עבור לתוכן

2 מחשבים לעסק קטן - עם מערכת לינוקס עליהם 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום אנו מחפשים לעסק מחשב נייד 13"-14" לשימוש משרדי - אינטרנט, אופיס וכו'

המחשבים הללו יישבו על מערכת של לינוקס (אפשר לחסוך קצת בעלויות) ולכן אפשר להתמקד במחשב נטו !

משקל המחשב נלקח בחשבון בגודל המסכים אין יעד אבל מעדיפים לא כבד מידי - עד 2.5 ק"ג

כמובן wifi bluetuth ועוד כונן דיסקים רצוי אך לא הכרחי. אמינות איכות ואחריות משמעותיים לשימוש יומיומי

תקציב למחשב 3000 ש"ח.

פורסם

יש כמה אפשרויות:

Samsung 300V3A - זה מחשב 13.3" עם מסך מט, כולל כונן אופטי.

Lenovo E320 - מחשב 13.3", מסך מט, קל משקל ( 1.8 ), ללא כונן אופטי.

Dell Latitude E5420 - מחשב 14.1", עסקי ובעל איכות בנייה מעולה, מסך מט, חורג מהתקציב בכ-300 ש"ח, כולל חיבור לתחנת עגינה.

זה בינתיים, תבדוק אותם ותאמר לי אם זה בכיוון.

פורסם
  • מחבר

כן זה הכיוון

מה השוני בין VOSTRO לLATITUDE לאחרים ?

פורסם
  • מחבר

הציעו לי את הנייד הבא האם המחיר טוב ?

DELL VOSTRO 3360 13.3/I5-3317U/4GB/500GB/INTEL

HD 4000/4C/ FP/WIN7PRO 64B/3Y-OS/SILVER

3600 ש"ח

מה דעתכם ?

פורסם

אז עכשיו התקציב עלה פתאום? :nixweiss:

הנה ביקורת על המחשב הזה:

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Vostro-3360-Notebook.76737.0.html

להתרשומתכם.

המעבד חלש יותר מהמעבדים הסטנדרטיים.

אם כבר פרצנו את התקציב של 3,000 ש"ח....

זה זול יותר אם בא לכם 13.3", זו הגירסא המעודכנת ל-E320 שזול יותר, זה ה-E330:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20437

המקלדת יותר טובה וגם יש TrackPoint.

תגדירו בדיוק מה התקציב ומה אתם רוצים בסופו של דבר.

כי מחר פתאום תבוא "הנה הציעו לי פה מחשב שפתאום עולה 5000 שקל", השאלה היא אם אתם באמת צריכים את זה והרי ציינת בהודעתך הראשונה שאתם רוצים לחסוך.

פורסם
  • מחבר

סליחה ניסיתי לא לחרוג אבל חשבתי אולי ההצעה הזו טובה - אבל כפי שאתה מציין אין טעם להעלות מחיר

האם בשוק רק דל שווים יותר ? או שבמקרה בישראל הנושא קצת מעוות יותר בגלל יבואנים וכו' ?

פורסם

יש כמה חברות "מובילות" בשוק, אבל זה בעיקר לגבי ההתאמה של המחשב לשימושים של אדם כלשהו.

ואם חברה X מתאימה יותר בשבילו אז אין סיבה לשלול כי זו לא Y שמאד מוערכת ובעלת מערך שיווק ופרסום גדול יותר.

לפעמים יש מוצרים טובים שלא זוכים לנתח פרסום (סתם דוגמא - מתי בפעם האחרונה ראית פרסומת בטלויזיה לפרי או משהו שבאמת בריא לגוף שלך ולא איזה דוריטוס עתיד שומנים רוויים? נקודה למחשבה)

בכל מקרה, לדעתי הלנובו יכולה להיות אופציה מעניינת בשבילכם. אתם גם לא חייבים ללכת על הדגם החדש ה-E330. בהחלט ניתן להסתפק ב-E320.

כונן דיסקים/צורב - אתם יכולים לקחת חיצוני שמתחבר ב-USB, עולה כ-170 ש"ח למקרה שכן תצטרכו לצרוב איזה משהו או להתקין. כך שאתם לא חייבים במחשב 13.3" שיהיה כונן דיסקים. ביום יום כיום כבר לא משתמשים בכונן דיסקים, אני כבר לא זוכר מתי פעם אחרונה מלבד לצרוב עבודה להגשה השתמשתי בכונן.

רק בואו תחליטו מה אתם מעדיפים - 13.3" או 14" ? הרזולוציה זהה בשני המקרים, התקציב לא מאפשר לכם לקנות מחשב עם מסך בעל רזולוציה גבוהה יותר.

ההבדל יהיה: בזמן סוללה, הימצאות או אי המצאות כונן DVD, גודל מסך וכמובן משקל.

פורסם
  • מחבר

בסה"כ הכיוון נראה טוב.

אם להחליט אז נתמקד ב 14" לדעתי וננסה ללכת על איכות חומרים זמן סוללה וביצועים אם אפשר

כפי שראית חריגה קלה מתקבלת ;D

פורסם

1) מחשב Dell Latitude E5420, עם מעבד I5, מסך מט, מקלדת מוארת, ללא חיבורי USB 3.0 (רק USB 2.0), זמן סוללה טוב ואיכות בנייה טובה מאד, דיסק קשיח 320GB.

מעבד I5 (דור2) ואיכות בנייה וסוללה טובים = ב-3,310 ש"ח

2) מחשב Dell Vostro 3460, עם מעבד I3, מסך מט, מקלדת מוארת, כולל חיבורי USB 3.0, דיסק קשיח 500GB, אופציה לדיסק קשיח נוסף מסוג SSD בחיבור mSATA, זמן סוללה של כ-4-5 שעות, איכות בניה טובה, כולל כרטיס מסך (בנוסף למובנה) חיצוני Nvidia 630M (אם תרצו לשחק מדי פעם איזה משחק :smile1: ).

מעבד I3 (דור3) + כרטיס מסך 630M = ב-3,380 ש"ח

ניתן לקחת עם מעבד I5 (דור 3) וללא הכרטיס מסך של Nvidia = ב-3,560 ש"ח

פורסם
  • מחבר

בהמשך להנ"ל הציעו לנו את הדל LATITUDE I5 5430 5000

איך אני משווה אותו לניידים אחרים של דל LATITUDE ? מה אומרים המספרים בדגם ?

פורסם

ב-5,000 שקל?? :o

שוב, בכל תקציב יש מחשב אחר שמתאים. בגלל זה אני שואל כל פעם מה התקציב.

לעומת ה-5420, שזול יותר, ב-5430 יש חיבורי USB 3.0 וכמו כן תלוי איזה מפרט אבל יתכן גם מסך עם רזולוציה גבוהה יותר.

מבחינת עבודה שוטפת, לא נראה לי שתראה הבדלים מאד גדולים אם בכלל...

הנה הדגם:

http://www.zolprice.co.il/product-1574-Dell_Latitude_E5430__L065430105E_.aspx

(ללא מע' הפעלה)

פורסם
  • מחבר

לא לא ב 5000 ש"ח

המחיר בסביבות ש"ח 3500

פורסם

אז למה רשמת 5000 ? :s05:

בלינק ההוא זה המחיר הכי זול ל-5430, במיוחד כשהוא בא עם מסך ברזולוציה גבוהה יותר 1600x900 שזה מעולה.

תבחר בין ה-3, כל בחירה ביניהם תהיה טובה בשבילכם. ההבדל הוא כספי.

אני לא יודע אם אתם צריכים אבל רשמתי את זה, ב-5420 אין USB 3.0 , ב-5430 יש וגם ב-3460 (הבדלים רשמתי בתגובה קודמת בצורה מפורטת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים