עבור לתוכן

ההכרזה הבומבסטית של השנה- Texas instruments מפסיקה את פיתוח ה OMAP.

Featured Replies

פורסם

http://www.gsmarena.com/texas_instruments_backtracks_from_smartphones_goodbye_omap-news-4861.php

Texas instruments מפסיקה את פיתוח פלטפורמות ה OMAP שלה, הנמצאת בשימוש במספר גדול של סמארטפונים וטאבלטים. עפ"י ההכרזה, TI לא מרוצים ממספר החברות שבחרו בפלטפורמה שלהם, ומנתח השוק שהם מכסים, ולכן ישנו את המיקוד שלהם לפלטפורמות רכב, שלמרות נפוצות הסמארטפונים- זה שוק הרבה יותר גדול ורווחי.

גוגל הכריזה לפני כשנה על TI כשותפת הפיתוח העיקרית שלה, ושתשתמש בפלטפורמות שלה כבסיס עיקרי לפיתוח גרסאות של מערכת האנדרואיד, ולכן גם הגלקסי נקסוס משתמש ב OMAP4460

גוגל כנראה תצטרך למצוא שותפת פיתוח חדשה....

פורסם

האמת לא מפתיע במיוחד. כל המכשירים החדשים מגיעים עם Qualcomm או טגרה או מעבד Custom כגון A6. למעט הדור החדש של קינדל פייר (7 ו-8.9 אינץ) אני לא מכיר מכשיר מודרני שמגיע עם מעבד OMAP. גוגל כבר מצאה שותפה חדשה. לשותפה קוראים נווידיה והם בחרו בה בשביל נקסוס 7.

פורסם

זה היה די נדרש..

המעבדים של TI מתקשים להציג ביצועים טובים ביחס למתחרות, ואין לשבבים שלהם מודם סלולרי, מה שאומר שהיצרניות צריכות להוסיף שבב נוסף שמייקר את הכל ומעלה את צריכת הסוללה (באופן די משמעותי).

הם דעכו כבר זמן רב, ולפעמים פשוט עדיך לחתוך.

פורסם

זה קצת אירוני שזה מוכרז ביום שמוכרזים בו נוק חדשים שמשתמשים במעבדים שלהם.

ביחד עם הקינדלים נראה לי שהולכים להמכר די הרבה יחידות של המעבדים האלה...

פורסם

חבל,

הם היו אמורים להיות הכי קרובים כרגע לייצור A15

פורסם

נראה לי ש-GSMarena אחראים לחלק גדול מהבומבסטיות..

הדיווח המקורי מרויטרס (שמרגיש כאילו הוא נכתב בידי מישהו שיכור, או לכל הפחות מישהו שאנגלית אינה שפת האם שלו, אגב) מדבר על הסטת המיקוד מעולם המכשירים הניידים אל שווקים רחבים יותר.

האם זה אומר שהם בהכרח יצאו לחלוטין משוק הסמארטפונים/טאבלטים? לא ברור. מה זה אומר לגבי משפחת ה-OMAP5 העתידית שהם עובדים עליה כל כך הרבה זמן? לא ברור.

התחושה האישית שלי היא שההודעה מיועדת למשקיעי החברה - מכינה את הקרקע לנתונים מאכזבים של ירידה ברווחים/הכנסות עם הבטחה להתמקדות מחדש בשווקים בעלי פוטנציאל פיננסי משופר.

נמתין ונראה מה יהיו ההתפתחויות.

עוד דיווח שמביא קצת פרופורציות לכל הסיפור.

פורסם

http://www.gsmarena.com/texas_instruments_backtracks_from_smartphones_goodbye_omap-news-4861.php

Texas instruments מפסיקה את פיתוח פלטפורמות ה OMAP שלה, הנמצאת בשימוש במספר גדול של סמארטפונים וטאבלטים. עפ"י ההכרזה, TI לא מרוצים ממספר החברות שבחרו בפלטפורמה שלהם, ומנתח השוק שהם מכסים, ולכן ישנו את המיקוד שלהם לפלטפורמות רכב, שלמרות נפוצות הסמארטפונים- זה שוק הרבה יותר גדול ורווחי.

גוגל הכריזה לפני כשנה על TI כשותפת הפיתוח העיקרית שלה, ושתשתמש בפלטפורמות שלה כבסיס עיקרי לפיתוח גרסאות של מערכת האנדרואיד, ולכן גם הגלקסי נקסוס משתמש ב OMAP4460

גוגל כנראה תצטרך למצוא שותפת פיתוח חדשה....

שתבחר ב-Qaulcomm, הרבה סמארטפונים חדשים מבוססים על Snapdragon S4.

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

האמת לא מפתיע במיוחד. כל המכשירים החדשים מגיעים עם Qualcomm או טגרה או מעבד Custom כגון A6. למעט הדור החדש של קינדל פייר (7 ו-8.9 אינץ) אני לא מכיר מכשיר מודרני שמגיע עם מעבד OMAP. גוגל כבר מצאה שותפה חדשה. לשותפה קוראים נווידיה והם בחרו בה בשביל נקסוס 7.

גוגל לא בחרו ב NV כשותפת פיתוח בכלל, הם בחרו באסוס לייצר את טאבלט הנקסוס שלהם, ואסוס בהסכם חזק עם NV. מכשיר הנקסוס הבא שיצא לשוק לא הולך להיות מבוסס טגרה, אתה יכול להיות בטוח בזה. לגוגל כרגע אין שותפת פיתוח עיקרית.

שתבחר ב-Qaulcomm, הרבה סמארטפונים חדשים מבוססים על Snapdragon S4.

בעייתי, הליבה של פלטפורמת הסנאפדרגון היא לא ARM רגילה, אלא פיתוח עצמאי של קוואלקום, בדומה ל A6 החדשה של אפל.

KRAIT זו ליבה עם תכונות ומאפיינים שקיימים רק אצל קוואלקום.

פורסם

זה כמו שבמעבדים של אינטל מובנות תכונות שייחודיות רק להם, כמו הגרסאות החדשות ביותר של AVX. כל עוד הפלטפורמה של Qualcomm היא מספיק ARM בשביל להריץ אנדרואיד סטנדרטית בלי בעיה, אין מניעה שגוגל תבחר בה, ואז כמו ש-Tesselation היה קיים בכרטיסים של ATI מסדרת ה-X700 בערך אם מישהו פה זוכר אותה, ובסוף הגיע ל-DX10, ככה גם יתכן והתכונות שיחודיות ל-Qualcomm יהפכו לסטנדרט.

פורסם
  • מחבר

הן לא יהפכו לסטדנרט כי התכנון הוא פטנט של קוואלקום... מה שאתה אומר זה פשוט "שקוואלקום יתנו את כל הפיתוחים העצמאיים שלהם ל ARM ושכולם ישתמשו בהם"

אין טעם להשוות את המצב למחשבים שולחניים, זה עסק שונה לחלוטין.

כל חברה עם מעבד custom לא יכולה להיות שותפת הפיתוח של גוגל, TI הייתה במקום הזה כנראה כי הצ'יפסטים שלהם אלו מעבדי ARM ממש by the book, שום שינויים.

פורסם

הבנתי. אני משתתף בדיון הזה למרות שסמארטפונים הם לא הצד החזק שלי בשביל ללמוד ;)

פורסם

שאלה שקשורה בעקיפין לדיון הזה:

איפה נמצאת AMD? זה השוק הכי חם עכשו ואפילו אינטל קלטה את זה ולפחות מנסה להיכנס (גם אם הדור העכשווי שלה לא נותן מספיק פייט).

אבל חוץ משמועות על שילובים עתידיים בין ליבות ARM ל-x86 במעבדים שלה אני לא רואה אותה עושה כלום. הם סתם נתפסו עם המכנסיים למטה או שמדובר בהחלטה מכוונת (ואם כן למה)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים