עבור לתוכן

מפרט למחשב גיימינג, תקציב לא לגמרי מוגדר.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אשמח אם תעזרו לי בבניית מפרט. המחשב הנוכחי שלי עוד מעט סוגר 6 שנים, וכבר מתחיל לקרטע לאיטו... קריסות נהיו דבר שבשגרה ואני מתמודד איתם בסבלנות, מתחמם יותר מדי, וגם לא מריץ חזק מספיק משחקים חדשים(העיסוק העיקרי שלי..)

1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגדר, התקציב מגיע מההורים(הא, ילד שמנת שכמותי.) ולא הגדרנו איזה שהוא גבול. רק לא בהגזמה - אין צורך לשלם 9000 שקל על מחשב שיוכל להריץ לי 500 עותקים של קרייסיס 60.(לא הגזמתי בכלל)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חיסכון זה תמיד טוב, אבל לא על חשבון ביצועים.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים, מוזיקה(כתיבה בעיקר, לא שמיעה), סרטים פה ושם.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). GUITAR PRO 6 שימוש כבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ARMA II, BF3, BORDERLANDS 2, PROTOTYPE2, COD MW3\BO\BO2, אולי ARMA3, וכו'. משחקים חדשים ודי כבדים... מריץ גם GARRY'S MOD לפעמים שזה משחק שדורש לא מעט כוח עיבוד מהמחשב(אבל אני בספק אם הוא כבד לו יותר מהאחרים)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280*1024

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

,

, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך, הציוד ההיקיפי שלי לגיטימי לגמרי. אולי מסך חדש יכול להיות טוב אבל זה בגדר בונוס ולא קריטי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מתאמי רשת למיניהם שיעלו לי יותר כסף.. יש לי מתאם שמתחבר בUSB וזה מספיק טוב בשבילי.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5. כמה שיותר שקט יותר טוב אבל שוב, אני לא רוצה להגזים בהוצאות על משהו שאפשר לחיות בלעדיו(סה"כ למעט מקרים מאוד מאוד נקודתיים, המחשב לא ידלוק כשאני לא משתמש בו וכשאני משתמש אני עם אוזניות וכל עוד אין לו סאונד של מטוס אני אוכל לשרוד.

6. האם מתוכנן

(

)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא נראלי שאהיה מעוניין להתעסק בזה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 עדיף, אופיס(עד עכשיו אני עם אופן אופיס ואני סובל מכל רגע חח). הרכבה בחנות עדיף אבל זה לא לגמרי קריטי(דוד שלי הוא טכנאי מחשבים, אם הרכבה בחנות הופכת את זה ליקר יותר בצורה ניכרת אפשר גם להשתמש בשירותים שלו)

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני גר באיזור הקריות, אבא שלי עובד בחיפה. גם כרמיאל זה טוב.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3, אפשרות לכונן SSD אבל שוב מחירים וכו', עדיפות לחיבורים קדמיים לאוזניות\USB אבל לא קריטי אם זה בא על חשבון מארז איכותי יותר, צורב, לא ממש מבין בכרטיסי מסך למען האמת אבל מאז ומעולם שמעתי את הדברים הטובים בהקשר לנבידיה.. אם זה לא באמת משנה לצרכים שלי אז גם ATI זה טוב. כונן קשיח של 750G\1T. החדר שלי מאוד חם במהלך היום, גם כשאני מפעיל מזגן(המחשב נמצא מתחת לשולחן ככה שיש מעין מאורה חמה כזו), לכן אני צריך קירור כמה שיותר איכותי(לא מעט פעמים קרס לי כרטיס המסך בזמן משחק בגלל חום).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא חושב. אני מתגייס לצבא עוד 8 חודשים, ואמנם אשתמש במחשב הרבה גם כחייל, אבל אני לא מאמין שיהיה לי זמן וכוח להיכנס לשידרוגים וכו'.

אני חושב שזה הכל. ממש תודה למי שיעזור לי! אם חסר לי מידע או אתם רוצים להשלים לי מידע לגבי דברים שביקשתי ואין להם חשיבות\דברים שלא ביקשתי ויש להם חשיבות, אני ממש אשמח.

תודה!

פורסם

זה יהיה בגבולות ההגיון מבחינת יחס עלות / תועלת:

Intel Ivy Bridge Core i5 1155 6MB 3.1Ghz Tray

ASROCK B75M

8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz

Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata3

Sandisk SSD Extreme 120GB 550/510

HD 7850 2GB GDDR5 256Bit

צורב LG SATA x 24 Black

Cooler Master K350 / NZXT SOURCE 210 ELITE / ENERMAX OSTROG

Enermax/ARCTIC PWM 120mm : 500-1500rpm 8dbA

מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Evo

Enermax NAXN TomaHawk II 450W

הרכבת מחשב כולל בדיקות

מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A05 VGA+DVI 23" IPS Panel

סה"כ מחיר כ5800 ש"ח.

אפשר לעלות עוד ברמת הביצועים במשחקים עם 7950 או GTX670 אבל כמובן שיש כבר פגיעה ביחס העלות / תועלת. אפשר לחסוך כמה שקלים אם כניסת USB3 קדמית לא הכרחית.

פורסם

שכחת לכלול מערכת הפעלה.

חוץ מזה, התקציב מאפשר ואם אתה חושב שתנצל את שטח האכסון, כדאי לקחת כונן של 2TB בעבור תוספת קטנה.

פורסם
  • מחבר

אחלה חברים, תודה. רק עוד כמה שאלות

כמה תעלה התוספת של ווינדוס 7+אופיס? וכמה יעלה להפוך את זה ל2TB?

ועל איזה חנות\סוחר\ספק אנחנו מדברים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים