וחצי, היתי נותן להם משהו יותר מתקדם ופרקטי.

זאת בינתיים כל הרשימה.

כמו שאמרתי- אין לי בעיה להתעסק ברומים, אך זה בדרך כלל פוגע בחווית השימוש שלהם וסתם מסבך את כל השימוש.

אני צריך גם הצעות איפה לרכוש את המכשיר, ואיפה הם יכולים לראות ולהרגיש אותם פיזית (חנות או דוכן זה כבר לא משנה) באזור המרכז (יהוד).

מראש מודה על העזרה.

פתוח לכל הצעות או דעות שתביעו.

פורסם

2. Sony Xperia Sola- לא ראיתי, לא ניסיתי. מחכה לתגובות שלכם.

ללא ספק המכשיר המומלץ ביותר בתקציב.

1. מחיר: החל מ-1470 ש"ח.

2. 3.7"

3. אין לו קריטריון עמידות מיוחד (כמו לדיפיי), אבל הוא כנראה עמיד באופן כללי, ויש לו מסך חסין שריטות (בדומה ל-Gorilla Glass). לא רואה סיבה שלא תמצא כיסויים. אולי ממותגים יהיה קשה למצוא, אבל גם הסיניים בדולר (או הממותגים למחצה- כלומר מותג לא מוכר) אמורים להיות יותר ממספיקים.

4. המכשיר מגיע עם ג'ינג'רברד, אבל צפוי עדכון ICS בקרוב. מאוד יכול להיות שהוא כבר יצא (צריך לבדוק). מכשירים זולים בדרך כלל לא מקבלים יותר מידי עדכונים (אפילו פחות מהמכשירים היקרים), אבל בשביל זה יש קהילות עצמאיות. לא צריך עדכון רשמי (או לא רשמי) כל שבוע.

5. תתקשר לחנויות השונות בזאפ ותשאל אם אפשר לראות את המכשיר, או שתבוא לחנות הקרובה לביתך ותברר האם הוא קיים אצלם.

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני עוד צריך לבדוק איזה גרסה מופצת עם המכשיר, לכן הבקש המלצה לחנות אמינה יחסית (גם מתוך הרשימה של החנויות בזאפ, אך לא מחייב).

ראיתי שמחו"ל יוצא בערך אותו מחיר, לכן כנראה ירכש בארץ.

אך לפני הכל הם צריכים לראות ולהרגיש אותם פיזית.

יש עוד הצעות?

עריכה: מה דעתכם על מכשירים סיניים?

לדוגמה זה: http://www.pandawill.com/jyg3-smart-phone-45-inch-ips-retina-screen-android-40-mtk6577-3g-gps-wifi-p66077.html

בפורום פה הזכירו אותו (ועוד כמה מכשירים דומים) שהוא מספק ביצועים טובים מאוד יחסית למחיר. השאלה היא האם הוא (או מכשירים דומים אליו) יכולים להיות "עמידים"- בשימוש סביר. או שהם מתכון לבעיות?

מה שמעניין בו הוא המסך 4.5 שלו שיכול להיות מאוד נוח גם למי שמשתמש בפעם הראשונה במסך מגע. חוץ מזה הוא מגיע עם אנדרואיד 4 (מקסימום אפשר לדחוף לו CM9 או CM10).

פורסם
  • מחבר

^^^ מישהו?!?!^^^

פורסם

(לא צריך לצעוק)

לא ראיתי שהזכירו את המכשיר הספציפי הזה בפורום, ואני קורא פחות או יותר כל הודעה כאן..

בכל מקרה, מכשיר סיני יכול להיות רעיון טוב, אבל אולי לא אידיאלי. כן, הם מציגים יחס עלות-תועלת מפתה, אבל חובה לנקוט במשנה זהירות. יש דגמים ויש דגמים. מאחריות או מתמיכה ברוב המכשירים אתה יכול לשכוח, וזה גם כולל קהילת פיתוח. מכשירים סיניים עמידים באופן סביר- כן, בהחלט. הם לא עשויים מסוכר. למרבה הצער, אי אפשר לדחוף לו CM. כדי להכין רום למכשיר מסויים צריך התאמה ספציפית אליו, דרייברים מסויימים וכו'. CM תומכים במספר מאוד מצומצם של מכשירים, אי אפשר לדחוף את זה לכל מכשיר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

לא צעקתי. (פשוט חיפשתי אנשים אחרים שיכולים להגיב, חוץ ממך)

טוב, הבנתי בהקשר למכשירים סיניים.

בהזדמנות הראשונה אני אני יצור קשר עם eline, v-phone או king phone והבדוק זמינות ואפשרות בדיקה פיזית בחנות של ה sola.

אם הוא יהיה קטן מידי מבחינתם, כנראה נצתרך להסתכן עם מכשיר סיני.

אני העדכן עם יהיו שינוים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים