עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

שאלה לגבי הכנת PCB

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להכין PCB.

את לוח הנחושת כבר הזמנתי, את החומצה אני בתהליכים להשיג ומה שנשאר זה הטוש- לגביו השאלה שלי (אני לא מתכוון להכין את הPCB עם מדפסת לייזר, אלא אני פשוט אצייר עם טוש את המעגל שלי על לוח הנחושת ויטבול אותו בחומצה).

האם הטוש הזה הוא טוב? (שני קבצים מצורפים)

בתודה!

פורסם

אם זה טוש לא מחיק שמבוסס על שמן כן.

בכל מקרה ניראה לי שכבר הרבה יותר קל לבנות מעגלים עם WireWrap במקום לצייר אותם ושלא לדבר על לקדוח חורים ולחתוך את הלוח לגודל המתאים.

פורסם

אתה מזכיר לי את הימים שהייתי ילד בין 10 ומכין מעגלים מודפסים בעזרת טוש על בסיס שמן ממעגלים שהעתקתי מחוברת 'אלקטרוניקה לכול' בשפה העברית (לא אלקטור אלקטרוניקס)

אני מציע לך לרכוש לטראסט עם נקודות, קווים, ומעגלים משולבים 'ולשרטט' איתם את המעגל המודפס מכיוון שהתוצאה הרבה יותר טובה ונקייה.

בימינו קשה עד בלתי אפשרי להשיג לטראסט למעגלים מודפסים אלא רק בארטא בנחלת בנימין בת"א.

אני מקווה שאתה מודע למחיר הפרוע של החומצה לצריבת מעגלים מודפסים הנמכרת בחנויות האלקטרוניקה או אצל לוי לייבל במחיר מופקע שבין 60-90 שקלים.

חפש גרגרי חומוס באריזה של 250-500 גר' יותר זול וגם יותר פרקטי.

פורסם

כאשר אתה משרטט LAYOUT של PCB ומכין אותו כיצד אתה מבצע קדחים מדוייקים לסוקט של רכיבי IC וHEADERS למיניהם?

פורסם

מקדחת עמוד+מקדח בקוטר 0.8-1 מילימטר ממתק"ש מלא ולא H.S.S בכדי לקבל קדחים נקים יותר.

אתה יכול לקחת סוקט של מעגל מודפס ולהוריד לו את הרגלים והוא ישמש אותך כשבלונה לקדיחה.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי פשוט אם הטוש יהיה טוב, פשוט אין לי דרך אחרת כי אין לי מדפסת לייזר ואני גר בצפון הרחוק... לגבי החומצה, היא כל כך יקרה?! ובעצם הגרגירי חומוס זה החומצה רק בצורה שונה ובחיר יותר זול? (ברור שצריך לדלל עם מים)

אני יוכל להשתמש בטוש הזה?

פורסם

השאלה שלי פשוט אם הטוש יהיה טוב, פשוט אין לי דרך אחרת כי אין לי מדפסת לייזר ואני גר בצפון הרחוק... לגבי החומצה, היא כל כך יקרה?! ובעצם הגרגירי חומוס זה החומצה רק בצורה שונה ובחיר יותר זול? (ברור שצריך לדלל עם מים) - נכון

אני יוכל להשתמש בטוש הזה? - לא מכיר את הטוש הספציפי הזה.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

בהצלחה

אוקיי, אז אני אקנה את הגרגירי חומוס...

לגבי הטוש, ראיתי בהרבה פורומים ומדריכים להכנת PCB שהם אומרים PERMANENT MARKER וגם הטוש ההוא הוא כזה, וגם יש לי פה עוד טוב, יותר עבה ומגושם גם מאותו סוג.

האם הסוג הזה של הפארמאנט הוא מה שאני צריך?

פורסם

אגב PCB

מאיפה אני יכול לקנות לוח שצורבים איתו את המעגל בUV?

פורסם
  • מחבר

אנשים, אני באמת צריך עזרה! האם משהו יודע אם הטוש הזה יהיה טוב?

בתודה.

פורסם

כנראה שלא.

תחתוך חתיכה קטנה מה-PCB שיש לך ותעשה עליה את הבדיקות (כמה זמן עד שהחומצה עושה את העבודה, חורים וכו'..)

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא.

תחתוך חתיכה קטנה מה-PCB שיש לך ותעשה עליה את הבדיקות (כמה זמן עד שהחומצה עושה את העבודה, חורים וכו'..)

אוקיי, בעצם לקחת חתיכה קטנה מהלוח נחושת ולעשות עליו סימון עם הטוש ולראות בעצם אם החומצה מעכלת גם את הנחושת שמתחת לטוש?

תודה.

אשמח לעוד תגובות ועצות.

בתודה.

פורסם

אין עוד הצעות.

אלעד צודק, אין חכם כבעל ניסיון.

לפי דעתי נסה באותה הזדמנות גם טוש דק על בסיס שמן.

פורסם
  • מחבר

אין עוד הצעות.

אלעד צודק, אין חכם כבעל ניסיון.

לפי דעתי נסה באותה הזדמנות גם טוש דק על בסיס שמן.

אוקיי, אז לקחת חתיכה קטנה מלוח הנחושת ולקשקש עליה בצורה מלאה ואחידה. לאחר מכן לטבול בחומצה ולראת אם החומצה מעכלת את הנחושת שמתחת לטוש. נכון מה שאמרתי?

לגבי הטוש על בסיס שמן, אפשר תמונה או משהו?

פורסם

אתה לא חייב לקשקש משהו אחיד, תקשקש כל דבר שבא לך, אות, ציור או משהו ותראה שכל הנחושת נאכלה חוץ ממה שקשקשת.

תוודא שאתה מצליח אחר כך להסיר את הטוש עם אציטון או משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.