עבור לתוכן

תואר במדעי המחשב בפתוחה- זקוק לעצות מיודעי דבר.

Featured Replies

פורסם

שלום.

סיימתי שנה ראשונה באוני' תל אביב במגמה להנדסה מכנית ואני רשום כבר לשניה.

היו לי המון לבטים במהלך השנה, ובמיוחד השבוע האם להמשיך בתואר שבחרתי.

מצד אחד הלימודים מאתגרים, והחברה ממש טובים. מצד שני אני לא יודע אם כול העסק יתאים לי בסופו של דבר למרות ששמעתי שאופציות התעסוקה מאוד מגוונות.

אני שוקל לעבור למקצוע שאני יודע שמעניין אותי, ויעניין אותי בעתיד, מדעי המחשב.

אציין שבשלב הזה האופציות העומדות לפני די מוגבלות.

נתוני הסכם שלי לא מספיקים לת"א, ולמרות שסיימתי שנה ראשונה אם ממוצע סביר(80), זה לא מעניין שם אף אחד.

לבאר שבע אני לא רוצה לעבור, מעדיף להישאר בבית.

האופציות שנשארו הן מכללה(מעדיף שלא), והפתוחה שם עדיין ניתן להירשם.

מחר יש לי פגישת יעוץ ושם אני יקבל קצת מושג אם יכירו לי בקורסים כלשהם.

לפי התחזית שלי אני צריך לעשות הכול מחדש.

הקורס היחיד שאולי כן מתאים בצורה כלשהי הוא אלגברה לינארית(סיימתי עם ציון 70 די נמוך).

החדוא א' וב' שלמדתי היה למהנדסים והסיליבוס שלהם שונה מאוד מזה של חבר שלי שלמד מדעי המחשב לכן אני בספק רב אם יכירו בהם למרות שהציונים די טובים (80 ו85).

קורס התיכנות הבסיסי למהנדסים שלמדתי היה בשפת פייטון יש לי בו ציון גבוה 94, אבל שוב אני בספק אם יכירו בו.

בכול מקרה מחר אני אחכים קצת יותר.

פטור מאנגלית יש.

הקורסים הכבדים והבעיתיים בסמסטר הראשון ע"פ הבנתי הם אינפי 1, בדידה ולינארית.

שאר הקורסים להבנתי פשוטים יותר(לוגיקה, הסתברות, תכנות בסיסי בג'אווה).

רציתי לשאול מאנשים שעשו מסלול דומה בפתוחה איך הם הרגישו ואיך אנשים מסביבם הסתדרו.

האם השיטה של הפתוחה באמת עובדת בצורה טובה?

אציין שמהשנה הזאת למדתי שגם באוני' לומדים לבד את רוב הדברים, מההרצאות מפיקים ממש מעט אלה אם יש מרצה תותח(נדיר בת"א).

מהתרגולים גם מפיקים משהו אבל את הרוב לומדים לבד/עם חברים.

מה שכן כשיש לך מרצה הוא רץ בחומר ואתה חייב לרדוף אחריו, כך שיש בזה סוג של יתרון.

איך יודעים אם עומדים בקצב הדרוש כדי לסיים את החומר בזמן?

איך המבחנים בנויים? באונ' המרצה בונה את המבחן- מצד אחד אתה יכול להידפק עם מבחן זוועה, מצד שני לפעמים יש לך "מיקוד" כלשהו שהמרצה נותן/אתה נופל על מבחן ממש קל.

האם אתם חושבים(בעלי נסיון) שזה אפשרי גם לאדם שהוא לא סופר גאון? יש לציין שיש לי בעיית משמעת וקשה לי להושיב את עצמי כשהחומר משעמם אותי, אבל אם החומר מעניין אותי מאתגר אותי ואני מצליח להבין אותו אני יכול לשבת שעות.

פורסם

הנקודה שאוניברסיטה רגילה או מכללה, מספקים לך גם מסגרת וגם סביבה תחרותית,

שנותנת לך תמריץ עצום ללמוד. בפתוחה זה אתה מול עצמך וזה קשה יותר פסיכולוגית.

אני מנסה ללמוד בפתוחה בשילוב עם עבודה במשרה מלאה וזה לא פשוט,

לקחתי כבר 3 קורסים ונכשלתי בשניים וזה גם לא זול, בנוסף אני גם ככה כבר עובד בתעשיית ההיי-טק ולפעמים

קשה לי לראות את הסיבה ללמה אני לומד מעבר לסקרנות אישית ולחץ מההורים.

בכל מקרה, מדובר באונ' הפתוחה, כמה כן היא.

אתה לוקח קורס אחד-שניים ואם זה מתאים לך, תמשיך. אם לא, אז לא.

פורסם
  • מחבר

האם הסיבה לחוסר ההצלחה שלך הוא השיטה או העובדה שאתה עובד בעבודה במשרה מלאה?

לא ציינתי, באם אני יעבוד מדובר בפעם בשבוע בסוף השבוע.

פורסם

הסיבה לחוסר ההצלחה שלי היא עצלנות וכנראה שאני מכוון גבוה מדי :smile1:(לומד מדעי המחשב פרופר, כולל קורסים מתמטיים -

שמתמטיקה זה משהו שאף פעם לא הייתי מהחזקים בזה, אמנם עשיתי 5 יח"ל בתיכון אבל בקושי עברתי).

השיטה שלהם בפועל היא טובה, הדבר היחיד שחסר לך שם, זה מסגרת :)

בנוסף, אני מניח שקישורים חברתיים יוצאי דופן יעזרו לך להכיר אנשים בכוח ולגרום להם ללמוד איתך,

מעבר לכך, צריך גם איכשהו לזהות שהם החזקים בקורס.

מה שמאוד עזר לי בקורס JAVA שלקחתי, שהייתה קבוצה בפייסבוק לקורס בנוסף לפורום באתר האוניברסיטה.

דבר שמאוד עזר כשהייתי נתקע במטלות בית שצריך להגיש.

אני אישית חושב שאין חכם כבעל ניסיון, מה הבעיה שלך לקחת קורס אחד או שניים ולראות אם זה מתאים לך?

פורסם
  • מחבר

מעריך את העצה, אבל אני עושה פה מהלך שהוא יותר מננסה ואם מסתדר מסתדר.

אני כבר בתוך מסגרת, סיימתי שנה ראשונה מתוך 4 בתואר שאי אפשר להגדיר אותו ממש כתואר כללי/אחד שלא שווה כלום.

אני מוכן לוותר על השנה הזאת אם בסופו של דבר אני יחליט ללכת על זה, אבל לא כדי לקחת שני קורסים ואם יעבוד יעבוד.

המטרה היא להתחיל סמסטר מלא עם כול הקורסים כדי לסיים את התואר בסוף, אם הייתה לי הפריבילגיה שבעבודה בתעשיה תוך כדי לימוד התואר אולי הייתי לוקח 2 קורסים בסמסטר ופורס את זה גם על חמש שנים.

פורסם

בתואר שאתה עושה כרגע, אין שום נגיעה לעבודה בהיי-טק? תכנות וכו'?

אתה לא יכול לעבור בתוך את"א לתואר במדעי המחשב?

פורסם
  • מחבר

לגבי עבודה בהיי טק יש, לא כמתכנת ולא נראה לי במשהו שקשור.

לגבי מעבר בתוך את"א כבר ציינתי.

אין אפיק מעבר ממגמות ההנדסה למדעי המחשב, צריך להירשם מחדש, ונתוני הסכם שלי לא מספיקים למדעי המחשב בת"א.

פורסם

האם אתם חושבים(בעלי נסיון) שזה אפשרי גם לאדם שהוא לא סופר גאון? יש לציין שיש לי בעיית משמעת וקשה לי להושיב את עצמי כשהחומר משעמם אותי, אבל אם החומר מעניין אותי מאתגר אותי ואני מצליח להבין אותו אני יכול לשבת שעות.

לא צריך להיות סופר גאון כדי להצליח בפתוחה, אבל מכיוון שאתה מעיד על עצמך כבעל בעיית משמעת קשה ושקשה לך להושיב את עצמך כשהחומר משעמם אותך, הסיכויים שתצליח שם הם קלושים והרבה יותר נמוכים ממסגרת אוניברסיטאית אמיתית.

פורסם
  • מחבר

בעיה קשה זה קצת מוגזם. אני לא ילד מאובחן/לוקח רטלין/עם בעיית קשב, אבל כן אני לפעמים יכול לעשות הרבה דברים שלא קשורים ללימודים למרות שיש לי מטלות אחרות על הראש.

מה שכן, כן הצלחתי להסתדר בשנה הראשונה באוני', וכמו שאמרתי לא הפקתי יותר מדי מהמרצים את הרוב עשיתי בעצמי.

אני לא זוכר שכתבתי יותר מדי במהלך השנה, ולראיה יש לי מעט מאוד חומר כתוב מכול השנה.

אז אני כן יכול לייחס את ההצלחה שלי קודם כול לעצמי ולא למסגרת.

מה שכן, כשאתה לבד מול העולם אין לך אחרי מי לרדוף ועם מי(למרות שרוב הלמידה שלי הייתה עצמית בלי חברים) זה יותר קשה אני מסכים

פורסם

מה שכן, כן הצלחתי להסתדר בשנה הראשונה באוני', וכמו שאמרתי לא הפקתי יותר מדי מהמרצים את הרוב עשיתי בעצמי.

אני לא זוכר שכתבתי יותר מדי במהלך השנה, ולראיה יש לי מעט מאוד חומר כתוב מכול השנה.

אז אני כן יכול לייחס את ההצלחה שלי קודם כול לעצמי ולא למסגרת.

מה שכן, כשאתה לבד מול העולם אין לך אחרי מי לרדוף ועם מי(למרות שרוב הלמידה שלי הייתה עצמית בלי חברים) זה יותר קשה אני מסכים

אני יכול להגיד לך שאני לא כתבתי כלום בשנתיים האחרונות לתואר, וגם לא הלכתי לחלק נכבד מההרצאות ועדיין אני מייחס את ההצלחה שלי למסגרת ולא לעצמי.

לדעתי הפן הכי חשוב של המסגרת האוניברסיטאית (או מכללה לצורך העניין) זה הפן החברתי - זה שיש הרצאות ותרגולים זה נחמד ועוזר המון, אבל מה שבאמת מעביר אותך את התואר זה האנשים שאתה לומד איתם.

אישית אני לא חושב שהייתי מצליח לסיים תואר בפתוחה, ומתוך לא מעט אנשים שאני מכיר שהתחילו ללמוד בפתוחה בשלב זה או אחר בחייהם, אני מכיר רק אדם אחד שהצליח לסיים את התואר - אחרי משהו כמו 7 שנים.

פורסם

ללמוד בפתוחה אפשר היום גם במכללות כמו מכללת רמת גן וכו'. זה אותו התואר של הפתוחה רק שלומדים את זה ביחד עם עוד אנשים. ללמוד לבד זה מאוד מאוד קשה.

בכל מקרה, מציע לך לקחת את הספרים של הפתוחה ולעיין בהם ולראות אם אתה מתחבר לקורסים בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים