עבור לתוכן

האם ספק הכוח הבא מתאים למפרט הזה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת האם ספק כוח של Cooler Master 460W מתאים למחשב במפרט הבא:

Intel Core i7 2600

Kingstone DDR3 1333 8GB RAM

WD 1TB HDD

Geforce GTX 560Ti 1GB

אם לא, איזה בעיות עלולות להיות?

תודה רבה :-)

פורסם

באתר GeForce רשום שהכרטיס מסך הזה דורש מינימום 500 וואט. אני ממליץ לך לקחת או: SeaSonic S12II-620 או Corsair TX650. זה לא כזה משנה איזה מהר כי הם כמעט באותה רמה, פשוט תבדוק מה יותר זול.

פורסם
  • מחבר

באתר GeForce רשום שהכרטיס מסך הזה דורש מינימום 500 וואט. אני ממליץ לך לקחת או: SeaSonic S12II-620 או Corsair TX650. זה לא כזה משנה איזה מהר כי הם כמעט באותה רמה, פשוט תבדוק מה יותר זול.

תודה על התגובה העניינית :)

פורסם

אין שום סיבה ללכת על 650W בשביל מערכת כזאת , הסיבה שכתוב שם שצריך 500W זה בגלל שיש ספקים לא איכותיים ,ושנית כדי לכסות מקרים שבהם למשתמש יש מעבד בזבזני בחשמל ..

בשביל מפרט כזה גם ספק איכותי של 500W יהיה מעל ומעבר .

ואם אתה לא בטוח ,אתה יכול להכניס לראות לפי הפרמטרים השונים את ההספק שצורך המפרט הזה.

http://extreme.outervision.com/PSUEngine

פורסם
  • מחבר

אין שום סיבה ללכת על 650W בשביל מערכת כזאת , הסיבה שכתוב שם שצריך 500W זה בגלל שיש ספקים לא איכותיים ,ושנית כדי לכסות מקרים שבהם למשתמש יש מעבד בזבזני בחשמל ..

בשביל מפרט כזה גם ספק איכותי של 500W יהיה מעל ומעבר .

ואם אתה לא בטוח ,אתה יכול להכניס לראות לפי הפרמטרים השונים את ההספק שצורך המפרט הזה.

http://extreme.outervision.com/PSUEngine

תודה!

הזנתי את המפרט שלי ויצא לי 390W. אז אולי הספק הזה כן מספיק?

פורסם

500 וואט זה הצריכה של המעבד. בפועל, חלק מתבזבז על חום. אפילו בספקים הטובים והאיכותיים ביותר שקיימים לא תמצא ניצולת של יותר מ 90%. וזה עוד אם בא לך להשתגע ולזרוק כמה אלפים, הניצולת של ספק איכותי עומדת על כ-85%, כלומר נכנס 500 וואט ויצא 425 וואט. השאר- חום. בשביל זה המאוורר.

תקנה ספק של 500 ותהיה מבסוט :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

500 וואט זה הצריכה של המעבד. בפועל, חלק מתבזבז על חום. אפילו בספקים הטובים והאיכותיים ביותר שקיימים לא תמצא ניצולת של יותר מ 90%. וזה עוד אם בא לך להשתגע ולזרוק כמה אלפים, הניצולת של ספק איכותי עומדת על כ-85%, כלומר נכנס 500 וואט ויצא 425 וואט. השאר- חום. בשביל זה המאוורר.

המון תודה :-)

למרות שהדיון הזה רק בילבל אותי יותר -

נאמר פה שהמחשב לא באמת מנצל את ה 500W כמעט אף פעם, ורוב הזמן הוא על 60%-80% הספק.

אך יחד עם זאת עדיין ממליצים לקנות 500W ומעלה. לא מבין למה - אם הוא לא מנצל את זה, למה צריך את זה?

אני באמת מנסה להבין את ההיגיון :)

פורסם

אתה טועה בגדול, נצילות בספקי כח לא עובדת בדרך הזאת ,אלה בדיוק הפוך , אני יתן לך את הדוג' הכי פשוטה , יש לך ספק כח של 100W , ונגיד שיש על הספק הזה עומס מלא והספק הספציפי הזה מראה נצילות של 50% כאשר הוא נמצא בעומס של 100% , במצב כזה הספק יספק הספק של 100W ,הוא פשוט ימשוך 200W מהשקע כדי להגיע ל100W עם נצילות של 50% .. כמובן שהמספרים האלו הם סתם מספרים שנתתי פשוט כי נוח לעבוד איתם ולא יותר מזה , ספקי כח מציגים נצילות שונה בעומסים שונים ,והנצילות של כל ספק משתנה מהאחר ..

המון תודה :-)

למרות שהדיון הזה רק בילבל אותי יותר -

נאמר פה שהמחשב לא באמת מנצל את ה 500W כמעט אף פעם, ורוב הזמן הוא על 60%-80% הספק.

אך יחד עם זאת עדיין ממליצים לקנות 500W ומעלה. לא מבין למה - אם הוא לא מנצל את זה, למה צריך את זה?

אני באמת מנסה להבין את ההיגיון

כשלוקחים ספק כח תמיד משאירים מרווח בטחון , זאת הסיבה שבגללה אף אחד לא ממליץ לך לקחת ספק כח של 400W ,למרות שעקורנית לפי אותו האתר שמחשב את ההספק העסק עדיין אמור לעבוד .

אבל במצב כזה כאשר המחשב במאמץ הספק יהיה גם במאמץ של 100% בגלל ההספק המקסימלי הנמוך שלו ,ובמקרה כזה הפסק מתחמם וגם הוא נשחק יותר מהר במצב הזה . ובגלל זה ההמלצה היא לקחת ספק עם הספק גבוהה יותר כמו 500W ,כמובן ללא הגזמה ,אם המערכת שלך צורכת 400W לא תקח ספק כח של 800W ,ואם המערכת שלך צורכת 700W לא תקח ספק של 1200W ,זה פשוט לא משתלם ומיותר .

פורסם

פותח התראד - הנושא שייך לפורום ספקים ומארזים, שם כבר פתחת תראד. דיונים כפולים אסורים!

:locked:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים