עבור לתוכן

מה זה בעצם רום

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות סמארטפון מבוסס אנרויד וכל עניין הרומים די מבלבל אותי

קודם כל מה ההבדל בין רום למערכת הפעלה (אם יש בכלל)

האם יש רום "מקורי" רום שמסופק על ידי גוגל ולא שמסופק על ידי מישהו שיכול לשנות ברום הכל

איך אני יודע אם הרום שאני מוריד בטוח ומקבל עדכונים שותפים?

פורסם

רום זו מערכת הפעלה. אנדרואיד היא מערכת הפעלה פתוחה, כלומר גוגל מפרסמת קוד מקור ואיזושהי גרסה בסיסית שאותה היא מידי פעם, ואילו החברות לוקחות את הקוד ועושות איתו מה שהן רוצות. מכשירים מסדרת nexus מקבלים את העדכונים הכי מהר כיוון שהם מקבלים אותם ישירות מגוגל, בלי כל מה שהיצרניות מעבירות אותם בדרך (אגב, המכשירים מיוצרים על ידי יצרנים שונים - הטאבלט למשל מיוצר על ידי ASUS, הטלפון הנוכחי מיוצר על ידי סמסונג והשמועות אומרות שהטלפון הבא בסדרה ייוצר על ידי LG בכלל).

הטלפון מגיע עם מערכת הפעלה מהיצרן, בד"כ מבוססת על אנדרואיד עם שינויים אלה ואחרים (כל חברה עם השינויים שלה), והן מספקות תמיכה למשך תקופה מסוימת, שלרוב תכלול עדכונים קטנים מידי פעם ופעם בחצי שנה-שנה עדכון משמעותי של גרסת אנדרואיד. כמו כן לרוב התמיכה תלך שנה וחצי-שנתיים אחורה.

בחלק לא קטן (אולי אפילו הרוב) מהטלפונים ניתן בעזרת סדרת פעולות די פשוטה (אך חשוב לציין שאם היא נעשת לא נכון היא יכולה להרוס לחלוטין את המכשיר) להחליף את מערכת ההפעלה. מה הכוונה בלהחליף? אנשים שלקחו את קוד המקור של גוגל, את הקוד של היצרנים, ויצרו את הגרסה שלהם. יש שם טוויקים שונים ומשונים, לרוב את ממשק המשתמש ה"בסיסי" של גוגל ולפעמים תוספות שונות. כמו כן, לרוב הגרסאות האלו יהיו עדכניות יותר מבחינת גרסאת האנדרואית מאשר אלו שהיצרן מספק.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההסבר

שנית כל כמה שאלות

1.אם אני רוצה לקנות HTC ONE X אני לא יכול להתקין עליו את הגרסא של גוגל שמקבל הנקסוס אלא אני חייב לחכות לעידכון של HTC או להוריד רום מבוסס אנדרויד 4.1?

2.אם אני מוריד רום מבוסס אנדרויד 4.1 שלא של היצרן הראשי איך אני יכול לדעת אם הרום בטוח וללא וירוסים וכו?

3.מתי הHTC ONE X יקבל עדכון רום לאנדרויד 4.1?

פורסם
השמועות אומרות שהטלפון הבא בסדרה ייוצר על ידי LG בכלל

לא.

השמועות אומרות (וזה נאמר/נרמז ע"י גוגל כבר לפני הרבה זמן) שיהיו כמה מכשירי נקסוס הפעם, לא אחד, יותר מאחד. כמה. מספר מכשירים. אחד מהם, כנראה יהיה מבית LG, והוא עלה לאחרונה די הרבה לכותרות. כמו כן שמענו על מכשיר של סמסונג, ויש גם עדויות למכשיר של סוני. מאוד יכול להיות שיהיו עוד. יש שאומרים שהטאבלטפון של HTC (שפרטים עליו דולפים שוב ושוב) יהיה מכשיר נקסוס בעצמו. גם מאוד אפשרי שיהיה נקסוס מבית מוטורולה, אחרי הכל הם חברת בת של גוגל. אני גם שמעתי שגוגל תפעל כמו מייקרוסופט, תיתן דרישות סף לקבלת התואר "נקסוס" ליצרניות השונות, וכך כולם יוכלו ליצור את הנקסוס שלהם. אני לא סומך על השמועה הזו, אבל זה יכול להיות מאוד נחמד.

פורסם

^

גם אני שמעתי על זה, אבל מדובר בשמועה די קלושה. בכל מקרה, די ברור שיהיה נקסוס די עצבני מבית LG לכל הפחות.

מה שכן, יש שמועה על נקסוס 10" שמפותח בשיתוף סמסונג כמכשיר HIGH END (כמתחרה ישיר לאייפד).

קודם כל תודה על ההסבר

שנית כל כמה שאלות

1.אם אני רוצה לקנות HTC ONE X אני לא יכול להתקין עליו את הגרסא של גוגל שמקבל הנקסוס אלא אני חייב לחכות לעידכון של HTC או להוריד רום מבוסס אנדרויד 4.1?

2.אם אני מוריד רום מבוסס אנדרויד 4.1 שלא של היצרן הראשי איך אני יכול לדעת אם הרום בטוח וללא וירוסים וכו?

3.מתי הHTC ONE X יקבל עדכון רום לאנדרויד 4.1?

1. לא בדיוק. אתה יכול לשים רום שפיתחו אנשים באופן עצמאי, הוא לעולם לא יהיה רום נקי של גוגל. בכל מקרה, לא על כל מכשיר ניתן לעשות את התהליך הזה של החלפה עצאמית של רומים ודווקא HTC ידועים ככאלה שלא נותנים במיוחד. צריך לודא שזה אפשרי ב-one x.

2. אם הרום מגיע ישירות מהיצרן הוא ללא וירוסים. בכלל, הסכנה של וירוסים מאוד מאוד קטנה. אל תתקין משהו עלום שם אלא רק דברים שמפורסמים בקהילות הגדולות (xda-developers.com) ולא תהיה לך סכנה.

3. הוא יקבל, עניין של זמן (ולא הרבה).

אגב, שים לב שברגע שאתה מתחיל לשחק עם הרומים ידנית (כלומר מתקין רום שהוא לא רום של היצרן שמגיע אליך כעדכון) אתה מאבד את האחריות. ראה הוזהרת.

פורסם

שמועה קלושה?

:lol:

א. גוגל הצהירו שנראה השנה (לפני כמה חודשים טובים) חמישה מכשירי נקסוס. תלוי אם אתה סופר את הנקסוס 7 ואת ה-Q, אבל לפי ההצהרה הרשמית שלהם, לפחות עוד שלושה.

ב. אין ספור שמועות ושבבי מידע על ה-Optimus Nexus.

ג. שמועות ודליפות רבות על ה-Galaxy Nexus II

ד. גם השם Xperia Nexus כבר נראה.

סמוך עלי כשאני אומר, קלוש זה לא. דלפו כבר מפרטים חלקיים מאתרי מכירות שונים, תמונות בפליקר עם קודים מתאימים למכשירים, טיפים אנונימיים יותר או פחות, לא חסר.

פורסם

מתי הם הצהירו על חמישה נקסוסים?

פורסם
  • מחבר

אני מתאר לעצמי שבהתחשב שלא אמרתה תאריך אז זה לא ידוע אבל יש שמועות על מתי זה יצא? לדעת אם זה יקח חודש-חודשיים- חצי שנה

כי אני רוצה לקנות סמארטפון עוד חודש בערך ואני הייתי מעדיף לראות את הגירסא של HTC ל jelly bean לפני שאני קונה (אני לא רוצה להחליף רום)

דרך אגב מישהו ממליץ לקנות את הגלאקסי נקסוס או שהוא כבר לא מומלץ כיום? (בגלל המעבד היחסית חלש (יחסית לS3 ולONE X) והתאריך יציאה שלו)

פורסם

הLG נקסוס יצא בקרוב מאוד, כנראה החודש - זה אומר זמינות תוך חודש וחצי-שניים אם כי לא יודע מה יהיה המצב בארץ מבחינה זו. גם אי אפשר לדעת מה יהיה המחיר, למרות שלרוב מכשירי נקסוס מציגים מחיר די אטרקטיבי ביחס לחומרה שלהם.

גלקסי נקסוס? נכון שהוא בקרוב יחגוג שנה, אבל לומר שהוא חלש זה הגזמה פראית. חומרתית יחסית להיום הוא ממוצע, וביחס למחיר הנמוך שלו בארה"ב (350 דולר) הוא קניה די טובה אפילו, לטעמי. עם זאת כדאי לחכות לנקסוס הבא - אולי המחיר של זה ירד, אולי סתם תוכל לקנות מכשיר יותר מודרני.

לגבי HTC וג'לי בין - המכשיר יהיה +- אותו דבר, עם אנדרואיד 4.1.1 (או 4.1.2 אם הם יהיו ממש ממש זריזים). נכון שיהיו כמה פיצ'רים חדשים די נחמדים מבית גוגל (גוגל NOW, הנוטיפיקיישן בר המשודרג וכו') אבל זה לא יהיה *כל כך* משמעותי.

שמועה קלושה?

:lol:

א. גוגל הצהירו שנראה השנה (לפני כמה חודשים טובים) חמישה מכשירי נקסוס. תלוי אם אתה סופר את הנקסוס 7 ואת ה-Q, אבל לפי ההצהרה הרשמית שלהם, לפחות עוד שלושה.

ב. אין ספור שמועות ושבבי מידע על ה-Optimus Nexus.

ג. שמועות ודליפות רבות על ה-Galaxy Nexus II

ד. גם השם Xperia Nexus כבר נראה.

סמוך עלי כשאני אומר, קלוש זה לא. דלפו כבר מפרטים חלקיים מאתרי מכירות שונים, תמונות בפליקר עם קודים מתאימים למכשירים, טיפים אנונימיים יותר או פחות, לא חסר.

מעבר לכך שלא זכורה לי הצהרה רשמית על חמישה מכשירי נקסוס , שניים כבר יצאו השנה (Q,7), אחד יהיה מבית LG ויש שמועות חזקות על טאבלט חדש (בין אם מדובר בשדרוג יחסית קטן לנקסוס 7 ובין אם מדובר על טאבלט היי אנד חדש וחזק). גם אני ראיתי xperia nexus ודומים, אבל פרט לשמועות לא היה יותר מידי מידע מבוסס. ה-LG לעומת זאת כבר צולם מספר פעמים (מה שאתה כינית optimus nexus), החומרה שלו דלפה והוא כבר נצפה במחשבים של carphone warehouse..

בכל מקרה, חמישה מכשירי נקסוס? רק נרוויח מזה. אגב, אם זה יקרה - בהנחה שהם יתבססו על חומרה שונה, זה יהיה הדבר הכי טוב שיכול לקרות למפתחים (נגישות להרבה דרייברים בעת עדכון רשמי של גוגל ללא צורך להמתין לגרסה של היצרן) ולמשתמשים (הרבה יותר מכשירים שמקבלים עדכון ישירות מגוגל ולא צריך להמתין המון זמן ליצרן אם הוא בכלל מועיל בטובו לעדכן את המכשיר - צעד נוסף בסגירת הפערים מאפל).

פורסם

מתי הם הצהירו על חמישה נקסוסים?

אוקייף סליחה טעות שלי. זכרתי ציטוט רמיזה מאת גוגל, כנראה שאני טועה. אבל "מקור אמין" הדליף את זה פעמיים. השנה אנדרואיד חוגגת חמש, ולכבוד זה היה דיבור על חמישה נקסוסים. האם מדובר על ה-7 וה-Q ובנוסף עוד שלושה סמארטפונים, או חמישה סמארטפונים - זה לא ידוע. אגב, עכשיו גם ראיתי שם תאריך השקה, 5 בנובמבר. אלו הן שמועות מחודש מאי, אבל התאריך נראה מתאים מבחינת לוח הזמנים, והוא 5.

http://www.androidauthority.com/google-nexus-five-devices-android-5-88792/

http://www.androidauthority.com/android-jelly-bean-multiple-nexus-devices-86027/

http://www.talkandroid.com/113162-breaking-google-to-release-5-nexus-devices-on-november-5th-to-celebrate-androids-5th-birthday/

http://www.talkandroid.com/111962-google-plans-to-present-several-nexus-devices-on-multiple-carriers-by-q4-of-2012/

יתרה על זאת, אם מדברים על משהו חמישה חודשים עוד ועוד ועוד, יש סיכויי גבוהה מאוד שהוא נכון. איך יכולות להיות הדלפות בלי סוף למכשירים שונים אם זה לא נכון?

גם אני ראיתי xperia nexus ודומים, אבל פרט לשמועות לא היה יותר מידי מידע מבוסס. ה-LG לעומת זאת כבר צולם מספר פעמים (מה שאתה כינית optimus nexus), החומרה שלו דלפה והוא כבר נצפה במחשבים של carphone warehouse..

המידע על LG לא מבוסס יותר מהמידע על המכשירים האחרים. הודלף מפרט, נראה השם במאגר נתונים, ונראו תמונות לכאורה של המכשיר. המכשיר השני של סמסונג- שמו נראה כבר בכמה מאגרי נתונים ומפרטו דלף. תמונות מהמצלמה שלו נמצאו בפליקר ועוד. המכשיר של סוני דווקא שומר על מסתוריות, אבל גם הוא נצפה במאגרי נתונים.פשוט המכשיר של LG עלה לאחרונה הרבה לכותרות, ויש לכאורה תמונות, זה ההבדל היחיד.

אתה מוזמן לקרוא את הכתבה מסוף אוגוסט, יש שם הרבה מידע.

http://hwzone.co.il/gadgets/news/139105

כמובן שמאז הרבה הדלפות עברו בנהר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים