עבור לתוכן

פעולה שתתבצע לאחר שהמשתמש ממלא שדה

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל בכל הנושא של פיתוח לאנדרואיד.

יש לי טופס אותו המשתמש צריך למלא.

שדה ראשון: spinner

שדה שני: spinner

שאר השדות edit text.

אני רוצה שכשאר המשתמש יבחר מתוך הרשימה הנגללת מוצר כלשהו (בשדה הראשון)(נניח לצורך העניין שמדובר בשם של זמר), בשדה השני יופיעו הנתונים המתאימים (לצורך העניין רשימת השירים של אותו זמר מהם עליו לבחור).

יצרתי כמה קבצי xml . הראשון מערך עם שמות זמרים. השאר קובץ עבור כל זמר (לצורך ה- spinner).

ניסיתי לחפש קצת באינטרנט אבל בסופו של דבר לא הצלחתי.

אשמח לעזרה

פורסם

on(someAtion)Listener.

תבדוק נניח לספינר איזה listenerים יש לו ותממש את מה שמתאים לך.

פורסם

Spinner spinner = (Spinner)findViewById(R.id.spinner1);
spinner.setOnItemSelectedListener(new OnItemSelectedListener() {
@Override
public void onItemSelected(AdapterView<?> aParentView, View aView, final int aPosition, long anId) {
//Do stuff with the item that is selected
}

@Override
public void onNothingSelected(AdapterView<?> arg0) {
//do nothing
}

});

רק שים לב שברגע שאתה ממלא מידע בספינר (ואוטמטית נבחר לך משהו), זה מקפיץ את האיבנט OnItemSelectedListener כאילו המשתמש הוא זה שבחר אותו (אבל אם אתה לא מממש Listener לספינר השני אין לך מה לדאוג לגבי זה)

פורסם
  • מחבר

תודה. חושב שהצלחתי. רק שיש לי בעיה קטנה, כרגע מתרחש מיד מה שכתוב בפונקציה onItemSelected וזה בגלל שכבר מופיע משהו ברשימה.

איך עושים שבתחילה לא יופיע כלום.

כלומר במקום שיופיע:

שלומי שבת

שרית חדד

....

בתחילה לא יופיע כלום ואז שמות הזמרים אם ילחצו על ה spinner

פורסם

פה אני איתך באותה בעיה :)

לא מצאתי משהו יעיל כדי לעשות את זה וזה די תלוי במה שאתה עושה, אבל אפשרות אחת היא להוסיף משתנה בוליאני שבעזרתו תבדוק אם זה הפעם הראשונה שבוחרים משהו מהרשימה (הבחירה האוטומטית). להגדיר אותו מראש כ false ובתוך onItemSelected לבדוק את המשתנה, אם false לא לעשות כלום ולהגדיר אותו true, אם true לעשות מה שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

נשמע רעיון טוב לבינתיים...

מצטער אם זה שאלה טפשית, אבל איך אני בודק אם זו הפעם הראשונה או פעמים אחרות?

פורסם

ב-Spinner אי אפשר להשאיר אותו ריק, אתה יכול להכניס רשומה דמה :"נא לבחור זמר" או משהו כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים