עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי ה-iPhone 5, פריצה, GSM ו-CDMA

Featured Replies

פורסם

אז כמו שאני מניח שרובכם כבר הספיקו לשמוע (ואולי גם לחוות) אפל שוב שחררה לא מזמן את הגרסא החדשה של מכשיר האייפון המפורסם שלה. כמו הרבה אנשים אחרים גם אני מעוניין לרכוש את המכשיר ובלמזלי אני מגיע אל ארה"ב בזמן הקרוב וקיוויתי להשיג אחד. חשבתי שיהיה טוב להבין טוב יותר כמה דברים לגבי המכשיר לפני שאני מחליט לקנות כדי לדעת כמה אני באמת רוצה לבצע את הרכישה.

השאלה שלי נוגעת לקשר שבין הפריצה של המכשיר אל בין שיטות השידור (GSM, CDMA). לפי בירורים שעשיתי על האזור שבו אטייל אוכל לרכוש מכשיר סים פרי אשר פועל על CDMA, ולא על GSM מאחר והדגם הזה של המכשיר לא זמין כרגע, ועד שיגיע אני כבר לא אהיה באזור.

בכל מקרה לפי מה שהבנתי מכשיר האייפון 4S שהיה עד לא מזמן הדגם החדש ביותר בגרסת ה-GSM שלו, נפרץ הרבה זמן לפני שנפרץ מכשיר ה-CDMA ורציתי לדעת אם יש לשיטת השידור הזו איזו השפעה על תהליך הפריצה וסוגה והאם, ברגע שיפרץ מכשיר האייפון 5, לא אזכה לאפשרות לפרוץ את שלי מאחר והוא בדגם ה-CDMA?

תודה רבה!

פורסם

בניגוד לאייפונים הקודמים (ובעצם לרוב המכשירים), לאייפון 5 אין גרסת GSM וגרסת CDMA. כל המכשירים תומכים גם ב-CDMA וגם ב-GSM. כן יש שלושה תתי דגמים עם תמיכה ב"תדרים" (יותר כמו ערוצים) של LTE ("דור רביעי") שונים, אבל זה רחוק מלהיות רלוונטי בארץ.

זאת ועוד, אם תקנה גרסת CDMA של מכשיר (כלשהו), אתה תתיקע עם אייפוד טאצ'. בארץ לא עובדים כיום עם CDMA בכלל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני אקח את ההערות בחשבון!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים