עבור לתוכן

מצב דרסטי דורש אמצעים דרסטיים?!

Featured Replies

פורסם
תושב באר-שבע הצית עצמו בישיבת מועצת העיר. "אין מה לאכול, אין מה לשתות", זעק האיש, כשהלהבות אחזו בבגדיו ובפניו לעיני בני משפחתו. הוא הובהל במצב קשה לביה"ח, עם כוויות בכל חלקי גופו. עד ראייה שניסה לכבותו: "הוא נראה כלפיד בוער, ממש כמו בסרטים"
ynet

עצוב שאנשים מגיעים למצבים קיצוניים כאלו!

פורסם

מזכיר לי את זאתי שקפצה דרך החלון אחרי שנכשלה טסט שלישי

בשניהם זה לא מוצדק

ומעשה ללא היגיון

פורסם
  • מחבר

לי זה מזכיר את זה. מדובר על אישה שקפצה אל מותה מהקומה ה-18 בשל מצוקה כלכלית.

פורסם

התאבדות זה דרך מהירה לסיים את כל הבעיות שלך בחיים.

מה לעשות, שעם המצב הכלכלי היום האופציה הזאת מוצאת יותר ויותר ביטוי בקרב האנשים.

פורסם

כל כך חבל שהגענו למצב כזה שאנשים עם משפחות מתאבדים בגלל מצוקה כלכלית , רעב וכד'.

פורסם

תסלחו לי, שטויות.

תפתחו עיתון ביום שישי ותגלו מאות הצעות עבודה, יום לפני המקרה (אולי אפילו באותו יום, אני לא זוכר) הגיע לראיון בערוץ 2 הומלס לשעבר שהתאמץ ומצא עבודה.

לאנשים פשוט נוח לשבת בבית ולקבל כסף מהממשלה, ה"התאבדויות" האלה הן לא בגלל המצב הכללי, הן בגלל שלממשלה נמאס לממן אוכלי חינם שלא טורחים להזיז את התחת ולהתחיל לעבוד.

פורסם

צודק ! למה הם לא יילכו לעבוד בתור פועלי בניין ? או מנקה רחובות ? כי הם מחשיבים את עצמם יותר מדי ! יש תמיד עבודה למי שבאמת רוצה לעבוד !!!!!!!!!!!!!!!

פורסם
  • מחבר

תסלחו לי, שטויות.

תפתחו עיתון ביום שישי ותגלו מאות הצעות עבודה, יום לפני המקרה (אולי אפילו באותו יום, אני לא זוכר) הגיע לראיון בערוץ 2 הומלס לשעבר שהתאמץ ומצא עבודה.

לאנשים פשוט נוח לשבת בבית ולקבל כסף מהממשלה, ה"התאבדויות" האלה הן לא בגלל המצב הכללי, הן בגלל שלממשלה נמאס לממן אוכלי חינם שלא טורחים להזיז את התחת ולהתחיל לעבוד.

אני לא אוהב שאנשים עושים הכללות. אולי אתה צודק ב-20% מהמקרים. ישנם אנשים שבאמת לא רוצים לעבוד ומעדיפים לשבת בבית ולחיות על חשבון המדינה. מניסיון אישי אני יכול לומר לך שהיום קשה מאוד למצוא עבודה. במיוחד אם אתה אדם משכיל. תסביר לי למה אדם, שלמד 4 שנים באוניברסיטה ויצא מהנדס לא מצליח למצוא עבודה? למה אני שולח קורות חיים לעשרות מקומות עבודה ואף אחד לא טורח אפילו לחזור?

הסיבה היא שאתה נכנס למין "מעגל קסמים": בעלי הבית (בשל העובדה שהם מוצפים במאות ואולי אלפי פניות) מעדיפים רק אנשים עם תנאי קבלה מוגזמים. אתה יכול לראות בעיתון לפעמים שדורשים 10,5 או אפילו 15 שנות ניסיון. זו לפעמים הגזמה!!! עד שלא תתחיל לעבוד, לא תצבור ניסיון ועד שלא תצבור ניסיון לא תתקבל לעבודה.

בקיצור - זה מין מעגל קסמים כזה שקשה לצאת ממנו. אני כתבתי באחד הת'רדים שככל שאתה מלומד יותר קשה לך יותר למצוא עבודה. זה עצוב מאוד. כמעט כל המחזור שלי שסיים השנה הנדסה באוניברסיטת בן גוריון המשיך ישר לתואר שני כי פשוט אין עבודה. אני לא יכול לומר לך שתואר שני מבטיח עבודה מיידית אך המצב מתסכל.

פורסם

אם אתה כל כך רוצה לעבוד, יש כאן באזור הצפון כמה מטעים שבעליהם פשוט מתחננים לעובדים ישראליים במקום הזרים והפלסטינאים.

תעבוד בקטיף? שכר מינימום, אבל עדיין אפשר להתקיים מזה. למה לא? למה שלא תעבוד בזה? למה שחבר שלך לא יעבוד בזה?

אם ישראלים יתחילו להזיז את התחת שלהם לעבוד במקום הפלסטינאים והעבודים הזרים וישלמו מיסים, הממשלה תוכל להתחיל להשקיע במה שצריך ולא במה שחבורת אוכלי חינם רוצה.

למה שבעל תואר ראשון לא יעבוד בניקיון? הוא רוצה לעבוד וזה מה שאפשר כרגע. זה בטח יותר מכובד מלשבת כל היום בבית ולקבל דמי אבטלה או כל מיני קיצבאוות.

אבא שלי משלם 60 אחוז מהמשכורת שלו לממשלה, אמא שלי 50 ואני 30, רוב הכסף הולך לאוכלי חינם שמעדיפים לשבת כל היום בבית ולבכות, אם הממשלה תפסיק עם מדיניות הקיצבאות הטיפשית, יוכלו להתחיל לפתח את הארץ ולהשקיע במה שבאמת צריך.

נ.ב.

מובטל הוא אדם שאין לו אפשרות למצוא עבודה בכלל, לא אדם שלא רוצה לעבוד בעבודה שמציעים לו.

פורסם
  • מחבר

כשאתה תלמד 4 שנים באוניברסיטה בכדי לקבל תואר מהנדס ואז כל מה שיציעו לך זה העבודות שאתה מציע פה נראה איך תגיב. חוץ מזה אני בטח שלא הולך להעתיק את מקום מושבי לקצה השני של הארץ רק בכדי להיות עובד שחור של מגדלי התפוזים. גם הם מצאו פריארים - ערבים ועובדים זרים שמוכנים לעבוד בעבודה הקשה הזו בשביל הגרושים שהם משלמים. כל זאת בשביל שהמגדלים יוכלו להרוויח יותר.

פורסם

נו באמת...מצד אחד אתה אומר שאין עבודה ומצד שני אתה אומר שאתה לא רוצה לעבוד בעבודה שחורה.

בדיוק כמו אותם "מובטלים"...

ואתה רוצה שיעור קטן בכלכלה? אז הנה לך שיעור קטן בכלכלה:

מנהל א' צריך שלושה עובדים בשכר של 5 ש"ח לשעה, למנהל א' הגיעו שישה עובדים כאשר שלושה רוצים שכר של 15 לשעה ושלושה מוכנים להסתפק גם ב2 ש"ח לשעה. העובדים הדורשים 15 ש"ח לשעה, מגיעים להספק של 5 יחידות לשעה והעובדים שמוכנים להסתפק ב2 ש"ח לשעה מגיעים להספק של 20 יחידות בשעה.

העובדים שדורשים 15 ש"ח לשעה ובעלי ההספק הנמוך: ישראלים עצלנים

העבודים שמוכנים להסתפק בשכר רעב ומגיעים להספק גדול פי 4: פלסטינאים ועובדים זרים.

את מי יותר כדאי לו להעסיק?

וזה מצד המעסיק, לא הכנסתי עוד את המדינה ואת העובד עצמו למשוואה. אם מוסיפים גם את זה, העובד שמשלם מיסים לממשלה מקבל אותו חזרה בצורת מפעל. זאת דוגמא קטנה כמובן, תוכל למצוא את ההסברים המלאים בכל ספר כלכלה.

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שפה זה שוק חופשי? טעות בידך. צריך לשלם על עבודות בהתאם לקושי שלהם. קטיף תפוזים לא נראה לי עבודה של שכר מינימום.

אמנם זו עבודה שלא מצריכה תואר אקדמי אבל עדיין. זה שקוראים לזה שכר מינימום זה לא אומר שזהו השכר שצריך לשלם.

חוץ מזה אפילו ישנה לשכת עבודה לאנשים אקדמאים ולפי החוק - בתור אקדמאי אני לא חייב לעבוד בכל עבודה שמציעים לי.

בכל מקרה אני כרגע לא עובד אבל זה מסיבות של לימודים. אני לא גובה שום קיצבה מהמדינה ולכן אני לא מרגיש אשם.

אתה לא יכול להכחיש שהמצב בארץ דפוק. ישנם אנשים בעלי חוסן מנטלי נמוך, אשר גורמים לעצמם נזק ואפילו מתאבדים.

פורסם

קטיף זאת הדוגמא היחידה שהייתה לי (נותנים אותה הרבה כשלומדים כלכלה), אבל זה המצב.

ונכון, אתה לא חייב לעבוד בכל עבודה שמציעים לך, אבל אתה גם לא יכול להגיד שאין עבודה. אם אנשים מעדיפים לא לעבוד, הם גם לא משלמים מיסים, אם הם לא משלמים מיסים למדינה יש פחות הכנסות, אם למדינה יש פחות הכנסות המדינה גם יכולה להשקיע פחות בפיתוח.

אצלנו בארץ לא רק שהאנשים לא עובדים, הם גם יושבים בבית ומקבלים על זה כסף מהממשלה.

להגיד שמישהו התאבד בגלל המצב הכלכלי זאת שטות. הוא התאבד בגלל עצמו ובגלל שהוא לא רוצה לעבוד ונכנס לחובות, נוח מאוד להפיל את זה על נתניהו שסך הכל רוצה שאנשים יתחילו להזיז את התחת ויעבדו.

תראו איך ארה"ב יצאה בשנות ה20 (או ה30?) מהמשבר הכלכלי שלה שהיה קשה בהרבה ממה שקיים עכשיו. איך הם יצאו מהמצב? האנשים התחילו לעבוד. היום היה על זה משהו בערוץ ההסטוריה, שווה צפיה.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם סיפרו לך בשיעורי כלכלה (אחרי כל השיט של עקומת תמורה וחוק התפוקה השולית הפוחתת) שבישראל יש בערך 150 איש שמתמודדים על כל משרה פנויה.

איך זה מסתדר לך בחשבון העדין שלך?

פורסם

תראו, עם כל הכבוד באמת:

אני לא תומך בשום הכללה לפיה כל המובטלים הם כאלה בגלל בחירה, ממש לא.

יש לכל הוויכוח הזה שני צדדים, ובסופו של דבר אין צודק וטועה, אלו שתי תפיסות עולם, שאת שתיהן אפשר להביןץ

באלו טענות אפשר לבוא לאדם שלמד לתואר אקדמאי ארבע שנים ולא מוכן לעבוד תמורת שכר מינימום שאותו הוא יכול לקבל באותה מידה בלי להתאמץ ולשבת בבית? אי אפשר, כי זו בחירה שלו, אולי זה לא בסדר, אבל כרגע- המדינה מציעה את האפשרות הזו.

ותמיד יהיו את אלו שיטענו שתמיד אפשר למצוא עבודה, ואפילו אם זה נכון, שוב, באילו טענות אפשר לבוא לאדם בן XX שאין לו תואר ולא מוכן לעבוד בעבודות "שחורות", שוב אי אפשר, זוהי התפיסה שלו, שהעבודה הזו לא מספיק מכובדת בשבילו, זה בד"כ הראש הישראלי עובד ככה, שיש דברים שלא "מכובד" לעסוק בהם.

ואל תשפטו אדם זה או אחר, לפחות עד שתגיעו למצבו, התאבדות היא אומנם בריחה, אבל היא השלב הכי גרוע אליו אפשר להגיע, משהו גרם לזה לקרות, ואני לא חושב שהאשם הוא בהם (לפחות לא רק), למדינה שמתיימרת להיות סוציאליסטית יש חובה לדאוג לאזרחים שלה, ועם כל הכבוד- ההתנהלות שלה מחפירה.

בסופו של דבר- תנסו לא להיות נאיביים מדי ולהגיד שתמיד יש במה לעסוק, כי זה לא ככה.

ודבר נוסף- ארה"ב אומנם יצאה מהמשבר הכלכלי בזכות יציאה של אנשים לעבודה, אבל בעיקר בגלל תוכנית כלכלית מבריקה שהגתה הממשלה, ובארץ הזו, שמונעת ע"י אינטרסנטים שונים ומשונים- יהיה מאוד קשה לעשות שינוי כלשהו בכלכלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים