עבור לתוכן

מטען רכב של GALAXY S2 / BLACKBERRY מתאים במתח ל HTC ONE X?

Featured Replies

פורסם

היי!

מטען רכב של GALAXY S2 / BLACKBERRY מתאים במתח ל HTC ONE X?

תודה רבה

פורסם

כל המטענים שמשתמשים בחיבור mini/micro-usb תואמים מבחינת המתח לUSB וממילא גם אחד לשני. מבחינת ההספק זה משתנה, אבל עדיין לא אמור לשנות לכלום חוץ ממהירות הטעינה.

כל זה בתיאוריה, בפועל זכור לי שראיתי שמישהו בפורום טען שמטען בהספק גבוה יותר שרף לו את כניסת הUSB בטלפון, אם כי אני לא יודע אם זו באמת הסיבה או מטען באיכות נמוכה / בעיה במכשיר וכדומה.

פורסם
  • מחבר

יש לי מטען של IPAD 3 אני יכול להכניס לתוכו כבל של MICRO USB ולהטעין את HTC ONE X ללא חשש לנזק במכשיר?

פורסם

^יש לך ביסוס לטענה הזו, או שאתה סתם מנחש?

כאמור, אם זה נראה כמו USB, רוב הסיכויים שהמתח של זה זהה לזה של USB.

פורסם

^יש לך ביסוס לטענה הזו, או שאתה סתם מנחש?

כאמור, אם זה נראה כמו USB, רוב הסיכויים שהמתח של זה זהה לזה של USB.

מחזק.

5V=USB

פורסם

מוצרים של אפל הם יחודיים מהרבה בחינות, העיקרית לדיון זה :הספקים.

קרי אייפון לוקח 1000מיליאמפר ואייפאד 2000 מיליאמפר ולכן במטען של אייפון עוד אפשר להשתמש אבל המטען של אייפאד ממשש מממשש לא מומלץ.

פורסם

מיליאמפר זה הספק, לא מתח. רוב המכשירים יודעים לקחת רק את ההספק הנחוץ להם (שהם יודעים להשתמש בו), ולכן זה לא משנה אם תחבר מכשיר למטען של 5000 מיליאמפר, הוא בדרך כלל יצרוך כמה שהוא צריך וזהו, בלי ליצור שום בעיה.

מה שאולי יכול להיות (תאורטית, ואני לא יכול לדעת כי אני לא מבין בזה מספיק) זה שמכשיר כלשהו שתוכנן גרוע יוכל למשוך יותר הספק ממה שהוא יכול להשתמש, ולכן יתחמם ויגרם לו נזק.

פורסם

מיליאמפר זה זרם ולא מתח, ובגלל שהמתח הוא קבוע השינוי של ההספק משתנה בתלות הזרם, אבל לא זה העניין.

העניין הוא שכל מכשיר אלקטרוני תפור לעבודה סביב נקודה מסויימת ואם תחרוג ממנה יותר מידיי הכל יתחרבש, ישרף, ידפוק את המכשיר שמחובר אליו.

אז תעשו את החשבון שלכם עם בא לכם לחבר מטען של אייפאד שנקודת בעבודה שלו 2000 מיליאמפר והמכשיר שלך צורך לכל היותר 600, לאין בדיוק תלך כל האנרגיה המיותרת? תגידו שלום למטען.

פורסם

לפי ההיגיון הגאוני שלך, אם השקע שלך יכול לספק 16 אמפר, אבל המטען יודע לקחת רק 2 אמפר, לאן תלך כל האנרגיה המיותרת? תגיד שלום למטען (או למה שזה לא יהיה).

פורסם

אני לא מדבר על הגיון, אני מדבר על מה שאני יודע. אם פגעתי בהגיון שלך אני מצטער, אבל לך אין מושג לא בחשמל ולא באלקרוניקה לפי מה שאתה כותב.

פורסם

בשום נקודה לא כתבתי שאין לי מושג, אלא שאני לא יודע מספיק. ונראה שגם אתה לא.

אם זה משהו שאתה יודע, אתה אמור להיות יכול להסביר את זה. אז תסביר, למה מטען שיכול לספק 2000 מיליאמפר יזיק למכשירים שצורכים פחות מזה, אבל שקע/פקק שיכול לספק 16 אמפר לא יזיק למכשירי החשמל בבית שלך שצורכים פחות מזה.

פורסם

נתחיל מההסבר למה שקע יכול לספק כל זרם מ-0 עד 16A, בלי להיכנס לפרטים נאמר שהוא מחובר ישירות לחברת החשמל ועל כן הם יכולים להפעיל יותר או פחות טורבינות כדאי שיהיה מספיק הספק (זה נקרא בקרה) בכדאי לספק את הזרם שאתה משתמש.

זה היה חלק החשמלי ועכשיו לאלקטרוניקה 1.01

במטען קורה אותו סיפור אבל הוא נעשה בצורה אחרת לגמרי, שלל הרכיבים מתוכננים לספק זרם במתח מסויים בטווח סטייה נגיד 10-20 אחוז.

לכן אם הוא מתוכנן לעבוד בזרם של 2000 מיליאמפר הוא יכול לתת זרם (ואני מגזים) 2400-1600 מילי אמפר, בניגוד לחברת החשמל הרכיבים לא יכולים לדעת איזה מכשיר אתה מחבר ולכן הזרם לא ישתנה מעבר לערכים האלה. חיבור של מכשיר שלא מתאים לערכים של המטען "מכביד" אליו ויכול לגרום לו להישרף ובמידה שזרם יותר מידי גבוהה למכשיר, הוא יכול להשרף( אני טיפה מגזים בכוונה).

זה היה בקצרה ועל קצה המזלג, yonizaf.

פורסם

כמובן שכל זה קשקוש אחד גדול ואין שום בעיה לחבר צרכן פחות מעמיס. זה ספק ממותג לכל דבר.

פורסם

יש פה המון אי דיוקים, וזה עוד בלשון המעטה, כי לא נעים לי לכתוב "שטויות". אבל הנה, כתבתי.

הפרמטר הכי חשוב הוא המתח. אתה רוצה מטען שמוציא מתח זהה למתח הכניסה אליו מתוכנן המכשיר. ברוב הטלפונים זה יהיה 5v.

הזרם שמצוין על המטען הוא הזרם המקסימלי שהמטען יכול להוציא במתח הנקוב שלו. אם המכשיר צורך פחות, לא תהיה בעיה, המטען פשוט לא יגיע למקסימום ההספק שלו. אם המכשיר דורש יותר, הטעינה פשוט תהיה ארוכה יותר ממה שהיא יכולה להיות.

כל זה בהנחה שהמתח מתאים. אם המטען מוציא מתח גבוה ממה שהמכשיר אמור לקבל, זה כבר יכול לקלקל את המכשיר.

לכן, יש לבדוק מה המתח והזרם המצוינים על המטען ולהשוותם לאלה של המכשיר, למשל של מטען מקורי שלו. אם המתחים זהים, זה יהיה בסדר.

בעיה יכולה לצוץ במטענים סיניים: חלקם בנויים רע ופשוט נשרפים. חלקם מוציאים מתחים אחרים ממה שהם אמורים להוציא. מטען סיני מאיכות ירודה יתקלקל במקרה הטוב, ויקלקל את המכשיר במקרה הרע.

חיבור ה-usb כלל לא קשור לעניין הזה, זה רק המתאם. בהערת אגב: טעינה מהמחשב בחיבור usb היא יחסית איטית, המחשב מוציא זרם של 0.5A.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים