פורסם 2012 באוגוסט 213 שנים שלום לכולם,לאחרונה החלטתי לקנות מחשב חדש שישמש לצרכים שלי מכיוון שהנוכחי שלי איתי כבר זמן רב, ואין ספק - הגיע הזמן לתרום אותו.המחשב סה"כ לשימוש כללי אך יש נקודות ספצפיות שחובה לציין.1. אני מתעסק באבטחת מידע באופן כמעט יום-יומי. זאת אומרת הרצה של מספר מכונות וירטואליות, תוכנות סריקה וניטור שונות,כמו כן תיכנות ועבודה בסביבות Visual Studio וכד'.2. אני רוצה מחשב שיוכל להריץ משחקים חדשים בצורה טובה (לא צריך להיסחף, איני גיימר משוגע לדבר - אך בהחלט משחק)כמו כן משתמש באופן תדיר יחסית בפוטושופ.המפרט שהרכבתי, ועליו ארצה חוות דעת (מובן לי שהידע שלכם גדול בהרבה משלי, ועל כן אני זקוק לעזרתכם):מעבד: Intel 2500 Quad Core i5 boxמחיר: 845 ש"ח.CoolMaster Hyper TX3מחיר: 103 ש"חGigabyte GA-H77M-D3Hמחיר: 474 ש"חKingston 4GB DDR-3 1600Mhz HyperX - כפול 2, כלומר סה"כ 8GBמחיר: 241 ש"חWD 1Tb Caviar Green 64MB 7200מחיר: 487 ש"חADATA SSD Premier Pro 2.5" 128GB SATA-3 - עליו תרוץ מערכת ההפעלהמחיר: 526 ש"חLG DVD-RW X24 Sata מחיר: 95 ש"חSapphire Radeon HD6790 1GB DDR5 - אשמח לדעה מיוחדת על כרטיס המסך הזה, מכיוון שאני בדילמות לגביו.מחיר: 620 ש"חSeasonic S1II-620 Active PFCמחיר: 401 ש"חGigabyte LUXO X10 Midi ATX 3x120mm USB3.0מחיר: 258 ש"חMicrosoft Win 7 Home Premium Inf. COA ENG מחיר: 370 ש"ח.-----סה"כ 5,130 ש"חאשמח לתגובות מעמיקות,תודה רבה על זמנכם - זה בהחלט לא מובן מאליו.עריכה:1. מה התקציב המקסימאלי? 5,200 (אחרי מע"מ) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך היכן שניתן כל-עוד ההבדלים הביצועיים מינוריים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן.2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב רב תכליתי עם דגש על האקינג ואבטחת מידע. כלומר הרצת תוכנות כבדות, תיכנות, מספר מכונות וירטואליות. כמו כן משחקים שונים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio - תדיר VMware Workstation - תדיר Adobe Photoshop - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת Assasins Creed COD Battle Field ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?philips brilliance 220cw - המסך הנוכחיגבוהות3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-76. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כן, WINDOWS 78. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.אזור השרון - המרכז.9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שידרוג מאסיבי.תודה שוב
פורסם 2012 באוגוסט 213 שנים יש כמה בעיות עם המפרט, נתחיל עם מענה על השאלון שבסטיקי בצורה מפורטת (בעיקר על אופי השימוש, המסך אליו יחובר, תקציב)
פורסם 2012 באוגוסט 213 שנים הנה מפרט עדיף - מעבד חדש יותר, לוח בגודל מלא (כך שכרטיס המסך לא יחסום חלק מחריצי ה-SATA), כרטיס מסך חזק יותר ומשתלם יותר,SSD מהיר ואמין במיוחד, קשיח מהיר יותר וספק+מארז טובים (הספק שבחרת מאותה סדרה אבל אוברקיל מטורף):מעבד:Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Trayכמות: 1 - מחיר: ₪918קירור למעבד:ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪129לוח אם:Gigabyte GA-B75-D3Vכמות: 1 - מחיר: ₪420מארז:SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 430W - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪455קירור למארז:Raidmax 120mm Retail Quiet Fanכמות: 1 - מחיר: ₪21זיכרון:Infinity 4GB DDR3 1600כמות: 2 - מחיר: ₪115קשיח למחשב שולחני:Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדשכמות: 1 - מחיר: ₪446קשיח למחשב שולחני:Crucial 128G SSD Marvell M4 - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪625כרטיס מסך:Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪1249כונן אופטי:LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Blackכמות: 1 - מחיר: ₪95תוכנות:Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 64 BITכמות: 1 - מחיר: ₪369הרכבה:הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"חכמות: 1 - מחיר: ₪0סה"כ: ₪4957.המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחהמחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4858 ₪ http://www.tms.co.il/preview/spec/4dbmkpsn
פורסם 2012 באוגוסט 213 שנים מחבר תודה רבה, נשמע מעולהרק בעיה אחת שכנראה לא ציינתי את זה למעלה:התקציב, 5200 ש"ח, הוא לאחר מע"מבמידה ונוסיף למפרט שהצעת לי מע"מ הוא עובר בכמה מאות את התקציב המקסימלי.
פורסם 2012 באוגוסט 313 שנים מחבר נהדר,תודה רבה!המשך שבוע טוב.אשמח לתגובות נוספות - עוד דעות תמיד יכולות לעזור.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.