עבור לתוכן

מטען רכב של GALAXY S2 / BLACKBERRY מתאים במתח ל HTC ONE X?

Featured Replies

פורסם

לכן, יש לבדוק מה המתח והזרם המצוינים על המטען

למה? שורה קודם כתבת שהזרם לא משנה.

חיבור ה-usb כלל לא קשור לעניין הזה, זה רק המתאם.

לא מסכים איתך בנקודה הזו. כל מכשיר שיכול להיטען מUSB במחשב, זה אומר שהוא נטען ב5V (המתח הסטנדרטי של USB), ובהנחה שהוא לא יכול לקבל ריבוי מתחים (מה שלא סביר) אפשר להניח שהמטען שלו גם נותן 5V, ויוכל לטעון כל מכשיר אחר שיכול להיטען מUSB.

כמובן שאם המכשיר לא יכול להיטען מUSB במחשב (כי המתח שלו שונה למשל), אין שום תועלת בשימוש בצורת חיבור USB בתור "מתאם", ולהיפך, רק נזק יכול להיגרם מזה (כי יניחו שהמכשיר יכול להיטען מהמחשב ויחברו, הרי החיבור מתאים).

פורסם

אני אשיב:

המתח הוא באמת הפרמטר החשוב. הזרם המצוין הוא המקסימלי, ואותו כדאי לבדוק כדי לדעת אם ההטענה תהיה איטית או מהירה.

לגבי usb: המחשב באמת מוציא 5v, אבל יצא לי כבר לראות מטענים שמוציאים יותר מזה, למשל 5.1v.

הסכנה היא במתן מתח גבוה מדי, שיוביל לזרם גדול מדי אשר יכול לגרום נזק. כי הרי לכל רמת מתח המכשיר יצרוך זרם שונה בהתאם. דוגמה: לא הייתי מחבר מטען של 5.1v ו2A למכשיר שאמור לקבל 5v ו 1A, משום שזה יוביל לזרם גדול מדי שעלול להזיק.

את מה שכתבתי עכשיו אני אסייג: רוב המכשירים מסוגלים להתמודד עם סטייה מסוימת במתח שמצוין להם, והם לא יהרסו גם אם יקבלו מתח מעט גבוה יותר.

מצד שני, למה לסכן מכשיר של אלפי ₪ בשביל מטען של כמה עשרות ₪?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים