עבור לתוכן

חרא של מדינה. אבל...

Featured Replies

פורסם

^חבל שענית לו -זה רק ידרדר.

llime

לא מדיוק .התחזקות לדת/מסורת . ובלי קשר מרבית המדינה מסורתית. אני לא ציינתי למדינה שכולה דתית או חרדית

ציטוטים כמו 'מדינת הלכה ' בלי הבנה בסיסית לדבר .כל עוד יש חילונים - המדינה לא תיהיה מדינת הלכה -מה גם לחילוני יש (אדם הנולד בעל כורחו בסביבה ללא שמירת תורה ומצוות) מעמד שונה שמקל מעליו הרבה דברים -תתפלא על פי ההלכה.

....

הורים עושים לילדים שלהם מה שטוב בעיניהם,וילדים לא קובעים בחינוך. ברית זאת מצווה מאד חשובה ועונשה גדול מאוד - הרבה דברים חילונים לא שומרים אבל את הברית כן- כנראה זה חשוב להם להכניס את הילד בברית אברהם.

• תגובות 98
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

לא באתי להלין (או לסנגר) על טיבה של מדינת-ההלכה שתקום. כתבתי שבמוקדם או במאוחר מדינת ישראל

כנראה תהפוך לכזאת, וזה יקרה לא כאשר לא יהיו בכלל חילונים, אלא כשהם יהיו מיעוט, בבחירות דמוקרטיות.

כמו שקרה עכשיו במצרים :)

פורסם

לא יודע מה יהיה. אבל דברים בסיסים כמו שהיום רוצים שישאר -זה מה שישאר. אין דבר כזה לחייב אדם ללכת לבית כנסת וכדו'... ואין לזה קשר להלכה.

אתה משווה דתים וחרדים בכלליות לקיצוניים במצרים - תעשה לי טובה.

פורסם

חוץ מלנסות לרדת עלינו, יש לך גם משהו ענייני להגיד?

כן, שפתיים של רב לא נחשבות לסטריליות.

לכתוב לך את זה באותיות גדולות וצבעוניות שיהיה לך קל יותר לקרוא?

^חבל שענית לו -זה רק ידרדר.

אתה מתכוון למצב שבו אני כותב תגובות שנאה גזעניות (ראיתי את ההודאה שערכת לפני שהלכתי להכין קפה).

אל תדאג, לא יקרה, מבטיח.

פורסם

זה לא רב אלא מוהל. לא הבנתי מה כתבת בהקשר אלי אבל בהחלט קפה אולי יעורר אותך.לא משנה מה אתה כותב -מה שבטוח זה לא ענייני.

אני מגיב שכן זה יתן בכלליות ידע בדבר.יש יתרון למציצה (למרבית מתקימת באמצאות שפופרת זכוכית סטרילית)לכן נוהגים זאת

תורמת למהלך ההחלמה ומונעת סיכונים.

http://www.daat.ac.il/daat/refua/brite-4.htm

פורסם

זה שיש ייתרון למציצה גם אני מסכים.

פורסם

לא הבנתי מה כתבת בהקשר אלי

באמת רוני? עד כדי כך המצב חמור שם למעלה? עד כמה שאני זוכר היית די נהלב כשכתבת על יהודים

לא יהודים ומי צריך ללכת לאן... מספיק נלהב בשביל לעצבן אותי למען האמת.

כשאתה אומר ל"למרבית מתקיימת באמצעות שפורפרת סטרילית"

יש לך נתונים לגבות את זה אני מניח. נכון?

פורסם

באמת רוני? עד כדי כך המצב חמור שם למעלה? עד כמה שאני זוכר היית די נהלב כשכתבת על יהודים

לא יהודים ומי צריך ללכת לאן... מספיק נלהב בשביל לעצבן אותי למען האמת.

נראה לי שיש לך פתיל קצר.

סליחה על השאלה, אתה יהודי?

הסיבה היחידה שאני שואל היא כי אם אתה לא, אני לא מבין מה אכפת לך כן ברית לא ברית.

פורסם

אני עדיין לא מבין מה ערכתי.אולי הודעות יותר אחורה...

כתבתי כאן רק על 'לב' (שהוא אכן לא יהודי -זה לא בא כגנאי אלא כמציאות )שכאן זאת מדינה יהודית השומרת על זהות יהודית ,לכן למי שזה מפריע מסיבות שלו -יכול ללכת. גם יהודי יכול ללכת.. רק שאינו יהודי זה ברור שיש דברים המפריעים לו לכתחילה.

לפי מה שקראתי ושאלתי -ואם זה נותן אותה תוצאה אין סיבה שלא להשתמש בזה. מה גם עם זה מתנהל בפה ,מקפידים היום על שטיפת הפה בחומרים מחטאים .

בין בפה ובין בשפופרת - הסיבה היא טובה . לכן כל מיני צחקוקים על ידי חוסר ידע (בלי קשר לעוד דברים מצידך ) לא מתאימים בדיון ענייני.מובן כבר שמפריע לך כל דבר דתי או אנשים דתיים (זה מוצג על ידי כתיבתך ) - אפשר להוריד עצבים דרך --- :s07: מאשר לכתוב סתם דברים בפומבי.

פורסם

חרא על הכותרת, תשנו אותה כבר :pissed: :pissed:

פורסם

נראה לי שיש לך פתיל קצר.

סליחה על השאלה, אתה יהודי?

הסיבה היחידה שאני שואל היא כי אם אתה לא, אני לא מבין מה אכפת לך כן ברית לא ברית.

מפריע לנו שאתה מרגיש עם נבחר על פנינו וחושב שאתה תגיע לגן עדן ואנחנו לא, רק כי נולדת לדת הנכונה.

בערך מה שמפריע בד"כ למיעוטים במדינה עם רוב לאומני-מסורתי-דתי.

אני לא חושב שמישהו בעידן שלנו, מכל דת ומכל לאום שהוא, אחרי כל ההיסטוריה שעברה על העולם הזה צריך לחשוב ככה.

וכל מיני סממנים של יהדות, למיעוט כמוני מזכירים את זה כל פעם מחדש.

בדיוק כמו שיש יהודים בכיינים שארה"ב שמתלוננים "למה אתם אומרים Merry Christmas? זה פוגע בנו."

ואז אומרים להם בדיוק את מה שאתם אומרים לי "אבל זאת מדינה נוצרית, לא טוב לך, לך חפש."

ואז הם אומרים מה שאני אומר לך בחזרה "זה לא קצת בורות מצידך לא להתחשב בי ולחשוב שאתה יותר טוב במשהו רק כי אתה נולדת לתוך דת שלדעתך היא הנכונה?" וכך הוויכוח לא נגמר.

אז פה בישראל, אתם הרוב החזק והדורסני ואנחנו המיעוט שכולה מה ביקש, לא להרגיש כמו אזרח סוג ב'.

ולמה זה קשור? למה נושא השירשור הוא "חרא של מדינה".

פורסם

אתה מרגיש אזרח סוג ב' כי יהודים עושים ברית מילה?

פורסם

כמה טעויות ,ועוד להאמין שאדם חי בתחושה כזאת.

יהודים לא יותר טובים,פשוט תפקידם שונה בעולם-אפשר להצטרף מר 'לב' (במיוחד שאבא שלך יהודי). יאיר מכבד כל אדם, מדוע לפנות אליו בזריקת רפש כללי.

נכון בנצרות ,בנצרות אין לי וליאיר גן עדן אבל על פי היהדות לכולם יש, שכן הכל תלוי במעשה האדם.

ארצות הברית הנה מדינה כל אזרחיה . מדינת ישראל מדינת הלאום היהודי על כך יש סממנים יהודים. חוקים שיש להם אינטרס לשימרת הזהות.

אבל 'הלו' 99 אחוז הכל חופשי .. מה הבכיינות. ואיזה סוג ב'.

מה יש להיפגע מחג מולד שמח... אני הולך בניו יורק ללא זהות דתית, פונה אלי מישהו חג מולד שמח אני אחזיר לו חג מולד שמח :cool2: .. לא מבין מאיפה אתה מביא את זה. כבוד הדדי.

פורסם

יש במדינה הזאת אלמנטים בחוק הישראלי שמקפחים אותי בתור גוי.

אין פה אלטרנטיבות לאנשים שלא מעוניינים לקיים את ההלכה היהודית מבחינת קבורה ונישואין,

אז למה שאני לא ארגיש שיש דברים שצריך לשנות?

לגבי ברית מילה, זה יותר issue חברתי. ילדים שלא נימולו כנראה יעברו הצקות בנוגע לעניין הזה

וגם בנוגע לעוד דברים שנוגעים לאי קיום מסורת.

בדיוק כמו שיש ילדים יהודים בארה"ב שלא חוגגים Christmas ואז באים אליהם בכל מיני שאלות הזויות של:

"Why do you hate jesus?"

תבין, תמיד צריך לחנך אנשים לשבור תבניות של דעות קדומות ולקבל את השונה. והבאתי את ה Christmas בארה"ב

כדוגמא למחלוקת על סמך הבדלי תרבות. יהודים בארה"ב שלא חוגגים את החג הזה ומציקים להם על זה, נשבר להם הזין והם מוחים.

לגבי מה שאמרת על הנצרות, לא נראה לך הזוי שיש מישהו שמאמין שבגלל שאתה מתפלל ליהוה והוא מתפלל ליהוה+ישו,

הוא ילך לגן עדן ואתה לא, למרות שיכול להיות שאתה אדם הרבה יותר טוב ומוסרי ממנו?

פורסם

לא נראה לי שיש בעיה של קבורה לאינו יהודי. ברור שאי אפשר לחייב גוי להיקבר כיהודי. נושא הנישואין נכתב כאן רבות וגם איתך ,אין טעם לחזור על זה.

לקבל את "השונה" זאת "מחלה" של כל בני האדם - יש יותר ויש פחות אבל אין ספק שצריך לחנך .

ברור שאין לחייב יהודים לחגוג Christmas . זה חג נוצרי. איזה חג מחייבים אותך כאן במדינה? שום חג. אתה לא חייב לשמור/לחגוג לא פסח ולא חנוכה וכן האלה...

זה מה שטוענת הנצרות . אתה צריך ללכת רק באמונתנו . אתה טעית שיחסת זאת ליהדות.

בדיוק מה שכתבת עכשיו 'יכול להיות שאתה אדם הרבה יותר טוב ומוסרי ממנו'

עריכה:

לא רק שלי וליאיר לשטיתם אין שכר לעולם הבא.. גם צדיק (בסדר גודל עצום אף לעומת דורו )בגודל זה

http://www.breslev-midot.com/nevetzadikim/deploy/default.asp (וידאו 'בבא סאלי' )

המקובל אף על דתות אחרות (בעיקר איסלם) מכוח צידקתו ...ואף כוחו המופתי כל החוגים נהרו אליו כולל רבנים אשכנז.

גם הוא אין כניסה לגן עדן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים