עבור לתוכן

דרוש מפרט לנייח שקט למשחקים עד 5000 ש"ח + חווד על מפרט שהציע לי "מומחה לחומרה"

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

נתקלתי בפורום הנהדר הזה היום לראשונה,

נראה מה תמליצו..

ולשאלות הסטנדרטיות.

1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 5000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל את כולו (בשביל מה אני עובד כל כך קשה ?)

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ200 ש"ח

2. מה שימושי המחשב ? משחקים, שרת פיתוח SQL ולעיתים כשרת VM

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

SQL SERVER 2008\2012 - כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . prototype 2, assassins creed 3, black ops, battlefield 3

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב. כרגע 1280 על 1024. נחשוב שוב אחרי שנקנה מסך חדש

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל הניתן : )

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

רמקולים קטנים באיכות בינונית

מסך בגודל 23 אינץ

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6- עדיפות למכונה שקטה אבל העיקר הם הביצועים.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא, יש לי WIN7 64 ULT וארצה הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. רשתות גדולות בעיקר KSP, אייבורי, באג איזור השרון

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

- אני אשמח למארז TOOLLESS, אבל לא חובה.

- מפרט שיאפשר ביצועי OS מייטבים (קראתי שהתקנת הOS על SSD משפרת את ביצועי WIN בצורה משמעותית, מה דעתכם?)

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא משדרג. קונה חדש כל מספר שנים.

הומלץ לי על המפרט הבא על ידי מוכרן בחנות שהגדיר את עצמו כ"מומחה לחומרה וOC"...

-אני תהיתי בפניו אם לקנות את לוח האם של GIGABYTE Z77MX-D3H S1155 ןהוא אמר לי שבמפרט הזה אין שום הבדל ביניהם..

-שאלתי אותו אם עדיף כרטיס מסך מסדרת GT640 OC עם 2 GB זכרון או Gigabyte GTX550 עם אחד. הוא טען שלרוב עדיף יותר זכרון.

-שאלתי על הבדלים בין ה Intel Core i5 3450 3.1Ghz s1155 6MB וה i5 3550 3.3ghz s1155 6mb והוא טען שעבורי אין.

-הוא אסר עלי לקנות את הHDD של WD מסדרת הBLUE וטען שההבדל במהירות קריאה מהדיסק מסדרת הBLACK הוא משמעותי..

-הוא טען שאין הבדלים משמעותיים בין ספקי הכוח שיש להם בחנות העיקר שאבחר באחד מעל 600W

מה דעתכם על הבחור שלנו ?

[table][tr][td]

[/td][/tr][tr][td]23958[/td][td]מעבד אינטל[/td][td]Intel Core i5 3450 3.1Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray [/td][td]1[/td][/tr][tr][td]20100[/td][td]מאוורר למעבד[/td][td]Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only)[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]23876[/td][td]לוחות אם למעבדי אינטל[/td][td]Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]22409[/td][td]זכרונות[/td][td]Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Black LP Edition CL9-9-9-24[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]23395[/td][td]כרטיסי מסך[/td][td]Gigabyte GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]19771[/td][td]דיסקים קשיחים[/td][td]Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]24566[/td][td]כונני SSD[/td][td]Transcend SSD720 2.5'' 64GB SSD SATA III Retail[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]17533[/td][td]צורבי DVD[/td][td]Samsung SH-S223B / SH-222AB / SH-222BB DVD±RW x22 Black SATA[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]כרטיסי קול[/td][td]On Board 5.1 Channel Audio[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]ציוד רשתות[/td][td]On Board 10/100/1000[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]24593[/td][td]ספקי כוח[/td][td]Thermaltake Litepower 650W Active PFC 12cm Fan (Retail)[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]24234[/td][td]מארזים[/td][td]Sharkoon T28 Black / Blue ATX Case (No PSU)[/td][td]1[/td][/tr][/table]

תודה מראש על העזרה !!

פורסם

ראשית- שלום וברוך הבא לפורום.

לגבי כל הדברים שהוא אמר לך:

-אני תהיתי בפניו אם לקנות את לוח האם של GIGABYTE Z77MX-D3H S1155 ןהוא אמר לי שבמפרט הזה אין שום הבדל ביניהם..

-שאלתי אותו אם עדיף כרטיס מסך מסדרת GT640 OC עם 2 GB זכרון או Gigabyte GTX550 עם אחד. הוא טען שלרוב עדיף יותר זכרון.

-שאלתי על הבדלים בין ה Intel Core i5 3450 3.1Ghz s1155 6MB וה i5 3550 3.3ghz s1155 6mb והוא טען שעבורי אין.

-הוא אסר עלי לקנות את הHDD של WD מסדרת הBLUE וטען שההבדל במהירות קריאה מהדיסק מסדרת הBLACK הוא משמעותי..

-הוא טען שאין הבדלים משמעותיים בין ספקי הכוח שיש להם בחנות העיקר שאבחר באחד מעל 600W

- אני פחות ממליץ על ה-Z77MX-D3H שכן הוא אומנם מעט זול יותר, אך הוא נותן תמורה מעטה יותר. אם ברצונך ללכת על לוח-אם זול יותר, יש את -B75M-D3H אשר לרוב עולה סביב ה-370 ש"ח ונותן אחלה תמורה ביחס למחירו.

- כמות זיכרון גבוהה בכרטיס מסך נותנת אפשרות לשחק בצורה חלקה יותר על רזולוציות גבוהות (מה שהמסך שלך לא נותן) ולשים במשחק טקסטורות רבות וגם הן- ברזולוציה גבוהה יותר, אך לרוב הכרטיס עצמו (הליבה) יגביל את ביצועי המשחק לפני הזיכרון, אחד כמה וכמה אם מדובר על GT640/GTX550 שכו 1GB בהחלט יספיק לגיימינג. בכללי- איני חושב שאף אחד מהכרטיסים הנ"ל משתלם.

- ההפרש בין המעבדים קטן, וכך גם הפרש המחירים. לרוב אין הבדל ביניהם, אך אם תריץ מספר VMים ו/או תוכנות כבדות במיוחד- יכול להיות שההפרש הזה יהיה מעט מורגש.

- הוא אסר עליך לקנות את ה-BLUE? אומנם יש הפרשי ביצועים בינו לבין ה-BLACK, אבל ה-BLACK יקר יותר ורועש יותר. עדיף לדעתי להשקיע את הפרש המחירים בכונן SSD בנפח של 128GB, שכן לרוב משתלם ומהיר יותר מהגרסאות בעלי נפח נמוך יותר.

- עבורך מפרט כמו שלך, גם ספק של 500W איכותי יהיה מעל ומעבר. אני בד"כ ממליץ לבחור ספק חלש יותר אך איכותי, מאשר חזק ולא איכותי, שכן שניהם יספיקו עבור המערכת שלך, ובספקים איכותיים לרוב תחסוך כסף על הדרך (תקן נצילות גבוה) וכמובן הסיכוי לתקלה באחד מרכיבי המחשב שלך קטן משמעותית.

אז מה מפריע לי במפרט הזה:

- זיכרונות ככל הנראה יש זולים יותר (אין הבדל בביצועים, מדובר בעיקר על מותג וצלעות קירור שאתה ממילא לא צריך).

- כרטיס המסך לרוב לא משתלם, תלוי במחיר.

- הכונן הקשיח בגלל הסיבה שציינתי אותה מקודם, כנ"ל לגבי כונן ה-SSD.

- יש ספקי כח איכותיים יותר ומארזים שקטים יותר.

כעיקרון בניתי מפרט מתאים מ-KSP, אך אני צריך לדעת כמה דברים לפני שאני משלים אותו:

- הרזולוציה של המסך שלך נמוכה, לכן אין צורך בכרטיס מסך חזק. האם תרצה להכניס כרטיס מסך סביר שיריץ לך את המשחקים הנ"ל בצורה טובה, או כבר להכניס כרטיס מסך חזק יותר שיריץ את המשחקים על הגדרות גרפיות גבוהות מאוד כאשר תרכוש מסך עם רזולוציה גבוהה יותר?

- מתי מתוכננת הקניה של המסך?

- כעיקרון עבור מערכת המריצה מספר VMים, בעיקר של שרתים, יהיה עדיף לשים מעבד עם תמיכה ב-HT (הדמיה לליבות נוספות) כמו מסדרה i7. אבל, מדובר על הפרשי מחירים של כמה מאות שקלים לא בטוח שזה ישתלם עבורך, גם בגלל העובדה שזה גוזל לך את כל התקציב ואולי גם משאר החומרה (כמו כרטיס מסך, כונן SSD וכדומה). פרט יותר בנושא בבקשה.

- המפרט שבניתי לך יצא לא ממש זול/לא משתלם עקב החומרה שיש בחנות. אתה רוצה שאנסה לבנות מחנויות איכותיות אחרות אשר כולל אפשרות משלוח? יכול להיות שתוכל לחסוך מאות שקלים.

- ע"מ לסבר את האוזן- מה מחיר המפרט שהוצע לך?

פורסם
  • מחבר

לגבי כל הדברים שהוא אמר לך:

- אני פחות ממליץ על ה-Z77MX-D3H שכן הוא אומנם מעט זול יותר, אך הוא נותן תמורה מעטה יותר. אם ברצונך ללכת על לוח-אם זול יותר, יש את -B75M-D3H אשר לרוב עולה סביב ה-370 ש"ח ונותן אחלה תמורה ביחס למחירו.

אין לי העדפות מיוחדות בנוגע למחיר של הלוח. קראתי שעדיף דווקא להשקיע בלוח אם על מנת למקסם את התועלת משאר החלקים, אז לא מפריע לי להשקיע שם את הכסף ,אם צריך.

- כמות זיכרון גבוהה בכרטיס מסך נותנת אפשרות לשחק בצורה חלקה יותר על רזולוציות גבוהות (מה שהמסך שלך לא נותן) ולשים במשחק טקסטורות רבות וגם הן- ברזולוציה גבוהה יותר, אך לרוב הכרטיס עצמו (הליבה) יגביל את ביצועי המשחק לפני הזיכרון, אחד כמה וכמה אם מדובר על GT640/GTX550 שכו 1GB בהחלט יספיק לגיימינג. בכללי- איני חושב שאף אחד מהכרטיסים הנ"ל משתלם.

סביר להניח שעם מסך חדש יגיעו רזלוציות יותר גבוהות ואני תמיד ארצה להריץ את המשחק על הSETTING הגבוה ביותר.

- ההפרש בין המעבדים קטן, וכך גם הפרש המחירים. לרוב אין הבדל ביניהם, אך אם תריץ מספר VMים ו/או תוכנות כבדות במיוחד- יכול להיות שההפרש הזה יהיה מעט מורגש.

בשימוש שלי, לא צפוי עומס שיציק לארבע ליבות.

- הוא אסר עליך לקנות את ה-BLUE? אומנם יש הפרשי ביצועים בינו לבין ה-BLACK, אבל ה-BLACK יקר יותר ורועש יותר. עדיף לדעתי להשקיע את הפרש המחירים בכונן SSD בנפח של 128GB, שכן לרוב משתלם ומהיר יותר מהגרסאות בעלי נפח נמוך יותר.

מסכים לגבי הBLUE.

לגבי הSSD, הסיבה שבחרתי ב60GB היא בגלל שאני מתכנן לשים עליו רק את הOS (גג 30 GB) והמשחק שאותו אני משחק באותה תקופה. פשוט אין לי צורך ביותר נפח.

השאר ישב במחסן (הWD BLUE). לגבי המהירות, בתור אחד שעבד עד היום רק עם HD מגנטיים נראה לי שכל SSD שיש היום בשוק יגרום בעיני לשיפור מטורף בביצועים. מה דעתך ?

- עבורך מפרט כמו שלך, גם ספק של 500W איכותי יהיה מעל ומעבר. אני בד"כ ממליץ לבחור ספק חלש יותר אך איכותי, מאשר חזק ולא איכותי, שכן שניהם יספיקו עבור המערכת שלך, ובספקים איכותיים לרוב תחסוך כסף על הדרך (תקן נצילות גבוה) וכמובן הסיכוי לתקלה באחד מרכיבי המחשב שלך קטן משמעותית.

סליחה, שכחתי לציין, אני אוסיף למפרט אחרי הקניה צורב ישן ו HDD BLUE WD BLUE 500GB SATA2 מהמחשב הישן. אם זה משנה בכלל.

אז מה מפריע לי במפרט הזה:

- זיכרונות ככל הנראה יש זולים יותר (אין הבדל בביצועים, מדובר בעיקר על מותג וצלעות קירור שאתה ממילא לא צריך).

- כרטיס המסך לרוב לא משתלם, תלוי במחיר.

- הכונן הקשיח בגלל הסיבה שציינתי אותה מקודם, כנ"ל לגבי כונן ה-SSD.

- יש ספקי כח איכותיים יותר ומארזים שקטים יותר. נשמע טוב.

כעיקרון בניתי מפרט מתאים מ-KSP, אך אני צריך לדעת כמה דברים לפני שאני משלים אותו:

- הרזולוציה של המסך שלך נמוכה, לכן אין צורך בכרטיס מסך חזק. האם תרצה להכניס כרטיס מסך סביר שיריץ לך את המשחקים הנ"ל בצורה טובה, או כבר להכניס כרטיס מסך חזק יותר שיריץ את המשחקים על הגדרות גרפיות גבוהות מאוד כאשר תרכוש מסך עם רזולוציה גבוהה יותר?

כמו שרשמתי מקודם, שעם מסך חדש יגיעו רזלוציות יותר גבוהות ואני תמיד ארצה להריץ את המשחק על הSETTING הגבוה ביותר.

- מתי מתוכננת הקניה של המסך?

כנראה עם המחשב. התכנון הוא בשבוע הקרוב.

- כעיקרון עבור מערכת המריצה מספר VMים, בעיקר של שרתים, יהיה עדיף לשים מעבד עם תמיכה ב-HT (הדמיה לליבות נוספות) כמו מסדרה i7. אבל, מדובר על הפרשי מחירים של כמה מאות שקלים לא בטוח שזה ישתלם עבורך, גם בגלל העובדה שזה גוזל לך את כל התקציב ואולי גם משאר החומרה (כמו כרטיס מסך, כונן SSD וכדומה). פרט יותר בנושא בבקשה.

בשימוש שלי, ה CORE2 DUO E4500 שלי מעולם לא עבד קשה מדי. גג אחד או שני VM'S ושאר התוכנות שלי לא צורכות הרבה CPU.

אני רק תוהה אם משחקים יצרכו הרבה CPU או שרב העבודה בכרטיס המסך ?

- המפרט שבניתי לך יצא לא ממש זול/לא משתלם עקב החומרה שיש בחנות. אתה רוצה שאנסה לבנות מחנויות איכותיות אחרות אשר כולל אפשרות משלוח? יכול להיות שתוכל לחסוך מאות שקלים.

בשמחה רבה, לא צריך משלוחה, אני מהלקוחות שמגיעים לאסוף.

הנקודה היחידה החשובה לי האחריות של המקום.

בפעמיים שהתקלקל לי חלק באחריות, היה מאוד נחמד להגיע לרשת מוכרת, לתת את המחשב לבדיקה ולקבל אותו מתוקן ללא עלות.

קרה לי פעם אחת בKSP עם לוח אם ופעם אחרת באייבורי עם הרד דיסק.

- ע"מ לסבר את האוזן- מה מחיר המפרט שהוצע לך?

4442 ש"ח באתר של KSP.

4150 ש"ח אחרי הנחת מזומן והנחה על ידי המוכר בחנות.

ההצעה היתה ברשת KSP.

וכמובן, תודה על ההשקעה : )

פורסם

כעיקרון הנה אפשרות למפרט אפשרי.

המפרט כולל:

- מעבד משתלם יותר עם קירור משופר.

- אותו לוח-אם איכותי ואותה כמות זיכרון ראם בתדר זהה.

- מארז איכותי יותר- שים לב שהוא בצבע לבן. אם אתה רוצה אחד שחור- תגיד ונבחר לך אחד אחר.

- ספק כח- איכותי הרבה יותר ממה שהוצע לך, עם תקן נצילות גבוהה ושקט מאוד.

- כונן טרה סטנדרטי ביחד עם כונן SSD בנפח של 128GB. שמתי לך את הנפח הזה ולא נפח נמוך יותר כי אומנם 60 ג'יגה מספיק למערכת ההפעלה, אך אתה תרצה להתקין עוד תוכנות עיקריים שם ע"מ לקבל בהן אקסטרה ביצועי קריאה/כתיבה וגישה, מעבר לעובדה שנפחים נמוכים יותר לרוב משתלמים פחות. כעיקרון, כונן SSD יתן בוסט לעליה של מערכת ההפעלה שלך ולתוכנות המותקנות שם. אתה בכיף יכול לוותר על הכונן הזה ולשים אחד בעתיד כאשר המחיר ירדו (יורדים כל הזמן).

- כרטיס מסך חזק הרבה יותר מ-GTX550- אין מה להשוות. יריץ לך כל משחק על הגדרות גרפיות גבוהות מאוד, מיועד בעיקר להרצה של מסכי FHD. לכן שים לב! אם אתה לא תחליף מסך בזמן הקרוב, עדיף לך כבר לקחת כרטיס מסך חלש יותר. יש לך את זה שיספיק עבור רזולוציית המסך שלך מעל ומעבר. אם אתה יורד לכרטיס הזה (GTX560) עלות המפרט תהיה סביב ה-3300-3400 לפני הנחת מזומן.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪894

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪553

מארז:

CoolerMaster 690 II Advanced White + Seasonic 620W S12II-620 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪675

זיכרון:

8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE

כמות: 1 - מחיר: ₪271

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata 3 Caviar Blue

כמות: 1 - מחיר: ₪489

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪625

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1249

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4980

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4881 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/2ya5nmjl[/url

פורסם

כמה הערות:

1. קניה ברשתות שציינת כמעט תמיד יוצאת לא משתלמת.

2. ממליץ לך בחום להוסיף את המסך ובתקציב שלו למפרט כדי שנוכל לאזן ביניהם.

3. לפי מה שציינת לגבי המעבד, אפשר בהחלט לחסוך כאן ואפילו I3 יספיק מעל ומעבר אם אתה לא רוצה יכולת OC.

4. רמת שקט של 6/10 זה ממש לא שקט.

5. בניגוד לדעה הרווחת, לדעתי ההשקעה ב-SSD פה מיותרת כמעט לחלוטין - הסברתי 1000 פעם למה. עשה חיפוש.

אם בכל שאר חלקי המפרט לא עשית פשרות ואתה נחוש לשרוף את כל הכסף - קח SSD של 128G לפחות.

6. אלא אם אתה עושה OC רציני ו/או זקוק לחיבורים מיוחדים, השקעה על לוח אם היא זניחה וחסרת משמעות.

פורסם

מפרט שקט, איכותי וחזק + OC ומסך איכותי:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪947

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1065

לוח אם:

[..] ASROCK Z77 PRO3 ₪601

זיכרון:

[..] TRANSCEND 8GB (4GBX2) DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪219

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ! ₪1308

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪97

מארז:

[..] ANTEC SONATA PROTO w/o PSU ₪370

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W - BULK - זמין במלאי ₪287

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪128

קרור למארז:

[..] SCYTHE SLIP STREAM 120mm 1200rpm ₪50

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB - זמין במלאי ₪667

דיסק קשיח 2:

SEAGATE 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪454

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 5,500 ש"ח ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6177

לדעתי אפשר בשקט ובקלות ללכת על I3 עם לוח H75 זול, קירור סטוק ובלי SSD ולחסוך כאן כ~1400 ש"ח ועדיין לקבל מפרט הרבה מעבר לדרוש לך. SSD תמיד תוכל להוסיף בהמשך אם ממש יהיה צורך והמחירים שלהם יורדים כל הזמן.

בשימוש שלי, ה CORE2 DUO E4500 שלי מעולם לא עבד קשה מדי. גג אחד או שני VM'S ושאר התוכנות שלי לא צורכות הרבה CPU.

אני רק תוהה אם משחקים יצרכו הרבה CPU או שרב העבודה בכרטיס המסך ?

לפי זה, כפי שציינתי קודם, לקחת I5 ועוד עם OC זו הפרזה מיותרת.

YairZ מצא פשרה ונתן לך I5 ללא יכולת OC שמוזיל מעט ונותן פיתרון ארוך טווח בין ה-I3 עם 2 ליבות ו-4 ת'רדים לבין I5-2500K עם לוח Z77 שמאפשר לך OC.

פורסם
  • מחבר

אוקי, לקחתי לתשומת ליבי את ההערות.

אני אחפש את הפוסטים שלך על הSSD.

פורסם

ניתן לחסוך כאן המון כסף. כאמור, SSD לא בהכרח הכרחי - צריך לדעת כמה גישות לדיסק יש (בכל זאת, בסיסי נתונים ב-SQL)

ניתן לקחת ספק זול יותר, לוח איכותי, מפוצ'ר וזול וכמו שאמרת - אין צורך בהמון כח עיבוד ולכן OC מיותר.

בכל זאת מפרט עם מסך ורמקולים:

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪918

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

Gigabyte GA-B75-D3V

כמות: 1 - מחיר: ₪420

מארז:

Gigabyte GZ-G1 Black MidiTower ATX 2x 120 + 1x 80 MM FAN

כמות: 1 - מחיר: ₪213

ספק כוח:

SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪273

זיכרון:

Infinity 4GB DDR3 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪125

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪446

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪625

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1249

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

רמקולים:

MicroLab M-119 2.1 Black 13W RMS

כמות: 1 - מחיר: ₪156

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪831

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5605

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5493 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/h7gqx419

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

תודה לכולכם על העצות והתובנות,

חסכתי על הלוח אם והRAM כמו שהמלצתם והשקעתי את הכסף במארז יותר שקט וכרטיס מסך יותר חזק.

המחשב שקט להפליא,

קניית הSSD והתקנת הWIN עליו היתה החלטה מעולה,

ההבדלים בין התקנת הOS על הHDD או על הSSD הוא אדיר, זמני הקריאה ותגובה של הוינדוס על הSSD (וזמני עליה וכיבוי) הם בערך רבע מההרד דיסק החדש ובערך 20 אחוז יותר מהיר מSMART RESPONSE. (ועוד נשאר מקום להתקין שלושה משחקים שנהנים מהSSD)

תענוג.

עד עכשיו כל משחק שהתקנתי רץ על הגדרות מקסימליות בצורה חלקה, (רזולוציה 1920X1080)

ושני הVMים שעובדים ברקע לא מדגדגים את הI5 3550 וה8 RAM.

התלונה היחידה עד עכשיו היא שהתקינו לי בחנות את הCD בצורה רופפת וכל פעם שהכנסתי דיסק היה רעש איום מהרעידות.

פרקתי, הדבקתי ארבע פסים של סיליקון על התושבות של הCD והשקט חזר לבית.

תודה רבה לכולכם :xyxthumbs:

קניתי את המחשב בKSP ב4950 ש"ח

[table][tr][td]מעבד אינטל[/td][td]Intel Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][tr][td]מאוורר למעבד[/td][td]Scythe Katana 4 CPU Cooler[/td][/tr][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל[/td][td]לוח אם Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI[/td][/tr][tr][td]זכרונות[/td][td]זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 [/td][/tr][tr][td]כרטיסי מסך[/td][td]כרטיס מסך Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E[/td][/tr][tr][td]דיסקים קשיחים[/td][td]Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX[/td][/tr][tr][td]כונני SSD[/td][td]Transcend SSD720 2.5 Inch 64GB SSD SATA III TS64GSSD720[/td][/tr][tr][td]צורבי DVD[/td][td]צורב פנימי Sony Optiarc AD-7280S DVD±RW x24 Black Sata[/td][/tr][tr][td]מארזים[/td][td]מארז כולל ספק Antec Sonata IV Quiet Mid Tower Case with 620W PSU[/td][/tr][/table]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים