עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מחשב לסטודנט מדמ"ח

Featured Replies

פורסם

שלום, חבר טוב שלי שלומד מדעי המחשב צריך מחשב.

בגדול מדובר על 15.6, כאשר אשמח (הוא ישמח) לשמוע גם על אופציות של מסך יותר גדול (17.3?)

בכל אופן, יש צורך במחשב חזק בסה"כ בשביל תוכנות תכנות.

לא ישמש למשחקים, אין צורך בהרדיסק גדול במיוחד, אין צורך ואולי עדיף גם ללא כונן אופטי

רצוי שיהיה עם זמן סוללה מכובד, כעקרון אין צורך במערכת הפעלה. עדיף מסך מט, אבל זה לא עניין קריטי.

אגב, מהי המקבילה של הV131 ב15.6? (המחשב שיש לי, ומשמש אותי בנאמנה ומפגין סוללה מרשימה)

תודה רבה!!!

פורסם

כדאי למלא שאלון, יעשה לכולם את החיים קלים.

איזה תקציב יש לך, למשל?

פורסם
  • מחבר

בבקשה

רות המחשב? עבודה על תוכנות של תכנות (שימושים של סטודנט מדעי המחשב)

* גודל המסך? 15.6, אשמח לשמוע גם על פלטפורמה של 17

* משקל רצוי? כמה שפחות כמובן, רצוי שהמחשב יהיה דק יחסית ולא עבה מידי

* האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כן, אשמח לזמן סוללה מכובד ולא משהו שכל שניה צריך לחבר לחשמל

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא

* בלוטות? אין צורך

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 320, אין צורך במשו גדול

* כונן CD/DVD? צורב? לא, מומלץ אפילו בלי בשביל משקל יותר נמוך

* כונן Bluray? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אתקין לבד

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עקרונית אני חובב DELL אבל הראש פתוח.

תודה!!!

פורסם

עצה כללית לגבי נייד לתכנות:

מה שאתה צריך כדי להיות פרודוקטיבי זה מקלדת גדולה ונוחה, ומסך גדול ונוח. אם הנייד יהיה מחובר רוב הזמן בבית למקלדת ומסך אמיתיים אז אין טעם להשקיע. אבל אם לא כדאי לדעתי לשים על זה דגש.

זה הרבה יותר משמעותי מעוד קצת כח עיבוד או זכרון, בוודאי לפרוייקטים של סטודנטים (מעט מאד קוד שמתקמפל בשניות ולא דורש זכרון כמעט).

פורסם

אבל מה התקציב?

אם אתה מיליונר, לא תקנה מחשב מיושן,

ואם אתה סטודנט דלפון שמממן לעצמו את שכ"ד ושככר לימוד בעבודה, לא נוציא לך את העיניים במשהו יקר ויוקרתי :)

אבל באופן כללי, נשמע שאתה מחפש אולטראבוק.

פורסם

תקציב ::)

פורסם
  • מחבר

זה מחשב בשביל חבר ממש ממש טוב, אני רק עוזר לו לחפש (הוא חורש עכשיו, אני סיימתי מבחנים)

תקציב: עד 4000 שקלים, אבל ניתן קצת לגלוש

אשמח גם לשמוע חלופות של 17.3 (אני מודע כמובן שהפלטפורמה היא שונה והתקציב והמאפיינים יהיו שונים)

לגבי כוח עיבוד: אין לי מושג ירוק במה מתעסקים מדעי המחשב. מדובר בסטודנט "רגיל" בשנה א בטכניון שמתעסק עם מה שכולם מתעסקים, אז אם אתם אומרים שאין צורך במשהו חזק במיוחד אני סומך עליכם (לדעתכם: I5? I3? אין צורך בI7 זה בטוח)

וכמו שNJMAN אמר - החבר שלי יעבוד על הלפטופ בעיקר מחוץ לבית, ככה שהוא צריך באמת מחשב נוח, בגלל זה אני שוקל (וגם הוא ביקש) לבדוק אפשרויות של מסך גדול יותר מ15.6 וזה באמת הדגש, מחשב עם מסך גדול ומחשב נוח ואיכותי לעבודה של שעות ארוכות

תודה מראש!

פורסם

עם מחשב נייד עם מסך 15.6 ומעלה זמן הסוללה יורד בהתאם לגודל המסך.

האם הוא שקל לקנות או להשתמש במסך שולחני במגורים ובכך להרוויח רזולוציית עבודה טובה יותר ובמקביל להשתמש במחשב נייד בגודל 14.1" לדוגמא בשביל להרוויח ניידות, משקל וזמן סוללה טוב יותר ?

פורסם

17" ומשקל כמה שיותר נמוך לא הולכים ביחד, אני בכלל לא ממליץ על 17" זה יגיע למצב שימאס לו לסחוב את זה והוא ימנע מלנייד את זה.

עדיף להשקיע במחשב 14-15" עם רזולוציה גבוהה, אלא אם כן יש לו בעיית ראיה מסויימת.

יש לך את המחשב הזה לדוגמא: http://www.zolprice.co.il/product-463-Dell_Latitude_E5420__L015420103E.aspx

(ברזולוציה רשום 1366X768 וגם 1600X900, אבל זה כנראה האחרון מביניהם)

פורסם

קח עצה ממישהו שמתכנת כבר מספר שנים על נייד 14 אינצ' - אין סיבה לקנות נייד 15 אינצ' אלא אם אתה מחפש מסך FHD.

ברזולוציה סטנדרתית (1366x768) מסך 14 אינצ' מציג את אותם פרטים כמו מסך 15 אינצ' , בגודל קצת יותר קטן - אבל ללא הבדל מורגש.

מצד שני, הפרש המשקלים בין מחשבים בעלי מפרט דומה יכול להגיע לחצי ק"ג וזה יכול להשפיע על השימוש בנייד.

אם אתה מחפש נייד עם מסך FHD, התקציב שלך גבולי למחשב טוב. זו סיבה מספיק טובה לדבר עם חבר שלך ולשכנע אותו שעדיף לחשוב על הדרישה פעם נוספת.

עוד נקודה למחשבה - תמיד ניתן להכנס לחוות מחשבים במידה והוא רוצה לעבוד על מסך גדול יותר, ולחבר את הנייד לאחד המסכים.

בצורה זו אפשר לעבוד על מסך 19-22 אינצ' ולא לשבור את הגב עם הנייד.

ההמלצה שלי תהיה ללכת על מחשב כמו ה-E5430 של דל

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20571&cf=zap

פורסם
  • מחבר

עדכון מהבחור: החליט על 15.6 ולא מוכן לשמוע על 14. רוב הזמן הוא יעבוד מהמחשב ולא מחווה או ממסך חיצוני.

אפשר לקבל המלצות לפי גודל מסך זה?

פורסם

מפתיע מאוד אבל נתקלתי בנייד 15 אינצ' בתקציב שלך עם רזולוציה FHD שנראה טוב מאוד. לדעתי הוא עלה לאתר שם ממש ביומיים האחרונים.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20617

לא ראיתי בשלב זה בארץ נייד בתקציב שלך, שמתקרב לאיכות ולמפרט של ה-E5530 עם מסך דומה.

פורסם
:goodposting::xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.