עבור לתוכן

מהי המשמעות של כונן hdd + כונן ssd ואיך כדאי להתקין עליהם dual boot win7+ubuntu

Featured Replies

פורסם

אהלן וסהלן

מעוניין לרכוש את הווסטרו 3650 של דל, לפי המפרט הבא:

http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Vostro%203560/vostro-3560-a3612qm.htm

המחשב בא עם כונן קשיח 500gb ובנוסף ssd של 32gb

השאלה היא: האם מדובר בכונן נוסף לכל דבר, או רק כזה שמשמש ל- cache עבור ההארדיסק הרגיל

ואם זה כונן לכל דבר, האם אפשר/כדאי להתקין עליו אובונטו כ- dual boot עם win7?

תודה רבה

פורסם

מדובר בקאשינג.

אפשר להתקין dual boot. אם כדאי? אתה צריך לינוקס? אם כן אז כן. תשקול גם לעלות עם מכונה וירטואלית (עשוי להיות איטי יותר) אבל עם יתרונות

אחרים.

פורסם

גיל,

אמנם מתארים אותו ככונן cache, אך מדובר בכונן לכל דבר וניתן אפילו לשדרג אותו אם בא לך באופן עצמאי אח"כ.

זה כונן SSD שמתחבר ב-mSATA, בנוסף לכונן "מכני-רגיל" שקיים במחשב.

aviads

מה התכנון/שימושים שלך במחשב?

כי במשחקים הכרטיס מסך הוא בינוני.

( לדוגמא ב-7520 במידה ומזמינים עם כרטיס mSATA אז קיים חיבור כזה (המחשב מגיע עם כרטיס מסך יותר טוב 7730M אם הרצון במחשב הוא גם משחקים). במידה וקונים מחשב שמגיע רק עם כונן רגיל, אז החיבור לא יהיה קיים שם וזה גם חתיכת עבודה לפרק את המחשב ולהתקין אותו. )

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות!

השימוש במחשב הוא בין השאר לעריכת וידאו ב- kdenlive אבל אני רוצה להשאיר win7 בשביל cooledit שלא עובד עם wine ואולי דברים נוספים.

חשוב לי שהמחשב יהיה עמיד (גם לאבק וכתמים, אני עובד עם ילדים וגם בתנאי שטח) וכמובן מהיר כדי לחסוך זמן ברינדור וידאו. לא משחק משחקים.

התלבטתי בין ה- vostro 3560 וה- asus n56 אבל השבכה עם החורים סביב המקלדת נראית לי מלכודת אבק..

מתכנן להתקין win7 על ה- hdd ואת אובונטו על ה- ssd. מה אומרים?

שוב תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים