עבור לתוכן

האם ultrabook מסדרה 5 של סמסונג מספיק עמיד/חזק לתלמיד כיתה ז'?

Featured Replies

פורסם

אני שוקל לקנות את המחשב הנ"ל לבני העולה לכיתה ז' וצריך מחשב ללימודים (פרויקט לימודים מקוון של העיר).

המחשב קל ובעל ביצועים מספקים אך אני חושש מזה שהוא דק/עדין ואולי עדיף לקחת משהו קצת יותר מאסיבי כמו סדרה E של לנובו או PROBOOK של HP?

בעיקר מדאיג אותי גב המסך הדק .

מצד שני פחות חצי קילו על הגב זה משמעותי לילד בכיתה ז'.

פורסם

אולטרהבוקים אכן מכשירים עדינים יותר.

יש ילדים בכיתה ז' שלא שומרים על כלום ויש כאלה ששומרים. אל כל מחשב צריך להתייחס באותה צורה.

מה כבר הוא הולך לעשות עם המחשב?

פורסם
  • מחבר

המחשב ישמש כפלטפורמה הבסיסית ללימודים. מרבית הספרים הפכו להיות מקוונים, וכך גם מערכי השיעור.

למעשה המחשב הפך לפלטפורמה העיקרית ללימוד והם יקחו אותו מדי יום לבית הספר ויעבדו עימו במהלך כל השיעורים ובבית.

פורסם

אם כך מחשב קל זה יתרון גדול מאוד שיקל על הגב שלו.

אם הוא ישמור עליו, אין סיבה שיקרה לו משהו.

פורסם

מניסיון אישי וראייה של המגמה ההולכת היום בקרב כלל הסטודנטים היא לעבר טאבטלים עם מסך של 10 אינצט.

אם יש בבית נייח ורוב העבודה מחוץ לבית היא קריאה אז בהחלט הייתי ממליץ על טאבלט.

1. הרבה יותר נוח לסחוב אותם וגם אם צריך לקחת את התיק איתך כשאתה לא נמצא בקירבה זה לא מטלה מעצבנת. לדעתי כשאתה מביא מכשיר כמו נייד / טאבלט לביה"ס סביר להניח שאתה תהייה מוצמד אליו כל היום.

2. אין צורך כל פעם להיות עבד של המחשב ולחבר אותו לחשמל, יום לימודים שלם הוא ארוך וסוללה של מחשב מחזיקה בקושי 3 שעות.

עם טאבלט אפשר להחזיק יופי לכל היום ללא טעינה.

3. אני לא ראיתי הרבה אנשים שבאמת כותבים את כל הטקסט שעל הלוח על המחשב כי זה בלתי אפשרי. אלא ההערות חשובות בלבד.

את זה ניתן עם לעשות על טאבלט באופן מעולה. אני אישית מקליד על טאבלט מהר יותר מאשר על מחשב. (כפתורים גדולים יותר + תיקון אוטומטי)

4. רוב הקבצים היום הפ בפורמט pdf. כך שאין בעיה לקרוא אותום על טאבלט. מה שכן קבצי וורד עם mathype למשל לא עולים טוב. אז יש צורך לשמור אותם קודם כ pdf.

5. על טאבלט ניתן ממש לצייר או לכתוב (לא בדיוק של עיפרון + וציור כמו ואן-גוך) אבל בהחלט אפשר לצייר סקיצות בצורה טובה ומובנת.

פורסם

עם כל הכבוד, טאבלט זה לא מחשב.

דבר שני, ילד בכיתה ז' לא כותב היערות אלא מעתיק מה שמכתיבים לו \ מה שכתוב על הלוח. להערכתי מקלדת מלאה חשובה מאוד.

פורסם

^מחזק.

מה שעוד לא הזכרת שטאבלטים מיועדים דבר ראשון למולטימדיה ומשחקים. כאשר רוצים טאבלט שיכול לעשות "עבודה משרדית" יותר, העלות שלו עוקפת בהרבה את עלות מחשב נייד באותה רמה.

מה שכן הייתי ממליץ לבדוק את את דםוס ההתנהגות של אותו תלמיד ביחס לציוד כמו מחשב.

יש לו פלאפון/אייפון שהוא לא שומר עליו? המחשב שהוא עובד איתו בבית חוטף מכות או עצבים עליו? איך הוא סוחב תיק והאם הוא זורק אותו? הילד שומר על דברי ערך ויודע להבדיל בין מוצר נצרך או מוצר נשמר?

אח שלי לדוגמה רצה לקנות מחשב נייד מפוצץ בפיצ'רים אבל שיהיה קטן.

בסוף בחרתי לו מחשב 15.5" בשלוש אלף (לפני שנה) שהוא ממש מרוצה ממנו והוא שומר עליו כמו החיים שלו- למרות שלא מזמן הוא התגייס, כך שאין לו ממש זמן עליו.

פורסם

ראשית לעבוד עם נייד 13 אינצ כל היום זה ממש לא נוח ביחוד עם כותבים מסמכים / קוד.

ולסחוב מחשב 15 אינצ זה ממש לא נעים. פרט לספרי הלימוד והמחברות לסחוב עוד 2.5 קילו לא כלכך בריא לגב.

בגלל זה אמרתי שאם רוב הצרכים בזמן יום הלימודים עצמו הם קריאה של חומר + יש מחשב נייח בבית עם מסך נורמלי של 20 אינצ ומעלה, כך שעבודות שמצריכות כתיבה של מסמכים ארוכים( עם אובייקטים כמו mathype וכדומה) ניתן לבצע על הנייח. אז עדיף לשקול טאבלט על נייד.

שנית אני יכול לומר לך בוודאות שלהקליד על מחשב כאשר מורה מכתיב זה גובל בבלתי אפשרי.

בנוסף אין כל הבדל בין להקליד על טאבלט למקלדת זה בסה"כ עניין של הרגל, אני למשל מקליד על טאבלט מהר יותר מאשר על מקלדת מכך שאין את גורם ההתנגדות של המקשים ומכך גם אין כאבים במפרק היד (ואני מקליד מהר מאוד בהקלדה עיוורת).

אני אומר את זה מניסיון אישי, אבל כמובן שלכל אדם יש כישורים מוטוריים ברמה שונה. כך שכמובן עדיף להתנסות לבד.

אני רק מעלה אופציה נוספת לפותח הדיון שמנסיון אישי אחרי שבעבר הייתי לוקח נייד ללימודים היא הרבה הרבה יותר נוחה.

פורסם

אני כבר 3 שנים עם לפטופ 13" והוא נוח לי מאוד.

אין ספק שלרוב מוחלט של האנשים הקלדה על מקלדת פיזית קלה ומהירה יותר מאשר מקלדת על מסך מגע. אתה כנראה יוצא דופן.

פורסם

שנית אני יכול לומר לך בוודאות שלהקליד על מחשב כאשר מורה מכתיב זה גובל בבלתי אפשרי.

בנוסף אין כל הבדל בין להקליד על טאבלט למקלדת זה בסה"כ עניין של הרגל, אני למשל מקליד על טאבלט מהר יותר מאשר על מקלדת מכך שאין את גורם ההתנגדות של המקשים ומכך גם אין כאבים במפרק היד (ואני מקליד מהר מאוד בהקלדה עיוורת).

אני אומר את זה מניסיון אישי, אבל כמובן שלכל אדם יש כישורים מוטוריים ברמה שונה. כך שכמובן עדיף להתנסות לבד.

אפשר גם אפשר. זה כמו כתיבה בעיפרון, רק קל יותר :)

מההיכרות שלי עם טאבלטים, זה הרבה יותר רצחני להקליד למשך זמן על טאבלט מאשר על מקלדת.

אפילו תקנה לו אסוס טרנספורמר עם מקלדת, הוא צריך להשתמש בספרים מקוונים. ובאיזו טכנולוגיה משתמשים במשרד החינוך? ניחשת נכון, משהו של מיקרוסופט. ולכן הוא יצטרך איזה ווינטל בתיק.

אגב, בכיתה ז' סחבתי יותר מ2.5 קילו על הגב כל יום, וזה משהו שמתרגלים אליו, ו(לפחות עבורי) לא גרם לשום נזק.

חוץ מזה, למטרות לימודיות בהחלט יספיק לו נטבוק איכותי ששוקל בערך קילו.

פורסם

מבחינת עוצמה, אם זה נטו ללימודים רגילים, ולא מצריך עריכה גרפית כבדה, אז ניתן ללכת על נטבוק "10. יעשה את העבודה.

איזה נטבוק? בתכלס, אין הרבה הבדלים בינהם. בדר"כ רק עובי, ועוד קצת פחות משקל, תמורת תוספת לא קטנה במחיר.

יתרון נוסף, אם ילקח נטבוק זול, אז גם הנזק הכספי במקרה שישבר לא גדול כמו במקרה של ultrabook.

דוגמה לנטבוק זול וקל משקל עם מעבד אטום כפול-ליבה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=817285

בעוד כמה מאות שח, אפשר לקנות כבר מחשב עם מעבד חזק בהרבה, אך לא קל משקל ועם מסך "15.

פורסם

אגב, אני יכול להמליץ לך ללכת על אסוס ולא על אייסר בנטבוקים.

היה לאמא שלי אספייר ואח"כ Eee, (שניהם נטבוקים 10 אינץ'), ואיכות הבנייה של האייסר היתה נמוכה יותר והוא עשה לה בעיות.

שאר החברות אני לא מתמצא כל כך.

פורסם
  • מחבר

חברים תודה על התגובות אבל טאבלט ונטבוק אינם במשחק (מגבלות של ביה"ס).

זה צריך להיות אולטרבוק וכרגע ההתלבטות הינה בין הסמסונג 5 ל-E330 או PROBOOK של HP.

היתרון המכריע של הסמסונג הינו במשקל הקל יותר (1.5 ק"ג לעומת 1.8 ק"ג לאחרים) ומנגד הלנובו וה-HP נראים מאסיביים יותר.

בפרט הנקודה הבעייתית(?) הינה עובי החלק החיצוני של מסך. בסמסונג העובי של המסך דק יותר ומכאן החשש שבמכה חיצונית הוא אולי שביר יותר.

פורסם

איך זה הולך שם? הם מחייבים אותכם לרכוש נייד ואולטרבוק בפרט?

פורסם

בתיאוריה. במציאות יכול להיות שלהיפך. אולי דווקא בדגם הקל השתמשו בשלדה חזקה יותר שעשויה מחומרים קלים יותר.

סביר להניח ש2 המחשבים בכל מקרה ישברו במידה ויפלו על הרצפה מגובה של מטר, ללא הגנה נוספת.

סתם הערה, בית ספר לא יכול לקבוע לך איזה מחשב לקנות. הוא יכול להגדיר דרישות מינימום, וגם זה צריך להיות הגיוני.

נשמע לי שגעון להוציא על מחשב של ילד 7000+ אלף שח למטרות פשוטות כמו וורד וכו', שיכול מחר להיזרק לפח עקב נפילה קטנה.

תוספת: אם כבר אתה מתכנן להוציא סכום כזה, אז תוציא על מחשב משוריין/ממוגן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים