עבור לתוכן

סטודנטית למדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

אני מתחילה תואר באוקטובר במדעי המחשב וזקוקה למחשב נייד.

הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ על מחשב נייד בסביבות 3000 (ואם יש פחות אז מה טוב), מעבד של לפחות I5, מסך נוח לתכנות ועבודה ממושכת, זמן סוללה כמה שיותר ארוך, זיכרון פנימי של לפחות 4GB והכי חשוב, שיהיה במשקל נמוך ככל האפשר (הצבא מספיק גמר לי את הגב, לא צריכה עוד בעיות מהלימודים).

אם אפשר פירוט של דגמים וחברות אני אשמח,

תודה מראש

פורסם

את צריכה את המחשב כרגע או רק בתחילת השנה?

כי מחשב נייד קונים הכי קרוב למועד בו תשתמשי בו בגלל העובדה שלא ניתן לשנות בו יותר מידי דברים כי את קונה מחשב שלם, כדאי לעשות קנייה מושכלת בנושא.

לדעתי כדאי לחכות לתחילת אוקטובר כי אולי יהיה גם מבצעים לסטודנטים ומחירי דגמים אחרים ירדו.

בתור התחלה צריך גם להחליט על גודל מסך מתאים כי יש לו פרמטר חשוב במשקל ובזמן העבודה של המחשב.

כמו כן - תעני על השאלון הבא בפירוט רב ככל הניתן, זה יעזור לנו ולך בסופו של דבר:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=528310.0

פורסם
  • מחבר

מטרות השימוש של המחשב הן לצורך לימודים, תואר במדעי המחשב.

גודל מסך בסביבות 15 אינץ'

משקל רצוי?כמה שיותר נמוך

האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מומלץ, אח שלי מצא מחשב עם שמונה שעות זמן עבודה, לכן הוא לא צריך להיסחב עם המטען לאוניברסיטה

האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור למקרן

בלוטות? לא קריטי

גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מבחינה של מקום ברוב המחשבים היום יש מספיק מקום, כרטיס מסך לפחות 4/5GB

* כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי

* כונן Bluray? ממש לא קריטי

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל בארץ לפחות שלוש שנים אחריות

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא גרמנית

פורסם

מחשב 15.6" עם 8 שעות = לא הולך ביחד.

כדי לרדת במשקל המחשב ולעלות את זמן הסוללה תצטרכי לרדת בגודל המסך לכ-13.3" או 14".

איזה מחשב יש לאחיך? דגם ספיציפי.

התקציב יחסית נמוך ומגביל מעט את האפשרויות למחשב טוב, מה אפשרויות החריגה מתקציב של 3,000 ש"ח ואם כן עד לאיזה סכום?

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לחרוג בצורה מטורפת מהתקציב, מקסימום 500 שח יותר.. וואם אין 8 שעות גם 7 ו6 יעשו את העבודה

אני חוששת לרדת בגודל המסך כי אני אצטרך לשבת שעות ארוכות מולו לצורך תכנות וזה צריך להיות משהו שיהיה לי נוח

פורסם

באופן כללי, מחשב נייח הרבה יותר נוח לעבודה ממושכת, בלי תלות בגודל המסך, ולו רק בגלל שהמסך בגובה העיניים ולא צריך לכפוף את הגב.

היתרון היחסי של מחשב נייד הוא בניידות - אפשר לעבוד גם על הספה / מיטה וכו'.

מאוד לא נוח ואיטי לכתוב מתמטיקה על מחשב, ומכיוון שזה יותר מחצי מהתואר, אז מחשב באופן כללי לא יעזור.

כאן עפרון מכאני טוב יהיה הרבה יותר מועיל.

עצתי - אם את חייבת מחשב נייד - קני את הזול ביותר בתקציב + מסך, מקלדת ועכבר חיצוניים, וזהו פחות או יותר. אין לדעתי שום סיבה טובה להסתובב עם המחשב מחוץ לשטח הדירה / מעונות.

מבחינת התועלת בתואר הספציפי הזה, לפי סדר עדיפויות:

0. להתחיל ללמוד לפני תחילת השנה! במיוחד לחזור על מתמטיקה, ואם אפשר אלגברה לינארית ואינפי.

1. כסא טוב

2. עפרון טוב + הרבה רפילים ומחקים.

3. מנורה טובה.

4. קפה/ תה טוב (אפשר גם רע, העיקר שיש קפאין).

5. למצוא זמן לכושר (חחח)

6. לזהות את 2 הגאונים של המחזור מראש.

7. מחשב כלשהו.

פורסם

אז ההצעה שלי היא להצטייד במסך שולחני גדול, שיהיה לך בחדר/דירה.

ללימודים ליום-יום תקחי איתך את המחשב הנייד, שיאפשר לך משקל קל יחסית וניידות.

כשתצטרכי לעבוד שעות ארוכות על המחשב, תחברי אותו למסך גדול. אני לא יודע איפה את הולכת ללמוד אבל בהרבה מוסדות יש כיתות מחשבים לרווחת הסטודנטים והרבה משתמשים בכיתות ללמוד ואת תוכלי באותה הזדמנות גם לחבר לשם את המחשב שלך (למסך) ולעבוד בצורה נוחה.

גם 6-7 שעות ,זה יהיה wishful thinking :P בשימוש קל מאד מאד במחשב יהיה אפשר להגיע לזמני עבודה כאלה.

אם יש לך להשוואה מחשב, אמרת שלאחיך יש מחשב כלשהו שיכול לענות לדרישות - איזה מחשב יש לו?

13.3"

http://zprice.co.il/product-1255-Lenovo_ThinkPad_Edge_E320_1298_A7G.aspx

ביקורת:

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-Edge-E320-i3-2310M-Subnotebook.60200.0.html

14"

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10744

ביקורת:

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Latitude-E5420-Essential-Notebook.51970.0.html

אפשר אולי גם את ה-Vostro 3460, זמן עבודה של כ-4 שעות לדעתי (אין עדיין ביקורות עליו)

פורסם
  • מחבר

מחשב נייח אני פחות רוצה לקנות.

אני עוברת לבאר שבע ומספר פריצה אחת לדירה שלי והלכה לי כל העבודה..

כרגע יש לי מחשב קטן, והוא לא נוח לי אפילו כדי לגלוש באינטרנט.. אז כן חשוב לי שבבית, כשאני לומדת, אני אוכל לעבוד בלי בעיה.

לגבי עט גרפי, יש לי טאבלט של WACOM, אני חושבת שאני אסתדר איתו

פורסם

אני הצעתי רכישת מסך בלבד + מחשב נייד קומפקטי ליום יום.

וכך גם משתמש נוסף שככל הנראה מנוסה יותר במקצוע ובשנה מתקדמת ויכול להעיד לך ממקור ראשון מה בפועל צריך:

עצתי - אם את חייבת מחשב נייד - קני את הזול ביותר בתקציב + מסך, מקלדת ועכבר חיצוניים, וזהו פחות או יותר. אין לדעתי שום סיבה טובה להסתובב עם המחשב מחוץ לשטח הדירה / מעונות.

הוא לא ציין עט גרפי ממוחשב, אלא רגיל, עם חודים כנראה :P ::)

איזה מחשב יש לך כרגע שהוא לא נוח לך?

לגבי ה-ASUS שהצעת, קראי את הדיון הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=540133.0

פורסם

התכוונתי לעפרון מכאני (עט עפרון?)

45.jpg

אם זה חשוב, אז יש לי תואר בהנדסת מחשבים מהאונ' העברית.

באמת שמחשב זה החלק הכי פחות חשוב בלימודים.

פורסם
  • מחבר

חוסר ריכוז מדהים מצידי.. אני טיפוס של עפרונות רגילים בכל מקרה, יותר נוח לצייר בקצה של הדף (:

תראו, אני לא כל כך מבינה בכל הנושא של חומרה ולכן אני באמת מבולבלת לגבי קניית מחשב

יש עוד דגמים להציע לי?

פורסם

לדעתי כדאי לך לקפוץ לאופיס דיפו או באג ולראות מחשבים עם גדלי מסך שונים. 13.3 / 14 / 15.6 - ולהחליט.

15.6 - המשקל יהיה כ-2.6 ק"ג, דיי כבד וזמן סוללה יהיה כ-3 שעות.

14.1 - המשקל יהיה כ-2.2-2 ק"ג, זמן העבודה יגדל וגודל מסך נוח.

13.3 - המשקל יהיה כ-1.8-2 ק"ג (תלוי אם הוא עם כונן DVD או לא.. אם לא תמיד אפשר לקנות אחד שיתחבר ב-USB), זמן עבודה של 5-6 שעות ואפילו מעט יותר בשימוש בסיסי.

פורסם
  • מחבר

אני מכירה את הנושא של המסכים, ואני יכולה בכיף ללכת לחנות ולראות.. אבל בתור פורום שמתמחה בכל הנושא של מחשבים ניידים קיוויתי שתוכלו להמליץ לי על דגמים שאתם מכירים ויכולים להמליץ לי עליהם

זה נורא קל לקרוא מפרט טכני, אבל אני מחפשת המלצה על מחשב שאתם באמת יודעים שהוא טוב ונוח

פורסם

ציינתי 3 דגמים

מסך-13.3" יש : Lenovo E320

מסך-14" יש : Dell Latitude E5420 או Dell Vostro 3460

ואת לא צריכה להיות לחוצה לגבי הקניה, יש לך עוד חודשיים+ עד ללימודים :)

כיוון שציינת שאת לא רוצה מחשב כבד בגלל כאבי גב, אז אני ממליץ שתקחי מחשב קומפקטי, זול ומשתלם כמו ה-E320 ובשביל עבודה שוטפת בתיכנות תחברי אותו למסך שולחני גדול שיאפשר לך עבודה ארגונומית יותר מול המחשב ( + סט מקלדת/עכבר אלחוטי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים