עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט הגיימינג הכבד הבא (6,000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

המפרט מיועד לגיימינג כבד.

מעבד: Intel i5 3570K Tray

מאוורר למעבד: Scythe Mugen 3

לוח אם: Gigabyte Z77X-D3H Socket 1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

RAM - זיכרון נדיף: G.Skill / Kingston 2x4GB 1600MHz DDR3

כונן קשיח: Seagate 1 TB SATA III 64MB 6.0 GB/s 7200 RPM

צורב: Sony AD-7\5240S

כרטיס מסך: Sapphire HD7850 OC 2GB GDDR5

מארז: NZTX Phantom ATX Full Tower Black Steel

ספק כוח: Enermax EPR625AWT 625W Pro82Plus Power Supply

SSD: OCZ Vertex 4 VTX4-25SAT3-128G 2.5" 128GB SATA III MLC Internal Solid State Drive

מה דעתכם על המפרט? מה שווה לשנות/לשפר?

תקציב הגג הוא 6,000 ש"ח.

1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף 5,500 ש"ח.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Assassins Creed 3, Crysis 2 וכדומה...

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9-10

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? כן האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא שידוע לי.

פורסם

בגדול מפרט טוב.

אולי ניתן לחסוך פה ושם כמו על ספק וזיכרונות..אבל לא ביג דיל. חבל שלא רשמת מחירים גם.

ניתן לנסות להרכיב לך מפרט דומה אבל לדעתי מיותר כי המפרט שלך יצא די טוב.

תתחדש :xyxthumbs:

עריכה:

פתאום הוספת שאלון ונוצרו בעיות.

רשמת ללא תמיכה ב- OC וקניתה מעבד+קירור מותאמים ל- OC וגם קפצת לרמת שקט 9-10...טוב נראה איזה מפרט ניתן להרכיב..

פורסם

טוב הנה מפרט לגיימינג כבד ביותר עם דגש על שקט:

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td]

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

1046₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe MUGEN 3 REV B[/td][/tr][/table][table][tr][td]

224₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3H[/td][/tr][/table][table][tr][td]

389₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Infinity 4GB DDR3 1600 X2[/td][/tr][/table][table][tr][td]

230₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]WD 1TB Sata 3 Caviar Blue[/td][/tr][/table][table][tr][td]

489₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Crucial 128G SSD Marvell M4 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

625₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td][/tr][/table][table][tr][td]

95₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

2243₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]CoolerMaster 690 II Advanced White + Seasonic 620W S12II-620 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

675₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]6016₪[/td][/tr][/table]

מעבד חזק מאוד יחד עם קירור גם כן חזק. הייתרון של הקירור הוא שהוא יעבוד על סל"ד נמוך מאוד ולא תשמע אותו אפילו במאמץ. לוח מפוצ'ר בכל מה שצריך (USB3 וכ"ו) SSD מצויין ו- 1T עם 3 שנים אחריות ושקט. כרטיס מסך חזק מאוד (הרבה יותר מ 7850) ועם קירור מתקדם ממש שקט. 8G זיכרון ומארז שקט ואיכותי. יחד עם המארז ספק בבנדל משתלם. הספק חזק מאוד וגם כן יהיה שקט עקב ניצולת נמוכה וייתן אפשרות לשדרוג בעתיד.

אני כבר אומר לך שניתן לחסוך עוד לגבי הכרטיס והקירור מעבד...אך אלו על חשבון שקט.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון לעשות OC בעצמי. רק חשוב לי שהכרטיס מסך יהיה OC.

לגבי הכרטיס מסך האפשרות היחידה לשדרוג היא ל7870, אני סגור על סדרת ה7000.

לגבי SSD, אני סגור על הVERTEX 4, הוא הדור החדש, הרבה יותר מהיר מהM4. שווה לי לנסות אותו :)

למה לא לקחת את הNZTX?

פורסם
  • מחבר

הוא לא מבודד רעשים.

את הלוח תחליף, כרטיס המסך יחסום את חיבורי ה-SATA. זה יהיה עדיף:

http://www.tms.co.il/product/11280

הלוח הזה יספיק למפרט הזה?

איזה אופציות אחרות למארזים יש? חשוב FULL TOWER

פורסם

1) כל כרטיס מסך הוא OC. רק שבמפרט המקורי שלך המעבד הוא גם OC ובהתאם לוח יקר (אתה הרי לא רוצה OC למעבד).

2)לא ברורה העדפה שלך על הכרטיס מסך אם אתה מקבל כרטיס שעבר OC מהמפעל עם 3 מאווררים (שקט) ובעיקר הרבה יותר חזק וחסכוני מ- 7850 (חסכוני ביחס לביצועים) וזה באותו התקציב ???

3)לגבי SSD לא יודע מי מהשניים טוב יותר...תוכל לקנות SSD בנפרד ולהוריד אותו מהמפרט.

4)אם התכוונת מה לא שקט במארז שמפרט המקורי שלך...אז לא אמרתי שהוא לא שקט. רק שים לב שהוא FULL TOWER שזה קצת עובר למערכת בסדר גודל כזה ולא משתלם.

פורסם
  • מחבר

1) כל כרטיס מסך הוא OC. רק שבמפרט המקורי שלך המעבד הוא גם OC ובהתאם לוח יקר (אתה הרי לא רוצה OC למעבד).

2)לא ברורה העדפה שלך על הכרטיס מסך אם אתה מקבל כרטיס שהוא גרסת OC עם 3 מאווררים (שקט) ובעיקר הרבה יותר חזק וחסכוני מ- 7850 וזה באותו התקציב ???

3)לגבי SSD לא יודע מי מהשניים טוב יותר...תוכל לקנות SSD בנפרד ולהוריד אותו מהמפרט.

4)אם התכוונת מה לא שקט במארז שמפרט המקורי שלך...אז לא אמרתי שהוא לא שקט. רק שים לב שהוא FULL TOWER שזה קצת עובר למערכת בסדר גודל כזה ולא משתלם.

1. אני מעוניין להשקיע בכרטיס מסך 1500 ש"ח +-. אין לי טעם להשקיע יותר, מבחינתי ה7850 ממלא את כל הדרישות שלי. הגג שאני מוכן זה ה7870 שיעלה לי משהו כמו 350$.

2.לגבי לוח אם, אני לא מבין כ"כ בזה. לכן אשמח לקבל הצעה ללוח אם שיתאים לי לכרטיס מסך ולמעבד בצורה הטובה ביותר.

3. למה FULL TOWER זה יותר מדי בשביל מערכת כזאת? איזה עוד מארזים מומלצים?

פורסם

1)לגבי הכרטיס מסך, מה שאתה אומר מתקבל בהחלט ויש היגיון בלקנות כרטיס מסך בטווח האמצע של הדור הנוכחי. רק שכעת ניתן לחסוך במפרט ולא חייבים להוציא ההפרש על שאר הרכיבים. רק שים לב לגבי הקירור של הכרטיס שיהיה לך שקט, כמו זה:

http://www.tms.co.il/product/11394

2)לגבי הלוח כל עוד אין לך צורך ב- OC, השיקול שלך צריך להיות חיבורים בעיקר כמו USB3 ו- SATA3 ומערך אם תרצה (מה שפה כנראה לא). בשני הלוחות שהוצעו יש לך את אלו. גיל אומר שהלוח המקורי שהצעתי לא יהיה נוח עם הכרטיס והחיבורי SATA, כנראה שיש לו ניסיון בלוח אז כך את הלוח השני שהוצע, הוא מספיק בהחלט.

3)מארז FULL הוא בדר"כ ללוחות ומערכות גדולות עם כמה כרטיסי מסך למשל. פה אין את וזה סתם מיותר. עוד מארז מומלץ עם דגש על שקט ובידוד רעש הוא זה:

http://www.tms.co.il/product/10878

פורסם
  • מחבר

1. הכרטיס מסך שציינת הוא בדיוק כמו שאני מחפש רק של Gigabyte, אני מעדיף Sapphire למרות שזה לא משנה כ"כ.

2. ראיתי שהלוח אם שגיל הציע הוא Micro ATX, האם זה משנה? האם עדיף כרטיס בגודל ATX?

3. איך המארז Antec P280? האם הקירור שלו מספיק למערכת הזאת?

פורסם
  • מחבר

2)לא הבנתי את השאלה. בכל מקרה מה שהוא הציע זה בסדר גמור ולא חשוב הגודל.

3)מארז מצוין שקט וקירור טוב:

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/psu/antec_p280

לא עדיף לקחת לוח אם איכותי יותר?

פורסם

שוב, אין סיבה שתיקח לוח יקר יותר כאשר בזה יש את כל מה שאתה צריך. זה לוח איכותי שעונה לדרישות שלך. לא תראה שום תועלת או ערך מוסף גם בלוח יקר פי-3 כל עוד הצרכים שלך נשארים זהים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה. אתה עוזר לי מאוד :)

עוד שתי שאלות שאני אהיה סגור על עצמי.

1. הכרטיס 7870 מספיק לי לביצועים? (מבחינת מהירות, FPS, גרפיקה, רעש וכדומה...) אני קונה אותו בסביבות ה1500-1600 שקל.

2. איזה ספק עדיף? Enermax 625W Pro82Plus Vs. SeaSonic X-650 650W Active PFC (Modular) BULK

פורסם

1)הכרטיס 7870 הוא מאוד חזק ויספיק לכל המשחקים שרשמת השאלון. מבחינת רעש כמו שכבר אמרתי..אתה צריך לחפש את הגרסאות המיוחדות עם שני מאווררים ויותר שם יש דגש על שקט. אגב גם 7850 יספיק וההבדל ביניהם הוא לא משמעותי ב- FPS. בכל מקרה שניהם OC מצויינים כך ש- 7850 יכול בקלות להשוות ל- 7850 בתדר סטוק!

2)נדמה לי שיש לך קצת בלבול: BLULK הכוונה למוצר שנמכר בלי אריזה (לא ריטייאל). שני הספקים שרשמת מצויינים אם כי אני הייתי מעדיף את ה- SS בגלל תכנון הנדסי עדיף (עומד גם ב- 120%) וסתם ניסיון טוב עם החברה (מ"ס אחת לדעתי). מה שכן שני הספקים הם הרבה יותר מהדרוש לך במערכת הנוכחית. 500W יהיה מספיק בהחלט לכן כך אחד מהם בתנאי שזה במחיר ממש משתלם או בבנדל עם מארז למשל, אחרת חבל סתם. מודולרי זה עניין של נוחות והשפעה כל שהיא על קירור המארז (סירקולציית אוויר), לדעתי זה בונוס נחמד אבל די יקר, לכן הייתי מחפש מארז עם סידור כבלים טוב, פחות מאשר מחפש ספק מודולרי..אבל שוב זה עניין גמישות בתקציב ועם יש ספק קצת יקר יותר אבל מודולרי אז בטח שכדאי, בהפרש מחיר גדול הייתי מוותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים