עבור לתוכן

לוחית פלטייה

Featured Replies

פורסם

שלום

תראו, מוכרים באלקטרו-דראגון לוחית פלטייה:

TEC1-127061.jpg

http://www.electrodragon.com/?product=tec1-12706-thermoelectric-peltier-cooler-12v-60w

הם כותבים שם בפירוט:

"Get ice cold in minutes or heat to boiling by simply reversing the polarity"

והשאלה שלי,

Ice cold???

ממה שזכור לי, לוחיות פלטייה יכולות לייצר קור, אבל עושות את זה בעוצמה דיי חלשה.

מה שהם טוענים באתר, זה אחרת.. עוצמה חזקה..

מה דעתכם?

למישהו יש נסיון איתן?

תודה

card

פורסם

ככל שתקרר אותו טוב יותר מהצד החם ככה הוא יהיה טוב יורת מהצד הקר. תצמיד אליו מהצד החם צלע קירור של AMD מהישנים יותר (שיש לה שטח גדול של מגע למעבד, כזה שיכול לכסות את כל האלמנט) כולל חומר תרמי והכול כמו ששמים למעבד, ותפעיל את המאוורר על מקסימום

חוצמזה ניתן לחבר 2 כאלה - נראה לי זה לפחות חלקית אמור לחבר את אפקט הקירור של שתיהם

פורסם
  • מחבר

לחבר צלע קירור ללוחית שמיועדת לקרר בעצמה?

זה קצת יחמיץ את המטרה..

בכל מקרה השאלה היא האם התיאור שהם שמו באתר שם - "ice cold", הוא לא טיפה הגזמה..

הרי אם לוחיות פלטייה היו מקררות כל כך טוב, זה היה מתפשט בשדה קירור המעבדים כמו אש..

והיו לנו היום מזגנים שהם ללא חלקים נעים..

אבל זה לא קורה עדיין..

נראה לי שהם נסחפו קצת בתיאור שם..

פורסם

את צלע הקירור מתקינים על הצד שמחמם, לא מקרר. ככה הצד השני יקרר בצורה יעילה יותר.

פורסם

הלוח הזה יוצר הפרש טמפרטורות dT בין 2 הצדדים. כמו כן הוא מייצר חום בעצמו לכן הצד החם מתחמם יורת ממה שהצד הקר מתקרר

אם תחבר אותו באוויר צד אחד עולה ב 50 מעלות ואחד יורד ב 10 (המספרים הם לדוגמה - לא אמיתי או משהוא). ה dT שמתקבל הוא 60. אם הטמפ, ההתחלתית היתה 25C אז זה אומר שהוא יגיע לטמפ' של 75 ו 15 מ 2 הצדדים בהתאמה. רק אם תשאיר אותו מחובר ככה הוא ימשיך להתחמם והטמפ, יעלו ל 80-20, אחריי זה 90-30, אחריי זה 100-40 וכן הלאה... והאלמנט יישרף ברגע שהצד החם שלו יגיע לטמפ, המקס שהוא יכול להחזיק

לכן מה שאנחנו רוצים זה לקרר בכוח את הצד החם שלו. נניח שהצלחנו לחבר לו קירור שיצליח להחזיק את הצד החם שלו על 50 קבוע ולא יתן לו לעלות יותר מזה. זה אומר שהצד הקר יהיה ב -10....

האם ניתן יהיה להגיע ל - אם האלמנט שיש לך תלוי בהספק שלו, יעילות וכמה טוב אתה מקרר את הצד החם - לכן תן לו את המקס, שלך אם צלע קירור של מעבד, חומר תרמי ומאוורר חזק

במזגנים משתמשים אם גז פשוט כי הוא הרבה יותר יעיל - תחשוב שמזגן לוקח 2500W, אבל מייצר קור של קרוב ל 10000W (כלומר, כמות החום שהוא מוציא מהאוויר שקולה לכמות החום מגוף חימום של 10000W). אלמנט פלטייר פשוט לא מתקרב ליעילות כזאת

אבל אתה כן תראה אלמנט פלטייר במקומות שרוצים קירור קומפקטי ופשוט, או קירור חלש שלוקח מינימום חשמל (גם אם הוא לא מנצל אותו כל כך טוב) - מקרר יין, צידנית וכו

וכן יש פלטיירים למעבדים. למה לא שמים אותם ? לדעתי זה כי הפלטייר עצמו מוסיף חום כלומר המאוורר יצתרך עכשו להוציא את החום של המעבד + של הפלטייר ויהיה מרעיש יותר. עוד משהוא, כל החום הזה יוצא לחלל המארז וצריך לקרר חזק יותר את כל המארז ושוב יותר רעש של מאווררים....

אבל בזה לא מסתיימות התכונות של הפלטייר. אם אתה תדחוף אותו בין משהוא חם ומשהוא קר הוא יתן לך חשמל מהחוטים

פורסם

משום מה בחיים לא שמעתי על הדבר הזה עד עכשיו.

פורסם

גם אני...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים