עבור לתוכן

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הצעה למפרט שקיבלתי

Featured Replies

פורסם

היי חברים :-)

אני מתכנן לקנות מחשב חדש, רוב השימוש זה אינטרנט + מידי פעם למשחקים.

ישנה חנות שכונתית אצלנו שאני מאד אוהב ויש לי ניסיון טוב איתה, כך שאני מעדיף לקנות מהם.

להלן המפרט למחשב שאני שוקל לקנות:

מעבד: Intel Core i7 -2600 3.4Ghz 8MB

לוח אם: Intel DP67BA 4*DDR3

זיכרון: 8GB DDR3 1333 Kingston - שני סטיקים של 4 ג'יגה

הארדיסק: 1TB SATA3 WB Black

כרטיס מסך: Geforce GTX560Ti 1024MB

כונן LG DVD

מארז ATX MIDI 500W

סך הכל 5200 ש"ח.

מה דעתכם? מכיוון שאני מעדיף לקנות מהחנות, חשוב לי לקבל את דעתכם האם המחשב יתאים למשחקים החדשים+המחיר הגיוני (פחות בעניין של הצעות אחרות כרגע..)

תודה!

פורסם

מעבר לכמה בחירות תמוהות למדי במפרט עצמו (מבחינת עלות\תועלת של הרכיבים), המחיר הכולל שערורייתי. אלא אם המארז והספק שכלולים במפרט שווים יחדיו 1000 שקל, המחיר מטורף למדי - מה גם שאם במפרט באמת מציעים לך "מארז ATX MIDI 500W", רוב הסיכויים שמדובר במארז זבל וספק זבל, שלא רק שאינו שווה גם 150 שקל אלא שהוא יתקשה מאוד להחזיק מערכת כזו באופן תקין לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

מעבר לכמה בחירות תמוהות למדי במפרט עצמו (מבחינת עלות\תועלת של הרכיבים), המחיר הכולל שערורייתי. אלא אם המארז והספק שכלולים במפרט שווים יחדיו 1000 שקל, המחיר מטורף למדי - מה גם שאם במפרט באמת מציעים לך "מארז ATX MIDI 500W", רוב הסיכויים שמדובר במארז זבל וספק זבל, שלא רק שאינו שווה גם 150 שקל אלא שהוא יתקשה מאוד להחזיק מערכת כזו באופן תקין לאורך זמן.

תודה רבה לך על התגובה!

כמה לדעתך אמור לעלות מחשב כזה? לפי מה שהבנתי, מה שמייקר משמעותית את המחיר זה כרטיס המסך...

פורסם

ללא מארז וספק, המפרט שהצעת בדיוק עולה כ-4200-4300 שקל בחנויות מוכרות אחרות. ספק ברמה סבירה יעלה כ300 שקל, מארז בסיסי אבל איכותי יעלה כ200. עדיין מדובר בחתיכת הפרש מהמחיר ההזוי שקיבלת.

מעבר לכך, הבחירות התמוהות כוללות:

1. דיסק קשיח - בקשיחים מכאניים (שאינם SSD) אין חשיבות לSATA2\SATA3, ולמשתמש הביתי באמת שאין סיבה להעדיף קשיח של 700 שקל על פני קשיח של 500 שקל באותה מהירות ונפח.

2. מעבד - למה לך מעבד כזה? לשימושים רגילים, לרבות משחקים, לא תרגיש הבדל בינו לבין I5 בסיסיים יותר, הן מהסדרה הנוכחית והן מהסדרה הקודמת (להזכירך, גם ה2600 הוא כבר טכנית "דוק קודם" היום), שעולים 300-500 שקל פחות.

3. כרטיס מסך - מעבר לשאלת הכדאיות של הרכישה הזו באופן כללי אם אתה "משחק מדי פעם", כדבריך, שאלת הכדאיות של הכרטיס המסויים הזה תלויה במחיר כפי שהוצע לך. בכ1150 שקל הוא משתלם למדי (אם כי ניתן לטעון שהHD6950 עדיף במקצת ברמת המחיר הזו), ב1350 כבר הייתי לוקח HD7850.

פורסם
  • מחבר

ללא מארז וספק, המפרט שהצעת בדיוק עולה כ-4200-4300 שקל בחנויות מוכרות אחרות. ספק ברמה סבירה יעלה כ300 שקל, מארז בסיסי אבל איכותי יעלה כ200. עדיין מדובר בחתיכת הפרש מהמחיר ההזוי שקיבלת.

מעבר לכך, הבחירות התמוהות כוללות:

1. דיסק קשיח - בקשיחים מכאניים (שאינם SSD) אין חשיבות לSATA2\SATA3, ולמשתמש הביתי באמת שאין סיבה להעדיף קשיח של 700 שקל על פני קשיח של 500 שקל באותה מהירות ונפח.

2. מעבד - למה לך מעבד כזה? לשימושים רגילים, לרבות משחקים, לא תרגיש הבדל בינו לבין I5 בסיסיים יותר, הן מהסדרה הנוכחית והן מהסדרה הקודמת (להזכירך, גם ה2600 הוא כבר טכנית "דוק קודם" היום), שעולים 300-500 שקל פחות.

3. כרטיס מסך - מעבר לשאלת הכדאיות של הרכישה הזו באופן כללי אם אתה "משחק מדי פעם", כדבריך, שאלת הכדאיות של הכרטיס המסויים הזה תלויה במחיר כפי שהוצע לך. בכ1150 שקל הוא משתלם למדי (אם כי ניתן לטעון שהHD6950 עדיף במקצת ברמת המחיר הזו), ב1350 כבר הייתי לוקח HD7850.

היי vic07 ושוב תודה :)

1. לגבי ה HD - קיבלתי. אבדוק את זה.

2. לגבי המעבד - אני מעדיף לקנות מחשב ש"יחזיק" אותי להרבה זמן (בד"כ מחליף מחשב כל 5 שנים בערך), כך שאני מעדיף ללכת על המקסימום שאני יכול בגבולות התקציב.. וזו הסיבה שלא הלכתי על ה i5.

3. לגבי כרטיס המסך - הוא מוצע לי בסביבות ה 1300 ש"ח...

אז ככה, דיברתי עם החנות, ושאלתי מה אפשר לעשות לגבי המחיר -

הוצע לי אותו מפרט בדיוק, מלבד מארז אחר עם ספק חזק יותר (600W, שאגב, מסתבר שנרשם 500W בטעות)

במחיר סופי של 4900 ש"ח.

מה דעתך? לפי מה שרשמת למעלה, שמפרט כזה שווה 4300 ללא מארז וספק, ניתן להניח ש4900 ש"ח זה אכן מחיר נורמלי וסביר?

וכמו שאמרתי.. מטעמי נוחות וניסיון טוב, אני אעדיף לרכוש מהחנות הספציפית הזו.

תודה רבה רבה :-)

פורסם

אני בכל מקרה מציע שתחכה לחוות דעת נוספות. בינתיים, עוד כמה דברים:

1. בעוד שיש הגיון בדבריך לגבי המעבד מבחינת "תוחלת החיים" שלו, לדעתי עמדתך לא תופסת כאשר משווים, נניח, I7 2600 לI5 3550 הזול ממנו די משמעותית. היתרונות של הI7 טמונים בעיקר בפעולות קידוד\דחיסת קבצים וכיו"ב. בעריכת מסמכים למשל, או במשחקים, אין שום הבדל מעשי בין השניים. לפעולות יומיומיות אחרות, כמו פיענוח וידאו, הI5 המאוחר יותר לעיתים אפילו עדיף עקב הבדלי ארכיטקטורה.

2. לגבי כרטיס המסך - במחיר הזה לא הייתי לוקח את הכרטיס הזה.

3. חשוב שתפרט (ובעיקר, חשוב שהחנות תפרט) אילו מארז וספק בדיוק מוצעים לך. אין איכותו (ושוויו) של ספק 600W אחד בהכרח שווה לזה של ספק אחר. למעשה, גם ההספק בפועל עשוי להשתנות משמעותית מספק לספק. לגבי מארזים, זה בעיקר עניין של טעם, אבל גם פה יש ויש מבחינת איכות, ומן הסתם כרגע אין לי אפשרות להגיד כלום כי אין לי מושג מה הציעו לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים