עבור לתוכן

ולמה שהתלמידים יכבדו אותם?

Featured Replies

פורסם

לא בטוח שעל הסיפור הזה תשמעו בתקשורת, אולי חבל, אולי לא.

אבל זה הולך ככה:

באחד מבתי הספר בכפר סבא, התחילו בפרוייקט בביולוגיה במבגרת מגמת ביולוגיה. את הפרוייקט התלמידים יסיימו רק בי"ב (כרגע התלמידים בי"א) ומצורף אליהם מרצה בנושא.

הכל טוב ויפה, עוד כמה נקודות בתעודת בגרות אבל עוד כמה שעות נוספות ללמוד, אבל התלמידים לא ציפו למה שהגיע בהמשך.

המרצה החליט שלא נוח לו ללמד בימות השבוע, בצעד עם ההנהלה הם החליטו שהתלמידים בפרוייקט * חייבים * ללמוד עם המרצה ביום שבת! ההנהלה איימה על התלמידים, אם הם לא יגיעו, יעיפו אותם מהפרוייקט.

התלמידים בלית ברירה הגיעו ללמוד בימי שבת, אם היו להם דברים אחרים לעשות (משפחה או מבחן חשוב) הם נאלצו לוותר על הדברים האלה ולהשקיע את יום השבת שלהם בלמידה עם מרצה.

ההנהלה לא טרחה לחפש יום אחר או דרך אחרת ללמד את התלמידים, למרות פניות התלמידים.

וכאן המקום להזכיר, זאת עבירה על החוק.

אז אחרי מספר שבועות שהתלמידים למדו ביום שבת, הועברה תלונה אנונימית למשרד החינוך. שם טיפלו במקרה ועדיין מטפלים בו. חשבתם שכאן זה נגמר? בכלל לא. כאשר הגיע אשת משרד החינוך ודיברה עם הנהלת הבית ספר, ההנהלה טענה שאין כזה דבר והם לא יודעים על כזה מקרה. בנתיים עברו שבועיים בהם אשת משרד החינוך קיבלה בכל יום שבת דיווח על שעות הלימוד שבהם למדו בתלמידים, המקום שבו הם למדו וגם מה הם למדו. אתמול ההנהלה עדיין הכחישה את העניין. אתמול הועבר גם שם המרצה והעניין מגיע לסיומו.

חשבתם שזה נגמר? עדיין לא. עכשיו זה בטיפול מאוד מתקדם במסגרת משרד החינוך, יופעלו צעדי משמעת קשים נגד ההנהלה, נגד הרכזת פרוייקט וגם נגד המרצה המהולל.

הסיפור הזה לא יגיע לתקשורת, אולי דווקא כן, רוב הסיכוי שלא. בכל מקרה משרד החינוך מתכנן להפעיל צעדי משמעת קשים נגד המעורבים ולפצות את התלמידים על החוצפה הזאת.

אבל רגע, זה לא הסיפור היחיד בין כותלי בית הספר שמערב עבירה על החוק:

כיתות י"א יוצאות השנה לפולין, הכל טוב ויפה, עושים מפגשים, הרצאות וכ'ו וכ'ו. אבל שוב ההנהלה מפתיעה ומכריחה את התלמידים שיוצאים לפולין להגיע ביום שישי בערב (לאחר צאת השבת) להרצאות ולמפגשים!

אז קצת רקע: כאשר אחותי טסה לפולין, בחיים לא קבעו להם פגישות בימי שישי בערב. פעם יצאתי עם קיבוצניקית שטסה לפולין, גם להם אף פעם לא עשו פגישות בימי שישי בערב.

אבל דווקא בבית ספר המסויים הזה בכפר סבא, עושים הכל כדי להקשות על התלמידים. התלמידים הדתיים אגב, צריכים לוותר על הרעיון של טיסה לפולין, הפגישות בימי שישי בערב, הם שומרי שבת, הם לא יכולים להגיע, הם לא יכולים לטוס לפולין.

גם העניין הזה בטיפול משרד החינוך.

אלו רק שני מקרים, יש עוד מקרה, אני לא אפרט אותו ואני אתן רק את הרקע.

תלמידות באותו בית ספר התלוננו בפני ההנהלה על תלמיד אחר שמטריד אותן מינית, ההנהלה במקרה כזה * חייבת * לדווח למשטרה על המקרה ולהשעות את התלמיד. אבל לא, התלמיד רק הועבר כיתה וההנהלה קברה את המקרה. ההנהלה גם איימה על התלמידות שאם הן יתלוננו הן יסולקו מבית הספר! גם המקרה הזה הגיע למשרד החינוך, אבל משרד החינוך לא יכול לעשות הרבה בלי תלונה של תלמידה, שכאמור כולן מפחדות שיסלקו אותן מבית הספר.

אז עכשיו אני שואל את עצמי ואתכם, בית הספר הזה דורס (ואני מאמין שיש עוד מקרים דומים) את זכויות התלמיד ואת חוקי מדינת ישראל. אז למה שהתלמידים יכבדו את אותם מורים שעושים להם את זה?

ונקודת האור היחידה בסיפור, משרד החינוך באמת טרח לבדוק ולטפל בבעיה, כאן אין אכזבה.

פורסם

מאיפה אתה יודע את כל זה? (סתם מתוך סקרנות, לא שאני מטיל ספק בדברים שלך)

סיפורים עצובים, לפחות בבית ספר שלי לא קרו דברים כאלה.....

פורסם

אני מקושר לאחת התלמידות שנתקעה בסיטואציה הזאת.

גם בבית ספר שלי כאלה דברים לא קרו, גם לא יקרו.

פורסם

יש מצב שאתה אומר תיכון

כי אני גר בכפר סבא

ויש מצב שאני יברר עוד פרטים

פורסם

בטח שלא.

יש סיבה שלא פירסמתי את הפרטים במלואם, תא אפור אחד יעזור לך להבין את הסיבה.

פורסם

טוב בכל זאת אולי זה לא יגע לעיתונים הראשיים

אבל אני ממליץ לך להגיד לה

לפנות לקול הכפר

היא כבר תדע מה זה

פורסם

היא יודעת היא יודעת. וזה יגיע לעיתונות (ולמשטרה) רק אם הבית ספר ימשיך בדבר למרות הפניה של משרד החינוך.

האישה הנחמדה (מאוד, אתמול דיברתי איתה בטלפון) עושה המון, אבל פשוט המון בשביל לסיים את זה בדרך הטובה ביותר, אבל גם משרד החינוך יודע שבמקרים קיצוניים צריך לטפל לפעמים קצת בכוח.

פורסם

מזכיר לי במיקצת את החטיבה-בית הסוהר

שיש בכפר סבא

זאתי שצריכים לתת טביעת אצבע שנכנסים

פורסם

עצוב שזה מה שקורה בבתי ספר בישראל...

אני מקווה שיסלקו את ההנהלה לטובת התלמידים

פורסם

כיצד נותנים לדבר כזה לקרות??? כל תלמיד חייב ביום מנוחה בשבוע, וחוצמזה, אתם כיהודים, חלק מכם שומרים את מסורת יום השבת, או סתם יוצאים לבלות, ושלילת הזכות הזאת היא אכן עבירה על החוק. גם ככה תלמידי התיכונים עמוסים מפה ועד הודעה חדשה ולא מספיקים כלום ובמקום לנוח בשבת (כמו שמצווה המצווה) הם צריכים לטחון שיעורים ולהתכונן למבחנים. הם לא מכונות, הם ילדים, הם צריכים מנוחה! יש להעמיד את המרצה לדין ואת הנהלת בית הספר על שיטוף פעולה ופגיעה בזכות האדם למנוחה וקיום מצוות (מצוות יום השבת).

נ.ב. - לא אני לא דוסית, פשוט אפשר להשתמש במצווה הנ"ל כטיעון במשפט...

פורסם

העניין יגיע לעיתונות.

מי שמכיר כאן כתובות של עיתונים, פקסים, איי מייל או כל דבר אחר, בבקשה שיכתוב.

אני העברתי לשני עיתונאים את הסיפור (כולל השם של הבית ספר ועם כל הפרטים) אבל רונית תירוש (מנכל"ית משרד החינוך) הפסיקה את החקירה מטעמם בגלל שתלמידים מסרבים לדבר (ומי לא יסרב לדבר כאשר הנהלה יושבת לו על הוריד ומאיימת על המשך לימודיו)

פורסם

יש את האי-מייל האדום באתר של מעריב וידיעות. פשוט תכנס לאתר שלהם, זה איפהשהו שם.

פורסם

בתור תלמיד במערכת החינוך הדברים האלו די זעזעו אותי,

בכל אופן זה מקרה חריג ביותר שיש לטפל בו בשיא החומרה (ולפטר את כל המעורבים בפרשה) אבל הדבר הזה ממש, אבל ממש

לא מייצג את כלל מערכת החינוך במדינת ישראל. בכל נורמלי יש חריג, אל תשכח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים