עבור לתוכן

סמארטפון או טאבלט, מה עדיף?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מצטער על החפירה, יצא לי קצת ארוך.

אז ככה - אני כרגע קצין בשירות חובה בצה"ל. עוד כמה שבועות אני אמור להזדכות על המירס (בצער רב... :'( ) ולקבל Nokia C2 מסלקום.

כיוון שאני בחובה, ונחשב לפי התוכנית בדרג זוטר, אני לא יכול לשדרג את הטלפון לאופציות האחרות. להביא טלפון מבחוץ כנראה שאף אחד לא יכול (זו לפחות התשובה הרשמית שאני מקבל מהצבא ומסלקום, אני לא יודע אם הם יכולים לאכוף את זה, או שאני יכול לעקוף את זה). מה שאומר שבכל זאת אצטרך להסתובב עם שני טלפונים (יש לי עדיין גם טלפון "אזרחי" אבל הוא גם "טיפש" - sony ericsson j108i). אני עורג לסמארטפון כבר זמן רב, אבל קשה לי להחליט מה לעשות. יש לציין שאני לא מרבה לדבר בטלפון (לא באזרחי ולא במירס, אני מדבר בממוצע 30 דקות בחודש בטלפון האזרחי...) אז מסלולים ללא הגבלה לא כ"כ משתלמים בשבילי. אני רוצה סמארטפון בעיקר בשביל המסביב - גלישה באינטרנט, אפליקציות, קצת משחקים, מוזיקה, סרטים, GPS ומלצמה לפעמים. לכן חבילות של שיחות וסמסים בלי הגבלה לא כ"כ משתלמות לי.

אז אחרי מעט (טוב, הרבה) מחשבה, עליתי על מספר אפשרויות:

[list type=decimal]

[*]לא לקחת את הנוקיה (או לקחת ולא להשתמש כמעט) ולקנות סמארטפון באזרחות, ולהשתמש בעיקר בו לשיחות ולגלישה. יתרונות - יהיה לי סמארטפון. חסרונות - חבילת השיחות והסמסים של סלקום לצה"ל מאד משתלמת, בעיקר בשבילי (שיחות חינם בתוך טלפונים של צה"ל, 7 אג' לדקת שיחה, 0.35 אגורות לסמס).

[*]לקחת את הנוקיה ולהשתמש בו לשיחות, ולקנות סמארטפון ולהשתמש בו בעיקר לגלישה וכל הנ"ל. יתרונות - נהנה משני העולמות - עלויות נמוכות מצד אחד וסמארטפון מצד שני. חסרונות - מסתובב עם שני העולמות (טלפונים) בו-זמנית, לא כיף. לא בטוח שאפשר להרשם למפעילה סלולרית רק בשביל חבילת גלישה, ואם כן זה כנראה לא משתלם במיוחד.

[*]אם השימוש העיקרי שלי בסמארטפון זה בעיקר גלישה, וכמעט ללא שיחות/סמסים, אולי עדיף כבר לקחת טאבלט? טאבלט טוב היום עולה בדיוק כמו סמארטפון טוב, והמסך שלו גדול יותר, אז הוא נוח יותר לגלישה וסרטים. אני יכול אפילו לקחת אחד בלי 3G, ולגלוש דרך הנוקיה ב-Access Point (זה יהיה איטי יחסית, אני יודע, אבל זה עדיף על כלום). יתרונות - הפרדה מוחלטת בין תקשורת לבין גלישה ובידור, עבודה נוחה יותר עם הטאבלט (בעיקר אם יש גם מקלדת כמו בטרנספורמר), טאבלט נוח יותר מסמארטפון בעיקר בעבודה משרדית, יכול לשמש כמחברת דיגיטלית. חסרונות - לסחוב טאבלט זה פחות נוח מלסחוב 2 טלפונים (למרות שאני הולך עם תיק לבסיס, אז זאת לא באמת בעיה), פחות נוח לשלוף בהדרכות משעממות ולשחק (מבלי שזה יהיה בולט מדי שאני לא מקשיב...), יכולה להיות בעיה להכניס טאבלט לתוך הבסיס (עקרונית אסור להכניס מחשבים, אבל אנשי קבע מקבלים עכשיו סמארטפונים ונכנסים איתם חופשי לבסיס, שזה תכלס מחשב, וטאבלט זה פשוט סמארטפון גדול, לא?), פחות נוח לשחק בטאבלט באוטובוסים (ברכבת נראה לי דוקא סבבה. וזה לא נורא, הנסיעה שלי לבסיס באוטובוס לא ארוכה, אז אני אשרוד.)

[*]לחכות ולראות אם אוכל להשיג חבילת שיחות/סמסים/גלישה משתלמת מהעבודה של אמא שלי, ואז אוכל להביא סמארטפון מחנות פרטית, והוא יהיה עם חבילה משתלמת (הטלפון האזרחי שלי עכשיו הוא מחבילה כזאת, שיחות וסמסים במחיר נמוך, היה מאד משתלם בשבילי בתקופה שלפני המפעילות החדשות. כפי שציינתי קודם, שיחות וסמסים ללא הגבלה זה דוקא לא משתלם בשבילי. עכשיו מקום העבודה של אמא שלי פותח במו"מ כדי לנסות להשיג מחירים טובים יותר). יתרונות - יהיה לי סמארטפון עם חבילה משתלמת. חסרונות - חוסר ודאות, אי אפשר לדעת מתי המו"מ יסגר, איזה מחירים יהיו, איזה תנאים...

בקיצור, כאב ראש...

אני מאד בעד האופציה השלישית, כי היא גם סוגרת לי פינה של מחשב/לפטופ חדש (לפחות בשביל לראות סרטים ב-Full HD, משחקים רציניים אני לא כ"כ משחק) אבל אני אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, אם אתם עולים על חסרונות או יתרונות נוספים באפשרויות שלי שלא חשבתי עליהם (או אפשרויות נוספות בכלל).

תודה מראש :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים